Toitude ja toiduainete loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud toiduaineid ja toite, sealhulgas jooke. Alkohoolseid jooke on loetletud ka alkohoolsete jookide loendis, ürte ürtide loendis, vürtse vürtside loendis.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y


A[muuda | muuda lähteteksti]

A. Le Coq Premium - A. Le Coq Special - aafrika punane tee - aasšampinjon - æbleskiver - aed-liivatee - aedmaasikas - aedoasupp - aedsalat - aedviljasupp - aganaleib - agar - ahjuahven - ahjuforell - ahjuhaug - ahjukala - ahjukana - ahjukartulid - ahjulatikas - ahjuliha - ahjulõhe - ahjuräimed - ahjuõun - ahjuõunakala - aiva - ale - alkohoolne jook - alõtša - alustainas - Amaretti - amaretto - Amarone - Amarula - aniis - aniisiviin - antrekoot - apelsin - apelsinimahl - aperitiiv - aprikoosid - araabika kohv - arak - Ararat - arbuus - armanjakk - arrak - assai - austerservik - austrid - austrikaste - avokaado

B[muuda | muuda lähteteksti]

baaba - Baileys - Bakewelli kook - bambusevõrsed - banaan - basiilik - basturma - Belõi Aist - bergamotiõli - besee - beseetort - biifsteek - bilimbi - biskviitküpsised - biskviittainas - biskviittort - bizcocho borracho - Black Velvet - Bombay Sapphire - borš - boržomm - Brie juust - brõnsa - brändi - Brüsseli vahvlid - bubert - bulgur - böfstrooganov

C[muuda | muuda lähteteksti]

café au lait - caffè latte - Campari - cappuccino - Captain Morgan - Cerasuolo di Vittoria - ceviche - Cheddari juust - chili con carne - Chinchón - Coca-Cola - Cointreau - Cozonac - Courvoisier - Crystal Vodka

D[muuda | muuda lähteteksti]

datlid - dražeekompvek - džinn - Dunkel - durian - Dynami:t

E[muuda | muuda lähteteksti]

einevõileib - Edami juust - Emmentali juust - energiajook - espresso

F[muuda | muuda lähteteksti]

falafel - Fanta - feta - fetasalat - filee - Finlandia Vodka - foie gras - friikartulid - frikadellid - frikadellisupp

G[muuda | muuda lähteteksti]

galantiin - garam masala - garum - gaseeritud vesi - ghaphama - Gorgontola juust - Grana Padano - granaatõun - granadill - grappa - greip - grissini - guajaav - guljašš - Gösser

H[muuda | muuda lähteteksti]

hakkbitkiid - hakk-kotlet - hakkliha - hakklihakaste - hakklihapallid - hakkliharull - hakkpraad - hall kärbseseen - halvaa - hamburger - handsa - hanepraad - hapukapsaborš - hapukapsas - hapukapsasalat - hapukapsasupp - hapukoor - hapukoorekaste - hapukurk - hapupiim - hapurokk - hapusilk - harilik põdramokk - harissa - hartšoo - heres - hernesupp - hiinakapsas - hobuseliha - hõlmikpuuseemned - hõõgvein - hädaleib - härjasilm

I[muuda | muuda lähteteksti]

india pähkel - ingver - invertsiirup

J[muuda | muuda lähteteksti]

jahu - jahukört - jahupuder - jalapeno - jogurt - joogivesi - jujuub - julep - juuretis - juust - jõevähk - jõuluhani - jõululeib - Jägermeister - jäätee - jäätis

K[muuda | muuda lähteteksti]

K kohuke - kaalikas - kaaviar - kaer - kaerahelbed - kaerahelbepuder - kaerakile - kaeratangupuder - kaeratumm - Kahlúa - kakao - kakaooad - kakaopulber - kakaovõi - kala - Kalamáta oliivid - kalapulgad - kali - kalvados - kama - kamakäkk - kamambäär - kanaliha - kananagitsad - kanawok - kaneel - kanepipiim - kanepitemp - kappar - kapsas - karamboola - karamell - karask - karastusjook - karbonaad - Karjala pirukas - kartul - kartulileib - kartuliporss - kartulisalat - kartulitärklis - kasemahl - kaseriisikas - kaste - kebab - keefir - Kelluke - Kelt (konjak) - Kelt (Slovakkia õlu) - ketšup - kevadkogrits - Kiievi kotlet - kiivi - kikerhernes - kilu - kiluvõileib - kirsid - klarett - klementiin - kliid - kodujuust - kohuke - kohv - kohvioad - koirohutee - kollane pilvik - kollikakk - kombucha - kompott - kompvek - kondenspiim - konjak - kook - kookospiim - kookospähkel - kookosõli - kopsud - koriander - korint - kormoran - kornišonid - Koskenkorva Viina - kostroma juust - kotlet - kreeka pähklid - kreplach - kringel - kruubipuder - kruubid - kuksu - kuldmampel - kuldriisikas - kuldtatik - kulebjaaka - kumõss - kuskuss - kuuseriisikas - kõrsik - käkk - kört - köögivili - köögiviljasupp - köömned - köömnelõhnaline liivatee - küpsetis - küpsis - küüslauguküüned

L[muuda | muuda lähteteksti]

laagriõlu - Lactarius indigo - lahustuv kohv - lambaliha - lasanje - latikas - lamevirsik - Laua Viin - lavašš - leem - lehmatatik - leib - leibö - "Leida Peips" - leivajuuretis - leivasupp - libekala - Licor 43 - liha - liköör - limonaad - limoncello - linaseemned - litšid - loomaliha - loorber - Lopado­temacho­selacho­galeo­kranio­leipsano­drim­hypo­trimmato­silphio­parao­melito­katakechy­meno­kichl­epi­kossypho­phatto­perister­alektryon­opte­kephallio­kinklo­peleio­lagoio­siraio­baphe­tragano­ptery­gon - lõss

M[muuda | muuda lähteteksti]

maapähklid - maapähklivõi - maasikad - madeira - maguskirss - mahl - majonees - makaronid - makaronivorm - makrell - makroon - maks - maksapasteet - maksavorst - mandariinid - mandlid - mandlipiim - mango - manna - mannapuder - maoliha - margariin - marinaad - marineeritud kurk - marjad - Martini - martsipan - matsa - merikapsas - mesi - metsmaasikad - mineraalvesi - misosupp - moos - Moseli veinid - mozzarella - mote con huesillo - mulgipuder - muna - munavõi - munguba - murel - muretainas - murulauk - mustad sõstrad - mustikad - muulukad - mädarõigas - mõdu - mõõkkala

N[muuda | muuda lähteteksti]

naeris - nektariin - nelk - nisuõlu - nugat - nuikapsas - nuudlid - nõmm-liivatee - nääriorikas - nääris

O[muuda | muuda lähteteksti]

oghi - okroška - Old Monk - oliivid - oliiviõli - Olivier' salat - oúzo

P[muuda | muuda lähteteksti]

pancetta - panettone - panna cotta - pannkook - papaia - parapähkel - Parma juust - pasha - pasteet - pastilaa - peet - Pekingi part - pelmeenid - Pepsi-Cola - pesto - pett - phở - piim - piimapulber - pikkpoiss - piklid - Pilseni õlu - pipar - piparkook - piparmündiõli - Pirita ürdiliköör - pirn - pirukad - pistaatsiapähkel - pitsa - plaksumais - pliin - polenta - pomel - pomerantsid - porgand - porgandimahl - porgandriisikas - präänik - puder - puuvili - Põhiseaduse Pilsner - põletatud suhkur - päevalilleõli - pärm - püha Jaakobuse kook - püree - püül

R[muuda | muuda lähteteksti]

rabamurakas - rāmen - rassolnik - ratatouille - RC Cola - Red Bull - redis - riis - Ripasso - risoto - rjaženka - robusta kohv - roheline draakon - roheline pipar - roheline tee - Rooie Dop Chica Americana IPA - rooma salat - Roqueforti juust - rosin - rosolje - rukkileib - rumm - rummibaaba - Runebergi kook - rupskid - röövlisupp

S[muuda | muuda lähteteksti]

saago - sahti - sai - saib - sake - salaami - salat - sarapuupähkel - sarvesai - sashimi - sealiha - seapraad - seedermännipähkel - seemnesegu - seened (söögiseened) - seenekaste - seesamihalvaa - seesamiseemned - seesamiõli - sefiir - seljanka - sencha - sepik - shōchū - sibul - sibulaõli - Sichuani pipar - sidrun - sidrun-liivatee - siider - sinikas - skumbria - sojakaste - sojapiim - sool - soolakurk - soolvesi - spagetid - spargelkapsas - spargelsalat - Spritz - sprotid - St. Erhard (õlu) - struudel - suhkruvatt - suhkur - sukaad - sulatatud juust - sultana - supp - surimi - sushi - suur sirmik - sviitid - sändvitš - sült

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Żywieci õlu

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

Žiguli õlu

Š[muuda | muuda lähteteksti]

šampanja - šerbett - šerri - šokolaad - šoti viski - štši

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tabasco kaste - tainas - taimerasv - taimeõli - tangeriin - tangupuder - Tanqueray - Tarhun - tatrapuder - tee - tekiila - tiramisu - tofu - toidulisaainete loend - tokai - tomatid - tomatikaste - tomatimahl - tomatipüree - tomatisupp - toonik - tordipõhi - tort - triple sec - tsípouro - tšatša - tšeburek - tšillipipar - tzatziki - tudraõli - turrón - tähtaniis - Türgi kohv - Tyskie

U[muuda | muuda lähteteksti]

ugli - uhhaa - Underberg - Unicum

V[muuda | muuda lähteteksti]

vadak - vahakõrvits - vahukoor - vahuvein - valge kaste - valge pipar - valge rumm - Vana Tallinn - vasabi - vastlakukkel - vein - veiseliha - verikäkid - verivorst - vesi - viievürtsisegu - viigimari - viin - viinamarjad - viinamarjamahl - viiner - viljakohv - virsikud - Viru Valge - Viru õlu - vorst - või - võileib - võitatik - vähk - vürtsid - vürtsikilu

Õ[muuda | muuda lähteteksti]

õlisalvei seemned - õlu - õun - õuna-kirsimahl - õunamahl - õunapirukas - õunastruudel

Ä[muuda | muuda lähteteksti]

äädikas