Välismaa filosoofide loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud välismaa filosoofe. Eesti filosoofe on loetletud Eesti filosoofide loendis.

Artiklid üksikute filosoofide kohta kategoriseeritakse kategooria Kategooria:Filosoofid alla.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y

A[muuda | redigeeri lähteteksti]

Anathon Aall - Nicola Abbagnano - Thomas Abbt - Muḩammad ‘Abduh - Jakob Friedrich von Abel - Pierre Abélard - Abhinavagupta - Abraham ibn Daud - David Abram - Uriel Acosta - Robert Merrihew Adams - Adelard Bathist - Alfred Adler - Max Adler - Mortimer Adler - Theodor Adorno - Adrastos - Aetios - Giorgio Agamben - Joseph Agassi - Evandro Agazzi - Rudolf Agricola - Agrippa - Agrippa Nettesheimist - Aharon ben Eliyyahu Nicomediast - Mirza Fatali Ahhundov - Aidesios - Ainesidemos - Timo Airaksinen - Aischines Sphettosest - Kazimierz Ajdukiewicz - Ajita Kesakambalī - Ivan Aksakov - Konstantin Aksakov - Jamāl ad-Dīn al-Afghānī - Alain - Alain de Lille - Al-‘Allaf - Outi Alanko-Kahiluoto - Abū-l-Ḩasan al-Ash‘arī - Juan Bautista Alberdi - Albert Saksimaalt - Albert Suur - Hans Albert - Leon Battista Alberti - Albinos - Joseph Albo - Alcuin - Igor Aleksejev - Nikolai Aleksejev - Jean Le Rond d'Alembert - Alexander Galliast - Alexander Hales'ist - Samuel Alexander - Alexandros Aigaist - Alexandros Aphrodisiast - Alexandros Damaskusest - Alexandros Lykopolisest - Alexandros Polyhistor - Alexinos - Robert Alexy - Alkinoos - Alkmaion - Ferdinand Alquié - William Alston - Louis Althusser - Amaury Viinist - Ammonios - Ammonios Sakkas - Anacharsis - Ᾱnandagiri - Anania Širakatshi - Anatolios - Anaxagoras - Anaxilaos - Anaximandros - Anaximenes - Daniil Andrejev - Andronikos Rhodoselt - Dmitri Anitškov - Pavel Annenkov - Annikeris - Elizabeth Anscombe - Canterbury Anselm - Anselmus - Antigonos - Antiochos Askalonist - Antipatros Tarsosest - Antipatros Tyrosest - Antisthenes Ateenast - Antisthenes Rhodoselt - Antoni (Hrapovitski) - Maksim Antonovitš - Karl-Otto Apel - Apollonios Tyanast - Kwame Anthony Appiah - Apuleius - José Luis López Aranguren - Archedemos - Archelaos - Archytas - Areios Didymos - Hannah Arendt - Aristarchos Samoselt - Aristippos Kyrenest - Aristobulos Aleksandriast - Aristokles - Ariston Aleksandriast - Ariston Chioselt - Ariston Keoselt - Aristoteles - Aristoteles Mitylenest - Aristoxenos - Ārjadeva - Arkesilaos - Jacobus Arminius - David Malet Armstrong - Antoine Arnauld - Arnobius - Raymond Aron - Nikolai Arsenjev - Artemi Troitski - Asanga - Asklepiades Bithyniast - Asklepiades Phleiusist - Asklepiodotos - Asklepios - Sergei Askoldov - Valentin Asmus - Aspasios - Pjotr Astafjev - Carlos Astrada - Athanasios Aleksandriast - Athenagoras - Augustinus - Aulus Gellius - John Austin - John Langshaw Austin - Richard Avenarius - Averroes - Teresa de Avila - Avvakum - Kostas Axelos - Francisco J. Ayala - Alfred Jules Ayer

B[muuda | redigeeri lähteteksti]

Gracchus Babeuf - Gaston Bachelard - Francis Bacon - Roger Bacon - Badarajana - Alain Badiou - Alfred Baeumler - Mihhail Bahtin - Alexander Bain - Mihhail Bakunin - Kevin Baldeosingh - Thomas Baldwin - Jonathan Barnes - Roland Barthes - Basilides - Georges Bataille - Pafnuti Baturin - Jean Baudrillard - Alexander Gottlieb Baumgarten - Pierre Bayle - George Bealer - Elizabeth Lane Beardsley - Simone de Beauvoir - August Bebel - Isaac Beeckman - Vissarion Belinski - Daniel Bell - Walter Benjamin - Jonathan Bennett - Daniel Bensaïd - Jeremy Bentham - Arthur Bentley - Nikolai Berdjajev - Henri Bergson - George Berkeley - Isaiah Berlin - John Desmond Bernal - Eduard Bernstein - Ludwig von Bertalanffy - Hakim Bey - Peter Bieri - Ágúst H. Bjarnason - Simon Blackburn - William Blake - Maurice Blanchot - Louis Auguste Blanqui - Ned Block - Allan Bloom - Blossius Cumaest - Jevgeni Bobrov - Joseph Maria Bochenski - Jean Bodin - Hector Boece - Boëthius - Boëthius Daakiast - Boethos Siidonist - Aleksandr Bogdanov - Paul Artin Boghossian - Nicolas Boileau - Bernard Bolzano - Bonaventura - George Boole - Juri Borev - Hristo Botev - Pierre Bourdieu - Francis Herbert Bradley - Robert Brandom - Michael Bratman - John Francis Bray - Franz Brentano - Percy Williams Bridgman - Brillat-Savarin - Charles Dunbar Broad - John Broome - Constantin Brunner - Giordano Bruno - Otto Brusiin - Martin Buber - Henry Thomas Buckle - Sergei Bulgakov - Mario Bunge - Tyler Burge - Jean Buridan - Edmund Burke - Kenneth Burke - John Burnheim - Mihhail Butaševitš-Petraševski - Joseph Butler - Judith Butler - Nicholas Murray Butler - Jakob Böhme

C[muuda | redigeeri lähteteksti]

Pierre Jean Georges Cabanis - Etienne Cabet - Calcidius - Mary Whiton Calkins - Johann Calvin - Tommaso Campanella - Albert Camus - Georges Canguilhem - Milič Čapek - Fritjof Capra - Thomas Carlyle - Shalom Carmy - Rudolf Carnap - Nancy Cartwright - Ernst Cassirer - Cassius Dionysius Longinus - Hector-Neri Castañeda - Manuel Castells - Cornelius Castoriadis - Chaitanya - Alan F. Chalmers - David Chalmers - Richard Chalmers - Houston Stewart Chamberlain - Pierre Charron - Cheng Liang - H. Cherbury - Roderick Chisholm - Noam Chomsky - Niels Egmont Christensen - Chrysanthius - Chrysippos - Alonzo Church - Patricia Churchland - Paul Churchland - Marcus Tullius Cicero - Emil Cioran - Hélène Cixous - Bernhard de Clairvaux - Andy Clark - Samuel Clarke - Aleksandria Clemens - William Kingdon Clifford - Chapman Cohen - Hermann Cohen - Gerald A. Cohen - Vincent Colapietro - Anthony Collins - Auguste Comte - Etienne Bonnot de Condillac - Jean Antoine Condorcet - Anne Conway - Vasile Conta - Frederick Copleston - John Cottingham - Victor Cousin - Francis Crick - Benedetto Croce - Ljubomir Cuculovski - Richard Cumberland (filosoof) - Gregory Currie - Georges Cuvier

D[muuda | redigeeri lähteteksti]

Dai Zhen - Mulshankar Dajananda - Mary Daly - António Damásio - Arthur C. Danto - Charles Darwin - Donald Davidson - Davith Anjaghth - Ivan Davõdov - John Deely - Gérard Deledalle - Gilles Deleuze - Edward Dembowski - Demetrios - Demokritos - Daniel Clement Dennett - Jacques Derrida - René Descartes - Leger Marie Deschamps - Semjon Desnitski - Eliyahu Eliezer Dessler - Theodore Dezamy - Govinda Chandra Dev - John Dewey - Dharmakirti - Diagoras - George Dickie - Goldsworthy Lowes Dickinson - Denis Diderot - Joseph Dietzgen - Dignaga - Wilhelm Dilthey - Diodoros - Diogenes Apolloniast - Diogenes Seleukeiast - Diogenes Sinopest - Pseudo-Dionysios Areopagita - Nikolai Dobroljubov - Dong Zhongshu - Keith S. Donnellan - Elliot N. Dorff - William Dray - Fred I. Dretske - Hans Driesch - Aleksandr Dugin - Pierre Duhem - Michael Dummett - John Duns Scotus - Will Durant - Josef Durdík - Andrea Dworkin - Ronald Dworkin - Eugen Dühring

E[muuda | redigeeri lähteteksti]

Echekrates - Meister Eckhart - Umberto Eco - Gerald Edelman - Dorothy Edgington - Mircea Eliade - Ralph Waldo Emerson - Empedokles - Barthélemy Prosper Enfantin - Friedrich Engels - Epikuros - Erasmus Rotterdamist - Johannes Scotus Eriugena - Rudolf Christoph Eucken - Eukleides Megarast - Gareth Evans

F[muuda | redigeeri lähteteksti]

Emil Fackenheim - Fan Zhen - al-Farabi - Favorinus - Herbert Feigl - Susan Fenimore Cooper - Ludwig Feuerbach - Paul Feyerabend - Immanuel Fichte - Johann Gottlieb Fichte - Marsilio Ficino - Hartry Field - John Finnis - Nikolai Fjodorov - Owen Flanagan - Pavel Florenski - Luciano Floridi - Jerry Alan Fodor - Philippa Foot - Salomon Formstecher - Georg Forster - Michel Foucault - Francois Marie Charles Fourier - Philipp Frank - Semjon Frank - Harry Frankfurt - Benjamin Franklin - Gottlob Frege - Sigmund Freud - Marilyn Friedman - Milton Friedman - Jakob Friedrich Fries - Erich Fromm - Northrop Frye - Francis Fukuyama

G[muuda | redigeeri lähteteksti]

Solomon ibn Gabirol - Liane Gabora - Hans-Georg Gadamer - Galileo Galilei - Aleksandr Galitš - Luigi Galvani - Mahatma Gandhi - Roger Garaudy - Pierre Gassendi - Gaudapada - Gautama (filosoof) - Tim van Gelder - Christian Fürchtegott Gellert - Ernest Gellner - Giovanni Gentile - Étienne de Geoffroy Saint-Hilaire - Levi ben Gershon - Edmund L. Gettier - al-Ghazālī - Aurobindo Ghose - Gilbert de la Porrée - Margaret Gilbert - Giles Roomast - Neil Gillman - Etienne Gilson - André Glucksmann - Godfrey Fontaines'ist - William Godwin - Johann Wolfgang von Goethe - Silvestr Gogotski - Damião de Góis - Alvin Goldman - Emma Goldman - Laurence Goldstein - Gongsun Long - Nelson Goodman - Gorgias - Antonio Gramsci - Timofei Granovski - George Grant - Hermann Grassmann - Thomas Hill Green - Herbert Paul Grice - Robert Grosseteste - Hugo Grotius - Félix Guattari - Guðmundur Finnbogason - René Guénon - Guillaume Champeaux'st - Walter Gulick - Georgi Gurvitš - Kurt Gödel

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

Susan Haack - Jürgen Habermas - Peter M. S. Hacker - Ian Hacking - Ernst Haeckel - Yehuda Halevi - Johann Georg Hamann - Charles Hamblin - William Hamilton - Han Fei - Sven Ove Hansson - Donna Haraway - Richard Mervyn Hare - Gilbert Harman - Rom Harré - David Hartley - Eduard Hartmann - Nicolai Hartmann - Hasdai Crescas - Friedrich Hayek - He Chentian - Georg Wilhelm Friedrich Hegel - Martin Heidegger - Werner Heisenberg - Futa Helu - Claude Adrien Helvétius - Carl Gustav Hempel - Henry Ghentist - Herakleides Pontikosest - Herakleitos - Johann Friedrich Herbart - Johann Gottfried von Herder - Herman Carinthiast - Aleksandr Herzen - Abraham Joshua Heschel - Moses Hess - David Hilbert - Dietrich von Hildebrand - Pekka Himanen - Kenneth Einar HimmaJaakko Hintikka - Hipparchia - Samson Raphael Hirsch - Samuel Hirsch - Thomas Hobbes - Douglas R. Hofstadter - Paul Henri Holbach - Hans Heinz Holz - Aleksei Homjakov - Bell Hooks - Hans-Hermann Hoppe - Max Horkheimer - Paul Horwich - Colin Howson - Alexander Humboldt - Wilhelm Humboldt - David Hume - Thomas Hurka - Edmund Husserl - Francis Hutcheson (filosoof) - Yitzchok Hutner - Julian Huxley - Hypatia Aleksandriast - Jean Hyppolite

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

Iamblichos - Ibn Badžda - Ibn Khaldūn - Ibn Rushd - Ibn Sīnā - Ibn Tufail - Michael Ignatieff - Evald Iljenkov - Ivan Illich - Roman Ingarden - Robert G. Ingersoll - Harold Innis - Muhammad Iqbal - Luce Irigaray - Išvarakrišna

J[muuda | redigeeri lähteteksti]

Frank Jackson - Friedrich Heinrich Jacobi - Jane Jacobs - William James - Cornelius Jansenius - Karl Jaspers - Jean Jaures - Georg Jellinek - Florise Joachim - Johannis de Sacro Bosco - Kent Johnson - Hans Jonas - Bertrand de Jouvenel - Erik Judin - Pamfil Jurkevitš - Pavel Juškevitš - Gottlob Benjamin Jäsche

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alexis Kagame - Eino Kaila - Kannada - Kang Youwei - Immanuel Kant - Kapila - David Kaplan - Mordecai Kaplan - Sardar Fazlul Karim - Mihhail Karinski - Karneades - Jerrold Katz - Kautilya - Karl Kautsky - Konstantin Kavelin - Evelyn Fox Keller - Simon Keller - Johannes Kepler - John Maynard Keynes - Hermann von Keyserling - Jaegwon Kim - Abu al-Kindi - Søren Kierkegaard - Mark Kingwell - Ivan Kirejevski - Ludwig Klages - Kleanthes - Richard Payne Knight - Martin Knutzen - Alexandre Kojéve - Leszek Kołakowski - Niko Kolodny - Jan Amos Komenský - Kong Fuzi - Georgi Konisski - Abraham Isaac Kook - Mikołaj Kopernik - Reinhart Koselleck - Jakov Kozelski - Maksim Kovalevski - Alexandre Koyré - Krates Teebast - Karl Friedrich Krause - Ernst Krieck - Saul Aaron Kripke - Julia Kristeva - Nachman Krochmal - Pjotr Kropotkin - Erik Ritter von Kuehnelt-Leddihn - Thomas Kuhn - Sigmund Kvaløy - Max Kölbel - Wolfgang Künne - William Kymlicka

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

Julien Offray de La Mettrie - Antonio Labriola - Jacques Lacan - Ernesto Laclau - Paul Lafargue - Imre Lakatos - George Lakoff - Jean-Baptiste Lamarck - Norman Lamm - Corliss Lamont - Paul Langevin - Laozi - Emanuel Lasker - Ferdinand Lassalle - Pjotr Lavrov - Gustave Le Bon - Andrei Lebedev - Gottfried Wilhelm Leibniz - Konstantin Leontjev - Aldo Leopold - Vladimir Lessevitš - Lawrence Lessig - Gotthold Ephraim Lessing - Leukippos - Emanuel Levinas - Lucien Levy-Bruhl - Clarence Irving Lewis - David Kellogg Lewis - Li Zhi - T. Liberatore - Alphonso Lingis - Pentti Linkola - Aleksandr Ljubištšev - Ramon Llull - Brian Loar - John Locke - Judah Loew ben Bezalel - K. Loganathan - Mihhail Lomonossov - Bernard Lonergan - Nikolai Losski - Aleksei Lossev - Hermann Lotze - Lou Qinshun - Jonathan Lowe - Ignatius Loyola - Lu Jiuyuan - Lucius Annaeus Cornutus - Lucretius Carus - György Lukács - Jan Łukasiewicz - Anatoli Lunatšarski - Isaac Luria - Moses Chaim Luzzato - Martin Luther - Wincenty Lutosławski - Rosa Luxemburg - William Lycan - Jean-François Lyotard

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

Gabriel Bonnot de Mably - Ivan Macan - Ernst Mach - Tibor R. Machan - Niccoló Machiavelli - Alasdair MacIntyre - John Leslie Mackie - Ambrosius Theodosius Macrobius - Madhva - Mose ben Maimonides - Joseph de Maistre - Norman Malcolm - Nicolas Malebranche - Jean-François Malherbe - Mircea Malița - Thomas Malthus - Merab Mamardašvili - Paul de Man - Bernard de Mandeville - Gabriel Marcel - Marcus Aurelius - Ruth Barcan Marcus - Herbert Marcuse - Pierre Sylvain Marechal - Joseph Margolis - Jean-Luc Marion - Jacques Maritain - Markalideva - Svetozar Markovič - Marsilius Paduast - Jose Marti - Michael Martin - Karl Marx - Tomaš Garrigue Masaryk - A. H. Maslow - Humberto Maturana - Maximus Tüürosest - Bernard Mayo - John McDowell - Colin McGinn - Terence McKenna - Marshall McLuhan - John McTaggart Ellis McTaggart - George Herbert Mead - Franz Mehring - Alexius Meinong - Philipp Melanchthon - Melissos Samoselt - David Hugh Mellor - Otto Mencke - Gregor Mendel - Moses Mendelssohn - Menedemos - Mengzi - D. Mercier - Maurice Merleau-Ponty - Marin Mersenne - Robert King Merton - Jean Meslier - Metrodoros - Lev Metšnikov - Thomas Metzinger - Mary Midgley - Nikolai Mihhailovski - Vladimir Mikuševitš - Vladimir Miljutin - James Mill - John Stuart Mill - David Miller (filosoof) - David Miller (poliitikateoreetik) - Tony Milligan - Ruth Garrett Millikan - Charles Wright Mills - Ludwig von Mises - Armin Mohler - Jacob Moleschott - Michel de Montaigne - Charles Montesquieu - George Edward Moore - Henry More - Thomas More - Morelly - Jacob Moreno - Augustus de Morgan - Lewis Henry Morgan - Charles Morris - William Morris - Mozi - Chantal Mouffe - Iris Murdoch - Musonius Rufus - Thomas Müntzer

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

Arne Næss - Nāgārdžuna - Ernest Nagel - Thomas Nagel - Jacques Andre Naigeon - Mikael Nalbadjan - Jan Narveson - Paul Natorp - Antonio Negri - Otto Neurath - W. Newman - Isaac Newton - William Newton-Smith - Nicolaus Cusanus - Friedrich Nietzsche - Ilkka Niiniluoto - Albert Jay Nock - Robert Nozick - Martha Nussbaum - Schalwa Nuzubidse

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

William Ockham - Nikolai Ogarjov - Teodor Oizerman - Andrew Oldenquist - Mihhail Olminski - Cornelis Willem Opzoomer - Ivan Orlov - José Ortega y Gasset - Timofei Ossipovski - Robert Owen

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

Antonino Pagliaro - Thomas Paine - William Paley - Panaitios Rhodoselt - Arthur Pap - David Papineau - Paracelsus - Parmenides - Blaise Pascal - Patandžali - Wim A. de Pater - Francesco Patrizi da Cherso - Christopher Peacocke - Karl Pearson - Charles Sanders Peirce - John Perry - Fernando Pessoa - Petrus Ibeerlane - Petrus Lombardus - Philip Pettit - Phaidon Elisest - Pherekydes Syroselt - Philodemos - Philon Aleksandriast - Philon Larissast - Dmitri Pissarev - Aleksandr Pjatigorski - Max Planck - Alvin Plantinga - Platon - Georgi Plehhanov - Plotinos - Plutarchos Ateenast - Henri Poincaré - Pierre Poiret - Karl Polanyi - Michael Polanyi - Polyaenos - Grigori Pomerants - Pietro Pomponazzi - Giuliano Pontara - Johannes Jacobus Poortman - Nikolai Popovski - Karl Popper - Platon Poretski - Porphyrios - Poseidonios - Moritz Conrad Posselt - Prašastapada - Richard Price - Graham Priest - Joseph Priestley - Ilya Prigogine - Arthur Prior - Michael S. Pritchard - Prodikos - Proklos - Protagoras - Samuel Pufendorf - Hilary Putnam - Pyrrhon Elisest - Pythagoras

Q[muuda | redigeeri lähteteksti]

Willard Van Orman Quine

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

James Rachels - Sarvepalli Radhakrishnan - Aleksandr Radištšev - Radulphus Brito - Ramakrishna - Ramanudža - Frank Plumpton Ramsey - Ian T. Ramsey - Jacques Rancière - Ayn Rand - Joseph Ransdell - Gerald Raunig - Jean-Philippe Ravoux - John Rawls - Stephen Read - Hans Reichenbach - Thomas Reid - Carl Leonhard Reinhold - Johannes Reinke - Anna Remišová - Joseph Ernest Renan - Georges Rey - Rush Rhees - Heinrich Rickert - Paul Ricœur - Jean Baptiste Rene Robinet - Richard Rorty - Roscellinus - Gillian Rose - Alexander Rosenberg - Franz Rosenzweig - Antonio Rosmini - W. D. Ross - Murray Rothbard - Jean-Jacques Rousseau - Michael Ruse - John Ruskin - Bertrand Russell - Raymond Ruyer - Gilbert Ryle

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

Saadia Gaon - Esa Saarinen - Claude Henri Saint-Simon - Nathan Salmon - Wesley Salmon - Juri Samarin - George Santayana - Ivan Sarailiev - Jean-Paul Sartre - John Ralston Saul - David Savan - James P. Scanlan - Friedrich Wilhelm Joseph von Schelling - Stephen R. Schiffer - Ferdinand Canning Scott Schiller - Friedrich Schiller - August Wilhelm Schlegel - Friedrich Daniel Ernst Schleiermacher - Moritz Schlick - Alfred Schmidt - Walther Schmied-Kowarzik - Menachem Mendel Schneerson - Arthur Schopenhauer - Juli Schreider - Erwin Schrödinger - David Schweickart - Albert Schweitzer - John Rogers Searle - Wilfrid Sellars - Lucius Annaeus Seneca - Ivan Setšenov - Sextus Empiricus - Anthony Ashley Cooper Shaftesbury - Richard Shusterman - Shang Yang - Christoph Sigwart - Peter Singer - B. F. Skinner - Grigori Skovoroda - Michael Slote - Peter Sloterdijk - J. J. C. Smart - Adam Smith - Huston Smith - Johan Vilhelm Snellman - Scott Soames - Alan Soble - Alan Sokal - Sokrates - Robert Solomon - Joseph Soloveitchik - Vladimir Solovjov - Werner Sombart - Ernest Sosa - Othmar Spann - Herbert Spencer - Oswald Spengler - Speusippos - Baruch Spinoza - Lysander Spooner - David Sztybel - Robert Stalnaker - Nikolai Stankevitš - Rudolf Steiner - Isabelle Stengers - Erik Stenius - Charles Stevenson - Stephen Stich - Stilpon - Max Stirner - William Stocker - Galen Strawson - Peter Frederick Strawson - Barry Stroud - Pjotr Struve - Ludwig Adolf Heinrich Strümpell - Carl Stumpf - Scott Sturgeon - A. Stöckl - Gustav Störring - Francisco Suarez - Sufi Alajar - Sun Zhongshan - Lars Svendsen - Emanuel Swedenborg - Richard Swinburne

Š[muuda | redigeeri lähteteksti]

Adi Šankara - Nikolai Šelgunov - Tarass Ševtšenko - Vladimir Šilkarski - Gustav Špet - Georgi Štšedrovitski - V. M. Šuljatikov

Z[muuda | redigeeri lähteteksti]

Peter Wessel Zapffe - Zenon Eleast - Zenon Kitionist - Zenon Tarsosest - Zhang Daoling - Zhang Zai - Zhou Dunyi - Zhu Xi - Zhuangzi - Volker Zotz

Ž[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ivan Žegalkin - Slavoj Žižek

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

Rabindranath Tagore - Tan Sitong - Raymond Taras - Alfred Tarski - Charles Taylor (filosoof) - Pierre Teilhard de Chardin - Bernardino Telesio - Thales Mileetosest - Aquino Thomas - Christian Thomasius - Evan Thompson - Judith Jarvis Thomson - Henry David Thoreau - Paul Tillich - Kliment Timirjazev - Timon - Pjotr Tkatšov - John Toland - Arnold Joseph Toynbee - Friedrich Adolf Trendelenburg - Sergei Trubetskoi - Konstantin Tsiolkovski - Lubsan Sandan Tsõdenov - Pjotr Tšaadajev - Georgi Tšelpanov - Nikolai Tšernõševski - Ivan Tšetverikov - Boriss Tšitšerin - Ernst Tugendhat - Raimo Tuomela - Anne Robert Jacques Turgot - Kazimierz Twardowski

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

Miguel de Unamuno - Dimitri Uznadze

V[muuda | redigeeri lähteteksti]

Valentinus Egiptusest - Francisco Varela - Marcus Terentius Varro - Gianni Vattimo - Luc de Vauvenargues - Sergei Vavilov - Danilo Vellanski - David Velleman - Denis Veras - Vladimir Vernadski - Anatoli Vetrov - Giambattista Vico - Thomas de Vio - Francisco de Vitoria - Swami Vivekananda - Eric Voegelin - Voltaire - Vatslav Vorovski - de Vries - Aleksandr Vvedenski - Lev Võgotski

W[muuda | redigeeri lähteteksti]

Friedrich Waismann - William Henry Walsh - Michael Walzer - Wang Bi - Wang Chong - Wang Fuzhi - Wang Shouren - Wang Tingxiang - Wang Yangming - John B. Watson - Max Weber - Otto Weininger - Wilhelm Weitling - Morris Weitz - Victoria Welby-Gregory - Cornel West - William Whiston - Alfred North Whitehead - David Wiggins - Ken Wilber - John Wilkins - Bernard Williams - Michael Williams - Timothy Williamson - Johann Joachim Winckelmann - Wilhelm Windelband - Gerrard Winstanley - Kwasi Wiredu - Ludwig Wittgenstein - Susan Wolf - Christian Wolff - Jonathan Wolff - Richard Woltereck - Nicholas Wolterstorff - Crispin Wright - Georg Henrik von Wright - Maurice de Wulf - Wilhelm Wundt

X[muuda | redigeeri lähteteksti]

Xenokrates - Xenophanes - Alexandru Xenopol - Xunzi

Y[muuda | redigeeri lähteteksti]

Stephen Yablo - Yang Zhu - Ye Shi - Yin Wen

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]