Riikide loend rahvastiku tiheduse järgi

Allikas: Vikipeedia
Ambox outdated serious.svg See artikkel vajab ajakohastamist.
Palun ajakohasta selle artikli sisu ning pärast ajakohastamist eemalda see märkus.

Maailma riikide loend rahvastiku tiheduse järgi.

Koht Riik, sõltuv territoorium või tunnustamata riik Rahvaarv Pindala (km²) Tihedus (in/km²) Märkmed
Maailm 6 655 500 000 148 940 000 44,7 [1]
Aomen Aomen (Hiina) 538 100 29,2 18 428
1 Monaco Monaco 32 671 1,95 16 754 [2]
Hong Kong Hong Kong (Hiina) 7 040 885 1099 6407
2 Singapur Singapur 4 483 900 710 6369
Gibraltar Gibraltar (UK) 27 921 6 4654
3 Vatikan Vatikan 821 0,44 1866 [3]
4 Bahrein Bahrein 1 046 814 720 1454 [4]
5 Malta Malta 401 880 316 1272
Bermuda Bermuda (UK) 64 174 53 1211
6 Maldiivid Maldiivid 329 198 298 1105
7 Bangladesh Bangladesh 150 448 339 143 998 1045 [5]
Flag of the United Kingdom.svg Kanalisaared (UK) 149 463 195 766
Palestiina Palestiina 4 018 332 6020 667
8 Nauru Nauru 13 635 21 649
9 Taiwan Taiwan 22 894 384 35 980 636 [3]
10 Barbados Barbados 269 556 430 627
Flag of France.svg Saint-Martin (Prantsusmaa) 33 102 53,2 622
11 Mauritius Mauritius 1 244 663 2040 610
Aruba Aruba (Holland) 103 484 193 536
Flag of France.svg Mayotte (Prantsusmaa) 186 452 374 499 [6]
12 Lõuna-Korea Lõuna-Korea 49 044 790 99 538 493
13 San Marino San Marino 28 117 61 461
Puerto Rico Puerto Rico (US) 3 954 584 8875 446
15 Tuvalu Tuvalu 10 441 26 402
16 Holland Holland 16 299 170 41 528 392
Flag of France.svg Martinique (Prantsusmaa) 395 932 1102 359
17 Komoorid Komoorid 797 902 2235 357
18 Liibanon Liibanon 3 576 818 10 400 344
19 Rwanda Rwanda 9 037 690 26 338 343
20 Marshalli Saared Marshalli Saared 61 963 181 342
21 Belgia Belgia 10 419 050 30 528 341
22 Jaapan Jaapan 128 084 700 377 873 339
23 India India 1 103 371 000 3 287 263 336
24 El Salvador El Salvador 6 880 951 21 041 327
Flag of France.svg Saint-Barthélemy (Prantsusmaa) 6 852 21 326
Ameerika Samoa Ameerika Samoa (USA) 64 869 199 326
25 Iisrael Iisrael 7 180 000 22 072 325
USA Neitsisaared USA Neitsisaared (US) 111 818 347 322
26 Sri Lanka Sri Lanka 20 742 910 65 610 316
Flag of France.svg Réunion (Prantsusmaa) 785 139 2510 313
Guam Guam (US) 169 635 549 309
27 Haiti Haiti 8 527 777 27 750 307
28 Saint Vincent Saint Vincent 119 051 388 307
29 Saint Lucia Saint Lucia 160 765 539 298
30 Filipiinid Filipiinid 83 054 480 300 000 277
31 Burundi Burundi 7 547 515 27 834 271
32 Grenada Grenada 102 924 344 260
33 Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobago 1 305 236 5130 254
34 Vietnam Vietnam 84 238 230 331 689 254
Flag of France.svg Guadeloupe (Prantsusmaa) 405 000 1628 249 [7]
35 Suurbritannia Suurbritannia 60 776 238 242 900 246
36 Jamaica Jamaica 2 650 713 10 991 241
37 Saksamaa Saksamaa 82 689 210 357 022 232
Hollandi Antillid Hollandi Antillid (Holland) 182 656 800 228
38 Kosovo Kosovo 2 200 000 10 887 220
39 Liechtenstein Liechtenstein 34 521 160 216
40 Pakistan Pakistan 157 935 100 796 095 198
41 Itaalia Itaalia 58 092 740 301 318 193
42 Dominikaani Vabariik Dominikaani Vabariik 9 365 818 48 671 192
43 Põhja-Korea Põhja-Korea 22 487 660 120 538 187
44 Nepal Nepal 27 132 630 147 181 184
45 Antigua ja Barbuda Antigua ja Barbuda 81 479 442 184
46 Luksemburg Luksemburg 464 904 2586 180
47 Seišellid Seišellid 80 654 455 177
48 Šveits Šveits 7 252 331 41 284 176
Põhja-Mariaanid Põhja-Mariaanid (US) 80 801 464 174
Kaimanisaared Kaimanisaared (UK) 45 017 264 171
49 Saint Kitts ja Nevis Saint Kitts ja Nevis 42 696 261 164
50 São Tomé ja Príncipe São Tomé ja Príncipe 156 523 964 162
51 Mikroneesia Liiduriigid Mikroneesia Liiduriigid 110 487 702 157
52 Kuveit Kuveit 2 686 873 17 818 151
Briti Neitsisaared Briti Neitsisaared (UK) 22 016 151 146
53 Andorra Andorra 67 151 468 143
54 Nigeeria Nigeeria 131 529 700 923 768 142
55 Hiina Hiina 1 315 844 000 9 596 961 137
56 Tonga Tonga 102 311 747 137 [8]
57 Kiribati Kiribati 99 350 726 137
58 Gambia Gambia 1 517 079 11 295 134
Anguilla Anguilla (UK) 12 205 91 134
Man Man (UK) 76 538 572 134
59 Tšehhi Tšehhi 10 219 600 78 866 130
60 Taani Taani 5 471 590 43 094 127
61 Roheneemesaared Roheneemesaared 506 807 4033 126
62 Tai Tai 64 232 760 513 115 125
63 Poola Poola 38 529 560 312 685 123 [8]
64 Moldova Moldova 4 128 047 33 844 122
65 Uganda Uganda 28 816 230 241 038 120
66 Indoneesia Indoneesia 222 781 500 1 904 569 117
67 Guatemala Guatemala 12 599 060 108 889 116
68 Flag of New Zealand.svg Tokelau (Uus-Meremaa) 1378 12 115
69 Portugal Portugal 10 494 500 91 982 114
Euroopa Liit Euroopa Liit 494 070 000 4 422 773 112
70 Slovakkia Slovakkia 5 400 908 49 033 110
71 Prantsusmaa Prantsusmaa 60 495 540 551 500 110
72 Albaania Albaania 3 129 678 28 748 109
73 Malawi Malawi 12 883 940 118 484 109
74 Ungari Ungari 10 097 730 93 032 109
75 Togo Togo 6 145 004 56 785 108
76 Dominica Dominica 78 940 751 105
77 Süüria Süüria 19 043 380 185 180 103
78 Kuuba Kuuba 11 269 400 110 861 102
79 Armeenia Armeenia 3 016 312 29 800 101
80 Serbia Serbia 7 800 000 77 474 100 [3]
81 Austria Austria 8 189 444 83 858 98
82 Aserbaidžaan Aserbaidžaan 8 410 801 86 600 97
83 Sloveenia Sloveenia 2 066 814 20 256 97
84 Türgi Türgi 70 586 256 783 562 93
85 Ghana Ghana 22 112 810 238 533 93
86 Rumeenia Rumeenia 21 711 470 238 391 91
87 Küpros Küpros 835 307 9251 90
88 Hispaania Hispaania 45 200 737 506 030 89
89 Costa Rica Costa Rica 4 327 228 51 100 85
90 Kreeka Kreeka 11 119 890 131 957 84
91 Horvaatia Horvaatia 4 551 338 56 538 81
92 Makedoonia Makedoonia 2 034 060 25 713 79
Põhja-Küprose Türgi Vabariik Põhja-Küprose Türgi Vabariik 264 172 3355 78 [10]
93 Kambodža Kambodža 14 071 010 181 035 78
Prantsusmaa Prantsusmaa Wallis ja Futuna (Prantsusmaa) 15 480 200 77
94 Sierra Leone Sierra Leone 5 525 478 71 740 77
95 Ukraina Ukraina 46 480 700 603 700 77
96 Malaisia Malaisia 27 250 370 329 847 77
97 Bosnia ja Hertsegoviina Bosnia ja Hertsegoviina 3 907 074 51 197 76
Cooki saared Cooki saared (Uus-Meremaa) 17 954 236 76
98 Benin Benin 8 438 853 112 622 75
99 Myanmar Myanmar 50 519 490 676 578 75
100 Egiptus Egiptus 74 032 880 1 001 449 74
101 Katar Katar 812 842 11 000 74
102 Maroko Maroko 31 478 460 446 550 70
103 Etioopia Etioopia 77 430 700 1 104 300 70
104 Bulgaaria Bulgaaria 7 725 965 110 912 70
105 Iraak Iraak 28 807 190 438 317 66
106 Samoa Samoa 184 984 2831 65
107 Brunei Brunei 373 819 5765 65
108 Honduras Honduras 7 204 723 112 492 64
109 Gruusia Gruusia 4 474 404 69 700 64
Prantsuse Polüneesia Prantsuse Polüneesia (Prantsusmaa) 256 603 4000 64
110 Jordaania Jordaania 5 702 776 89 342 64
111 Ida-Timor Ida-Timor 947 064 14 874 64
Turks ja Caicos Turks ja Caicos (UK) 26 288 417 63 [8]
112 Tuneesia Tuneesia 10 102 470 163 610 62
113 Svaasimaa Svaasimaa 1 032 438 17 364 59
114 Usbekistan Usbekistan 26 593 120 447 400 59
115 Senegal Senegal 11 658 170 196 722 59
116 Lesotho Lesotho 1 794 769 30 355 59
117 Iirimaa Iirimaa 4 147 901 70 273 59
118 Keenia Keenia 34 255 720 580 367 59
119 Elevandiluurannik Elevandiluurannik 18 153 870 322 463 56
120 Mehhiko Mehhiko 107 029 400 1 958 201 55
121 Araabia Ühendemiraadid Araabia Ühendemiraadid 4 495 823 83 600 54
122 Ecuador Ecuador 13 542 420 283 561 53
123 Leedu Leedu 3 369 600 65 300 52
124 Burkina Faso Burkina Faso 13 227 840 274 000 48
125 Valgevene Valgevene 9 755 106 207 600 47
126 Fidži Fidži 847 706 18 274 46
127 Bhutan Bhutan 2 162 546 47 000 46
128 Afganistan Afganistan 29 863 010 652 090 46
129 Tadžikistan Tadžikistan 6 506 980 143 100 45
130 Montenegro Montenegro 630 548 14 026 45 [3]
Montserrat Montserrat (UK) 4488 102 44
131 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 1 586 344 36 125 44
132 Belau Belau 19 949 459 43
133 Panama Panama 3 231 502 75 517 43
134 Nicaragua Nicaragua 5 486 685 130 000 42
135 Iraan Iraan 69 515 210 1 648 195 42
136 Tansaania Tansaania 38 328 810 945 087 41 [8]
Saint Helena Saint Helena (UK) 4918 122 40
137 Colombia Colombia 45 600 240 1 138 914 40
138 Jeemen Jeemen 20 974 660 527 968 40
139 Lõuna-Aafrika Vabariik Lõuna-Aafrika Vabariik 47 431 830 1 221 037 39
140 Guinea Guinea 9 402 098 245 857 38
141 Eritrea Eritrea 4 401 357 117 600 37
142 Läti Läti 2 306 988 64 600 36
143 Kamerun Kamerun 16 321 860 475 442 34
144 Djibouti Djibouti 793 078 23 200 34
Fääri saared Fääri saared (Taani) 47 017 1399 34
145 Zimbabwe Zimbabwe 13 009 530 390 757 33
Mägi-Karabahh Mägi-Karabahh 145 000 4400 33 [11]
146 Madagaskar Madagaskar 18 605 920 587 041 32
147 Ameerika Ühendriigid Ameerika Ühendriigid 301 140 000 9 629 091 31
Abhaasia Abhaasia (Gruusia) 215 972 7138 30 [12]
148 Eesti Eesti 1 329 697 45 100 29
149 Libeeria Libeeria 3 283 267 111 369 29
150 Venezuela Venezuela 26 749 110 912 050 29
151 Kõrgõzstan Kõrgõzstan 5 263 794 199 900 26
152 Laos Laos 5 924 145 236 800 25
153 Mosambiik Mosambiik 19 792 300 801 590 25
154 Kongo DV Kongo DV 57 548 740 2 344 858 25
Somaalimaa Somaalimaa 3 500 000 137 600 25 [13]
Flag of France.svg Saint-Pierre ja Miquelon (Prantsusmaa) 5769 242 24
155 Bahama Bahama 323 063 13 878 23
156 Brasiilia Brasiilia 186 404 900 8 514 877 22
157 Peruu Peruu 27 968 240 1 285 216 22
158 Tšiili Tšiili 16 295 100 756 096 22
159 Rootsi Rootsi 9 041 262 449 964 20,0
160 Uruguay Uruguay 3 463 197 175 016 19,8
161 Ekvatoriaal-Guinea Ekvatoriaal-Guinea 503 519 28 051 18,0
Lõuna-Osseetia Lõuna-Osseetia 70 000 3900 17,9 [14]
162 Vanuatu Vanuatu 211 367 12 189 17,3
163 Saalomoni Saared Saalomoni Saared 477 742 28 896 16,5
164 Soome Soome 5 302 060 338 145 15,6
165 Sambia Sambia 11 668 460 752 618 15,5
166 Paraguay Paraguay 6 158 259 406 752 15,1
167 Uus-Meremaa Uus-Meremaa 4 028 384 270 534 14,9
168 Sudaan Sudaan 36 232 950 2 505 813 14,5
169 Argentina Argentina 38 747 150 2 780 400 13,9
170 Alžeeria Alžeeria 32 853 800 2 381 741 13,8
Pitcairn Pitcairn (UK) 67 5 13,4
171 Somaalia Somaalia 8 227 826 637 657 12,9
172 Angola Angola 15 941 390 1 246 700 12,8
173 Flag of France.svg Uus-Kaledoonia (Prantsusmaa) 236 838 18 575 12,8
174 Paapua Uus-Guinea Paapua Uus-Guinea 5 887 138 462 840 12,7
175 Belize Belize 294 835 22 966 12,3
176 Norra Norra 4 751 236 385 155 12,3
177 Kongo Vabariik Kongo Vabariik 3 998 904 342 000 11,7
178 Saudi Araabia Saudi Araabia 24 573 100 2 149 690 11,4
179 Niger Niger 13 956 980 1 267 000 11,0
180 Mali Mali 13 518 420 1 240 192 10,9
181 Türkmenistan Türkmenistan 4 833 266 488 100 9,9
182 Venemaa Venemaa 143 201 600 17 098 242 8,4
183 Boliivia Boliivia 9 182 015 1 098 581 8,4
184 Omaan Omaan 2 577 000 309 500 8,3
185 Tšaad Tšaad 9 748 931 1 284 000 7,6
186 LAV LAV 4 037 747 622 984 6,5
Niue Niue (Uus-Meremaa) 1625 260 6,2
187 Kasahstan Kasahstan 14 825 110 2 724 900 5,4
188 Gabon Gabon 1 383 841 267 668 5,2
189 Guyana Guyana 751 218 214 969 3,5
190 Liibüa Liibüa 5 853 452 1 759 540 3,3
191 Kanada Kanada 33 390 141 9 970 610 3,2
192 Botswana Botswana 1 764 926 581 730 3,0
193 Mauritaania Mauritaania 3 068 742 1 025 520 3,0
194 Island Island 309 672 103 000 3,0
195 Suriname Suriname 449 238 163 820 2,7
196 Austraalia Austraalia 21 050 000 7 682 300 2,6
197 Namiibia Namiibia 2 031 252 824 292 2,5
Flag of France.svg Prantsuse Guajaana (Prantsusmaa) 187 056 90 000 2,1
198 Mongoolia Mongoolia 2 646 487 1 564 116 1,7
Lääne-Sahara Lääne-Sahara 341 421 266 000 1,3
Falklandi saared Falklandi saared (UK) 3060 12 173 0,25
Gröönimaa Gröönimaa (Taani) 56 916 2 175 600 0,026
Flag of Canada.svg Baffini saar (Kanada) 11 000 507 451 0,022

Viited[muuda | redigeeri lähteteksti]

  1. World POPClock Projection, 8. märts 2008
  2. The Monaco government uses a larger surface area figure resulting in a population density of 18,078 per km².
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Population density calculated using surface area and population figures from [1]
  4. [2]
  5. Latest figure from the World Bank Development Indicators Database is 1,090 per km²
  6. Population density calculated using surface area and population figures from INSEE Mayotte.
  7. Figure without the territories of Saint-Martin and Saint-Barthélemy
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 The UN figure is not consistent with the figure based on dividing the population by the area. The calculated figure is listed on this table instead.
  9. Population figure based upon the 2004 census, density figure thus calculated.[3]
  10. Population figure based upon the 2006 census, density figure thus calculated.[4]
  11. Population figure 2002 estimate, density figure calculated using this estimate.[5]
  12. Population figure from the 2003 census, surface area based upon the 83% of Abkhazia controlled by the Republic of Abkhazia at the present moment, density figure calculated using these two figures.[6]
  13. Population figure 2005 estimate, density figure calculated using this estimate.[7] [8]
  14. Population figure 2002 estimate, density figure calculated using this estimate.[9]