Eesti linnade loend

Allikas: Vikipeedia

Eesti linnade loend loetleb Eesti linnad koos rahvaarvuga viimaste rahvaloenduste (1979., 1989., 2000. ja 2011. a) andmeil. 2012. aastal on Eestis 47 linna, neist 5 vallasisesed.

Linnad on järjestatud vastavalt rahvaarvule, kuid klõpsates veerupäistes noolekestel saab tabeli ridu sortida ka erinevalt.

Jrk Linn Elanikke 1979 Elanikke 1989 Elanikke 2000 Elanikke 2006 Elanikke 2011 Maakond
1. Tallinn 441 800 478 974 400 378 396 193 393 222 Harju
2. Tartu 104 381 113 420 101 169 101 740 97 600 Tartu
3. Narva 75 909 81 221 68 680 66 936 58 663 Ida-Viru
4. Pärnu 54 051 52 389 45 500 44 198 39 728 Pärnu
5. Kohtla-Järve 87 472 62 059 47 679 45 740 37 201 Ida-Viru
6. Maardu  ? 16 052 16 738 16 570 17 524 Harju
7. Viljandi 22 368 23 080 20 756 20 274 17 473 Viljandi
8. Rakvere 19 011 19 822 17 097 16 698 15 264 Lääne-Viru
9. Sillamäe 16 157 20 561 17 199 16 567 14 252 Ida-Viru
10. Kuressaare 14 207 16 166 14 925 14 919 13 166 Saare
11. Võru 16 767 17 496 14 879 14 554 12 667 Võru
12. Valga 18 474 17 722 14 323 13 930 12 261 Valga
13. Jõhvi  ? 15 607 12 112 11 455 11 025 Ida-Viru
14. Haapsalu 13 035 14 617 12 054 11 774 10 251 Lääne
15. Keila 7194 10 072 9388 9386 9763 Harju
16. Paide 9641 10 849 9642 9751 8228 Järva
17. Türi 6626 6862 6324 6137 5954 Järva
18. Tapa 10 851 10 439 6765 6559 5896 Lääne-Viru
19. Põlva  ? 7038 6467 6510 5767 Põlva
20. Kiviõli 11 050 10 390 7405 6925 5634 Ida-Viru
21. Elva 6358 6325 6020 5826 5607 Tartu
22. Saue  ? 4395 4958 5067 5514 Harju
23. Jõgeva 5289 7035 6420 6349 5501 Jõgeva
24. Rapla 5599 6271 5758 5682 5202 Rapla
25. Põltsamaa 4893 5207 4849 4894 4188 Jõgeva
26. Paldiski 7311 7690 4248 4332 4085 Harju
27. Sindi 4428 4548 4179 4049 4076 Pärnu
28. Kunda 4828 5037 3899 3751 3422 Lääne-Viru
29. Kärdla 3426 4139 3773 3724 3050 Hiiu
30. Kehra 3679 4053 3224 3173 2889 Harju
31. Loksa  ? 4315 3494 3455 2759 Harju
32. Räpina 3247 3488 2967 2884 2751 Põlva
33. Tõrva 3157 3546 3201 3112 2729 Valga
34. Narva-Jõesuu 3135 3754 2983 2734 2632 Ida-Viru
35. Tamsalu  ? 2978 2618 2629 2236 Lääne-Viru
35. Otepää 2289 2424 2282 2123 2108 Valga
37. Kilingi-Nõmme 2507 2504 2223 2144 2075 Pärnu
38. Karksi-Nuia  ?  ?  ? 2059 1931 Viljandi
39. Lihula 1624 1872 1497 1614 1399 Lääne
40. Mustvee  ? 1994 1753 1756 1358 Jõgeva
41. Võhma  ? 1983 1596 1544 1314 Viljandi
42. Antsla 1952 1688 1547 1458 1291 Võru
43. Abja-Paluoja  ?  ? 1417 1406 1240 Viljandi
44. Püssi 1869 2532 1872 1837 1083 Ida-Viru
45. Suure-Jaani 1653 1503 1324 1242 1039 Viljandi
46. Kallaste  ? 1361 1211 1152 852 Tartu
47. Mõisaküla  ? 1349 1165 1081 825 Viljandi

Endised linnad[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]