Eesti valdade loend

Allikas: Vikipeedia

# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y
#Maakonna järgi
#Eesti endised vallad

A[muuda | redigeeri lähteteksti]

Abja vald - Aegviidu vald - Ahja vald - Alajõe vald - Alatskivi vald - Albu vald - Ambla vald - Anija vald - Antsla vald - Are vald - Aseri vald - Audru vald - Avinurme vald

E[muuda | redigeeri lähteteksti]

Emmaste vald

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

Haanja vald - Haaslava vald - Halinga vald - Haljala vald - Halliste vald - Hanila vald - Harku vald - Helme vald - Hiiu vald - Hummuli vald - Häädemeeste vald

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

Iisaku vald - Illuka vald - Imavere vald

J[muuda | redigeeri lähteteksti]

Juuru vald - Jõelähtme vald - Jõgeva vald - Jõhvi vald - Järva-Jaani vald - Järvakandi vald

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

Kaarma vald - Kadrina vald - Kaiu vald - Kambja vald - Kanepi vald - Kareda vald - Karksi vald - Karula vald - Kasepää vald - Kehtna vald - Keila vald - Kernu vald - Kihelkonna vald - Kihnu vald - Kiili vald - Koeru vald - Kohtla vald - Kohtla-Nõmme vald - Koigi vald - Kolga-Jaani vald - Konguta vald - Koonga vald - Kose vald - Kullamaa vald - Kuusalu vald - Kõlleste vald - Kõpu vald - Kõo vald - Käina vald - Kärla vald - Käru vald

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

Laekvere vald - Laeva vald - Laheda vald - Laimjala vald - Lasva vald - Leisi vald - Lihula vald - Lohusuu vald - Luunja vald - Lääne-Nigula vald - Lüganuse vald - Lümanda vald

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

Martna vald - Meeksi vald - Meremäe vald - Mikitamäe vald - Misso vald - Mooste vald - Muhu vald - Mustjala vald - Mõniste vald - Mäetaguse vald - Mäksa vald - Märjamaa vald

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

Nissi vald - Noarootsi vald - Nõo vald - Nõva vald

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

Orava vald - Orissaare vald - Otepää vald

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

Padise vald - Paide vald - Paikuse vald - Pajusi vald - Pala vald - Palamuse vald - Palupera vald - Peipsiääre vald - Piirissaare vald - Pihtla vald - Puhja vald - Puka vald - Puurmani vald - Põdrala vald - Põltsamaa vald - Põlva vald - Pöide vald - Pühalepa vald

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

Raasiku vald - Rae vald - Raikküla vald - Rakke vald - Rakvere vald - Rannu vald - Rapla vald - Ridala vald - Roosna-Alliku vald - Ruhnu vald - Rõngu vald - Rõuge vald - Rägavere vald - Räpina vald -

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

Saarde vald - Saare vald - Saku vald - Salme vald - Sangaste vald - Saue vald - Sauga vald - Sonda vald - Surju vald - Suure-Jaani vald - Sõmerpalu vald - Sõmeru vald

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

Tabivere vald - Taebla vald - Taheva vald - Tahkuranna vald - Tamsalu vald - Tapa valdTartu vald - Tarvastu vald - Toila vald - Tootsi vald - Tori vald - Torgu vald - Torma vald - Tudulinna vald - Tõlliste vald - Tõstamaa vald - Tähtvere vald - Türi vald

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

Urvaste vald

V[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vaivara vald - Valgjärve vald - Valjala vald - Vara vald - Varbla vald - Varstu vald - Vasalemma vald - Vastse-Kuuste vald - Vastseliina vald - Veriora vald - Vigala vald - Vihula vald - Viimsi vald - Viljandi valdVinni vald - Viru-Nigula vald - Vormsi vald - Võru vald - Võnnu vald - Väike-Maarja vald - Vändra vald - Värska vald - Väätsa vald

Õ[muuda | redigeeri lähteteksti]

Õru vald

Ü[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ülenurme vald

Maakonna järgi[muuda | redigeeri lähteteksti]

Harju maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Aegviidu vald - Anija vald - Harku vald - Jõelähtme vald - Keila vald - Kernu vald - Kiili vald - Kose vald - Kuusalu vald - Nissi vald - Padise vald - Raasiku vald - Rae vald - Saku vald - Saue vald - Vasalemma vald - Viimsi vald

Hiiu maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Emmaste vald - Hiiu vald - Käina vald - Pühalepa vald

Ida-Viru maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alajõe vald - Aseri vald - Avinurme vald - Iisaku vald - Illuka vald - Jõhvi vald - Kohtla vald - Kohtla-Nõmme vald - Lohusuu vald - Lüganuse vald - Mäetaguse vald - Sonda vald - Toila vald - Tudulinna vald - Vaivara vald

Jõgeva maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jõgeva vald - Kasepää vald - Pajusi vald - Pala vald - Palamuse vald - Puurmani vald - Põltsamaa vald - Saare vald - Tabivere vald - Torma vald

Järva maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Albu vald - Ambla vald - Imavere vald - Järva-Jaani vald - Kareda vald - Koeru vald - Koigi vald - Paide vald - Roosna-Alliku vald - Türi vald - Väätsa vald

Lääne maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Hanila vald - Kullamaa vald - Lihula vald - Lääne-Nigula vald - Martna vald - Noarootsi vald - Nõva vald - Ridala vald - Vormsi vald

Lääne-Viru maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Haljala vald - Kadrina vald - Laekvere vald - Rakke vald - Rakvere vald - Rägavere vald - Saksi vald - Sõmeru vald - Tamsalu vald - Vihula vald - Vinni vald - Viru-Nigula vald - Väike-Maarja vald

Põlva maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ahja vald - Kanepi vald - Kõlleste vald - Laheda vald - Mikitamäe vald - Mooste vald - Orava vald - Põlva vald - Räpina vald - Valgjärve vald - Vastse-Kuuste vald - Veriora vald - Värska vald

Pärnu maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Are vald - Audru vald - Halinga vald - Häädemeeste vald - Kihnu vald - Koonga vald - Paikuse vald - Saarde vald - Sauga vald - Surju vald - Tahkuranna vald - Tootsi vald - Tori vald - Tõstamaa vald - Varbla vald - Vändra vald

Rapla maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Juuru vald - Järvakandi vald - Kaiu vald - Kehtna vald - Kohila vald - Käru vald - Märjamaa vald - Raikküla vald - Rapla vald - Vigala vald

Saare maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Kaarma vald - Kihelkonna vald - Kärla vald - Laimjala vald - Leisi vald - Lümanda vald - Muhu vald - Mustjala vald - Orissaare vald - Pihtla vald - Pöide vald - Ruhnu vald - Salme vald - Torgu vald - Valjala vald

Tartu maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alatskivi vald - Haaslava vald - Kambja vald - Konguta vald - Laeva vald - Luunja vald - Meeksi vald - Mäksa vald - Nõo vald - Peipsiääre vald - Piirissaare vald - Puhja vald - Rannu vald - Rõngu vald - Tartu vald - Tähtvere vald - Vara vald - Võnnu vald - Ülenurme vald

Valga maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Helme vald - Hummuli vald - Karula vald - Otepää vald - Palupera vald - Puka vald - Põdrala vald - Sangaste vald - Taheva vald - Tõlliste vald - Õru vald

Viljandi maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Abja vald - Halliste vald - Karksi vald - Kolga-Jaani vald - Kõo vald - Kõpu vald - Suure-Jaani vald - Tarvastu vald - Viljandi vald

Võru maakond[muuda | redigeeri lähteteksti]

Antsla vald - Haanja vald - Lasva vald - Meremäe vald - Misso vald - Mõniste vald - Rõuge vald - Sõmerpalu vald - Urvaste vald - Varstu vald - Vastseliina vald - Võru vald

Eesti endised vallad[muuda | redigeeri lähteteksti]

Liitunud ja likvideerunud vallad alates aastast 1995. Aastatel 1996-2009, 1995. aastal Riigikogu poolt vastu võetud Eesti territooriumi haldusjaotuse seaduse alusel on toimunud 51 valla-linna ühinemist, mille käigus moodustus 22 uut kohaliku omavalitsuse üksust.

Viited[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]

Välislingid[muuda | redigeeri lähteteksti]