Eesti saarte loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Eesti saarte loend loetleb Eesti saared, mis piirnevad mere või siseveekoguga.

Eestis on 2222 meresaart. Suuremates siseveekogudes asuvate saartega on Eestis kokku 2355 saart [1]. Umbes pooled Eesti väikesaared on ametlike nimetusteta.

Suurimad Eesti saared
  Saar Pindala
1 Saaremaa 2684,36 km²
2 Hiiumaa 997 km²
3 Muhu 205,58 km²
4 Vormsi 93,85 km²
5 Kassari 19,3 km²
6 Naissaar 18,98 km²
7 Kihnu 17,14 km²
8 Väike-Pakri 13,5 km²
9 Suur-Pakri 12,68 km²
10 Ruhnu 11,87 km²
11 Vilsandi 9,39 km²
12 Abruka 9,27 km²
13 Piirissaar 7,5 km²
14 Prangli 6,61 km²
15 Osmussaar 4,87 km²
16 Vohilaid 4,47 km²
17 Tauksi 3,6 km²
18 Aegna 3,01 km²
19 Kõinastu laid 2,6 km²
20 Võilaid 2,5 km²
21 Suur-Tulpe 2,3 km²
22 Väike-Tulpe 2,08 km²
23 Manilaid 2,06 km²
24 Suurlaid 1,9 km²
25 Kesselaid 1,75 km²
26 Heinlaid 1,49 km²
27 Saarnaki laid 1,43 km²



# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Aadjalaid - Aarmarahu - Aaslaid - Aavilaid - Ablusekare - Abruka - Adralaid - Aegna - Ahelaid - Aherahu (Atla)Aherahu (Väinameri) - Ahessäär - Ahtra saar - Aksi - Alamastelaid - Alarahu - Albilaid - Allikari - Allirahu (Kõiguste) - Allirahu (Pihtla)Alu kari - Allu saarAlumine NasuAlumine Pihlakuiv - Alumine Vaigas - Anekäbr - Anerahu mätasAnerava - AnkrurahuAnnerahu - Annilaid - AntsulaiudAnulaidAnõkarõ - Argikare - Arujoome - Asalaiud - Atukalaid - Auklaid

B[muuda | muuda lähteteksti]

Bjärrgronne

E[muuda | muuda lähteteksti]

Eerikukivi - Eerikulaid - Elmrahu - Endirahu - Esirahu

G[muuda | muuda lähteteksti]

Gutagrunne

H[muuda | muuda lähteteksti]

Haldi saar - Haldrekarahu - Hanemaa - Hanerahu - Hanerahu (Jausa laht) - Hanikatsi laid - Hara saar - Harakarahu - Harilaid - Harklaid - Hassalaid - Heinlaid (Tõstamaa laht) - Heinlaid (Väinameri) - Hellamaa rahu - Hiiumaa - HobulaidHoburahu - Holm (Ruhnu) - Hosgrunne - Hõralaid - Härglaid - Härjakare - Härjamaa - Hülgelaid - Hülgerahu (Kaevatsi) - Hülgerahu (Kassari)Hülgerahu (Kõverlaid) (Kõverlaiu lähedal) - Hülgerahu (Sepamaa laht) - Hülgerahu (Sõrve poolsaar) - Hülge saaredHüljesterahu - Hüljestlaid

I[muuda | muuda lähteteksti]

Iedikrava - ImutlaidImutlao suardoInnarahu - Ipurahu - Iranasu

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jaagulaid - Joosepikuiv - Juksirahu

K[muuda | muuda lähteteksti]

Männik Kihnus.

Kabjuse - Kadagasäär - Kadakalaid - Kadaklaid - Kadrinarahu - Kaevatsi laid - Kahtla laid - Kajakarahu (Haapsalu Eeslaht) - Kakaslaid - Kakralaid - Kakraots - Kakrarahu - Kakrasaar - Kakrasiär - KalarahuKalganasv - Kaljurahu - Kalmelaid - KambrinasvKamina säär - Kampsulilaid - Kanalaid - Kappa saarKapussaare nasu - Kare - Karedelaid - Kargerahu - Karirahu - Karurahu -Kassari - Kasselaid - Kassikuiv - Keila jõesaarKelnase kari - Kerdinasv - Keri - KerjuKeskmine lood - Keskmine Vaika saar - Keskrahu - Kesselaid - Kibissäär - Kibuvitsalaid - KihnuKillasterahu - Kingissepalaid - Kirjunasu - Kitselaid (Atla laht) - Kitselaid (Liivi laht) - Kiveslaid - Kivikari - Kivilaid - KirjurahuKitselaid (Pärnumaa) - Kitselaid (Saaremaa) - Kiveslaid (Pärnumaa) - Kiveslaid (Saaremaa) - Kivikari - Kivinasu - Kivirahu (Hiiu maakond) - Kivirahu (Läänemaa) - Kivirahu (Saaremaa) - Klaasirahu - Kodurahu - Koerakuiv - Koharahu - Koimaholm - Koipsi saarKokisäär - Kolmekivirahu - KolmenasvKoluma rahu - Kongirahu - Koplirahu - KorgekariKorgessaare kari - Korset - Krassi - Kreenholm - Kriimi laid - Kräsuli - Kuhjakari - Kuiv - Kuivakari - Kuivarahu (Soonlepa laht) - Kuivarahu (Tauksi saarterühm) - Kuivarahu (Väinameri) - Kulkna - Kukka rahu - Kullilaid - Kullipank - Kumari laid - Kumbli - Kuningasaar - Kunnati laid - KuradisäärKuralaid - Kurgurahu - Kustase rahuKõbajad - Kõbajalaid - Kõinastu laid - Kõpussaare nasu - KõrgelaidKõrgelaid (Kiudu lõpp)Kõrgelaid (Muraja laht) - Kõrksaar - Kõutsilaid - Kõverlaid - Kõversäär - KäkimaaKäkirahuKändmarahu - Kärkgrunne - Kärturaun - Käärikulaid - Köödukuiv - Kübarrahu - KülalaidKüll-laid - Künnisemaa

L[muuda | muuda lähteteksti]

Laasikse laidLaasirahuLabulaidLaevakariLahesaarLaiakariLaiamaaLaiarahu (Hiiumaa)Laiarahu (Saaremaa)LaiduLaidumaaLaimadalLairahuLambakareLambarahu (Hiiu maakond)LammaslaidLangekareLånggrunneLangirahuLatikalaidLaurisaarLausmaLaususäärLeemetikareLeetselja rahuLembrilaidLestapankLieLiede küngLiia (Liialaid) – Liisi laidLiivakariLiivanuka ots (endine) – Liivasäär - Liivasäär (Saaremaa) - LipukariLombimaaLoode sild - LoodusLoomalaid - LoonalaidLuigerahu - Lõunarahu - LäbiketerLäkumätas

M[muuda | muuda lähteteksti]

MaakrirahuMaielaidMallerahuMalusi saaredMandujürnalaidManilaidMardirahuMariserahuMaturahuMerikajakarahuMihklirahuMillasanken - MohniMourikkariMuhuMuhukareMunaderahuMunasaarMustakivi laidMustarahuMustarahu (Haapsalu)Mustarahu (Kiirassaare laht)MustassaarMustnasuMustpankMustpank (Vaika)Mõisaholm (endine)Mõndelaid - MändalaidMännaklaidMännilaidMännirahu (Hiiumaa)Männirahu (Saaremaa)MätaslaidMättakari

N[muuda | muuda lähteteksti]

NaaskelrahuNabralaidNaissaarNaistekivi maaNasvaravaNeolaidNigula nasvNinalaidNinarahu (Hiiumaa)Ninarahu (Läänemaa)NinaravaNonnirahuNoogimaaNootamaaNorrsanken - NosurahuNudrirahu - NuudirahuNõonasva pankNätegrunne

O[muuda | muuda lähteteksti]

OhakalaidOitma laidOju rahuOjurahuOorahu (Hiiumaa)Oorahu (Läänemaa)OoslamaaOosäärOostemadalOrikalaidOosla maaOsmussaarOtsama ravaOtsmine kari

P[muuda | muuda lähteteksti]

PaasrahuPaelaidPaelaid (Saaremaa)PaerahuPakri saaredPakulaidPalgirahuPaljarahuPaljaslaidPandjuPaope laidPapilaidPapirahuPapissaar (endine saar) - ParbukarePasilaidPaskarahuPauvanasuPedassaarPermisküla saar - PihanasuPihelgalaidPihlakaredPihlakalaidPihlalaid (Kihelkonna laht)Pihlalaid (Kõbajad)Pihlalaid (Muraja laht)Pihlalaid (Soela väin)PiirissaarPiiukarePikapendirahuPikassääre kariPikknasvPikkrahu (Hiiu maakond)PisipendirahuPiskumadalPitkakivi rahuPitkanina müttPitkanina rahuPitkasääremaaPitklaid (Oessaare laht)Pitklaid (Selkkare)PitknasuPitknasvPlokilaidPoistekarePolvergimadalPorgiPotissepalaidPrangliPrantsusenasvPudurahuPuhtulaidPujurderahu - PulgalaidPunasekivirahu (Kihelkonna laht)Punasekivirahu (Laasimeri)PuningalaidPõdrarahuPõdvalaidPõiksäärPõllurahuPõntsilaidPähksaarPärdiränkPärnakarePätsurahuPätukarePäälukarePöia rahuPühadekarePüistenasuPüskujoomePüskumadalPüsku-Sitik

R[muuda | muuda lähteteksti]

Ruhnu kirik.

RambirahuRammu saarRampsilaidRannasitikRannube rahu - Raoksi - Ratasrahu - Rauarahu - Raudrahu - RaugilaidRiiassilma laidRiibaka laid -Riimirahu - RiinurahuRipaku - Ristinasu - Ristirank - RistlaidRohekari - Rohelserahu - Rohenina - Rohukari - Rohunasu - RohurahuRohusi saarRooglaid (Harju laht)Rooglaid (Kunnati laht)Rooglaid (Kõiguste laht)Rooglaid (Kübassaare meri)Rooglaid (Muraja laht) - Rooglaid (Undu laht)RoograhuRooguderahu (Kasti laht)Rooguderahu (Sutu laht)RoolaidRoonasvRooravaRootsiku laidRugilaidRuhnuRuilaidRuirahuRukkirahuRukkirahu (Õunaku laht)RuserahuRusulaidRäimerahu - Ränisaar (endine) – Röpimaa

S[muuda | muuda lähteteksti]

SaapakareSaare otsSaaremaaSaarnaki laidSaarnaki laid (Õunaku laht)Saartneem - SadamalaidSalaSalarahuSalavaSalsgrunne - SaluputkSammaskariSangelaidSangõSeanina nasu - SeasaarSeinakari - SelglaidSelgrahuSepakareSepamaa laid - Separahu - SepasitikSihisuurrahuSiiakare - Siianasu - Siiapank - Siiarahu - SiiasaarSiimurahu - SillalaidSill-laidSilmakrassSilmalaid - Silmarahu - SilmarankSilma säär - SipelgarahuSitakare - Sjõll-laid - Sjölafluto -Skoggrunne - Sokulaid - Soomerahu - Soondrerank - SorguSorgu kakra ots -Sorgu ladu - Stora Åbbargrunne - Storstaingrunne - Sunna Åbbargrunne - SunnasankenSuur AntsulaidSuur AsalaidSuur IdarahuSuur Kolmekivirahu - Suur Paljassaar (endine) – Suuregi laidSuurepoldi laiudSuurkari - SuurkuivSuur Kõrvalaid - SuurlaidSuurliiv - SuurloodSuur-Malusi - Suur-PakriSuur Pasklood - Suur-PihlakareSuur Poldilaid - Suurraba - SuurrahuSuurrahu (Kaavi)Suurrahu (Sääre) - Suurrahu (Atla laht) - Suurrahu (Pilguse laht) - Suurrahu (Vormsi) - Suur-Sitik - Suuruks - Suur-UrvSuur ViiratükkSuur Viirelaid - Sõgerahu - SõmeriSäinakareSäinarahu (Kihelkonna laht)Säinarahu (Õunaku laht) - Säärelaid - SääreotsSääreotsa nasu - SäärerahuSääri - SüdamerahuSüllanina kuivSüsimäe nasu

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tagarahu - Taguküla laidTallukravaTapu suardu - Tardirahu - TarjaTauksiTelveTepu kareTiirerahu - Tiirlaid - TiirlooTiirukari (Harjumaa)Tiirukari (Lääne-Virumaa) - TiirurahuTinuri raun - TjukaTohvri nina - Tombamaa - Tompulaid - TondirahuTondisaarTorninasv - Torniraun - Tumalaid - Turskakari - Tuudinasu - TuutsarahuTõllaskivi nasu - Tõõdilaid - TäkulaidTäkunasv - Tälmen

U[muuda | muuda lähteteksti]

Udrikulaid - Uhtju saar - Uhtju saared - Uieda rava - Ulasrahu - Ulksaar - Umalaid - Umalakotid - Umblu - UmbnasuUmbrahu (Hiiumaa)Umbrahu (Saaremaa) - Umnäsu - Umpasaar - Unnikarahu - Urgõ - Urverahu - Ussipealaid - Ussirahu - Uuemaarahu - Uuemererahu - Uulutilaid - Uusikuiv - Uus-Nootamaa

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vahalaid - VahaseVahekari (Kolga laht)Vahekari (Malusi meri) - Vahelaid - VahelmisrahuVaherahu (Haapsalu laht) - Vaherahu (Kihelkonna laht) - Vaherahu (Käina laht)VaidlarahuVaika saaredVaindlooValgekare - ValgerahuValgerahu (Saunja laht)ValkkareVana patareiVare saar - VareserahuVareslaid (Käina laht)Vareslaid (Väinameri)VaresrahuVarikasäärVarsarahuVasikakuiv - VasikalaidVassiklaidVeistelaidVennastekehvelVeonasuVesiaja laidVesikaarerahuVesikrahuVesirahu (Abruka laht)Vesirahu (Kase laht)VesilooVesitükimaaVesitükimaa laiudVeskirahuVestilaidViiraravaViirekaaresäärViirekare - ViirelaidViirelaid (Kuusnõmme laht)Viirelaid (Laidevahe laht)Viirelaid (Muraja laht)Viirelaid (Varbla)Villemilaid - VilsandiVipaVirmalaidVissulaidVohilaidVohirahu - VormsiVullikrunnVõilaidVõrgukareVõrkrahu (Kuusnõmme laht)Võrkrahu (Soonlepa laht)VäheloodVäike AntsulaidVäike HarklaidVäike HärjamaaVäike KakrarahuVäike KasvaedVäike KolmekivirahuVäikekuivVäike KõrvalaidVäike LaiakariVäikelaidVäike-MalusiVäike MunarahuVäike Paljassaar (endine) - Väike PihlakareVäike-PakriVäike PaskloodVäike PihlakareVäike PikakariVäike PoldilaidVäikerabaVäikerahuVäike RistinasuVäike RoograhuVäike-Tjuka saarVäike-Tulpe - Väike UlkkariVäike UrvVäike VasikrahuVäike VesikrahuVäike ViiratükkVäike Viirelaid

Ä[muuda | muuda lähteteksti]

Äbanina nasu - ÄrmarahuÄrmbu nasu

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

Öakse - Öörahu

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

ÜlemastelaidÜlemine nasuÜlemine Vaika saarÜlerahu - Ülträ

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Eesti sai 700 meresaare võrra rikkamaks, Postimees 24. august 2015

Välislink[muuda | muuda lähteteksti]