Eesti saarte loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Eesti saarte loend loetleb Eesti saared, mis piirnevad mere või siseveekoguga.

Eestis on 2222 meresaart ja koos suuremate siseveekogudega on saarte arv kokku 2355[1].

Suurimad Eesti saared
  Saar Pindala
1 Saaremaa 2714 km²
2 Hiiumaa 989 km²
3 Muhu 198 km²
4 Vormsi 92 km²
5 Kassari 19,3 km²
6 Naissaar 18,6 km²
7 Kihnu 16,4 km²
8 Väike-Pakri 12,9 km²
9 Suur-Pakri 11,6 km²
10 Ruhnu 11,4 km²
11 Abruka 8,8 km²
12 Vilsandi 8,8 km²
13 Piirissaar 7,5 km²
14 Prangli 6,4 km²
15 Osmussaar 4,7 km²
16 Vohilaid 3,9 km²
17 Aegna 2,9 km²
18 Kõinastu laid 2,6 km²
19 Võilaid 2,5 km²
20 Tauksi 2,5 km²
21 Suur-Tulpe 2,3 km²
22 Suurlaid 1,9 km²
23 Manilaid 1,9 km²
24 Väike-Tulpe 1,8 km²
25 Kesselaid 1,7 km²
26 Heinlaid 1,6 km²
27 Saarnaki laid 1,5 km²

# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Abruka - Adralaid - Aegna - Ahelaid - Aherahu (Atla)Aherahu (Väinameri) - Ahessäär - Ahtra saar - Aksi - Alarahu - Allirahu (Kõiguste) - Allirahu (Pihtla) - Allu saar - Alumine Vaika saar - AnekäbrudAnkrurahu - AnnilaidAntsulaiudAnulaid - Asalaiud

E[muuda | muuda lähteteksti]

Eedikrava - Eerikukivi - Eerikulaid - Elmrahu - Esirahu

G[muuda | muuda lähteteksti]

Gretagrund - Gutagrunne

H[muuda | muuda lähteteksti]

Haldi saar - Hanemaa - Hanerahu - Hanerahu (Jausa laht) - Hanikatsi laid - Hara saar - Harilaid - Heinlaid (Tõstamaa laht) - Heinlaid (Väinameri) - Hellamaa rahu - Hiiumaa - Hobulaid - Hõralaid - Härjakare - Härjamaa - HülgelaidHülgerahu (Kõverlaiu lähedal)

I[muuda | muuda lähteteksti]

Imutlaid - Innarahu

J[muuda | muuda lähteteksti]

Juksirahu

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kadakalaid - Kaevatsi laid - Kahtla laid - Kajakarahu (Haapsalu Eeslaht) - Kakralaid - Kakrarahu - Kakrasaar - Kalarahu - Kalmelaid - Kappa saar - Karirahu - Kassari - Kasselaid - Keila jõesaar - Keri - Kerju - Keskmine Vaika saar - Kesselaid - Kihnu - Kitselaid (Atla laht) - Kitselaid (Liivi laht) - Kiveslaid - Kivikari - Kivilaid - Koerakuiv - Koipsi saarKolmekivirahu - Korset - Krassi - Kreenholm - Kriimi laid - Kräsuli - Kuivakari - Kuivarahu (Soonlepa laht) - Kuivarahu (Tauksi saarterühm) - Kuivarahu (Väinameri) - Kulkna - Kullilaid - Kullipank - Kumari laid - Kumbli - Kuningasaar - Kunnati laid - KuradisäärKuralaid - Kurgurahu - Kustase rahuKõbajad - Kõbajalaid - Kõinastu laid - Kõpussaare nasu - Kõrgelaid - Kõrksaar - Kõverlaid - KäkimaaKäkirahuKülalaid - Küll-laid

L[muuda | muuda lähteteksti]

LaasirahuLaiduLaimadalLangekareLeemetikareLiia (Liialaid) – Liisi laidLiivakariLiivanuka ots (endine) - LinnusitamaaLiivasäär - LombimaaLoonalaidLuigerahuLäkumätas

M[muuda | muuda lähteteksti]

MaakrirahuMalusi saaredManilaidMardirahuMaturahuMihklirahuMillasanken - MohniMondelaidMuhuMunaderahuMunasaarMustarahuMustpankMustpank (Vaika)Mõisaholm (endine) - Mõndelaid

N[muuda | muuda lähteteksti]

NabralaidNaissaarNaistekivi maaNinalaidNoogimaaNootamaaNorrsanken - Nosurahu - Nätegrunne

O[muuda | muuda lähteteksti]

Oitma laidOjurahuOosäärOrikalaidOosla maaOsmussaar

P[muuda | muuda lähteteksti]

PaelaidPakri saaredPakulaidPandjuPapilaidPapirahuPapissaar (endine saar) - PasilaidPedassaarPermisküla saar - PihanasuPihelgalaidPihlakaredPihlalaid (Muraja laht)Pihlalaid (Soela väin)PiirissaarPiiukarePikknasvPiskumadalPitkasääremaaPorgiPrangliPuhtulaidPujurderahu - PuningalaidPõdvalaidPõiksäärPätsurahuPühadekarePõntsilaid

R[muuda | muuda lähteteksti]

Rammu saarRampsilaidRannasitikRauarahu - Raugilaid - RiinurahuRistlaidRohurahuRohusi saarRooglaid (Harju laht) - Rooglaid (Undu laht)Rootsiku laidRuhnuRukkirahuRusulaid - Ränisaar (endine)

S[muuda | muuda lähteteksti]

Saare otsSaaremaaSaarnaki laidSaartneem - SalavaSalsgrunne - SangelaidSeasaarSelglaidSepasitikSiiasaarSillalaidSill-laidSipelgarahuSitakareSokulaidSorguStora Åbbargrunne - Storstaingrunne - Sunnasanken - Suur Paljassaar (endine) – Suuregi laidSuurepoldi laiudSuurlaidSuur-PakriSuur-PihlakareSuurrahuSuurrahu (Kaavi)Suurrahu (Sääre) - SõmeriSääri

T[muuda | muuda lähteteksti]

Taguküla laidTallukrava - TarjaTauksiTelveTiirlooTondirahuTondisaarTäkulaidTäkunasv - Tälmen

U[muuda | muuda lähteteksti]

UdrikulaidUhtju saarUhtju saaredUmalakotidUmbluUrverahuUuemererahuUulutilaid - Uus-Nootamaa

V[muuda | muuda lähteteksti]

VahaseVahelmisrahuVaika saaredVaindlooValgerahuVare saar - Vareslaid (Käina laht)Vareslaid (Väinameri)VaresrahuVasikakuiv - VasikalaidVassiklaid - VesilooVesitükimaaVesitükimaa laiudViirekare - ViirelaidVilsandiVissulaidVohilaidVormsiVõilaidVõrgukareVäike Härjamaa - Väike Paljassaar (endine) - Väike PihlakareVäike-PakriVäike-Tjuka saar - Väike-Tulpe

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

Öakse - Öörahu

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

Ülemine Vaika saar - Ülerahu


Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Eesti sai 700 meresaare võrra rikkamaks, Postimees 24. august 2015