Eesti erakondade loend

Allikas: Vikipeedia

Praegused erakonnad[muuda | muuda lähteteksti]

Eesti
Coat of arms of Estonia.svg

See artikkel on osa sarjast:
Eesti poliitika ja valitsemine

Erakond Liikmete arv
(01.06.2016)
Liikmete arv [1]
(30.11.2015)
Erakonna nimekirjas
kohalikesse
omavalitsustesse
valituid, 2013. a
(2009)[2]
Esindatus
Riigikogus
2015. a (2011. a)
Esindatus
Euroopa
Parlamendis
(2014)[3]
Rahvusvaheline
liikmelisus
Eesti Iseseisvuspartei 2065 2072
Eesti Keskerakond 14430 14276 428 (524) 27 (26) 1 Liberaalne Internatsionaal
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond 7983 7728 7 (135) 7 (0)
Eesti Reformierakond 12535 12638 399 (464) 30 (33) 2 Liberaalne Internatsionaal
Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu 894 914
Eesti Vabaerakond 708 693 8 (0)
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei 1915 1935 Euroopa Vasakpartei
Erakond Eestimaa Rohelised 1080 1116 0 (2) Euroopa Roheline Partei
Erakond Isamaa ja Res Publica Liit 9348 9508 445 (384) 14 (23) 1 Euroopa Rahvapartei
Rahva Ühtsuse Erakond 560 553
Sotsiaaldemokraatlik Erakond 6030 6186 344 (171) 15 (19) 1 Euroopa Sotsiaaldemokraatlik Partei
  • Allikad:
  1. E-äriregister
  2. VVK: Kandidaatide statistika KOV 2013
  3. VVK: Euroopa Parlamendi valimised 2014

Erakondade liikmete arvu ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Liikmete arv alates 2003. aastast iga konkreetse aasta kohta aasta alguse seisuga. Allikas: Äriregister.

Erakond Registrikood 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
Eesti Iseseisvuspartei[*] 80051885 1012 1025 1039 1011 1015 1010 1087 1265 1201 1166 2181 2154 2116 2070
Eesti Keskerakond 80053370 7046 7335 7717 9000 9998 10102 11011 12053 12613 12583 12569 14224 14309 14433
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond [*] 80040344 7571 8460 9013 9284 10022 9903 9881 9684 8623 8303 7863 7740 7585 7908
Eesti Reformierakond 80043147 2999 3668 4363 5151 5788 6348 6737 7274 9347 10216 11518 12982 12844 12544
Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu 80051862 1558 1558 1552 1441 1437 1425 1421 1425 1039 1014 996 987 946 894
Eesti Vabaerakond 80366548 720 649 697
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei [*] 80060022 1131 1099 1078 1041 1039 1015 1000 2425 2148 2116 2089 2014 1978 1919
Konstitutsioonierakond [*] 80022725 1608 1623 1602 1614 1600 1542 1522
Erakond Eesti Kristlikud Demokraadid 80060832 2074 2073 2167 2125 2129 2108 2103 2079 1840 1806 1741 1682 1649 1599
Erakond Eestimaa Rohelised 80223139 1227 1308 1469 1486 1478 1441 1329 1228 1173 1116 1084
Erakond Isamaa ja Res Publica Liit [*] 80243584 8420 8823 8823 9139 9472 9718 9758 9778 9665 9366
Erakond Isamaaliit [*] 80039766 2763 2836 2941 3191
Erakond Res Publica [*] 80131035 3684 4489 5555 5338
Rahva Ühtsuse Erakond 80374223 541 553 549
Sotsiaaldemokraatlik Erakond [*] 80052459 3104 2879 3000 3204 3278 3275 3324 3666 3781 4612 5993 6199 6186 6040
Vene Erakond Eestis [*] 80057600 1279 1351 1214 1229 1213 1412 1404 1398 1235 1207
  • Märkused:

Erakondade Riigikogus esindatuse ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Kuna 1992. aasta valimised olid praktiliselt vaid valimisliitude valimised, siis on see aasta siit tabelist välja jäetud. Tabelis märgib number 0 seda, et erakond osales valimistel, kuid ei saanud kohti Riigikogus. Tühi väli märgib, et erakond ei osalenud oma nimekirjaga valimistel.

Erakond Registrikood 1995 1999 2003 2007 2011 2015
Eesti Iseseisvuspartei [*] 80051885 0 0 0 0
Eesti Keskerakond 80053370 16 28 28 29 26 27
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond [*] [*] 80040344 7 13 6 0 7
Eesti Reformierakond 80043147 9 18 19 31 33 30
Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu [*] 80051862 0
Eesti Vabaerakond 80366548 8
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei [*] [*] 80060022 0 0 0 0
Konstitutsioonierakond [*] [*] 80022725 6 0 0
Erakond Eesti Kristlikud Demokraadid [*] 80060832 0 0 0 0
Erakond Eestimaa Rohelised 80223139 6 0 0
Erakond Isamaa ja Res Publica Liit [*] 80243584 19 23 14
Erakond Isamaaliit [*] [*] 80039766 8 18 7
Erakond Res Publica [*] 80131035 28
Sotsiaaldemokraatlik Erakond [*] [*] [*] 80052459 6 17 6 10 19 15
Vene Erakond Eestis [*] 80057600 0 0 0 0
Eesti Koonderakond [*] 80053772 7
Erakond Uus Eesti [*] 80010691 0
Libertas Eesti Erakond [*] 80053499 0
Vabariiklik Partei[*] 80139628
valimisliit "Koonderakond ja Maarahva Ühendus" [*] 41
valimisliit "Meie Kodu On Eestimaa!" 6
valimisliit "Parempoolsed" 5
  • Märkused:

Erakondade noortekogud[muuda | muuda lähteteksti]

Loomisel olevad erakonnad[muuda | muuda lähteteksti]

Tegevuse lõpetanud erakonnad[muuda | muuda lähteteksti]

Erakondade poliitiline asetus[muuda | muuda lähteteksti]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]