Välismaa saarte loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud välismaa saari ja saarestikke. Eesti saared on loetletud Eesti saarte loendis.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Aadama SildAasiaati saarestikAbaco saaredAbaiangAbariringa‘Abd al-KūrīAbeløyaAbemamaActéoni atollidAdaki saarAdelsöAdmiraliteedisaaredAdmiralty saarAdsızÆbeløÆrøAfognakAgalega saaredAgathonísiÁgios EfstrátiosÁgios GeórgiosAgkístriAgrihanAhe saarAhunuiAhvenamaa saaredAhvenanmannerAígina saarAilinginaeAilinglapalapAilukAinovõ saaredAionAitutakiAki AkiÂknérAkpatokAlamaganAlboránAldabra atollAldabra saaredAldenAlderneyAlejandro Selkirki saarAleksandri saarestikAleuudidAlguadaAlicudiAlimiáAlnönAlofi saarAlónnisosAlorAlori saarestikAlsAltesulaAmagerAmanuAmbatoharana saarAmbatomifanga saarAmbelauAmboni saarAmbrymAmelandAmindiividAmirandidAmorgósAmrumAmund Ringnesi saarAnaaAnáfiAnatahanAnatomAnauktawyet' saaredAndamanidAndørjaAndøyaAndrosÁndrosAng ThongAngatauAngaurAngleseyAnguillaAnguillitaAnholtAnjou saaredAnnobónAntsiferovi saarAnzerAnticostiAntiguaAntikýthiraAntillidAntímilosAntíparosAntípaxoiAntipoodidAnudaAobaAoshima (Miyazaki) – Aoshima (Ehime)ApatakiAptekarski saarÁrainn MhórArani saaredAranukaAratikaArginuusidArideArktika saarestikArkoíArno atollArnøyaAroraeÅrøya (Alta)Årøya (Larvik)Årøya (Lyngen)ArranÅrsteinenArzAru saaredArubaArutuaArwādAscensionAshmore ja CartierAsinaraAssooridAssuani saarAstypálaiaAsuncionAtaAtafuAtauroAtitlánAtiuAtlassovi saarAtløyAucklandi saaredAurAustvågøyAvoni saaredAwajiAxel Heibergi saarAyeya saar

B[muuda | muuda lähteteksti]

Babari saaredBabelthuapBaeri saarBaffini saarBahama saaredBahia HondaBahía saaredBahreinBahreini saarBakerBaleaaridBaliBallast KeyBaltraBamptonBanabaBananalBanc du GeyserBanda BesarBangkaBanksi saarBanksi saaredBaranofi saarBarat Daya saaredBarbadose saarBarbudaBardsey IslandBarentsi saarBarônga saarBarônga saaredBarøyaBarsakelmesBassas da IndiaBatani saaredBathursti saarBatzBehentona saarBeik' saaredBelau saaredBelepi saaredBelitungBelkovski saarBelle-ÎleBellingshauseni saarBellonaBellona-SudBelmont IslandBelõi saarBennetti saarBeringi saarBermuda saaredBernerayBeruBeveridgeBig Coppitt KeyBig Pine KeyBijagósi saaredBikarBikari atollBikiniBilu saarBirdi saarBirkaBirnieBismarcki saarestikBlasketi saaredBoa VistaBoholBolševiku saarBolšoi Berjozovõi saarBonaventure'i saarBora BoraBorkumBornholmBoroli saarBorromeo saaredBozcaadaBougainvilleBounty saaredBouvet' saarBračBravaBréhatBrijuniBriti saaredBrändöBrändö saarBūbiyānBudelliBugarura saarBugoyaBukaBunge maaBuranoBuruButeByloti saarBöyük Zirə

C[muuda | muuda lähteteksti]

Cabrera saarCaldey IslandCampbellCanveyCape BretonCapraiaCapreraCapriCar NicobarCargados CarajosCebuChacachacareChagose saaredChálkiChandeleuri saaredChangChannel IslandsCharlesi saarChathami saarChathami saaredChausey saaredCheju (Jeju)Chesterfieldi saaredChetlatChichagofi saarChimeiChinmenChíos (Kios)ChipeiChoiseuli saarChongmingChristiansøChukuangi saaredChuuki saaredÇigilÇilovCitéClippertonCoco saaredCocos IslandCodfishColumbretese saaredComacina saarCôn Sơni saaredConwayCooki saaredCornwallise saarCorvoCresi saarCsepelCulebraCumbrae saaredCuraçaoCurieuseCurtis

D[muuda | muuda lähteteksti]

DahlakDalmaatsia saaredDanskøyaDaş ZirəDaşlıDe Longi saaredDekabristide saarDelosDenis' saarD'Entrecasteaux' rahudD'Entrecasteaux' saaredDésappointementi saaredDesecheoDesventuradosDevoni saarDíaDicksoni saarDiego GarciaDiego Ramíreze saaredDiomidi saaredDjurgårdenDodekaneesidDoleDolgiDominicaDôni saarDonoúsa Dry TortugasDucie atollDuffi saaredDugi OtokD'Urville'i saar

E[muuda | muuda lähteteksti]

EauripikEbeyeEboni atollEdgeøyaEfateEgadi saaredEgeuse saaredEiaoEivissaEkarma saarElafonísiElafónisosElbaEllef Ringnesi saarEllesmereElliott KeyEmäsaloEnderburyEnewetakEpiErikubErnest LegouvéErromangoEspañolaEspiritu SantoEstadosEstlotanEtolini saar‘EuaEuboiaEuropa saar

F[muuda | muuda lähteteksti]

Faddejevi saarFaialFakaofoFalsterFarallon de MedinillaFarquhari saaredFavignanaFåröFehmarnFélicitéFernandinaFilicudiFilipiinidFlat HolmFloreanaFlores (Assoorid)FloresFlorida KeysFogiFogoFonnaFormenteraFormosa (Guinea-Bissau)Franz Josephi maaFraseri saarFrauenchiemseeFrégateFriisi saaredFrösönFuerteventuraFöglöFöglö saarFöhrFööniksisaaredFyn

G[muuda | muuda lähteteksti]

Galápagose saaredGalvestoni saarGaspar GrandeGávdosGenovesaGħawdexGiglioGilberti saaredGimsøyaGiudeccaGlénani saaredGolgofaGomeraGotska SandönGovernors IslandGraciosa (Assoorid) – Graciosa (Kanaari saared)Gran CanariaGrand IslandGraniidisaaredGrenadiinidGrímseyGripholmenGripi saarestikGräsöGröönimaa saarGuadalcanalGuernsey saarGuguan

H[muuda | muuda lähteteksti]

HaapasaariHabomai saaredHailuotoHainanHalmahera saarHaiti saarHarimkotanHashima saarHawaii saarHawaii saaredHebriididHeimaeyHelgolandHendersoni saarHerrenchiemseeHertsönHierroHinnøyaHisingenHiva OaHochelaga saarestikHokkaidōHollandi saarHolmebåenHonshūHopenHopto-TererHornøyaHornøya (Tusenøyane)HosteHowlandHuevosHulhuléHvarHästholmen

I[muuda | muuda lähteteksti]

Ida-FalklandIdjwi saarIirimaa saarIkaríaIki saarIl VitelloIlimananngip NunaaÎlot du Nord (Madagaskar)IonaÎlot LongIsabelaIschiaIsla del SolIslandi saarIslayIsola dei CipressiIsola dei RattiIsola dei TopiIsola del CornoIsola delle PalmeIsola Piana (Sulcis)IthakaIturupIwawaIwo Jima

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jaapani saarestikJaavaJamaicaJan MayenJarbahJarvise saarJelagini saarJerseyJinmenJoonia saaredJuan Fernándeze saarestikJumayrah' palmisaarJura saarJurmo saar (Ahvenamaa)Jurmo saar (Lääne-Soome)JuventudJõulusaarJänesesaar

K[muuda | muuda lähteteksti]

KahoolaweKai saaredKaimanisaaredKakskerta saarKalimantanKanaari saaredKanalisaaredKapasKapitiKarmøyKaroliinidKárpathosKarusaarKauaiKefalloniá (Kephallenia) – KemiöKerguelenKey LargoKihnuKildinKimitoön (Kemiönsaari) – Kingmani riffKirdemaaKiriwina saaredKīshKižiKitsesaarKo Lanta YaiKodiaki saarKoiluotoKolgujev (Holnggov) – Kolpino saarKolturKomandorisaaredKomodoKomsomoletsi saarKongsøyaKonpantziaKookossaarKorallisaaredKorfuKorori saarKorsika saarKosKosraeKotelnõi saarKotelnõi saar, Bunge maa ja Faddejevi saarKotlinKreetaKrki saarKsamili saaredKuiu saarKulosaariKumlinge saarKumlinge saaredKunaširKuningas Karli maaKuningas Williami saarKungsholmenKupreanofi saarKuradisaarKuriilidKuuba saarKvaløya (Troms) – Kvaløya (Finnmark)KvitøyaKökarKüklaadidKüprose saarKýthira saar (Kythera) – KýthnosKyūshū

L[muuda | muuda lähteteksti]

La DigueLa Maddalena saarLågøyaLakadiividLampedusaLampioneLanaiLangelandLangeoogLangotangoLangøyaLanzaroteLa PalmaLæsøLauttasaariLavassaar (Moštšnõi) – LavongaiLefkáda saar (Leukas) – Les Sept-ÎlesLesbosLevanzoLewise saarLeyteLihavõttesaarLindau saarLindisfarneLine'i saaredLinosaLipari -Lipari saaredLittle DiomedeLivøLjahhovi saaredLjusteröLofoodidLollandLombokLong IslandLundyLuzonLõuna-GeorgiaLõuna-Keelingi saaredLõuna-Orkney saaredLõunasaarLõunasaar (Novaja Zemlja)Lõuna-Sandwichi saaredLõuna-SporaadidLääne-IndiaLääne-Teravmäed

M[muuda | muuda lähteteksti]

Macquarie saarMadagaskari saarMaddalena saaredMadeiraMadeira saarMaduraMafiaMagerøyaMahéMainauMainland (Orkney)Mainland (Shetland)MaioMajuro atollMakanruši saarMakateaMakiraMalai saarestikMallorcaMaltaMalta saarMaluku saaredMan (saar)MangarevaManitoulinMarajóMarchenaMarettimoMariaanidMarmara saarMarquesas KeysMarshalli saaredMārtiņsala (uppunud) – MasbateMaskareenidMatsu saaredMauiMaupitiMauritiuse saarMayotteMednõi saarMellumMelville'i saarMenorcaMentawai saaredMidway saaredMill RockMinamitoriMindanaoMindoroMoffenMolara saar MolarottoMolokaiMona saarMønMonitoMonosMontaguMontecristo (Itaalia)Monte IsolaMontréali saarMont-Saint-MichelMontserratMooreaMorotaiMorsMoržovetsMosterMosterøyMudjugMulli saarMuranoMushungweMärketi saarMýkonos

N[muuda | muuda lähteteksti]

NaissaarNansei saaredNanumeaNauruNavarinoNavassaNáxosNegrosNeitsisaaredNepeani saarNewfoundlandNevisNiasNicobari saaredNiihauNorderneyNorfolki saarNøtterøyNottinghami saarNouvelle-AmsterdamNovaja ZemljaNuku HivaNukunonuNunivakNusa Penida

O[muuda | muuda lähteteksti]

O'ahuObservatorioOgasawara saaredOjamaa (Gotland)Oktoobrirevolutsiooni saarŌkunoshimaOléronOlhonOlkiluotoOmetepeOnekotanOrkney saaredOrustOsmussaarOthonoíOuessantOwariki

P[muuda | muuda lähteteksti]

PagaluPaganPalawanPalmyra atollPāmbani saarPanareaPanayPantarPantelleriaParamuširPárosPaxoíPeeter I saarPelagie saaredPembaPenghu saarestikPenisaari (Malõi) – PerejilPhippsøyaPhú QuốcPianosaPicoPictoni saarPinzónPintaPioneeri saarPitiuusidPitti saarPoelPohnpeiPonziane saaredPrangliPraslinPríncipePrints Charlesi saarPrints Karli maaPrints Patricki saarPsaráPuerto RicoPuerto Rico saarPulau UbinPõhja-KeelingPõhjasaarPõhjasaar (Novaja Zemlja)Põhja-SentinelPõhja-SporaadidPysen

Q[muuda | muuda lähteteksti]

Qeqertarsuaqi saarQeqertarsuatsiaqQeshmi saar

R[muuda | muuda lähteteksti]

RaiateaRaliki saaredRandalls and Wards IslandsRaouli saarRaroiaRataki saaredRathlinRatmanovi saarRawakiRecherche'i saarestikRedondaReichenau saarRéunionRevillagigedo saarRevillagigedo saaredRhodose saarRichelRingvassøyRobinson Crusoe saarRoheneemesaaredRolasRoosevelt IslandRossi saarRossøyaRota saarRudolfi saarRunde saarRusski saarRuuskariRügen

S[muuda | muuda lähteteksti]

Saalomoni saaredSahhalinSaint-BarthélemySaint-Barthélemy saarSainte-Marie saarSaint GilesSaint HelenaSaint-Martini saarSaipanSalSalamína (Salamis) – SalinaSalisbury saarSalisbury saar (Kanada)SamarSamoa saaredSamoilovitši saarSámosSamothrákiSamsøSamuiSan Clemente saar (Hispaania)San Clemente saar (Itaalia)San Clemente (California)San Cristóbal (Galápagose saared)San Lazzaro degli ArmeniSan Migueli saarSan Miguel (California)San NicolasSan Pietro saarSan Salvadori saar (Galápagose saared)San Salvadori saar (Bahama)SannaSannikovi maa (fantoomsaar) – SansibarSanta Catalina (California)Santa Catalina saar (Colombia)Santa Catalina saar (Hispaania)Santa Cruzi saar (California)Santa Cruzi saar (Galápagose saared)Santa FeSanta LuziaSanta Maria (Assoorid)Santa Maria saar (Sardiinia)Santa Rosa saar (California)Santa Rosa saar (Florida)Sant'Antioco saarSant'ErasmoSanto AntãoSantiagoSão JorgeSão MiguelSão NicolauSão ToméSão VicenteSardiinia saarSariganSarkSaroni saaredSatsunani saaredSkellig MichaelSchiermonnikoogScilly saaredSedovi saaredSeinSeiskari (Seskar) – SelaönSeltsisaaredSemjonovski saarSenjaSentosaSept ÎlesSeramSérifosSevernaja ZemljaShetlandi saaredSiau saarShikokuSiberutSilhouetteSingapurSífnosSipuraSireenide kaljuSise-HebriididSitkalidakSitsiiliaSjællandSjuøyaneSkåtøySkíathose saarSkyeSkýrosSoisaloSokotraSolorSolovetsSolovetsi saaredSombreroSomerseti saarSørøyaSottungaSottunga saarSouthamptoni saarSpargiSpiekeroogSpinalongaSporaadidSri LankaSsese saaredStaffaStarokadomski saarSteep HolmSt Michael's MountStolbovoi saarStorøyaStreymoySulawesiSulcise saaredSulu saaredSumatraSumbaSumbawaSunda saaredSuur TütarsaarSuur-Begitševi saarSuur-KuriilidSuurbritanniaSuured AntillidSuured Sunda saaredSuursaar (Gogland) – Suvorovi atollSvartsjölandetSvenska HögarnaSvenskøyaSvjatovski MohhSüderoogSyltSýros

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Šantari saaredŠiaškotanŠikotanŠmidti saarŠokalski saarŠumšu

Z[muuda | muuda lähteteksti]

ZaķusalaZákynthosZapateraZarja saarZmiinõiZuqar

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

T[muuda | muuda lähteteksti]

TahaaTahitiTaimõri saarTaiwani saarTammisaloTanimbari saaredTanna saarTartupalukTåsingeTasmaania saarTenerifeTeravmäedTerceiraTerschellingTexelThásos (Thasos) – Thíra (Thera) – Thíra saaredTiberi saarTidoreTikopiaTimorTínose saarTjörnTobagoTorcelloToro saarTorsöTrinidadTristan da Cunha saarTromelinTromsøyaTrossöTširinkotanTsushimaTuamotu saaredTulemaaTurks ja CaicosTuru saarestikTuulealused saared (Aafrika)Tuulealused saared (Lõuna-Ameerika)Tuulealused saared (Okeaania)Tuulepealsed saared (Kesk-Ameerika)Tuulepealsed saared (Aafrika)Tuulepealsed saared (Okeaania)

U[muuda | muuda lähteteksti]

UkereweUpoluUreparaparaUrupi saarUsedomUsticaUtsiraUtværUtöUtøyaUus-BritanniaUus-GuineaUus-HebriididUus-IirimaaUus-Kaledoonia saarUus-Meremaa saaredUus-Siberi saared

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vacca saarVaigatšValamoVallisaariVancouveri saarVanua LevuVårdö saarVassili saarVega saarestikVenVendsyssel-ThyVesteråleni saaredVestmannaeyarVictoria saarViequesVilkitski saar (Ida-Siberi meri)Vilkitski saar (Kara meri)Vilkitski saared (Kara meri)Vilkitski saared (Laptevite meri)VilsandiVisayani saaredVisingsöViti LevuVitu saaredVlielandVormsiVozroždenije saar (Araali meri) (praegu poolsaar) – Väike SkelligVäike TütarsaarVäike-Begitševi saarVäike-KuriilidVäike-Ljahhovi saarVäike-TaimõrVäike-TobagoVäikesed AntillidVäikesed Sunda saaredVälis-HebriididVärmdö

W[muuda | muuda lähteteksti]

WakeWake'i saarWalesi Printsi saar (Kanada) – Walesi Printsi saar (Alaska)Walesi Printsi saar (Austraalia)WalfischWallise saaredWallis ja FutunaWalpoleWang-anWeno saaredWetarWightWilhelmøyaWizardi saarWolini saarWothoWotjeWrangeli saarWrangelli saarWuchiu

Õ[muuda | muuda lähteteksti]

Ä[muuda | muuda lähteteksti]

Äijihsuálui

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

Öland

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

X[muuda | muuda lähteteksti]

Y[muuda | muuda lähteteksti]

YakushimaYamdenaYapYe CuchíYeonpyeongYerba BuenaYeuYos Sudarso saar