Silhouette

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel on Seišellide saarest; Arvo Pärdi teose kohta vaata Silhouette (Pärt)

Kalameheonn Silhouette'i rannal

Silhouette on saar India ookeanis, Seišellide pindalalt kolmas saar. Saar kuulub Graniidisaarte hulka.

Silhouette'i geograafilised koordinaadid on 4° 29′ S, 55° 14′ E. Silhouette asub umbes 20 km Mahé saarest loode pool. Põhjapoolne naabersaar on umbes 8 km kaugusel paiknev North Island.

Saare pindala on umbes 20 km² ja seal elab 135 inimest. Peaaegu kogu asustus paikneb saare kirderannikul La Passe'i asulas.

Saar sai nime Louis XV aegse Prantsusmaa rahandusministri Étienne de Silhouette'i järgi. 19. sajandist kuni 1960. aastateni kuulus saar Mauritiuse plantaatoriperekonnale, kes kasvatas saarel viljapuid ja kookospalme.

Silhouette'i saar on mägine; seal on viis mäetippu, mis on merepinnast kõrgemal kui 500 meetrit; kõrgeim mägi on Mont Dauban (740 m).

Saar moodustab osa rahvuspargist; seal esineb hulk kaitsealuseid endeemseid taime- ja loomaliike. Saarel elab haruldane käsitiivaline, pauntiiblaste hulka kuuluv Coleura seychellensis ning ka teine endeemne käsitiivaline Pteropus seychellensis. Silhouette'il elab ka palju haruldasi linde, hiidkilpkonnad Dipsochelys hololissa ja Dipsochelys arnoldi ning mitu endeemset konnaliiki.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]