Majandusteadlaste loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud majandusteadlasi ja majandusteaduse eelkäijaid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Lembit Aader - Hans Aage - Leonid Abalkin - George Ainslie - George Akerlof - Maurice Allais - Richard Antons - Aristoteles - Kenneth Arrow - Olgred Aule - Cabdiweli Shiikh Axmed

B[muuda | muuda lähteteksti]

Gary Becker - Alexander van der Bellen - Ben Bernanke - Mihhail Bernatski - William Beveridge - Pierre Boisguillebert - Mihhail Bronštein - John Broome - James Buchanan - Eugen von Böhm-Bawerk

C[muuda | muuda lähteteksti]

Aimo Kaarlo Cajander - Cabdiweli Maxamed Cali - Richard Cantillon - Cornelius Castoriadis - Chung Un-chan - Ronald Coase - Antoine Augustin Cournot

D[muuda | muuda lähteteksti]

Gerard Debreu - Peter Diamond - Heinrich Dietzel - Thomas DiLorenzo - Rudi Dornsbuch

E[muuda | muuda lähteteksti]

Raul Eamets - Francis Edgeworth - Üllas Ehrlich - Ülo Ennuste - Voldemar Ernesaks

F[muuda | muuda lähteteksti]

Henri Fayol - Jan Fischer - Irving Fisher - Robert Fogel - Milton Friedman - Ragnar Frisch

G[muuda | muuda lähteteksti]

Kostel Gerndorf - Silvio Gesell - Tatjana Golikova - Jevgeni Gontmahher

H[muuda | muuda lähteteksti]

Trygve Haavelmo - Raimund Hagelberg - Toomas Haldma - Ardo Hansson - John Harsanyi - Jelena Hartšenko - Ruslan Hasbulatov - Aaro Hazak - Mihhail Hazin - Friedrich Hayek - James Heckman - Eli Heckscher - Henn Elmet - John Hicks - Albert Hirschman - Arvo Horm - Danuta Hübner

I[muuda | muuda lähteteksti]

Andrei Illarionov - Karl Inno

J[muuda | muuda lähteteksti]

Rudolf Jalakas - William Stanley Jevons - Marje Josing - Bertrand de Jouvenel - Ksenija Judajeva

K[muuda | muuda lähteteksti]

Donald Kaberuka - Ilja Kaganovitš - Hans Kaju - Jüri Kahn - Angelika Kallakmaa-Kapsta - Kaido Kallas - Edgar Kant - Leonid Kantorovich - Mark Kantšukov - Endel Kareda - Fred Karlson - Jaak Karu - Kaie Kerem - John Maynard Keynes - Kaarel Kilvits - Ants Kippar - Valve Kirsipuu - Arno Kirt - Lawrence Klein - Nikola Kljusev - Leopold Kohr - Endel-Jakob Kolde - Nikolai Kondratjev - Tjalling Koopmans - Vladimir Koslov - Valner Krinal - Peeter Kross - Paul Krugman - Arvo Kuddo - Juhan Kukk - Eduard Kull - Mihhail Kurtšinski - Simon Kuznets - Leev Kuum - Arno Köörna - Nikolai Köstner - Finn Kydland

L[muuda | muuda lähteteksti]

Étienne Laspeyres - Richard Layard - Lasse Lehis - Jaak Leimann - Mihhail Lemešev - Enno Lend - Wassily Leontief - Vassili Leontjev - Heino Levald - Arthur Lewis - Wilhelm Lexis - Friedrich List - Robert Lucas - Olev Lugus - Peeter Luksep - Oumar Tatam Ly

M[muuda | muuda lähteteksti]

Tiit Made - Ülo Mallene - Friedrich Malm - Thomas Malthus - Bernard MarisReinhold Mark - Harry Markowitz - Alfred Marshall - Karl Marx - Daniel McFadden - James Meade - Heldur Meerits - Carl Menger - Tomás de Mercado - Asta Meressoo - Uno Mereste - Robert Merton - Herbert Metsa - Mait Miljan - James Mill - John Stuart Mill - Merton Miller - James Mirrlees - Ludwig von Mises - Theodor Carl Mithoff - Franco Modigliani - Mario Monti - Oskar Morgernstern - Dale Mortensen - Robert Mundell - Meeta Murd - Karl Müller - Roger Myerson - Gunnar Myrdal

N[muuda | muuda lähteteksti]

Hugo Narusberg - Anu Narusk - John Forbes Nash - Vallot Neumann - Katrin Nittim - Douglas North - Harald Martin Nurk - Aivo Nurkse - Ragnar Nurkse - Maire Nurmet - Tiina Nuuter

O[muuda | muuda lähteteksti]

Fred Oelßner - Bertil Ohlin - Tiiu Ohvril - Elve Ojavere - Udo-Rein Okk - Avo Org - Elinor Ostrom - Aavo Otsar - Rein Otsepp - Svea Otsmaa - Alassane Ouattara

P[muuda | muuda lähteteksti]

Agu Paal - Harry Paalberg - Hillar Padu - Hardo Pajula - Eerik-August Pakosta - Tibor Palánkai - Lembit Palm - Thomas Palm - Vilfredo Pareto - Reeta Parmo - Viia Parts - Tiiu Paulus - Hermann Pauts - Henno Pavelson - Priit Peets - Elsa Pelmas - Kaia Philips - Harri Piho - Katrin Pihor - Jaan Pikk - Valentin Pikner - Valter Pilv - Enn Plaan - Platon - Karl Polanyi - Michael Polanyi - Eduard Poom - Samuel Pufendorf - Eda-Tiia Pungar - Alari Purju - Endel Purju - Tõnu Puu - Tatjana Põlajeva - Boris Pärl - Ülle Pärl - Evi Pärnits - Ilmar Pärtelpoeg - Robert Päsok - Tiia Püss

Q[muuda | muuda lähteteksti]

François Quesnay

R[muuda | muuda lähteteksti]

Ivar Raig - Raivo Rajamäe - Väino Rajangu - Rein Rajasalu - Olev Raju - Tiit Randla - Arkadi Rannes - Johannes Raudava - Matti Raudjärv - Vambola Raudsepp - Mare Rebane - Robert Reich - Janno Reiljan - Aivo Reiner - Erik Reinert - Vello Rekkaro - Georg Rekker - Konstantin Remtšugov - David Ricardo - Marko Rillo - Andrus Ristkok - Lionel Robbins - Joan Robinson - Erik Ronimois - Tõnu Roolaht - Ülo Rooma - Andro Roos - Neeme Roose - Vladimir Roslavlev - Isai Rozenfeld - Siarhiej Rumas

S[muuda | muuda lähteteksti]

Maksim Saat - Mari Saat - Aleksander Sagim - Teo Saimre - Paul Samuelson - Moshe Sanbar - Jacques Sapir - Thomas Sargent - Jean-Baptiste Say - Robert J. Shiller - Myron Scholes - Theodore Schultz - Ernst Schumacher - Joseph Schumpeter - Johann Ludwig Schwerin von Krosigk - Reinhard Selten - Amartya Sen - Jüri Sepp - William Sharpe - Johanna Sild-Rebane - Juhan Sillaste - Herbert Simon - Christopher Sims - Robert Skidelsky - Adam Smith - Robert Solow - Varri Soo - Ivar Soone - Urmas Sepp - Hernando de Soto - Michael Spence - George Stigler - Joseph Stiglitz - Theodor Stolojan - Richard Stone - Arno Susi - Jüri Sutt - Toomas Sõmera - Aleksander Henn Schipai

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Dmitri Šepilov - Nikola Špirić

T[muuda | muuda lähteteksti]

Villem Tamm - Paul Tammert - Hendrik Tanner - Frederick Taylor - Richard Thaler - Jan Tinbergen - James Tobin - Juhan Toomaspoeg - Henn Tosso - Jakov Tšadajev - Anne Robert Jacques Turgot - Oleksandr Turtšõnov - Kulno Türk - Vambola Türk

U[muuda | muuda lähteteksti]

Kadri Ukrainski - Aleksei Uljukajev - Enn Uusen

V[muuda | muuda lähteteksti]

Maaja Vadi - Urmas Varblane - Thorstein Veblen - Arnold Veimer - Vello Vensel - William Vickrey - Jacob Viner - Endel Vint - Heido Vitsur - Ernst Volke - Vello Volt - Dušan Vujović - Juhani Väljataga

W[muuda | muuda lähteteksti]

Adolph Wagner - Jude Wanniski - Carl Adolf Theodor Walcker - Léon Walras - Barbara Ward - Alfred Weber - Max Weber - Knut Wicksell

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

Raoul Üksvärav

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Janet Yellen - Muhammad Yunus