Elukutsete loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud elukutseid ja ameteid. Muusika valdkonna elukutsed on loetletud ka muusika valdkonna elukutsete loendis.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

aamissepp - aatomifüüsik - abikokk - abilinnapea - abiõpetaja - abivallavanem - administraator - advokaadi abi - advokaadi vanemabi - advokaat - aednik - aeroobikatreener - agent - agronoom - agrotehnik - ahjukütja - aiameister - aiandustehnik - aiandustööline - aidamees - ajakirjanduse toimetaja - ajakirjanik - ajalehepoiss - ajalooõpetaja - aknapesija - akolüüt - akordionist - akrobaat - aktuaar - akušöör - alaline juht - algebraist - algoloog - alkoholitootmisliini operaator - allergoloog - allmaajaoskonna juht - allohvitser - allveearheoloog - allveetööline - alushariduse pedagoog - ametnik - amm - analüütik - anatoom - andmebaasi administraator - andmebaasi analüütik - andmebaasi projekteerija - andmesisestaja - anestesioloog - animatsioonide programmeerija - animatöör - apteeker - arendusjuht - arborist - arheoloog - arhitekt - arhivaar - arst - arsti abi - artist - arveametnik - arvestaja - arvestikontrolör - arvutihooldaja - arvutimängude programmeerija - arvutioperaator - arvutispetsialist - arvutiõpetaja - arvutiseadmete tehnik - arvutisüsteemi projekteerija - arvutisüsteemiinsener - arvutiteadlane - arvutivõrgu administraator - arvutivõrgu hooldaja - arvutivõrgu paigaldaja - asfaldilaoturi juht - asjaajaja - assessinaator - assistent - astroloog - astronoom - audiitor - audiitori abi - autoelektrik - autojuht - autoklaavioperaator - autokonstruktor - autokraanajuht - automaaler - automaatikainsener - automaatikateadlane - automehaanik - autopesija - autoplekksepp - autoremondilukksepp - autoremondimehaanik - autosõiduõpetaja - autotõstukijuht - avalike suhete spetsialist

B[muuda | muuda lähteteksti]

baaridaam - baarimees - baaripidaja - baarmen - bagerijuht - balletitantsija - balletiõpetaja - ballettmeister - balneoloog - barista - bassist - basskitarrist - betoneerija - betoonitootmise operaator - betoonivalmistaja - betooniviimistluse operaator - bibliograaf - bioanalüütik - bioinformaatik - biokeemik - bioloog - bioloogiaõpetaja - botaanik - brüoloog - buldooserijuht - burlakk - bussijuht - butafoor - börsimaakler - büroojuhataja

D[muuda | muuda lähteteksti]

demograaf - desinfektor - detektiiv - diktor - diplomaat - dirigent - disainer - diskor - dokumendihaldur - dramaturg - džoki

E[muuda | muuda lähteteksti]

ehitaja - ehitusarheoloog - ehitusinsener - ehitusprojekteerija - elektriinsener - elektrik - embrüoloog - endokrinoloog - ennustaja - ensümoloog - entomoloog - erak - erakorralise meditsiini arst - eripedagoog - etendaja - ettekandja - ettevõtja

F[muuda | muuda lähteteksti]

fagotist - fakiir - farmatseut - farmer - filminäitleja - filmioperaator - filmiprodutsent - filmirežissöör - filoloog - filosoof - flötist - foneetik - foogt - fotograaf - füsioloog - füsioterapeut - füüsik

G[muuda | muuda lähteteksti]

galerist - gastroenteroloog - geiša - genealoog - geneetik - geobotaanik - geofüüsik - geograaf - geokrüoloog - geoloog - geomeeter - gigolo - giid - glatsioloog - graafik - graafikadisainer - grafoloog - grimeerija - günekoloog - geodeet

H[muuda | muuda lähteteksti]

hambaarst - hambatehnik - harjusk - harvesterioperaator - hauakaevaja - helilooja - helirežissöör - helitehnik - herpetoloog - hetäär - hiromant - histoloog - hobuserautaja - hotelliteenija - hukkaja - humorist - hüdrobioloog - hüdrograaf - hüdromehaanik

I[muuda | muuda lähteteksti]

ihtüoloog - ilmateadustaja - ilmatüdruk - iluuisutaja - iluvõimleja - indoloog - infektsionist - insener - inspektor - instruktor - interpreet

J[muuda | muuda lähteteksti]

jaamakorraldaja - jaamaülem - jalgpallitreener - jalgpallur - jalgrattakuller - joonestaja - juhiabi - jumestuskunstnik - juriskonsult - jutlustaja - juuksur - juveliir - jõuluvana - jõumees - jääger - jäägermeister - jäähokimängija

K[muuda | muuda lähteteksti]

kaardimoor - kabetaja - kaevur - kalamees - kalur - kammerhärra - kammerteener - kangur - kantor - kaplan - karikaturist - karjus - kartograaf - karutantsitaja - kaskadöör - kassapidaja - kasvataja - kasvatusteadlane - katlakütja - katselendur - kaubatundja - kaupmees - keeletoimetaja - keemik - keevitaja - kellassepp - kelm - kelner - keraamik - kerjus - keskkonnaaudiitor - keskkonnakeemik - kilter - kingsepp - kinnisvaramaakler - kinnisvaraärimees - kipper - kirjanduskriitik - kirjanik - kirjastaja - kitarrist - klaasikunstnik - klaköör - klarnetist - klaverimeister - klienditeenindaja - kloun - koerajuuksur - kohtuistungi sekretär - kohtunik - kohtusekretär - kohtutäitur - kojamees - kokk - kombainer - kondiiter - konduktor - konferansjee - konservaator - konsulent - konsultant - kontrabassist - kontserdikorraldaja - kontsertmeister - kooliinspektor - koolmeister - koomik - koorijuht - koreograaf - koristaja - korrespondent - korstnapühkija - korvpallur - kosmeetik - kosmoloog - kosmonaut - kraanajuht - kraasija - kraavikaevaja - kriitik - krohvija - krüptograaf - kubjas - kullaotsija - kullassepp - kuller - kulturist - kunstnik - kupeldaja - kupletist - kuraator - kurortoloog - kurtisaan - kutsar - kvantfüüsik - käsipallur - käsitööline - käskjalg - käsundusametnik - käsundusohvitser - köietantsija - köitekunstnik - köster - kösterkoolmeister - köösner - kübarsepp - küljendaja

L[muuda | muuda lähteteksti]

laborant - laevajuht - laevamehaanik - lapsehoidja - lastekirjanik - laulja - lavastaja - lavastuskunstnik - leidur - lendur - leksikograaf - leksikoloog - lennukidispetšer - lihhenoloog - lihunik - liigkasuvõtja - liiklusinspektor - linnafoogt - linnasekretär - litograaf - logopeed - loodusajakirjanik - loodusfotograaf - looduskaitseinspektor - looduskirjanik - loogik - loomaarst - loots - lossidroost - lossifoogt - lukksepp - luuletaja - luuraja - lõhkaja - löökpillimängija - lüpsja

M[muuda | muuda lähteteksti]

maadeavastaja - maadleja - maakorraldaja - maaler - maalikunstnik - maastikuarhitekt - mafiooso - majahoidja - majapidajanna - malakoloog - maletaja - masinakirjutaja - masinaoperaator - masseerija - matemaatik - materjaliteadlane - matusekorraldaja - mehaanik - mehaanikateadlane - meister - melioraator - meregeoloog - meremees - mereröövel - meresõitja - mesinik - metallikunstnik - metoodik - metsakorraldaja - metsapraaker - metsatööline - metsavaht - metsaülem - metsnik - militsionäär - minister - minöör - misjonär - modell - modist - moedisainer - moekunstnik - monteerija - mootorlaeva mehaanik - mullateadlane - munk - murdvaras - mustatööline - mustkunstnik - muuseumipedagoog - muusik - muusikakriitik - muusikaprodutsent - muusikaõpetaja - mõisavalitseja - mäeinsener - mündrik - müügiesindaja - müüja - müürsepp

N[muuda | muuda lähteteksti]

nahakunstnik - narkodiiler - narkokuller - narr - neuroloog - neuropsühholoog - noortejuht - notar - nunn - näitleja - näärivana - nõid

O[muuda | muuda lähteteksti]

oboemängija - oftalmoloog - okeanograaf - operaator - orkestrant - ornitoloog - ortopeed - osteoloog

P[muuda | muuda lähteteksti]

pagar - palgamõrvar - palgasõdur - palünoloog - pankrotihaldur - pankur - parasitoloog - parkal - pastor - patendivolinik - patoanatoom - pearahakütt - peatoimetaja - pediaater - pianist - piimamees - piirivalvur - pillimees - pillimeister - piloot - pistemaaker - planeerija - plokkflöödimängija - poliitik - politseinik - pooja - pootsman - posija - postiljon - pottsepp - praaker - preester - president - programmeerija - programmijuht - projektijuht - prokurör - proosakirjanik - prostituut - prügivedaja - psühhiaater - psühhoanalüütik - psühholoog - psühhoterapeut - publitsist - pulmakorraldaja - puuraidur - puusepp - põllumees - püstolreporter

R[muuda | muuda lähteteksti]

raadiorežissöör - raamatukoguhoidja - raamatuköitja - raamatupidaja - radioloog - rahvamuusik - rakubioloog - rannakalur - ratassepp - raudteelane - referent - registraator - reisisaatja - rekvisiitor - režissöör - reklaamikirjanik - reporter - reumatoloog - revidentmetsaülem - riietur - ringikorraldaja - rändkaupmees - rätsep

S[muuda | muuda lähteteksti]

sadamaloots - sadulsepp - saksofonist - sapöör - seismoloog - sekretär - seksuoloog - selgeltnägija - sell - seltsidaam - semiootik - sibi - silmaarst - sisearhitekt - snaiper - sommeljee - sotsiaalpsühholoog - sotsiaaltöötaja - spekulant - spioon - spordiajakirjanik - sportlane - statistik - stenografist - stiftifoogt - stilist - stividor - stjuardess - stjuuard - strippar - striptiisitar - stsenarist - suhtekorraldaja - sulane - sutenöör - sõjakorrespondent - sõjaväelane - sünoptik

Š[muuda | muuda lähteteksti]

šamaan - šifreerija - šveitser

Z[muuda | muuda lähteteksti]

zooloog - zootehnik

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

žonglöör

T[muuda | muuda lähteteksti]

taimefüsioloog - taksojuht - talitaja - taluperenaine - taluperemees - talusulane - taluteenija - tantsija - tantsuõpetaja - tarbegraafik - tarkvarainsener - taskuvaras - teadlane - teadusajaloolane - teadusfilosoof - teaduskirjanik - teadustaja - teatrikunstnik - teatripedagoog - teemeister - teener - teenija - teeröövel - teetööline - tegevdirektor - tegevjuht - tegevusloata isiklik abistaja - tekstiilikunstnik - teleoperaator - teleprodutsent - telerežissöör - teller - terminoloog - timukas - tisler - toaneitsi - toateenija - toimetaja - toksikoloog - topoloog - torulukksepp - traktorist - trammijuht - treener - treial - trollijuht - trombonist - trompetist - trummar - tsütoloog - tšellist - tuletõrjuja - tuuker - tõlk - tõlkija - tööline - tööstur - tüürimees

U[muuda | muuda lähteteksti]

uksehoidja - uudistesaatejuht - uurija

V[muuda | muuda lähteteksti]

vagunisaatja - vaimulik - valguskujundaja - vallasekretär - valvur - vandetõlk - vangivalvur - varas - vasksepp - vedurijuhi abi - vedurijuht - velsker - vihmategija - viiuldaja - viroloog - virtin - voorimees - võistlustantsija - võlanõustajaväliskommentaator - värval

Õ[muuda | muuda lähteteksti]

õde - õmbleja - õpetaja - õpipoiss - õppejõud - õuedaam - õukondlane

Ä[muuda | muuda lähteteksti]

ämmaemand - ärijuht - ärikontroller - äriteenija - ääremängija

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

ökoloog - ökonomist - öövaht

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

ühiskonnateadlane - ühistu juht - üksiktalunik - üldjuht - ülekuulaja - ülemjuhataja - ülemkohtunik - ülemkokk - ülempiiskop - ülempreester - ülemprokurör - ülemteener - ülesostja - ülevaataja - ülevedaja - ülipikamaajooksja - ümberarvestaja - ümberkujundaja - ümmardaja

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]