Eesti NSV-st valitud NSV Liidu Ülemnõukogu liikmete loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Eesti NSV-st valitud NSV Liidu Ülemnõukogu liikmete loend on loetelu aastatel 1941–1991 Eesti NSV-st NSV Liidu kõrgemasse seadusandlikusse kogusse NSV Liidu Ülemnõukogusse valitud saadikutest.

Leonid Brežnev, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimees 19601964 ja 19781982
Mihhail Gorbatšov, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimees 19881989

1941. aastal I NSV Liidu Ülemnõukogusse valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1946. aastal II NSV Liidu Ülemnõukogusse valitud[muuda | muuda lähteteksti]

  • Elfrida Baratkina, NSVL ÜN RN
  • Leonhard Illisson, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Harju lääne-valimisringkonnast nr. 381
  • Adolf Janson, NSVL ÜN RN,saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Rakvere valimisringkonnast nr. 398
  • Ilmar Jürisson, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Pärnu maa-valimisringkonnast nr. 386
  • kindralpolkovnik Mihhail Kazakov, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Valga valimisringkonnast nr. 389
  • Kustas Kaleviste, NSVL ÜN RN,saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Haapsalu valimisringkonnast nr. 382
  • Nikolai Karotamm, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Tallinna valimisringkonnast nr. 653
  • August Kepman, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Viljandi maa-valimisringkonnast nr. 388
  • Maria Kipp, NSVL ÜN RN
  • Alfred Koort, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tartu linna valimisringkonnast nr. 392
  • Boriss Kumm, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Tallinna valimisringkonnast nr. 653.
  • Olga Lauristin, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Harju ida-valimisringkonnast nr. 380
  • Ferdinand Lõhmus, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Võru ida-valimisringkonnast nr. 391
  • Arnold Meri, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Tartu valimisringkonnast nr. 655
  • Professor Jüri Nuut, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Viljandi linna-valimisringkonnast nr. 387
  • Salme Pello, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinn-Nõmme valimisringkonnast nr. 653
  • Georgi Perov, NSVL ÜN RN, Georgi Perov - saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinn-Mere valimisringkonnast nr. 378
  • Hermann Press, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinn-Kopli valimisringkonnast nr. 376
  • Eduard Põiklik, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Kiviõli valimisringkonnast nr. 399
  • Johannes Põldroos, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tallinna keskvalimisringkonnast nr. 377
  • Lembit Pärn, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Paide põhja-valimisringkonnast nr. 397
  • Eduard Päll, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Võru valimisringkonnast nr. 390
  • Elmar Rihe, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Narva valimisringkonnast nr. 400
  • Sergei Sazonov, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tartu lõuna-valimisringkonnast nr. 393
  • August Salundi, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Lääne valimisringkonnast nr. 383
  • Juliana Telman, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Tartu põhja-valimisringkonnast nr. 394
  • Kontradmiral Vladimir Tributs, NSVL ÜN RN, saadikukandidaat Rahvuste Nõukokku Saare valimisringkonnast nr. 384
  • Johannes Vares, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Pärnu valimisringkonnast nr. 654
  • Arnold Veimer, NSVL ÜN LN, saadikukandidaat Liidunõukokku Rakvere valimisringkonnast nr. 656

1950. aastal III NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1954. aastal IV NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1958. aastal V NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1962. aastal VI NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1966. aastal VII NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1970. aastal VIII NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1974. aastal IX NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1979. aastal X NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1984. aastal XI NSV Liidu ÜN valitud[muuda | muuda lähteteksti]

1989. aastal valitud NSV Liidu Rahvasaadikute Kongressi saadikud[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis NSV Liidu Rahvasaadikute Kongress

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]