Euroopa Liidu riikide loend

Allikas: Vikipeedia
Merge-arrow.svg
See artikkel on esitatud liitmiseks artikliga Euroopa Liit. Lisainfot artikli arutelust

Siin on loetletud kõik Euroopa Liidu liikmesriigid pärast viimast laienemisvooru 1. jaanuaril 2007:

Riik Kood Liitumise aeg Pealinn Rahvaarv 2010
(miljonit)[1]
Pindala
(km²)
SKP 2008
(miljrd. eurot)[2]
SKP inimese kohta 2008
(eurot)[2]
SKP inimese kohta PPS 2010
(EU28=100)[3]
Belgia Belgia BE 1. jaanuar 1958 Brüssel 10,8 30 510 344,2 32 400 118
Saksamaa Saksamaa DE 1. jaanuar 1958/3. oktoober 1990 Berliin 81,8 357 021 2491,4 30 300 119
Prantsusmaa Prantsusmaa FR 1. jaanuar 1958 Pariis 64,7 547 030 1950,1 30 400 107
Itaalia Itaalia IT 1. jaanuar 1958 Rooma 60,3 301 320 1572,2 26 300 100
Luksemburg Luksemburg LU 1. jaanuar 1958 Luxembourg 0,5 2586 36,6 75 100 283
Holland Holland NL 1. jaanuar 1958 Amsterdam 16,6 41 526 594,6 36 200 134
Taani Taani DK 1. jaanuar 1973 Kopenhaagen 5,5 43 094 233,3 42 500 125
Iirimaa Iirimaa IE 1. jaanuar 1973 Dublin 4,5 70 280 185,7 41 800 125
Suurbritannia Suurbritannia UK 1. jaanuar 1973 London 62,0 244 820 1812,1 29 700 113
Kreeka Kreeka EL 1. jaanuar 1981 Ateena 11,3 131 940 242,9 21 600 89
Portugal Portugal PT 1. jaanuar 1986 Lissabon 10,6 92 931 166,2 15 600 81
Hispaania Hispaania ES 1. jaanuar 1986 Madrid 46,0 504 782 1095,2 24 000 101
Soome Soome FI 1. jaanuar 1995 Helsingi 5,4 337 030 186,1 35 000 116
Austria Austria AT 1. jaanuar 1995 Viin 8,4 83 858 282,3 33 800 12
Rootsi Rootsi SE 1. jaanuar 1995 Stockholm 9,3 449 964 328,3 35 600 123
Eesti Eesti EE 1. mai 2004 Tallinn 1,3 45 226 15,9 11 800 65
Läti Läti LV 1. mai 2004 Riia 2,2 64 589 23,1 10 200 52
Leedu Leedu LT 1. mai 2004 Vilnius 3,3 65 200 32,3 9600 58
Malta Malta MT 1. mai 2004 Valletta 0,4 316 5,6 14 000 83
Poola Poola PL 1. mai 2004 Varssavi 38,2 312 685 362,1 9500 62
Slovakkia Slovakkia SK 1. mai 2004 Bratislava 5,4 48 845 64,9 12 000 74
Sloveenia Sloveenia SI 1. mai 2004 Ljubljana 2,0 20 253 37,1 18 200 87
Tšehhi Tšehhi CZ 1. mai 2004 Praha 10,5 78 866 148,6 14 200 80
Ungari Ungari HU 1. mai 2004 Budapest 10,0 93 030 105,8 10 500 64
Küpros Küpros CY 1. mai 2004 Nikosia 0,8 9 250 16,9 21 400 98
Bulgaaria Bulgaaria BG 1. jaanuar 2007 Sofia 7,6 110 994 34,1 4500 43
Rumeenia Rumeenia RO 1. jaanuar 2007 Bukarest 21,5 238 391 137,0 6400 45
Horvaatia Horvaatia HR 1. juuli 2013 Zagreb 4,4 56 543 63,8 14 457 61
EL EL EU Brüssel 501,1 4 326 337 12 504,4 25 100 100


  1. Eurostat, EU27 rahvaarv 501 miljonit 1. jaanuar 2010 2010. aasta andmed
  2. 2,0 2,1 Eurostat, SKP turuhindades 2008. aasta andmed
  3. Eurostat, BIP pro Kopf in den Mitgliedstaaten variierte zwischen 43% und 283% des EU27 Durchschnitts 2010. aasta andmed