Tallinna rae liikmete loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Selles artiklis loetletakse Tallinna rae liikmeid.

Praeguse seisuga on kirjas rae liikmed alates 1869. aastast.

Rae eesistujad (Worthabende Bürgermeister)[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1864]]–1875]] Ernst Baetge (23. juuni]] 1816]] Lübeck – 26. juuli/7. august]] 1876]] Vilniuse lähedal)
  • 1876]]– 6. juuni]] 1886]] Robert Weisse (14/26. oktoober]] 1817]] – 25. mai/6. juuni]] 1886]])
  • 1886]]– 20. november/2. detsember]] 1889]] Georg von Gloy (3/15. september]] 1823]] – 25. september]] 1905]] Wiesbaden)

Bürgermeistrid ehk konsulid (Bürgermeistern oder Consuln)[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1864]]–1875]] Ernst Baetge (23. juuni]] 1816]] Lübeck – 26. juuli/7. august]] 1876]] Vilniuse lähedal)
  • 1864]]–1875]] Alexander Luther (8/20. jaanuar]] 1810]] – 22. september/4. oktoober]] 1876]])
  • 1876]]– 6. juuni]] 1886]] Robert Weisse (14/26. oktoober]] 1817]] – 25. mai/6. juuni]] 1886]])
  • 1876]]–1883]] Arthur Baron Girard de Soucanton (19/31. märts]] 1813]] – 20. oktoober/1. november]] 1884]])
  • 1877]]– 29. november/11. detsember]] 1883]] Woldemar Mayer (29.märts/10. aprill]] 1829]] – 29. november/11. detsember]] 1883]] Berliin)
  • 1884]]– 20. november/2. detsember]] 1889]] Georg von Gloy (3/15. september]] 1823]] – 25. september]] 1905]] Wiesbaden)
  • 1884]]– 14. märts]] 1888]] Carl Elfenbein (7/19. märts]] 1832]] Kauksi – 14. märts]] 1888]] Wiesbaden)
  • 4/16. detsember]] 1886]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] August von Husen (5/17. veebruar 1833 – 4. juuli]] 1904]] Graz)

Sündikud (Syndicen)[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1864]]–1874]] Oscar von Riesemann (15/27. august]] 1843]] – 8/20. veebruar]] 1909]])
  • 28. juuni/10. juuli]] 1874]] – 3/15. mai]] 1887]] Wilhelm Greiffenhagen (19. veebruar/3. märts]] 1821]] Arhangelsk 28. detsember 1890/9. jaanuar]] 1891]])
  • 3/15. veebruar]] 1889]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] Eugen Erbe (5/17. november]] 1847]] – 22. jaanuar/4. veebruar]] 1908]])

Raehärrad ehk senaatorid (Ratsherren oder Senatoren)[muuda | muuda lähteteksti]

  • 10/22. detsember]] 1844]] – 1873]] August Koch (1805]]–1873]])
  • 1848]]–1864]] Alexander Luther (8/20. jaanuar]] 1810]] – 22. september/4. oktoober]] 1876]])
  • 4/16. detsember]] 1855]] – 1864]] Ernst Baetge (23. juuni]] 1816]] Lübeck – 26. juuli/7. august]] 1876]] Vilniuse lähedal)
  • 9/21. detsember]] 1856]] – 1878]] Carl von Landesen (18/30. aprill]] 1802]] – 25. juuni/7. juuli]] 1883]])
  • 9/21. detsember]] 1856]] – 20. september/2. oktoober]] 1873]] Alexander Hoeppener (I) (17/29. detsember]] 1805]] – 20. september/2. oktoober]] 1873]])
  • 1858]]–1876]] Robert Weisse (14/26. oktoober]] 1817]] – 25. mai/6. juuni]] 1886]])
  • 1858]]–1876]] Leopold Krich (20. oktoober/1. november]] 1808]] – 4/16. september]] 1879]])
  • 6/18. detsember]] 1859]] – 4/16. märts]] 1876]] Constantin Meyer (17/29. märts]] 1812]] – 4/16. märts]] 1876]])
  • 6/18. detsember]] 1859]] – 17/29. juuli 1870 Christian Rotermann (8/20. juuli]] 1801]] Haapsalu – 17/29. juuli]] 1870]])
  • 1860]]–1869]] Hermann Garlieb Gleiss
  • 1860]]–1864]] Alexander Eggers (26. oktoober/7. november]] 1828]] – 16/28. märts]] 1877]])
  • 6/18. detsember]] 1864]] –1876]] Arthur Baron Girard de Soucanton (19/31. märts]] 1813]] – 20. oktoober/1. november]] 1884]])
  • 1864]]–1877]] Woldemar Mayer (29. märts/10. aprill]] 1829]]–29. november/11. detsember]] 1883]] Berliin)
  • 10/22. detsember]] 1867]] –1884]] Georg von Gloy (3/15. september]] 1823]] – 25. september]] 1905]] Wiesbaden)
  • 10/22. detsember]] 1867]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] Julius Pfaff (1827]]– 20. august/1. september]] 1904]])
  • 10/22. detsember]] 1867]] –1884]] Carl Elfenbein (7/19. märts]] 1832]] Kauksi – 14. märts]] 1888]] Wiesbaden)
  • 1869]]–1886]] August von Husen (5/17. veebruar]] 1833]] – 4. juuli]] 1904]] Graz)
  • 1869]]– 20. november/2. detsember]] 1889]] Ludwig Berting (12/24. jaanuar]] 1828]] 15/28. mai]] 1911]])
  • 7/19. detsember]] 1869]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] Alexander Elfenbein (1828]] Rakvere – 25. aprill/7. mai]] 1898]])
  • 9/21. detsember]] 1873]] – 8/20. november]] 1874]] Ludwig Hoeppener (15/27. november]] 1836]] – 8/20. november]] 1874]])
  • 9/21. detsember]] 1873]] –1875]] Robert Koch (26. aprill/8. mai]] 1837]] – 15/27. august]] 1890]] Kose Tallinna lähedal)
  • 1876]]– 18. veebruar/2. märts]] 1881]] Arthur Ploschkus 13/25. november]] 1843]] Märjamaa – 18. veebruar]] 1881]] Mentone)
  • 1876]] – 1886]] Friedrich Gruehn (Lübeck –1899]])
  • 1876]]– 6/18. juuli]] 1889]] Christian Gruenberg (1828]] Narva – 6/18. juuli]] 1889]])
  • 1876]]– 20. november/2. detsember]] 1889]] Justus Riesenkampff (19/31. märts]] 1821]] – 4/16. veebruar]] 1901]])
  • 1876]]– 20. november/2. detsember]] 1889]] Heinrich Buttner (22. juuni/4. juuli]] 1830]] Lihula – 15/27. aprill]] 1898]])
  • 1879]]–1886]] Oscar Gregory 21. oktoober/2. november]] 1843]] Kolu – 3/15. juuni]] 1896]])
  • 11/23. detsember]] 1878]] – 1886]] Alexander Hoeppener (II) (11/23. august]] 1833]] – 4/16. august]] 1901]])
  • 7/19. detsember]] 1886]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] Adolf Koehler (9/21. detsember]] 1848]] – 24. detsember 1911/5. jaanuar]] 1912]])
  • 7/19. detsember]] 1886]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] August Johannsen (1827]]– 4/17. märts]] 1905]])
  • 7/19. detsember]] 1886]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] Carl Kollmann (30. november/12. detsember]] 1831]] Valmiera – 14/27. september]] 1902]])
  • 7/19. detsember]] 1886]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] Alexander Riesenkampff (8/20. aprill]] 1843]] – 8/21. veebruar]] 1909]])
  • 20. detsember 1887/1. jaanuar]] 1888]] – 23. oktoober/4. november]] 1889]] Franz Cederhilm (26. september/8. oktoober]] 1836]] – 23. oktoober/4. november]] 1889]])
  • 20. detsember 1887/1. jaanuar]] 1888]] – 3/15. veebruar]] 1889]] Eugen Erbe (5/17. november]] 1847]] – 22. jaanuar/4. veebruar]] 1908]])
  • 20. detsember 1887/1. jaanuar]] 1888]] – 20. november/2. detsember]] 1889]] Woldemar von Landesen (29. aprill/11. mai]] 1854]] Vaivara – 29. mai]] 1925]] Überlingen)
  • 22. jaanuar/3. veebruar 1889 – 20. november/2. detsember]] 1889]] Rudolph Hoeppener (29. detsember 1854/10. jaanuar]] 1855]] – 18. märts]] 1921]])
  • 22. jaanuar/3. veebruar]] 1889]] – 20. november/2. detsember 1889 Friedrich Mueller (1837]]– 18/31. august]] 1912]])