Välismaa arhitektide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud välismaa arhitekte.

Eestist pärit, Eestis elanud, Eesti kodakondsusega ja eesti rahvusest arhitektid on loetletud Eesti arhitektide loendis.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Aa - Gunnar Aagaard Andersen - Jeppe Aagaard Andersen - Aino Aalto - Alvar Aalto - Paul Abadie - Leslie Patrick Abercrombie - Nicolai Abildgaard - David Adjaye - Leon Battista Alberti - Christopher Alexander - Tõnu Altosaar - Mario Roberto Álvarez - Tadao Ando - Apollodoros Damaskusest - Erik Gunnar Asplund

B[muuda | muuda lähteteksti]

Aleksandr Barõšnikov - Günter Behnisch - Rudolf von Bernhard - Aulis Blomstedt - Elsi Borg - Alfred Bossom - Donato Bramante - Ella Briggs - Filippo Brunelleschi - Georg Andreas Bull - Karl Burman vanem - George Bähr - Dominikus Böhm - Gottfried Böhm

C[muuda | muuda lähteteksti]

Antonio Campi - Félix CandelaEva Castro - Christian ChristieWells Coates - Lúcio Costa

D[muuda | muuda lähteteksti]

Giorgi Danelia - Günther Domenig - Andrei Dostojevski - Jane Drew

E[muuda | muuda lähteteksti]

Charles Eames - Johan Albrecht Ehrenström - Gustave Eiffel - Carl Ludvig Engel

F[muuda | muuda lähteteksti]

Sverre Fehn - Ernest Flagg - Norman Foster - Richard Knill Freeman - Sigurd Frosterus - Maxwell Fry - Sou Fujimoto

G[muuda | muuda lähteteksti]

Antoni Gaudí - Robert L. Geddes - Herman Gesellius - Bruno Giacometti - Cass Gilbert - Ranulph Glanville - Walter Gropius - Johannes Gahlnbäck - Ernő Goldfinger

H[muuda | muuda lähteteksti]

Christoph Haberland - Marijan Haberle - Zaha Hadid - Bernhard Georg Hanssen - Tomomi Hayashi - Maike Heido - Erkki Helamaa - Wolf Rüdiger Heß - Otto Pius Hippius - Jerzy Hryniewiecki - Fritz Höger - Riho Hürden

I[muuda | muuda lähteteksti]

Arata Isozaki - Pekka Ilveskoski - Bjarke Ingels

J[muuda | muuda lähteteksti]

Arne Jacobsen - Erich Jacoby - Inigo Jones

K[muuda | muuda lähteteksti]

Louis Kahn - William Kent - Georg Wenzeslaus von Knobelsdorff - Robert Koldewey - Rem Koolhaas - Roman Kuzmin

L[muuda | muuda lähteteksti]

Vitali Lagutenko - Jakob Lange - Henning Larsen - Eižens Laube - Le Corbusier - Louis Le Vau - Thomas Leslie - Daniel Libeskind - Armas Lindgren - Hans Linstow - Lazar Lissitski - Berthold Lubetkin - Nikolai Lvov - Wivi Lönn

M[muuda | muuda lähteteksti]

Winy Maas - Sergei Maljutin - François Mansart - Antoni Martí - Edward Maufe - Melozzo da Forlì - Carlos Morales Quintana - Jean-Marie Morel

N[muuda | muuda lähteteksti]

Fatima Naoot - Robert Natus - Pier Luigi Nervi - Ernst Neufert - Wilhelm Neumann - Oscar Niemeyer

O[muuda | muuda lähteteksti]

Jacobus Johannes Pieter Oud

P[muuda | muuda lähteteksti]

Frank Packard - Andrea Palladio - Peter Parler - Ieoh Ming Pei - César Pelli - Adolfo Pérez Esquivel - Merike Phillips - Renzo Piano - Giuseppe Piermarini - Raili Pietilä - Reima Pietilä - Pekka Pitkänen - Anatoli Podtšekajev - Mihhail Preobraženski

R[muuda | muuda lähteteksti]

Eino Raadik - Bartolomeo Rastrelli - Carlo Ratti - Antonio Rinaldi - Rod Robbie - Ludwig Mies van der Rohe - Giulio Romano - Carlo Rossi - İradə Rövşən

S[muuda | muuda lähteteksti]

Eero Saarinen - Eliel Saarinen - Samvel Safarjan - Jacopo Sansovino - Antonio Sant'Elia - Vincenzo Scamozzi - Conrad Robert Sengbusch - Henno Sillaste - Mimar Sinan - Osmo Sipari - Heikki Siren - Johan Sigfrid Sirén - Kaija Siren - Paolo Soleri - Lars Sonck - Eduardo Souto de Moura - Albert Speer - Jakob Staël von Holstein - Vassili Stassov - Christoph Konrad Stremme - William Strickland

T[muuda | muuda lähteteksti]

Onni Tarjanne - Clorindo Testa - Konstantin Thon - Kjetil Trædal Thorsen - Domenico Trezzini

U[muuda | muuda lähteteksti]

Jørn Utzon

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Enrico Zuccalli - Giovanni Gaspare Zuccalli - Kaspar Zuccalli (suri 1678)

V[muuda | muuda lähteteksti]

- Pekka Vapaavuori - Henry van de Velde - Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc - Vitruvius

W[muuda | muuda lähteteksti]

Bruno Weber - Simon Wiesenthal - Frank Lloyd Wright - James Wyatt

X[muuda | muuda lähteteksti]

Iannis Xenakis

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Minoru Yamasaki

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]