Ristluslaevade loend

Allikas: Vikipeedia

Selles nimekirjas on loetletud ristluslaevu, teiste reisilaevade kohta, mis veavad ka kaupu, vaata artikleid parvlaev ja reisi-kaubalaev.

Nimekiri pole täielik

Ristluslaevad[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi Pilt Ehitusaasta Kogumahutavus Pikkus (m) Reisijate arv Laevapere Laevakompanii Klass Lipp IMO-nr. Märkused
Achille Lauro Achille39.jpg 1947 23 112 192,00 900 400 StarLauro Cruises Flag of the Netherlands.svgCivil Ensign of Italy.svg 5390008 → end. Willem Ruys, ‘‘†’’ uppus 1994 India ookeanis Somaalia kalda ääres
Adonia Adonia departing Tallinn 25 May 2012.JPG 2001 30 277 181,00 702 373 P&O Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of the Marshall Islands.svgFlag of Bermuda.svg 9210220 → end. R Eight, Minerva II, Royal Princess
Adriana 2013-08-31 Севастополь (1).jpg 1972 4 490 103,71 312 B&BS Flag of Greece.svgFlag of SFR Yugoslavia.svgFlag of Croatia.svgFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svgFlag of Vanuatu.svgFlag of Saint Kitts and Nevis.svg 7118404 → end. Aquarius, Adriana, Adriana III
Adventure of the Seas Adventure of the Seas 7.jpg 2001 137 276 311,10 3 114 1 180 Royal Caribbean International Voyager Civil Ensign of the Bahamas.svg 9167227
Aegean Odyssey Aegean-odyssey-split.jpg 1973 11 906 [1] 140,50 720 Voyages to Antiquity Flag of Israel.svgFlag of Greece.svgCivil Ensign of Malta.svgFlag of Panama.svg 7225910 → end. Narcis, Alkyon, Aegean Dolphin, Dolphin, Aegean Dolphin, Aegean I
Aegean Paradise MS Aegean Paradise R01.jpg 1990 23 287 [2] 174,00 606 250 Etstur Flag of Japan.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8902333 → end. Orient Venus, Cruise One, Delphin Voyager, Hainan Empress, Happy Dolphin
AIDAaura AIDAaura 06.jpg 2003 42 289 202,85 1 582 389 AIDA Cruises Civil Ensign of Italy.svg 9221566
AIDAbella AIDAbella.jpg 2008 69 203 252,00 2 030 607 AIDA Cruises Sphinx Civil Ensign of Italy.svg 9362542
AIDAblu AIDAblu Ajaccio.jpg 2010 71 304 253,33 2 050 607 AIDA Cruises Sphinx Civil Ensign of Italy.svg 9398888
AIDAcara AidaCara a Reede.JPG 1996 38 531 193,34 1 230 369 AIDA Cruises Flag of Liberia.svgFlag of Germany.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of Italy.svg 9112789 → end. AIDA, moderniseeriti 2005. aastal
AIDAdiva AIDAdiva in Kiel.jpg 2007 69 203 251,89 2 030 607 AIDA Cruises Sphinx Civil Ensign of Italy.svg 9334856
AIDAluna AIDAluna 06.jpg 2009 69 203 252,00 2 050 607 AIDA Cruises Sphinx Civil Ensign of Italy.svg 9334868
AIDAmar Aidamar Ems.jpg 2012 71 304 253,22 2 500 620 AIDA Cruises Sphinx Civil Ensign of Italy.svg 9490052
AIDAprima AIDAprima 2016-04a.jpg 2016 125 572 299,95 3 250 AIDA Cruises Hyperion Civil Ensign of Italy.svg 9636955
AIDAsol AIDAsol 3.jpg 2011 71 304 253,33 2 174 AIDA Cruises Sphinx Civil Ensign of Italy.svg 9490040
AIDAstella AIDAstella, 6.jpg 2013 71 304 253,33 2 500 AIDA Cruises Sphinx
modifitseeritud
Civil Ensign of Italy.svg 9601132
AIDAvita AIDAvita Seite.jpg 2002 42 289 202,85 1 266 389 AIDA Cruises Civil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of Italy.svg 9221554
Albatros MS Albatros.jpg 1973 28 518 205,46 812 340 V. Ships („Phoenix Reisen“) Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7304314 ehitatud 1973 kui Royal Viking Sea, end.: 1991—1997 Royal Odyssey, 1997—2001 Norwegian Star, 2001—2002 Norwegian Star 1, 2002—2004 Crown
Allure of the Seas Allure of the seas sideview.JPG 2010 225 282 361,00 6 300 2 165 Royal Caribbean International Oasis Civil Ensign of the Bahamas.svg 9383948 2010. aastal suurim ristluslaev
Amadea Amadea departing from Bremerhaven.jpg 1991 28 717 192,82 584 280 V. Ships Flag of Japan.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8913162 end. Asuka
Amen MV Discovery.JPG 1971 20 216 168,74 350 Cruise & Maritime Voyages Flag of Norway.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Panama.svgFlag of Bermuda.svgFlag of Saint Kitts and Nevis.svg 7108514 end. Island Venture, Island Princess, Hyundai Pungak, Platinum, Discovery
Amsterdam Amsterdam at Kobe07s3872.jpg 2000 60 874 237,86 1 380 647 Holland America Line Rotterdam Flag of the Netherlands.svg 9188037
Anthem of the Seas Anthem of the Seas 01.JPG 2015 168 666 347,06 4 905 1 550 Royal Caribbean International Quantum Civil Ensign of the Bahamas.svg 9656101
Arcadia MS Arcadia in Copenhagen 2009 20090818 09.JPG 2005 86 799 289,90 1 968 880 P&O Cruises Flag of Bermuda.svg 9226906
Artania Artania in Port of Tallinn 18 May 2012.JPG 1984 44 350 230,61 1 260 537 P&O Cruises Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 8201480 → end. Royal Princess, Artemis
Aspire Sapphire Messina.jpeg 1967 12 263 250 Louis Cruises Civil Ensign of Italy.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svg ? → Flag of Cyprus.svgFlag of the Marshall Islands.svgCivil Ensign of Malta.svgFlag of Saint Kitts and Nevis.svg 6513994 → end. Italia, Ocean Princess, Sea Prince, Sea Prince V, Sea Prince, Princesa Oceanica, Sapphire, 2012 müüdi vanarauaks
Assedo Assedo at Sea Terminal in Port of Odessa in Summer 2002.jpg 1968 21 275 175,77 650 Kaalbye Shipping International Ivan Franko Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Liberia.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svgFlag of Ukraine.svg 6707753 → end. Shota Rustaveli
Astor MS Astor Kiel2007.jpg 1987 20 606 176,26 650 275 Transocean Tours Civil Ensign of Mauritius.svgFlag of the Soviet Union.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8506373 → end. Astor, Fjodor Dostojevski, Fedor Dostoevskiy
Asuka II Aska2 Kobe01s3200.jpg 1990 49 400 241,00 545 NYK Cruises Jaapan Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Japan.svg 8806204 → end. Crystal Harmony
Azamara Journey Azamara at noon in Koper.JPG 2000 30 277 181,00 702 408 Azamara Club Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of the Marshall Islands.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9200940 → end. R Six, Blue Dream
Azamara Quest Azamara Quest off Santorini.jpg 2000 30 277 181,00 702 408 Azamara Club Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of the Marshall Islands.svgCivil Ensign of Malta.svg 9210218 → end. R Seven, Delphin Renaissance, Blue Moon; 30. märtsil 2012 laeval süttis tulekahju, mille tõttu laev elektrita jäi
Azura Azura departing Tallinn 25 May 2012.JPG 2010 115 055 289,60 3 597 P&O Cruises Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9424883
Athena Cruise ship at Larne (1 of 3) - geograph.org.uk - 621545.jpg 1948 16 144[3] 160,08 556 200 CIC Kreeka Flag of Sweden.svgFlag of East Germany.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of Portugal.svg 5383304 → end. Stockholm, Völkerfreundschaft, Volker, Fridtjof Nansen, Italia I, Italia Prima, Valtur Prima and Caribe
Aurora Aurora Helsinki.jpg 2000 76 152 270,00 1 878 850 P&O Cruises Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9169524
Balmoral Balmoral2010.jpg 1988 43 537 218,20 1778 510 Fred. Olsen Cruise Lines Flag of Greece.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8506294 end. Norwegian Crown
Baltika 1959 CPA 2304.jpg 1940 7 500 135,70 437 Jossif Stalin Flag of the Soviet Union.svgNaval Ensign of the Soviet Union.svgFlag of the Soviet Union.svg 5035294 end. Vjatšeslav Molotov (1945–1957), VT-509 (1941–1945), Vjatšeslav Molotov (1940–1941); 1987 vanarauaks Pakistanis
Berlin The "Spirit of Adventure" at Belfast - geograph.org.uk - 836191.jpg 1980 9 570 139,30 170 FTI Cruises Flag of Germany.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 7904889 → end. Berlin, Princess Mashuri, Berlin, Orange Melody, Spirit of Adventure, FTI Berlin
Birka Stockholm Birka Paradise 20-02-07.jpg 2004 34 924 177,00 1 800 170 Birka Cruises Flag of Åland.svgFlag of Sweden.svg 9273727 end. Birka Paradise (kruiisilaev)[1]
Black Watch Cuxhaven Black Watch 01.jpg 1972 28 613 205,47 330 Fred. Olsen Cruise Lines Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7108930 end. Royal Viking Sky
Boudicca MV Boudicca in Trondheim.jpg 1973 28 388 205,47 325 Fred. Olsen Cruise Lines Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Finland.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Singapore.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7218395 → end. Royal Viking Sky, Sunward, Birka Queen,Sunward, Golden Princess, Superstar Capricorn, Hyundai Keumgang, Superstar Capricorn, Grand Latino
Braemar Braemar Bergen.jpg 1993 24 344 195,90 977 371 Fred. Olsen Cruise Lines Flag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9000699 → end. Crown Dynasty, Crown Majsty, Norwegian Dynasty, Crown Majsty
Brahe M S Brahe (IMO 5345065) (8988311717).jpg 1943 1 105 55,02 90 18 Flag of the United States.svgNaval Ensign of the United Kingdom.svgFlag of the United States.svgFlag of Norway.svgFlag of Finland.svg 5345065 → end. PCE-830, Kilchrenan, Sunnhordland, Kristina Brahe
Bremen MS Bremen - Ushuaia.JPG 1990 6 752 111,00 100 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH Civil Ensign of the Bahamas.svg 8907424 end. Frontier Spirit
Brilliance of the Seas Brilliance of the Seas (at Split, HR, 2011-07-14).jpg 2002 90 090 293,20 859 Royal Caribbean International Radiance Civil Ensign of the Bahamas.svg 9195200
Britannia Britannia arrival-1.jpg 2015 143 730 330,00 3 647 1 350 P&O Cruises Royal Civil Ensign of the United Kingdom.svg 9614036
Caly The Calypso cruise ship at Rhodes, Greece 2008.jpeg 1967 11 162 137,50 388 Louis Cruises Civil Ensign of Italy.svgFlag of Saudi Arabia.svgFlag of Greece.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Greece.svgFlag of Cyprus.svgFlag of Greece.svgFlag of Saint Kitts and Nevis.svg 6715372 → end. Canguro Verde, Durr, Ionian Harmony, Sun Fiesta, Regent Jewel, Calypso, The Calypso; vanarauaks Alangis 2013 [4]
Caribbean Princess Caribbean Princess in 2010.JPG 2004 112 900 289,00 1 200 Princess Cruises Caribbean Flag of Bermuda.svg 9215490
Carnival Conquest Carnival Conquest cruiseship.jpg 2002 110 000 290,00 1 150 Carnival Cruise Lines Conquest Flag of Panama.svg 9198355
Carnival Dream Carnival Dream Stern.jpg 2009 128 251 306,00 1 367 Carnival Cruise Lines Dream Flag of Panama.svg 9378474 suurim CCLi ristluslaev
Carnival Ecstasy Carnival Ecstasy in Cozumel 10 Aug 2010.jpg 1991 70 367 260,60 926 Carnival Cruise Lines Fantasy Flag of Panama.svg 8711344 ehitatud kui Ecstasy
Carnival Elation MS Elation.horizon.jpg 1998 70 390 260,60 926 Carnival Cruise Lines Fantasy Flag of Panama.svg 9118721 ehitatud kui Elation; esimene kruiisilaev pöördkäituriga
Carnival Fantasy Cruise ship in New Orleans.jpg 1990 70 367 260,60 926 Carnival Cruise Lines Fantasy Flag of Panama.svg 8700773 ehitatud kui Fantasy
Carnival Fascination CarnivalFascination2009.jpg 1994 70 367 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy Flag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9041253 ehitatud kui Fascination
Carnival Freedom Carnival-Freedom-Cruise-Ship.jpg 2007 110 000 290,00 1 150 Carnival Cruise Lines Conquest Flag of Panama.svg 9333149
Carnival Glory Carnival Glory.jpg 2003 110 000 290,00 1 150 Carnival Cruise Lines Conquest Flag of Panama.svg 9198367
Carnival Imagination US Navy 041217-N-4779D-042 USS John L. Hall (FFG-32) sits moored at the Outer Mole Pier in Key West, Fla., opposite the Carnival cruise ship.jpg 1995 70 367 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy Civil Ensign of the Bahamas.svg 9053878 ehitatud kui Imagination
Carnival Inspiration Carnival Inspiration 01.jpg 1996 70 367 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy Civil Ensign of the Bahamas.svg 9047489 ehitatud kui Inspiration
Carnival Legend Carnival Legend.jpg 2002 85 920 292,50 930 Carnival Cruise Lines Spirit Flag of Panama.svg 9224726
Carnival Liberty Carnival Liberty 20060426.jpg 2005 110 000 290,00 1 150 Carnival Cruise Lines Conquest Flag of Panama.svg 9278181
Carnival Magic Carnival Magic in Venedig.JPG 2011 128 048 306,00 1 367 Carnival Cruise Lines Dream Flag of Panama.svg 9378486
Carnival Miracle Carnival Miracle Helsinki 16 June 2003.jpg 2004 88 500 292,50 2 680 930 Carnival Cruise Lines Spirit Flag of Panama.svg 9237357
Carnival Paradise Ms-paradise-catalina-sm.JPG 1998 70 390 260,60 920 Carnival Cruise Lines Fantasy Flag of Panama.svg 9120877 ehitatud kui Paradise
Carnival Pride Carnival Pride in Cabo San Lucas.jpg 2002 85 920 292,50 934 Carnival Cruise Lines Spirit Flag of Panama.svg 9223954
Carnival Sensation SensationCarnival.jpg 1993 70 367 261,00 920 Carnival Cruise Lines Fantasy Civil Ensign of the Bahamas.svg 8711356 ehitatud kui Sensation
Carnival Spirit Carnival Spirit1.jpg 2001 85 920 292,50 930 Carnival Cruise Lines Spirit Flag of Panama.svgCivil Ensign of Malta.svg 9188647
Carnival Splendor US Navy 101109-N-5684M-067 The Carnival cruise ship C-V Splendor sits adrift approximately 150 nautical miles southwest of San Diego.jpg 2008 113 323 290,00 1 160 Carnival Cruise Lines Concordia Flag of Panama.svg 9333163 modifitseeritud
Carnival Sunshine Carnival Destiny in Castries, St. Lucia 2.jpg 1996 82 897 272,20 1 050 Carnival Cruise Lines Destiny Flag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9070058 end. Carnival Destiny; esimene reisilaev kogumahutavesega üle 100 000 brt (101 353 brt kuni 2013)
Carnival Triumph Carnival Triumph Half Moon Cay.jpg 1999 101 509 272,20 3 143 1 100 Carnival Cruise Lines Destiny/Triumph Civil Ensign of the Bahamas.svg 9138850 tulekahju 10. veebruaril 2013
Carnival Valor Carnival Valor 20060426.jpg 2004 110 000 290,00 1 180 Carnival Cruise Lines Conquest Flag of Panama.svg 9236389
Carnival Victory Carnival Victory2.jpg 2000 101 509 272,20 1 100 Carnival Cruise Lines Triumph Flag of Panama.svg 9172648
Celebrity Constellation Constellation.jpg 2002 90 280 294,00 999 Celebrity Cruises Millennium Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9192399 end. Constellation
Celebrity Eclipse Celebrity Eclipse in Tallinn 26 June 2011.JPG 2010 121 878 317,20 1 250 Celebrity Cruises Solstice Civil Ensign of Malta.svg 9404314
Celebrity Equinox CelebrityEquinox-maidenvoyage.jpg 2009 121 878 317,20 1 250 Celebrity Cruises Solstice Civil Ensign of Malta.svg 9372456
Celebrity Infinity GTS Celebrity Infinity.jpg 2001 90 280 294,00 Celebrity Cruises Millennium Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9189421 end. Infinity
Celebrity Millennium Millennium-7.JPG 2000 90 228 294,00 999 Celebrity Cruises Millennium Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9189419 end. Millennium
Celebrity Silhouette Ship and dok.jpg 2011 122 000 317,20 Celebrity Cruises Solstice Civil Ensign of Malta.svg 9451904
Celebrity Solstice Cruise ship Celebrity Solstice.jpg 2008 121 878 317,20 1 250 Celebrity Cruises Solstice Civil Ensign of Malta.svg 9362530
Celebrity Summit GTS Summit in Victoria, British Columbia, Canada May 19, 2006.jpg 2001 90 280 294,00 999 Celebrity Cruises Millennium Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9192387 end. Summit
Celestyal Cristal MS Cristal.jpg 1980 25 611 158,88 1 452 Celestyal Cruises Flag of Finland.svgFlag of Panama.svgFlag of Sweden.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Greece.svgCivil Ensign of Malta.svg 7827213 → end. Viking Saga, Sally Albatross, Leeward, SuperStar Taurus, Silja Opera, Opera, Cristal, Louis Cristal
China Star 1992 20 295 128,00 206 China Cruises Flag of Finland.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9008407 → end. Radisson Diamond, Omar Star, China Star
Clio Tere Moana IMO 9159830 03.JPG 1998 3 504 100,26 90 60 Grand Circle Cruises Flag of France.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9159830 → end. Le Levant, Tere Moana
Clipper Odyssey Clipper Odyssey Port Side Tallinn 15 July 2012.JPG 1989 5 218 102,97 128 Zegrahm Expeditions Civil Ensign of the Bahamas.svg 8800195 → end. Oceanic Grace, Oceanic Odyssey
Club Harmony Club Harmony leaving Kobe Port 20120809-001.jpg 1969 25 558 176,20 1 025 393 Polaris Shipping Co Ltd Axel Johnson Flag of Sweden.svgFlag of Cyprus.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of the Marshall Islands.svg 6910544 end. Harmony Princess, Costa Marina, Italia, Regent Sun, ehitatud kui konteinerlaev Axel Johnson
Coral Princess Coral Princess - IMO 9229659 (2937202430).jpg 2003 91 627 293,80 987 Princess Cruises Coral Flag of Bermuda.svg 9229659
Corinthian Corinthian at Quay 8 in Port of Tallinn 9 September 2016.jpg 1990 4 077 88,3 111 70 Grand Circle Cruise Line Flag of Liberia.svg → Bahamas Civil Ensign of the Bahamas.svg → Malta Civil Ensign of Malta.svg 8708672
Corinthian II Corinthian II.jpg 1991 4 200 90,5 114 70 Travel Dynamics International Flag of the Marshall Islands.svg 8802882 → ekspeditsiooni- kruiisilaev (Passenger (Cruise) Ship)[1]
Costa Allegra Costa Allegra Korcula.jpg 1969 28 430 187,69 1 066 466 Costa Crociere Coral Flag of Sweden.svgFlag of Cyprus.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of Sierra Leone.svg 6916885 end. Alexandra, Regent Moon, ehitatud kui konteinerlaev Annie Johnson; 27. veebruaril 2012 laeval süttis tulekahju, mille tõttu laev elektrita jäi; utiliseeritud, transiidi nimi on Santa Cruise
Costa Atlantica Costa Atlantica in Trondheim 2006.jpg 2000 85 700 292,50 897 Costa Crociere Spirit Civil Ensign of Italy.svg 9187796 → modifitseeritud
Costa Classica Costa Classica Kiel Backbord.jpg 1991 52 926 220,26 590 Costa Crociere Classica Civil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of Italy.svg 8716502 6. juunil 2008 põrkas kokku ristluslaevaga MSC Poesia Dubrovnikis
Costa Concordia Costa Concordia in 2009.jpg 2006 112 000 290,00 1 100 Costa Crociere Concordia Civil Ensign of Italy.svg 9320544 → 13. jaanuaril 2012 sõitis madalikule Vahemerel Giglio saare ääres, ‘‘†’’ uppus 14. jaanuaril 2012
Costa Deliziosa CostaDeliziosa at Helsinki 29072010.jpg 2010 92 600 294,00 1 000 Costa Crociere Spirit/Vista Civil Ensign of Italy.svg 9398917
Costa Fortuna Costa Fortuna in Tallinn 18 July 2012.JPG 2003 102 587 272,00 1 027 Costa Crociere Fortuna Civil Ensign of Italy.svg 9239783 → modifitseeritud
Costa Luminosa Costa Luminosa.jpg 2009 92 700 294,00 921 Costa Crociere Spirit/Vista Civil Ensign of Italy.svg 9398905
Costa Magica Costa Magica in 2007.jpg 2004 102 587 272,00 1 027 Costa Crociere Fortuna Civil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of Italy.svg 9239795 → modifitseeritud
Costa Mediterranea Costa.Mediterranea in Katakolon.jpg 2003 85 700 292,50 897 Costa Crociere Spirit Civil Ensign of Italy.svg 9237345 → modifitseeritud
Costa Pacifica Costa Pacifica sailing.JPG 2009 114 147 290,00 1 110 Costa Crociere Concordia Civil Ensign of Italy.svg 9378498
Costa neoRiviera Costa neoRiviera 20140613.jpg 1999 48 200 216,00 1 670 Costa Crociere Mistral Flag of France.svgFlag of the Marshall Islands.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of Portugal.svgCivil Ensign of Italy.svg 9172777 end. Mistral, Grand Mistral
Costa neoRomantica Costa Romantica in Funchal.jpg 1993 52 926 220,26 596 Costa Crociere Classica Civil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svg [5]Civil Ensign of Italy.svg 8821046 25. veebruaril 2009 põleng masinaruumis; end. Costa Romantica
Costa Serena Costa Serena-agosto 2008.JPG 2007 114 147 290,00 1 100 Costa Crociere Concordia Civil Ensign of Italy.svg 9343132
Costa Victoria Costa Victoria at Santorini.jpg 1996 75 200 252,60 790 Costa Crociere Sky Civil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of Italy.svg 9109031
Costa Voyager MV Grand Voyager 2009-06-30 filtered.jpg 2000 24 391 180,40 800 353 Costa Crociere Voyager Flag of Greece.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of Portugal.svgCivil Ensign of Italy.svg 9183506 → end. Olympic Voyager, Olympia Voyager, Grand Voyager, Voyager, Grand Voyager
Crown Princess Crown Princess (2).jpg 2006 113 000 289,00 1 200 Princess Cruises Crown Flag of Bermuda.svg 9293399
Cruise One Easycruise One.jpg 1999 83 308 294,00 945 easyCruise Civil Ensign of Malta.svg 8708658 → end. Renaissance II, Neptune II, EasyCruiseOne
Crystal Serenity Crystalserenity01.jpg 2003 68 000 250,00 655 Crystal Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9243667
Crystal Symphony Crystal Symphony 1.JPG 1995 51 044 238,00 545 Crystal Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9066667
Dawn Princess Dawn Princess 01.jpg 1997 77 441 266,00 900 Princess Cruises Sun Flag of Liberia.svgFlag of Bermuda.svg 9103996
Delphin MS Delphin Kiel2007.jpg 1975 16 214 156,27 470 230 Passat Kreuzfahrten Belorussija Flag of the Soviet Union.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7347536 end. Kazahstan II, Belorussija, ← ümberehitatud kruiisilaevaks 1986
Diamond Princess D princess234.jpg 2004 115 875 288,00 1 100 Princess Cruises Gem Flag of Bermuda.svg 9228198
Disney Dream 2010 129 690 339,50 1 453 Disney Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9434254
Disney Fantasy Disney Fantasy arriving in New York.png 2012 129 750 339,80 2 500 1 480 Disney Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9445590
Disney Magic DisneyMagicdepartsCanaveral.JPG 1998 83 338 294,00 945 Disney Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9126807
Disney Wonder Disney Wonder 2008.jpg 1999 83 308 294,00 2 700 950 Disney Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9126819
Emerald Princess Emerald Princess Stockholm 2011a.jpg 2007 113 561 290,00 1 200 Princess Cruises Crown Flag of Bermuda.svg 9333151
Empress Pullmantur Empress IMG 5170 C.JPG 1990 48 563 210,00 671 Pullmantur Cruises Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 8716899 → end. Empress of the Seas, Nordic Empress
Enchanted Capri Pilt 1975 15 402 156,27 240 Demar Instaladora y Constructora, S.A. de C.V. Belorussija Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Mexico.svg 7359474 → end. Azerbaihzan 1996–1997: Arkadia, 1997–1998: Island Holiday
Enchantment of the Seas Enchantment of the Seas.jpg 1997 82 910 301,36 840 Royal Caribbean International Vision Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9111802
Eurodam Eurodam.JPG 2008 86 273 285,30 929 Holland America Line Signature Flag of the Netherlands.svg 9378448
Europa Europa6 Schiff.jpg 1999 28 890 198,52 408 275 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH Civil Ensign of the Bahamas.svg 9183855 end. ainus 5-*****+ kategooria kruiisilaev
Europa 2 2013-05 11 Europa 2 DSCI2884 P.JPG 2013 42 830 225,62 516 370 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH Civil Ensign of Malta.svg 9616230
Explorer MS-Explorer-2005-1.jpg 1969 2 346 72,86 54 G.A.P. Adventures Flag of Liberia.svg 6924959 ‘‘†’’ uppus Antarktikas novembril 2007. aastal
Explorer of the Seas Explorer of the Seas in St. Thomas.jpg 2000 137 276 311,10 1 180 Royal Caribbean International Voyager Civil Ensign of the Bahamas.svg 9161728
Formosa Queen Ocean Pearl.jpg 1970 22 945 194,32 1 196 423 Song of Norway Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Cyprus.svg
Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of the Marshall Islands.svgFlag of Panama.svg
7005190 → end. Song of Norway, Sundream, Dream Princess, Dream, Clipper Pearl, Clipper Pacific, Festival, Ocean Pearl
Freedom of the Seas MS Freedom of the Seas in its maiden voyage.jpg 2006 154 407 338,75 1 400 Royal Caribbean International Freedom Civil Ensign of the Bahamas.svg 9304033
Freewinds Freewinds and Pilot IMG 3024 C.JPG 1968 9 780 134,32 International Shipping-Miami Finnhansa Flag of Germany.svgFlag of Panama.svg 6810811 end. Bohème
Golden Iris GoldenIris Heraklion 20110705.jpg 1977 16 852 164,90 959 350 Mano Maritime Cunard Countess Civil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of Italy.svgFlag of Panama.svg 7358573 → end. Cunard Conquest, Cunard Princess, Rhapsody
Golden Princess Golden Princess 4906 655.jpg 2001 108 865 290,00 1 100 Princess Cruises Grand Flag of Finland.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of France.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9192351
Grand Celebration Grand Celebration Istanbul.jpg 1987 47 926 224,00 620 Ibero Cruceros Holiday Flag of Liberia.svgFlag of Panama.svgFlag of Portugal.svg 8314134 end. Celebration
Grand Princess Grand Princess Leghorn.JPG 1998 108 806 290,00 1 100 Princess Cruises Grand Flag of Liberia.svgFlag of Bermuda.svg 9104005
Grandeur of the Seas GrandeuroftheSeas-NOLA.jpg 1996 73 817 279,00 760 Royal Caribbean International Vision Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9102978
Habarovsk FESCO Khabarovsk Ship from Yokohama to Nakhodka 1985.jpg 1962 5 035 122,15 350 134 Mihhail Kalinin /
Seefa 340
Flag of the Soviet Union.svg 5186196  ? 1990 nimetati ümber Sounds of Orients -ks ja anti üle FESCO tütarfirmale Pacific Cruise Company, asub Vladivostoki slipis[6], Habarovsk pildil
Hamburg Hamburg departing Tallinn 13 August 2012.JPG 1997 15 067 145,00 420 170 Plantours & Partner Civil Ensign of the Bahamas.svg 9138329 end. C. Columbus
Hanseatic Hanseatic in Paradise Bay.jpg 1993 8 378 122,83 125 Hapag-Lloyd Kreuzfahrten GmbH Civil Ensign of the Bahamas.svg 9000168 → ehitatud kui Society Adventurer, selle nimi all pole kasutatud, *****laev
Harmony of the Seas Harmony of the Seas Saint-Nazaire June 2015 2.jpg 2016 226 963 362,12 6 410 2 100 Royal Caribbean International Oasis Civil Ensign of the Bahamas.svg 9682875 2016. aastal suurim ristluslaev
Henna PacificSun.jpg 1986 47 678 224,82 1 800 670 HNA Tourism Holiday Flag of Liberia.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of Malta.svg 8314122 → end. Jubilee, Pacific Sun
Horizon Horizon at Valetta 2012 DSCF1679.JPG 1990 47 427 208,00 1 752 573 Croisieres De France Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 8807088 → end. Horizon, Island Star, Pacific Dream
Independence of the Seas MS Independence of the Seas in Southampton.JPG 2008 154 407 338,75 1.360 Royal Caribbean International Freedom Civil Ensign of the Bahamas.svg 9349681
Insignia Columbus 2 at Quay 17 in Tallinn 13 July 2013.JPG 1998 30 277 180,45 1 025 386 Oceania Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of the Marshall Islands.svg 9156462 end. Insignia (2003), Columbus 2, ehitatud kui R One
Island Adventure Island Adventure - IMO 7359486 (2930398494).jpg 1976 15 409 156,27 650 SeaEscape Belorussija Flag of the Soviet Union.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7359486 → end. Kasahstan, Ukraina, Royal Seas, Ukraine, Island Adventure, Adventure
Island Escape 1982 40 132 185,00 540 Thomson Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8002597 →end. Viking Serenade, Stardancer, Scandinavia
Island Princess Island Princess in Port Everglades.JPG 2003 91 627 293,80 900 Princess Cruises Coral Flag of Bermuda.svg 9230402
Island Sky EU-SE-Stockholm-Watercraft-Island Sky.JPG 1992 4 280 90,60 114 Noble Caledonia Civil Ensign of the Bahamas.svg 8802894 end. Renaissance Eight, Renai II, Sky
Jamal Yamal 2009.JPG 1992 23 445 150,00 150 Poseidon Arctic Voyages Arktika Flag of Russia.svg 9077549 aatomijäämurdja; Passenger (Cruise) Ship (since 01-07-2007)[1]
Jekaterina II Pilt 1960 5 035 122,15 350 134 GALS-T Mihhail Kalinin /
Seefa 340
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 5109019 end. Estonija (1960), utiliseeritud Türgis 1997 [7]
Jewel of the Seas Jewel of the Seas G628.jpg 2004 90 090 293,20 2110 859 Royal Caribbean International Radiance Civil Ensign of the Bahamas.svg 9228356
Jossif Stalin Bundesarchiv Bild 101II-MN-2787-30, Baltikum, gesunkenes russisches Schiff.jpg 1940 7 500 135,70 512 108 Balti Merelaevandus Jossif Stalin Flag of the Soviet Union.svgNaval Ensign of the Soviet Union.svg puudub ’‘†’’ hukkus 5. detsembril 1941 Läänemerel Lohusalu ääres
Kapitan Dranitsõn KAPITAN DRANITSYN Icebreaker.jpg 1980 12 288 132,00 90 Murmanski laevandus Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 7824405 → jäämurdja; Passenger (Cruise) Ship (since 01-12-1999)[1]
Klavdija Jelanskaja Vessel in Murmansk harbour -a.jpg 1977 4329 100,02 224 50 Marija Jermolova Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 7422922 Passenger (Cruise) Ship (kruiisilaev)
Knjaz Vladimir Knyaz Vladimir at Quay 1 in Port of Sochi 11 May 2017.jpg 1971 9159 142,13 850 274 Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Panama.svgFlag of Russia.svg 7032997 (kruiisilaev alates 1987); end. Eagle, Azur, The Azur, Eloise, Royal Iris, Roy Star
Koningsdam Koningsdam departing Tallinn 9 September 2016.jpg 2016 99 836 296,30 2 660 Holland America Line Pinnacle Flag of the Netherlands.svg 9692557
Lauren L Constellation Monaco.JPG 2002 2 842 88,50 96 Xpedition Civil Ensign of the Bahamas.svg 9246827 → end. Sun Bay II, Corinthian, Constellation
L'Austral L'Austral Pula (01).JPG 2011 10 944 142,10 268 140 Compagnie Des Iles Du Ponant Flag of France.svg 9502518
Le Boreal Le Boreal at Quay 15 in Tallinn 9 June 2013.JPG 2010 10 944 142,10 268 140 Compagnie Des Iles Du Ponant Flag of France.svg 9502518
Le Diamant Diamant2010 NekoHarbour.JPG 1974 8 282 124,19 265 120 Compagnie des Iles du Ponant Flag of Wallis and Futuna.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7325629 → end. Begonia (1973), Explorer Starship, Song of Flower
Legend of the Seas Legend of the Seas.jpg 1995 69 130 264,20 720 Royal Caribbean International Vision Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9070620
Liberty of the Seas Liberty Of The Seas 22-04-2007.JPG 2007 154 407 338,75 1 360 Royal Caribbean International Freedom Civil Ensign of the Bahamas.svg 9330032
Lord of the Glens MV 'Lord of the Glens' approaching Tomnahurich - geograph.org.uk - 1092535.jpg 1985 729 45,70 20 Magnacarta Civil Ensign of the United Kingdom.svg 8966470
Louis Olympia ThomsonDestiny.jpg 1982 37 773 214,50 540 Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Cyprus.svgFlag of the Marshall Islands.svgFlag of Cyprus.svgCivil Ensign of Malta.svg 7927984 → end. Song of America, Sunbird, Thomson Destiny
Lyubov Orlova MV Lyubov Orlowa Petermann Island.JPG 1976 4 251 90,00 110 70 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svgFlag of the Cook Islands.svg 7391434 end. Ljubov Orlova, müüdud vanarauaks 2012. a. veebruaris; 2013 triivib Iirimaa suunas
Maasdam MS Maasdam S-Class Cruise Ship Holland America Line.jpg 1993 55 575 219,30 557 Holland America Line Flag of the Netherlands.svg 8919257
Macau Success Hongkong in august 12.08.2013 04-47-24.JPG 1974 9 848 130,10 215 Capture Success Civil Ensign of the Bahamas.svg 7346934 → end. Golden Odyssey, Astra II, Omar II
Magellan Ibero Cruceros Grand Holiday 01.JPG 1985 46 052 222,00 680 Cruise & Maritime Voyages Holiday Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Portugal.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8217881 end. Holiday, Grand Holiday
Majesty of the Seas MSMajestyOfTheSeas.JPG 1992 74 077 268,30 827 Royal Caribbean International Sovereign Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8819512
Maksim Gorki Maxim Gorkiy Helsinki 2006.JPG 1968 24 220 194,72 340 Flag of Germany.svgFlag of the Soviet Union.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 6810627 → end. Hamburg, Hanseatic, Maksim Gorki, veebruaris 2009 müüdi vanarauaks (Alangis)
Marco Polo MS Marco Polo.jpg 1965 22 080 176,28 850 347 Cruise & Maritime Voyages Ivan Franko Flag of the Soviet Union.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 6417097 → end. Aleksandr Puškin
Marina Ms Marina Martinique.JPG 2011 66 084 239,30 1 258 800 Oceania Cruises Oceania Flag of the Marshall Islands.svg 9438066
Mariner of the Seas Mariner of the Seas leavin San Pedro Harbor.jpg 2003 137 276 311,10 1 185 Royal Caribbean International Voyager Civil Ensign of the Bahamas.svg 9227510
Mein Schiff 1 TUI Mein Schiff Hamburg 3881.jpg 1996 77 713 262,50 780 TUI Cruises Century modifitseeritud Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9106297 → end. kuni 2009 Celebrity Galaxy, Mein Schiff
Mein Schiff 2 Mein Schiff2.jpg 1997 76 522 259,70 1 896 909 TUI Cruises Century Flag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9106302 → end. Mercury, Celebrity Mercury
Mein Schiff 3 Mein Schiff 3 leaving Kiel.JPG 2014 99 526 293,20 2 506 1 000 TUI Cruises Civil Ensign of Malta.svg 9641730
Mein Schiff 4 Mein Schiff 4 at Pier 27 in Tallinn 8 June 2015.JPG 2015 99 526 293,20 2 506 1 000 TUI Cruises Civil Ensign of Malta.svg 9678408
Mein Schiff 5 Mein Schiff 5 leaving Tallinn 8 August 2016.jpg 2016 98 785 295,26 2 534 1 000 TUI Cruises Civil Ensign of Malta.svg 9753193
Mein Schiff 6 Mein Schiff 6 at Ostseekai.jpg 2017 98 811 295,26 2 790 1 030 TUI Cruises Civil Ensign of Malta.svg 9753208
Mihhail Kalinin Russian ship stockholm harbor.jpg 1958 5 243 122,15 333 134 BML Mihhail Kalinin /
Seefa 340
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 5234917 utiliseeritud 1994
Mihhail Lermontov Mikhail Lermontov at Tilbury - geograph.org.uk - 1548525.jpg 1972 19 872 175,77 700 347 Ivan Franko Flag of the Soviet Union.svg 7042318 → ‘‘†’’ uppus 16. veebruaril 1986 Gannet Pointi lähistel, Uus Meremaa
Minerva Minerva departing Tallinn 31 May 2012.JPG 1996 12 331 133,00 170 V. Ships Civil Ensign of the Bahamas.svg 9144196 → end. Minerva, Saga Pearl, üheaegselt Alexander von Humboldt (suvel) Explorer II (talvel), alates 2008. aastast jälle Minerva
Mona Lisa Mona Lisa Kiel2008.jpg 1966 28 891 201,33 840 333 Flag of Sweden.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 6512354 → end. Kungsholm, Sea Princess,Victoria, Mona Lisa, Oceanic II; floating hotel Veronica
Monarch Monarch approaching the Pier 24 in Tallinn 3 August 2016.jpg 1991 73 937 268,32 858 Pullmantur Cruises Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 8819500 → end. Monarch of the Seas
MSC Armonia MSCARMONIABHV.JPG 2001 58 625 251,00 700 MSC Crociere Civil Ensign of Italy.svgFlag of Panama.svg 9210141 → end. European Vision
MSC Divina MSC Divina in Malta 2.jpg 2012 137 936 333,30 3 959 1 370 MSC Crociere Fantasia Flag of Panama.svg 9585285
MSC Fantasia Msc fantasia.jpg 2008 133 500 333,30 1 325 MSC Crociere Fantasia Flag of Panama.svg 9359791
MSC Lirica MSC Lirica - Panama IMO 9246102.jpg 2003 59 058 251,25 701 MSC Crociere Flag of Panama.svg 9246102
MSC Magnifica Maiden Voyage - MSC Magnifica.jpg 2010 93 330 293,80 1 027 MSC Crociere Musica, modifitseeritud Flag of Panama.svg 9387085
MSC Melody Melody.jpg 1982 36 500 205,00 535 MSC Crociere Flag of Liberia.svgFlag of Panama.svg 7902295
MSC Musica MSC Musica in Dubrovnik, 2008.JPG 2006 92 409 293,80 987 MSC Crociere Musica Flag of Panama.svg 9320087
MSC Opera MSC Opera.jpg 2004 59 058 251,20 701 MSC Crociere Flag of Panama.svg 9250464
MSC Orchestra Mscorchestra.jpg 2007 92 409 293,80 987 MSC Crociere Musica Flag of Panama.svg 9320099
MSC Poesia MSC Poesia in Ajaccio.JPG 2008 92 409 293,80 987 MSC Crociere Musica Civil Ensign of Italy.svgFlag of Panama.svg 9387073
MSC Sinfonia MSC Sinfonia 2.JPG 2002 58 600 251,00 710 MSC Crociere Flag of Panama.svg 9210153 → end. European Stars
MSC Splendida MSC Splendida.jpg 2009 137 936 333,30 1 332 MSC Crociere Fantasia Flag of Panama.svg 9359806
Nautica Kobe Nautica01s5s3200.jpg 2000 30 277 181,00 702 386 Oceania Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of the Marshall Islands.svg 9200938 → end. R Five
National Geographic Endeavour Endeavour in stockholm.jpg 1966 3 132 89,18 169 Lindblad Expeditions Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Ecuador.svg 6611863 → ekspeditsiooni-kruiisilaev, end. Marburg, Lindmar, North Star, Caledonia Star, Endeavour
National Geographic Explorer National Geographic Explorer Port Side Stern Tallinn 9 September 2012.JPG 1982 6 471 108,62 Lindblad Expeditions Civil Ensign of the Bahamas.svg 8019356 → end. Midnatsol, Midnatsol II, Lyngen
National Geographic Islander 1995 1 021 ETICA Flag of Ecuador.svg 9139878 Passenger (Cruise) Ship (alates1995) Equasis
National Geographic Polaris Pilt 1960 2 138 72,12 1200 ETICA Flag of Ecuador.svg 5264704 → end. Öresund, Lindblad Polaris, Polaris; Passenger (Cruise) Ship (alates1982); utiliseeritud 2010
National Geographic Sea Bird The Sea Bird.jpg 1982 630 Lindblad Expeditions Flag of the United States.svg 8966444
National Geographic Sea Lion 1982 630 Lindblad Expeditions Flag of the United States.svg 8966456
Navigator of the Seas Navigator of The Seas at Linnahall 10 June 2007.jpg 2002 137 289 311,10 1 181 Royal Caribbean International Voyager Civil Ensign of the Bahamas.svg 9227508
Nieuw Amsterdam MS Nieuw Amsterdam 2011.JPG 2010 86 273 285,30 929 Holland America Line Signature Flag of the Netherlands.svg 9378450
Noordam Noordam.jpg 2006 82 318 285,30 842 Holland America Line Vista Flag of the Netherlands.svg 9230115
Norwegian Dawn Norwegian Dawn - Great Stirrup Cay.jpg 2002 91 740 294,13 1 086 Norwegian Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9195169
Norwegian Epic Norwegian Epic 1.JPG 2010 153 000 329,45 1 690 Norwegian Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9410569
Norwegian Escape Norwegian escape.jpg 2015 163 000 325,90 5 400 1 750 Norwegian Cruise Line Breakaway-Plus Civil Ensign of the Bahamas.svg 9677076
Norwegian Gem Norwegian Gem 2010 Port of Venice.jpg 2007 93 502 294,13 1 154 Norwegian Cruise Line Jewel Civil Ensign of the Bahamas.svg 9355733
Norwegian Jade Norwegian Jade - geograph.org.uk - 1278704.jpg 2006 93 558 Norwegian Cruise Line Flag of the United States.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9304057 end. Pride of Hawaii
Norwegian Jewel Norwegian Jewel Newport September 2010.jpg 2005 93 502 294,13 1 154 Norwegian Cruise Line Jewel Civil Ensign of the Bahamas.svg 9304045
Norwegian Pearl Norwegian Pearl in Papenburg, Germany.jpg 2006 93 502 294,13 1 154 Norwegian Cruise Line Jewel Civil Ensign of the Bahamas.svg 9342281
Norwegian Sky Pride of Aloha.jpg 1999 77 104 260,00 950 NCL America Civil Ensign of the Bahamas.svg 9128532 → end. Norwegian Sky, Pride of Aloha
Norwegian Spirit Norwegian Spirit-Ketchikan,AK.jpg 1999 75 904 268,00 882 Norwegian Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9141065 → end. Superstar Leo
Norwegian Star Norwegian Star - Seattle2.JPG 2001 91 740 294,13 1 095 Norwegian Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9195157
Norwegian Sun NCLSunAlaska.jpg 2001 78 309 260,00 946 Norwegian Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9218131
Oasis of the Seas Oasis of the Seas, October 30 2009.jpg 2009 225 282 361,00 2 165 Royal Caribbean International Oasis Civil Ensign of the Bahamas.svg 9383936 → 2009 suurim ristluslaev maailmas
Ocean Atlantic Far East Shipping Company RUS.JPG 1986 12 798 139,55 Dmitri Šostakovitš Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svgFlag of the Marshall Islands.svg 8325432 end. Konstantin Tšernenko, Russ, Rus, SC Atlantic
Ocean Countess Ocean Countess Helsinki 2010-07-05.JPG 1976 16 795 163,56 320 Flag of Portugal.svg 7358561 → end. Cunard Countess, Awani Dream 2, Olympic Countess (Olympia Countess), Ocean Countess, Lili Marleen, Ruby
Ocean Dream "Southern Cross" - Copenhagen, 1995.jpg 1972 17 042 163,30 1 027 390 Ocean Dream Cruise (Thailand) Civil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Panama.svgFlag of Sierra Leone.svgFlag of Togo.svg 7211517 → end. Spirit of London, Sun Princess, Starship Majestic, Southern Cross, Flamenco, Elysian Flamenco, New Flamenco, Flamenco I; ‘‘†’’ uppus 27. veebruaril 2016 Tai lahes
Ocean Dream Ocean Dream in Grand Harbour, Valletta, Malta in Pullmantur livery.jpg 1981 35 190 204,76 550 Pullmantur Cruises Flag of Liberia.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of Italy.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of Malta.svgFlag of Panama.svg 7915096 → end. Tropicale, Costa Tropicale, Pacific Star
Ocean Endeavour Kristina Katarina Eteläsatama 3.JPG 1982 12 907 137,61 380 100 Kristina Cruises Dmitri Šostakovitš Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svgFlag of Cyprus.svgCivil Ensign of Malta.svgFlag of Finland.svgFlag of the Marshall Islands.svg 7625811 end. Konstantin Simonov, Francesca, The Iris, Kristina Katarina
Ocean Life Soviet roll on-roll off cruise ship LEV TOLSTOY, 1988.jpeg 1981 12 711 134,50 79 easyCruise Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svgCivil Ensign of Malta.svg 7625809 → end. Lev Tolstoy, Natasha, Palmira, The Jasmine, Farah, EasyCruise Life
Ocean Majesty Ocean Majesty.jpg 1966 10 417 135,30 235 Majesty International Cruises Flag of Greece.svgFlag of Portugal.svg 6602898 → ehitati parvlaevana, 1994 ümberehitati, end. Homeric, Olympic, Juan March, Kypros Star, Sol Christina, Juan March
Ocean Mist RoyalStar Madagaskar.jpg 1956 5 067 112,00 132 Indian Ocean Cruises Civil Ensign of Italy.svgFlag of Greece.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Cambodia.svg 5309906 →end. San Giorgio, City of Andros, Ocean Islander, Royal Star; 2012 müüdi vanarauaks ja utiliseeriti
Ocean Princess TahitianPrincess.jpg 1999 30 277 180,00 373 Princess Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of Gibraltar.svgFlag of Bermuda.svg 9187899 → end. R Four, Tahitian Princess
Ocean Star Pacific MV Aquamarine off Patmos.jpg 1971 23 149 193,65 1 231 388 Ocean Star Cruises Song of Norway Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Cyprus.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg
Flag of Greece.svgFlag of Panama.svg
7027411 → avarii Irákleio (2008), end. Nordic Prince, Carousel, Aquamarine, Arielle, Aquamarine
Oceana MV Oceana passing Calshot Spit light.JPG 2000 77 499 261,30 850 P&O Cruises Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9169550 → end. Ocean Princess
Ola Esmeralda Black Prince Nantes.JPG 1966 11 209 141,64 527 210 Fred. Olsen Cruise Lines Flag of Norway.svgFlag of the Philippines.svgFlag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Venezuela.svg 6613328 → end. Black Prince, Venus, Black Prince, Venus, Black Prince, Prince
Oosterdam MSOosterDamCabo.jpg 2003 82 305 285,30 1 848 817 Holland America Line Vista Flag of the Netherlands.svg 9221281
Oriana Oriana departing Tallinn 10 September 2012.JPG 1995 69 153 260,00 1 928 760 P&O Cruises Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9050137
Oriental Dragon Omar III.jpg 1972 18 559 171,69 882 Song of Norway Flag of Norway.svgFlag of Panama.svg 7125861 → end. Sun Viking, Superstar Sagittarius, Hyundai Pongnae, Pongnae, Omar III, Long Jie
Pacific Pacific Princess 1987.jpg 1971 19 903 168,74 358 Quail Cruises Ship Management Postal Flag of Norway.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7018563 → end. Sea Venture, Pacific Princess; läks lammutamisele juulis 2013
Pacific Dawn Regal Princess in Wellington.jpg 1991 69 845 245,00 678 P&O Cruises Australia Civil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of the British Virgin Islands.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svg 8521232 → end. Regal Princess
Pacific Jewel Pacific Jewell at White Bay.JPG 1990 70 310 245,00 677 P&O Cruises Australia Civil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgFlag of Bermuda.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svg 8521220 → end. Crown Princess, A'ROSA BLU, AIDAblu, Ocean Village Two
Pacific Pearl Ocean Village Palma.jpg 1988 63 524 247,00 514 Ocean Village Civil Ensign of the United Kingdom.svg 8611398 → end.FairMajesty, Star Princess, Arcadia, Ocean Village
Pacific Princess Pacific Princess, 2008.jpg 1999 30 277 180,00 373 Princess Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of Gibraltar.svg 9187887 → end. R Three
Polar Star Njord Drawing.png 1969 4 998 86,50 40 Karlsen Shipping Naval Ensign of Sweden.svgFlag of Barbados.svg 6905745 →jäämurdja, end. Njord; Passenger (Cruise) Ship (since 01-11-2005) (kruiisilaev alates 1. novembrist 2005)
Polaris Pilt 1968 2 097 70,56 60 36 Murmanski laevandus Flag of Greenland.svgFlag of Denmark.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svgFlag of Russia.svg 6807395 → end. Disko, Shearwater, Brand Polaris, Viking Polaris, Passenger (Cruise) Ship (since 01-12-1999)[1]
Porto MS Arion (2).JPG 1965 5 888 116,82 338 278 Portuscale Cruises Flag of Ukraine.svgFlag of Panama.svgFlag of Portugal.svg 6419057 → end. Istra, Astra, Astra I, Arion, Nautilus 2000, Arion
Pride of America MS Pride of America.jpg 2005 80 439 280,59 900 NCL America Flag of the United States.svg 9209221 → 2004 pöördus kummuli
Princess Daphne Princess Daphne Kiel2009.jpg 1955 15 833 162,40 240 World Cruises Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Greece.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of Switzerland.svgFlag of Liberia.svgFlag of Portugal.svg 5282627 → end. Port Sydney, Akrotiri Express, Daphne, Switzerland, Ocean Odyssey, Ocean Monarch
Prinsendam Prinsendam 1.jpg 1988 37 983 204,00 470 Holland America Line Civil Ensign of the Bahamas.svgPostal Flag of Norway.svgFlag of the Netherlands.svg 8700280 → end. Royal Viking Sun, Seabourne Sun
Prinzessin Victoria Luise Prinzessin Victoria Luise LOC det.4a15439.jpg 1900 4 409 124,20 Hamburg-America Line Flag of the German Empire.svg puudub → esimene kruiisilaev maailmas
Quantum of the Seas Quantum of the Seas 03+.jpg 2014 168 666 347,08 4 905 1 500 Royal Caribbean International Quantum Civil Ensign of the Bahamas.svg 9549463
Queen Elizabeth Hamilton Bermuda' Queen Elizabeth arriving Port of Tallinn 10 June 2012.JPG 2010 90 400 294,00 1 000 Cunard Line Vista Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9477438 → modifitseeritud
Queen Elizabeth 2 QE2 leaving southampton water.jpg 1969 70 327 293,50 1 015 Cunard Line Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Vanuatu.svg 6725418 → kruiisilaev alates 1982; 2007 Araabia Ühendemiraadid omandis, (laid-up) alates 4. juunist 2009 Dubais
Queen Mary 2 QM2 passing Calshot Spit light.JPG 2003 148 873 345,03 1 253 Cunard Line Vista Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9241061 → viimane ookeaniliinilaev
Queen Victoria Queen Victoria in Tallinn 28 07 2011.jpg 2007 90 049 294,00 1 000 Cunard Line Vista Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9320556 → modifitseeritud
Quest Quest Helsingborg.jpg 1992 1 268 49,00 19 International Shipping-Miami Flag of Greenland.svgFlag of Denmark.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8913904 end. Saqqit Ittuk, Disko II
Radiance of the Seas Rcclradiance.JPG 2001 90 090 293,20 858 Royal Caribbean International Radiance Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9195195
Regal Princess Regal Princess 2014 7 17 3817.JPG 2014 142 714 330,00 3 560 1 346 Princess Cruises Royal Flag of Bermuda.svg 9584724
Regatta Regatta Stockholm.jpg 1998 30 277 181,00 386 Oceania Cruises R Flag of Liberia.svgFlag of the Marshall Islands.svg 9156474 → end. R Two
Reina del Mar Pilt 1951 13.851 157,30 414 250 Trans-Tirreno Express Civil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bulgaria.svgFlag of Greece.svg 5260447 → end. Ocean Monarch, Riviera, Varna, ‘‘†’’ uppus 1981 aastal
Rhapsody of the Seas Rhapsody of the Seas in Sydney.jpg 1997 78 491 278,90 765 Royal Caribbean International Vision Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9116864
Rotterdam Rotterdam-VI.jpg 1997 61 849 237,80 600 Holland America Line Rotterdam Flag of the Netherlands.svg 9122552
Royal Clipper Royal Clipper vor Rovinj 02.jpg 2000 4 425 134,00 106 Star Clippers Civil Ensign of Malta.svg 8712178 kruiisipurjelaev, suurim purjelaev maailmas
Royal Princess Royal Princess (9038666095).jpg 2013 142 714 Princess Cruises Royal Flag of Bermuda.svg 9584712
Ruby Princess RubyIstanbulAusfahrt.jpg 2008 113 561 290,00 1 225 Princess Cruises Crown Flag of Bermuda.svg 9378462
Running on Waves Running On Waves 3.jpg 2011 634 64,00 45 22 88Parsec LTD Flag of Cyprus.svg 9589205 → purjekruiisilaev
Ryndam MS Ryndam in Cozumel 02.jpg 1994 55 819 219,30 557 Holland America Line Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of the Netherlands.svg 8919269
Saga Pearl II Quest for Adventure departing Tallinn 12 August 2012.JPG 1981 18 627 164,35 540 220 Saga Cruises Flag of Germany.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Germany.svgFlag of East Germany.svgFlag of Germany.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 8000214 → end. Astor , Arkona, Astoria, Saga Pearl II, Quest for Adventure
Saga Rose Saga Rose 1.jpg 1965 24 528 188,88 789 350 Saga Cruises Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 6416043 → end. Gripsholm, Sagafjord, utiliseeritud 2010
Saga Ruby Saga Ruby Stockholm 2011.jpg 1973 24 492 191,10 670 380 Saga Cruises Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgCivil Ensign of Malta.svg 7214715 → end. Vistafjord, Caronia
Saga Sapphire Saga Sapphire 15 May 2012 Port of Tallinn.JPG 1981 37 049 199,63 778 406 Saga Cruises Flag of Germany.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 7822457 → end. Europa, SuperStar Europe, SuperStar Aries, Holiday Dream, Bleu de France
Salamis Filoxenia M - V Van Gogh. - geograph.org.uk - 638455.jpg 1975 15 402 156,27 240 Maritiem & Leasing Belorussija Flag of the Soviet Union.svgFlag of the Marshall Islands.svgFlag of Cyprus.svg 7359400 → end. Gruzija, Odessa Sky, Club Cruise I, Club I, Van Gogh
Salamis Glory Port Kos 11.jpg 1962 12 433 150,02 480 Flag of Brazil.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Greece.svgFlag of Cyprus.svgFlag of Saint Kitts and Nevis.svg 5018698 → end. Anna Mery, Danaos Constellation, Morning Star, Regent Sun 2010 müüdi vanarauaks
Sapphire Princess Sapphire Princess Humongous Ship II.jpg 2004 115 875 290,00 1 100 Princess Cruises Gem Flag of Bermuda.svg 9228186
Sea Adventurer Clipper Adventure December 2007.jpg 1975 4 376 100,02 122 72 Marija Jermolova /
1454
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 7391422 → end. Alla Tarasova, Clipper Adventurer; 27. augustil 2010 laev sõitis madalikule Kanada Arktikas
Sea Cloud Sea Cloud I.jpg 1931 2 532 109,50 60 Sea Cloud Cruises Civil Ensign of Malta.svg 8843446 → kruiisipurjelaev
Sea Cloud II Sea Cloud II003.jpg 2000 3 849 117,00 58 Sea Cloud Cruises Civil Ensign of Malta.svg 9171292 → kruiisipurjelaev
Sea Diamond Sea Diamond and Sky Wonder.jpg 1986 22 412 142,95 391 Louis Cruises Flag of Åland.svgCivil Ensign of Malta.svgFlag of Greece.svg 8406731 → ‘‘†’’, uppus 6. aprillil 2007 Santorini ääres
Sea Princess Martinique-fort-de-france-sea-princess-cruiser.jpg 1998 77 499 261,30 900 Princess Cruises Sun Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9150913
Sea Spirit Kobe spirit of oceanus03s3200.jpg 1991 4 200 90,00 64 Quark Expeditions Civil Ensign of Italy.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8802868 end. Renaissance Five, Hanseatic Renaissance, Renaissance Five, Sun Viva, MegaStar Sagittarius, Spirit of Oceanus; ekspeditsiooni-kruiisilaev
Seabourn Legend Le paquebot de croisière MS Seabourn Legend (2).jpg 1992 9 961 134,00 160 Seabourn Cruise Line Civil Ensign of the Bahamas.svg 9008598
Seabourn Odyssey Seabourn Odyssey Istanbul 2010.jpg 2009 32 346 198,12 330 Seabourn Cruise Line Odyssey Civil Ensign of the Bahamas.svg 9417086
Seabourn Pride Seabourn Pride in Saint Petersburg.jpg 1988 9 975 133,40 160 Seabourn Cruise Line Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8707343
Seabourn Sojourn Seabourn Sojourn in front of Helsinki 2010-07-21.jpg 2010 32 346 198,12 330 Seabourn Cruise Line Odyssey Civil Ensign of the Bahamas.svg 9417098
Seabourn Spirit Seabourn Spirit Rovinj (03).JPG 1989 9 975 134,00 164 Seabourn Cruise Line Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8807997
SeaDream I SeaDream I Port Side Tallinn 5 June 2014.JPG 1984 4 333 104,81 112 95 SeaDream Yacht Club Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8203438 → end. Sea Goddess I, Seabourn Goddess I
SeaDream II Seadream52.JPG 1985 4 333 104,81 110 93 SeaDream Yacht Club Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8203440 → end. Sea Goddess II, Seabourn Goddess II
Serenade of the Seas RCI Serenade of the Seas.JPG 2003 90 090 293,20 858 Royal Caribbean International Radiance Civil Ensign of the Bahamas.svg 9228344
Serenissima Serenissima Port Side Tallinn 3 August 2013.JPG 1960 2598 87,41 110 48 Premier Cruises Flag of Norway.svgFlag of Liberia.svgFlag of Saint Vincent and the Grenadines.svg 5142657 → end. Harald Jarl, Andrea
Seven Seas Mariner Osaka Seven-Seas-Mariner04s3200.jpg 2001 48 075 216,00 769 445 Regent Seven Seas Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9210139
Seven Seas Navigator Seven Seas Navigator in Venice.JPG 1999 28 550 170,60 504 325 Regent Seven Seas Cruises Flag of Bermuda.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9064126 → NSVLi 1989. a. kava järgi alus ehitati kui uurimislaev Akademik Nikolai Piljugin, ehitusaasta 1999 Equasisis
Seven Seas Voyager MS Seven Seas Voyager.jpg 2003 41 500 206,50 745 447 Regent Seven Seas Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9247144
Silver Cloud Side by Side - geograph.org.uk - 1475642.jpg 1994 16 927 155,81 314 210 Silversea Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 8903923
Silver Explorer Silver Explorer (ship, 1989) 003.jpg 1989 6 130 108,00 111 Silversea Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 8806747 → end. Delfin Clipper, Sally Clipper, Baltic Clipper, Delfin Star, Dream 21, World Discoverer, World Adventurer, Prince Albert II
Silver Shadow Silver shadow ovik02.jpg 2000 28 258 182,00 388 295 Silversea Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9192167
Silver Whisper Spb Evening MV Silver Whisper at English Embankment.jpg 2001 28 258 182,00 388 295 Silversea Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9192179
Silver Wind Silver Wind (ship, 1994) 001.jpg 1995 17 235 155,81 315 210 Silversea Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 8903935
SkySea Golden Era MS Century Stockholm 2009.jpg 1995 72 458 248,40 1 808 843 SkySea Cruises Century Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 9072446 end. Century, Celebrity Century
Sovereign MS Sovereign of the Seas.jpg 1987 73 941 268,20 827 Pullmantur Cruises Sovereign Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 8512281 end. Sovereign of the Seas
Spirit of Glacier Bay Spirit of Glacier Bay aground 2008.jpg 1984 1 471 52,58 102 Flag of the United States.svg 8883563 → end. Nantucket Clipper, Spirit of Nantucket
Splendour of the Seas Splendour of the Seas (Split, HR, 2011-07-14).jpg 1996 69 130 264,20 720 Royal Caribbean International Vision Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9070632
SS Emerald The Emerald in Venice, Italy on May 13, 2008.jpg 1958 26 428 177,88 960 Flag of the United States.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Cyprus.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Greece.svgFlag of Saint Kitts and Nevis.svg 5312824 → end. Regent Rainbow, Santa Rosa (ookeaniliinilaev), The Emerald; utiliseeritud 27. juulil 2012 Alangis,[8] Nimi "SS Emarald" on alates 1. juulist 2012 [1]
Star Clipper Star Clipper IMO 8915445 Tallinn 14 July 2012.JPG 1992 3 092 115,50 74 Star Clippers Flag of Luxembourg.svgCivil Ensign of Malta.svg 8915445 kruiisipurjelaev
Star Flyer Star Flyer (1).JPG 1992 3 092 115,50 74 Star Clippers Flag of Belgium.svgFlag of Luxembourg.svgCivil Ensign of Malta.svg 8915433 kruiisipurjelaev
Star Princess Star Princess-2011.jpg 2001 108 977 290,00 1 200 Princess Cruises Grand Flag of Bermuda.svg 9192363
Starry Metropolis Passenger Cruise Ship Neptune at Hong Kong.jpg 1976 16 631 156,27 550 Hopewin Shipmanagement Belorussija Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Panama.svgFlag of Kiribati.svgFlag of Jamaica.svg 7359498 → end. Karelija, Leonid Brežnev, Karelija, Olvia, Ct Neptune, Neptune
Statendam MS Statendam Sydney.JPG 1993 55 819 219,30 557 Holland America Line Flag of the Netherlands.svg 8919245
Sun Princess Sunprincess suvafiji1.jpg 1995 77 441 261,30 900 Princess Cruises Sun Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the United Kingdom.svgFlag of Bermuda.svg 9000259
Sun Vista Pilt 1963 30 440 194,32 Sun Cruises Civil Ensign of Italy.svgFlag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 5411254 ‘‘†’’ põles maha ja uppus Malaka väinas 1999 kui Sun Cruisesi Sun Vista; end. Galileo Galilei, Galileo, Meridian
SuperStar Aquarius HK TST Ocean Terminal Star Cruises SuperStar Aquarius 2.JPG 1993 51 309 229,85 769 Star Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9008421 → end. Windward, Norwegian Wind
SuperStar Gemini Norwegian Dream1.jpg 1992 50 764 229,80 753 Star Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 9008419 end. Dreamward, Norwegian Dream; 1998 pikendati 40 meetrit võrra, visatud, seisab reidil
SuperStar Libra SuperStar Libra 1.jpg 1988 42 285 216,40 1 472 Star Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svg 8612134
SuperStar Virgo SuperStar Virgo.JPG 1999 76 800 268,00 1.300 Star Cruises Flag of Panama.svg 9141077
Zaandam MS Zaandam.JPG 2000 61 396 238,00 615 Holland America Line Rotterdam Flag of the Netherlands.svg 9156527
Zenith MV Zenith leaving Helsinki in rain.jpg 1992 47 413 208,00 1 828 620 Pullmantur Cruises Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 8918136
Zuiderdam 20080921-Piraeus-MS Zuiderdam.JPG 2003 82 305 285,30 817 Holland America Line Vista Flag of the Netherlands.svg 9221279
Tara Taras Shevchenko moored at Quay in Sukhumi in June 1970.jpg 1966 21 100 175,80 714 370 Ivan Franko Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Liberia.svgFlag of Ukraine.svgFlag of the Comoros.svg 6508195 → end. Tarass Ševtšenko, Taras Shevchenko, Tarass Ševtšenko, utiliseeritud Chittagongis 2005. a.[9]
The World The World (in Melbourne).JPG 2002 43 188 196,35 385 250 ResidenSea Civil Ensign of the Bahamas.svg 9219331 kruiisilaev[1]
Thomson Celebration MS Thomson Celebration alanya.jpg 1983 33 930 214,60 520 Thomson Cruises Flag of the Netherlands Antilles (1959-1986).svg 8027298 → end. Noordam (1984)
Thomson Dream Costa Europa in Trondheim 2004.jpg 1986 54 763 243,20 1 494 636 Thomson Cruises Flag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of the Netherlands.svgCivil Ensign of Italy.svgCivil Ensign of Malta.svg 8407735 →end. Homeric, Westerdam, Costa Europa
Thomson Majesty Louis Majesty Rhodes 2.jpg 1992 40 876 207,26 570 Louis Cruises Civil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svg 8814744 → end. Royal Majesty, Norwegian Majesty, Louis Majesty
Thomson Spirit ThomsonSpirit.jpg 1983 33 930 214,60 520 Thomson Cruises Flag of Cyprus.svgCivil Ensign of Malta.svg 8024014 → end. Spirit, Nieuw Amsterdam, Patriot, Nieu Amsterdam
Turama MS Columbus Caravelle (4323216136).jpg 1990 8 343 116,41 Flag of Finland.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgCivil Ensign of Malta.svgFlag of Saudi Arabia.svg 8907216 → end. Delfin Caravelle, Sally Caravelle, Columbus Caravelle
Vatslav Vorovski Pilt 1960 5 035 122,15 339 134 Murmanski Merelaevandus Mihhail Kalinin /
Seefa 340
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 5429407 maha kantud 1988, vrakk on Viiburi lahes [10]
Veendam MS Veendam.jpg 1996 55 451 219,21 1631 557 Holland America Line Flag of the Netherlands.svg 9102992
Ventura P&O Cruises Ventura, Tallinn, 2009.jpg 2008 116 017 291,40 3 092 P&O Cruises Grand Flag of Bermuda.svg 9333175
Venus "Southward" - Miami, 1986.JPG 1971 16 710 168,38 802 302 Mediterranean Cruises Flag of Norway.svgCivil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Greece.svgCivil Ensign of Malta.svgFlag of Togo.svg 7111078 → end.: ehitatud kui Southward, 1995—2005 Seawing, 2005—2008 Perla, 2008—2010 The Aegean Pearl, 2010—2012 Rio
Viking Sea Viking Sea at Pier 24 in Tallinn 17 May 2016.JPG 2016 47 842 227,20 930 550 Viking Ocean Cruises Flag of Norway.svg 9725421
Viking Sky Viking Star leaving Tallinn 25 May 2015.JPG 2017 47 800 228,20 944 Viking Ocean Cruises Flag of Norway.svg 9650420
Viking Star Viking Star leaving Tallinn 25 May 2015.JPG 2015 47 842 227,20 944 602 Viking Ocean Cruises Flag of Norway.svg 9650418
Vision of the Seas Vision of the Seas photo2.JPG 1998 78 340 278,94 2416 765 Royal Caribbean International Vision Flag of Liberia.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9116876
Vistamar Kreuzfahrtschiff VISTAMAR in Stralsund.JPG 1989 7 498 120,80 330 110 Plantours & Partner Civil Ensign of Italy.svg 8701193 → ekspeditsioonilaev***
Volendam MS Volendam in Juneau.JPG 1999 60 906 237,00 1824 615 Holland America Line Rotterdam Flag of the Netherlands.svg 9156515
Voyager Voyager IMO 8709573 departing Tallinn 8 May 2013.JPG 1990 15 396 152,50 559 240 V.Ships Leisure UK Ltd. Flag of Panama.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 8709573 → end.: ehitatud kui Crown Monarch, 1994—1996 Nautican, 1996—2007 Walrus, 2007—2008 Jules Verne, 2008—2012 Alexander von Humboldt
Voyager of the Seas Voyager of the Seas Barcelona.JPG 1999 137 276 311,12 3840 1181 Royal Caribbean International Voyager Civil Ensign of the Bahamas.svg 9161716
Westerdam MS Westerdam (2008).jpg 2004 84 000 289,90 817 Holland America Line Vista Flag of the Netherlands.svg 9226891
Winner 5 Pilt 1957 12 549 129,26 755 Civil Ensign of Italy.svgFlag of Cyprus.svgFlag of Greece.svgFlag of Saint Kitts and Nevis.svg 5031078 → end. Ausonia, The Ausonia, Ivory, Aegean Two, Ivory; utiliseeritud
World Discoverer World Discoverer wreck.jpg 1975 3 724 87,51 152 Flag of Denmark.svgFlag of Singapore.svgFlag of Liberia.svg 7349053 nimi ehituse ajal BEWA Discoverer; 30. aprillil 2000. a. juhtis kapten laeva sihilikult karile, laev vajus küljele, uppus ja oli röövitud
World Odyssey World Odyssey at Lindenau.JPG 1998 22 496 175,49 280 V.Ships Leisure SAM Flag of Germany.svgCivil Ensign of the Bahamas.svg 9141807 end. Deutschland
Xpedition Xpedition Galapagos.jpg 2001 2 842 90,20 96 68 Celebrity Cruises Xpedition Civil Ensign of the Bahamas.svgFlag of Ecuador.svg 9228368 end. Sun Bay; kruiisilaev[1]

Kruiisideks kasutatavad muud tüüpi laevad[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi Pilt Ehitusaasta Kogumahutavus Pikkus (m) Reisijate arv Laevapere Laevakompanii Klass Lipp IMO-nr. Märkused
50 Let Pobedõ 50letPob pole.JPG 2007 23 439 159,60 > 100 106 FGUP Atomflot, Rosatom Arktika Flag of Russia.svg 9152959 Icebreaker, aatomijäämurdja [1]
Akademik Šokalski Akademik Shokalskiy (Schiff).JPG 1983 1 753 65,09 48 25 Quark Expeditions Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 8010336 Passenger Ship (reisilaev)[1]
Finnmarken MS Finnmarken i Moldefjorden.jpg 2002 15 690 138,50 85 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9231951 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Fram Fram approaching in front of iceberg upernavik 2007-08-19 1.jpg 2007 11 647 110,00 70 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9370018 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Hanse Explorer Hanse Explorer - Raiatea.JPG 2006 885 48,00 6 Harren & Partner Flag of Antigua and Barbuda.svg 9346110 → end. Hanseatic Explorer, Training Ship (õppelaev) [1]
Kapitan Hlebnikov Icebreaker Kapitan Khlebnikov.jpg 1981 12 288 132,00 90 Quark Expeditions Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 7824417 Passenger Ship (reisilaev)[1]
Kong Harald MS Kong Harald in Trondheim 2008.jpg 1993 11 204 121,80 78 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9039119 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Livonia Livonia Miidurannas.jpg 1984 1 832 71,6 Marine Expeditions → Rootsi merevägi Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svgNaval Ensign of Sweden.svg → end. ekspeditsiooni-kruiisilaev Livonia tegi kruiise 1995–1996[11]
Midnatsol MS Midnatsol in Raftsund.jpg 2003 16 151 135,75 170 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9247728 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Nordkapp MS Nordkapp.JPG 1996 11 386 123,30 226 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9107772 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Nordlys Nordlys Bergen.JPG 1994 11 204 121,80 226 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9048914 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1] 15.09.2011 2 inimest surid tulekahju tõttu [12]
Nordnorge MS Nordnorge Bronnoysund.jpg 1997 11 386 123,30 214 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9107784 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Ocean Nova Ocean Nova Upernavik 2007-08-20 cropped.jpg 1992 2 118 73,00 38 Supernova Expeditions Ltd. Civil Ensign of the Bahamas.svg 8913916 end. Sarpik Ittuk; Passenger Ship (reisilaev)[1]
Pearl Seaways Pearl of Scandinavia.jpg 1989 40 039 178,40 2 200 DFDS Seaways Athena Flag of Sweden.svgFlag of Panama.svgFlag of Denmark.svg 8701674 →end. Athena, Star Aquarius, Langkapuri Star Aquarius, Aquarius, Pearl of Scandinavia; Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Polarlys MS Polarlys winter.jpg 1996 11 341 123,00 78 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9107796 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Prince 1966 10 487 134,40 Louis Cruises Flag of Finland.svgFlag of Cyprus.svgFlag of Georgia.svg 6509371 → end. Finnhansa, Prinsessan, Princesa Marissa; 2008 müüdi vanarauaks ja utiliseeriti Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Richard With Hurtigruten MS Richard With Geirangerfjord1.jpg 1993 11 205 121,80 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9040429 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Rossija Ледокол Россия в плавучем доке.jpg 1985 22 920 150,00 FGUP Atomflot, Rosatom Arktika Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg 8424240 Icebreaker (jäämurdja);[1] esimene kruiis põhjapoolusele 1990
Royale Star Paloma I.jpg 1980 12 586 140,00 180 Hansa Kreuzfahrten Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg 7625794 end. Paloma I, Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (parvlaev)[1]
Trollfjord MS Trollfjord i Moldefjorden.jpg 2002 16 140 135,75 Hurtigruten ASA Flag of Norway.svg 9233258 Passenger/Ro-Ro Cargo Ship (alates 2002) (parvlaev)[1]
Ushuaia MV Ushuaia at dock.jpg 1970 2 923 85,00 84 38 Flag of the United States.svgFlag of Argentina.svgFlag of the Comoros.svg 6901907 end. Researcher, Malcolm Baldrige; Research Vessel (uurimislaev)

Jõereisilaevad[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi Pilt Valmis Pikkus (m) Reisijate arv Laevapere Laevakompanii Klass Lipp Registri nr. Märkused
A-Rosa Aqua A-Rosa Aqua (ship, 2009) 005.jpg 2009 135,00 202 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg IMO 9524176 ENI 04807500
A-Rosa Bella MS A-Rosa Bella.jpg 2002 124,00 242 50 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg IMO 9271482 ENI 04801170
A-Rosa Brava A-Rosa Brava (ship, 2011) 001.jpg 2011 135,00 202 50 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04809910
A-Rosa Donna MS A-Rosa Donna.jpg 2002 124,00 242 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04801130
A-Rosa Flora A-Rosa Flora (ship, 2014) 010.JPG 2014 135,00 183 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04810970
A-Rosa Luna A-Rosa Luna (ship, 2004) 001.jpg 2004 125,80 174 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04803520
A-Rosa Mia MS A-Rosa Mia.jpg 2003 124,00 242 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04801870
A-Rosa Riva MS A-Rosa Riva.jpg 2004 124,00 242 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04802780
A-Rosa Silva A-Rosa Silva (ship, 2012) 001.JPG 2012 135,00 186 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04803530
A-Rosa Stella A-Rosa Stella (ship, 2005) 001.JPG 2005 125,80 174 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04803530
A-Rosa Viva A-Rosa Viva (ship, 2010) 004.jpg 2010 135 202 A-ROSA Flussschiff Flag of Germany.svg ENI 04808020
Aleksandr Grin Aleksandr Grin in North River Port 17-jun-2012 03.JPG 1984 90,40 180 Mosturflot Sergei Jessenin /
Q-065/PV08
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg RRR 235702 end. Aleksandr Blok
Aleksandr Nevski AlexandrNevsky1.jpg 1957 95 232 55 Kruiz Rodina / 588 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg RRR 142578
Aleksandr Puškin Q040 pushkin 1.jpg 1974 110,1 200 66 Vodohod Maksim Gorki / Q-040 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg RRR 019377
Aleksandr Radištšev Aleksandr Radishchev on Khimki Reservoir 25-jun-2012 02.JPG 1982 125,00 216 98 Vodohod Vladimir Iljitš/301 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg IMO 8225682
Aleksandr Suvorov Теплоход суворов.JPG 1981 135,8 400 Volga-Flot-Tur Valerian Kuibõšev /
92-016
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → disaster 5. juunil 1983. aastal kell 22:45 Uljanovski ääres, hukkus 176–600 inimest
Armenija Pilt 1953 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svg → Tšaikovski slipis Permis
Azerbaidžan Pilt 1953 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svg → veespordikeskus Sevastopolis
Avalon Imagery Avalon Imagery (ship, 2007) 005.jpg 2007 135,00 170 43 Avalon Waterways TwinCruiser Civil Ensign of Malta.svg
Avalon Tranquility Avalon Tranquility (ship, 2007) 013.JPG 2007 135,00 170 43 Avalon Waterways TwinCruiser Civil Ensign of Malta.svg
Bellriva Bellriva (ship, 1971) 003.jpg 1971 104,64 186 40 1AVista Reisen Flag of the Netherlands.svg ehitatud kui Holland Emerald, end. Rhine Emerald, Bonaventura Emerald, Italia ←
Belorussija Pilt 1953 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svg → utiliseeritud 1989
Borodino Borodino on Khimki Reservoir 22-jun-2012 02.JPG 1961 77,91 311 Dunai / 305 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg ehitatud kui Berezina, end. Motovilihhinski Rabotši
Bulgarija Булгария корабы.jpg 1955 80,22 180 33 Briz (alam-üürnik),
AgroRetšTur
Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → † uppus 10. juulil 2011 Volga jõel, tõstetud, vanarauaks saadetud
Delta Queen DeltaQueen.jpg 1927 86,9 174 80 Majestic America Line Flag of the United States.svg → ehitatud kui Delta Queen, sõja ajal Delta Queen YHF 7, Delta Queen YFB 56; ahtriratasaurulaev
Demjan Bednõi Демьян бедный2.jpg 1985 90,40 160 LenaTurFlot Sergei Jessenin /
Q-065
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Diana MS Diana 01.JPG 1931 31,66 Strömma Kanalbolaget Flag of Sweden.svg
Dmitri Furmanov Dmitriy Furmanov and Sergey Dyagilev river cruise ships.jpg 1983 129,10 318 Asurit Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Eesti Ingeri Flag of Estonia.svg → aurik
Empress of the North EmpressOfTheNorth.jpg 2003 116,00 223 Majestic America Line Flag of the United States.svg IMO 9263538
Feliks Dzeržinski Feliks Dzerzhinski river cruise ship (2).jpg 1978 135,8 400 Vodohod Valerian Kuibõšev /
92-016
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Fjodor Šaljapin Projekt 92-016 Fjodor Schaljapin 1.JPG 1977 135,8 400 Vodohod Valerian Kuibõšev /
92-016
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → end. Kliment Vorošilov
General Lavrinenkov Lavrinenkov302.JPG 1990 129,10 212 Orthodox Cruise Company Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Russia.svg
General Vatutin 302 vatutin 1.jpg 1986 129,10 280 Tservona Ruta Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svg →end. General Vatutin (vene keeles)
Georgi Tšitšerin Georgiy Chicherin in North River Port 18-jul-2012 03.JPG 1988 129,10 294 112 Vodohod Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg IMO 8822507
Gleb Kržižanovski 302mgleb.JPG 1990 129,10 310 98 Dmitri Furmanov/302M Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Gruzija Pilt 1953 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svg → utiliseeritud 1989
Igor Stravinski Igor Stravinskiy river cruise ship.jpg 1983 129,10 240 98 OOO Doninturflot Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Russia.svg
Ilja Repin Ilya Repin river cruise ship.jpg 1975 110,1 220 66 Mosturflot Vassili Surikov/Q-040A Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Ippolitov-Ivanov Pilt 1956 80,22 233 OAO "PassažirRetšTrans" Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg müügil
Ivan Bunin Ivan Bunin river cruise ship (1).jpg 1985 129,10 260 98 OOO Doninturflot Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Russia.svg
Juno Juno Diana.JPG 1874 31 125 Strömma Kanalbolaget Flag of Sweden.svg → maailma vanim registreeritud ja käigus olev majutamisvõimalusega mootorreisilaev
Kadriorg Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
Kajak Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
Karl Marks Karl Marks Project 588 1957.jpg 1957 95,80 148 Infoflot Rodina / 588-317 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Kazahstan Pilt 1954 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svg → utiliseeritud 199*. aastal
Knjaz Vorontsov Knyaz Vorontsov in North River Port 31-jan-2012 02.JPG 1955 80,22 259 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg ehitatud kui Estonija, 2003–2010 Kievskaja Russ
Koidula Koidula praam.JPG 2009 32 50 3 Kihnu Veeteed Flag of Estonia.svg → parvlaev
Kolomenski Štandart 785 uzbekistan 5.jpg 1953 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg ehitatud kui Uzbekistan, 2004–2005 Tsar Pjotr, hotell, kohvik, selo Kolomenskoje, Moskva
Kompozitor Glazunov Pilt 1956 80,22 150 Junona i Avosj" Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg müügil
Konstantin Simonov 302 simonov 0.jpg 1984 129,10 258 Vodohod Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Krasnojarets-80 Flag of the Soviet Union.svg → end. Pavel
Kulgu Pilt Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
Leonid Sobolev Yaroslavl river station 2010.jpg 1985 129,10 286 Vodohod Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Laulasmaa Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
Lenin Ленин бауман302.JPG 1987 129,10 318 Vodohod Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Litva Pilt 1955 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → hotell Litva Krasnojarskis
Lydia Koidula Pilt Moskvitš/544 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
M. J. Lermontov Pilt 1958 80,22 259 PassazirRetšTrans Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Maksim Gorki Maksim Gorky at Moscow channel.jpg 1974 110,1 160 66 Vodohod Maksim Gorki/ Q-040 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Maksim Litvinov Maksim Litvinov ship 1.jpg 1991 129,10 260 98 Doninturflot Dmitri Furmanov/302M Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Mihhail Frunze Projekt 92-016 Michail Frunse 5.jpg 1980 135,8 400 Vodohod Valerian Kuibõšev /
92-016
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Mihhail Svetlov Теплоход михаил светлов.JPG 1985 90,40 Alrosa Hotels Sergei Jessenin /
Q-065
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Mihhail Šolohhov Mikhail Sholokhov ship.jpg 1985 129,10 260 98 Doninturflot Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Moskvitš-84 Pilt Moskvitš/544 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
Moskvitš-258 Pilt Moskvitš/544 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
M-282 Pegasus Mootorlaev Pegasus M-282 Emajõe festivalil klubi Atlantis ees, 18. august 2012.jpg 1958 27,25 74 Paremaks Moskvitš/544 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Estonia.svg
Mstislav Rostropovitš 92 016 kalinin 3.jpg 1981 135,8 400 Vodohod Valerian Kuibõšev /
92-016
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
My Story My Story (ship, 1971) 001.jpg 1971 104,64 174 40 Select Voyages Flag of the Netherlands.svg ehitatud kui Holland Pearl, end. Rhine Emerald, Basilea Danubia, Aurora, Papageno, Danube Pearl, Bonaventura Pearl, Austria ←
N. V. Gogol Пароход Гоголь (нос).JPG 1911 70,7 140 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → Venemaa vanim käigus olev ratasaurik
Narva-Jõesuu Flag of Estonia.svg → end. Ust-Narovsk [13]
Ocean Diva Original Ocean Diva (ship, 1995) 002.JPG 2003 85,45 1500 Flag of the Netherlands.svg → suurim peolaev Euroopas
Paul Flag of Estonia.svg → end. Pavel [14]
Pravda Pilt Flag of the Soviet Union.svg
Printsessa Dnipra Excursion ship on the Dneiper River in Kiev.JPEG 1976 125,00 216 98 Tšervona Ruta Vladimir Iljitš/301 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svg
Rasputin Pilt 1952 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → ehitatud kui Rossija, Rossitš, 2011. a. oktoobris vanarauaks
Rimski-Korsakov Rimskiy Korsakov.jpg 1956 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → Irtõši Laevandus pani laeva müügile
Russ Rus river cruise ship (3).jpg 1987 129,10 318 Vodohod Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Semjon Budjonnõi 92 016 budyonnyy.jpg 1981 135,8 400 Vodohod Valerian Kuibõšev /
92-016
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Sergei Abramov Fire ship sergey abramov 02.jpg 1984 90,20 Tsezarj Travel Oktjabrskaja Revoljutsija /
26–37
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → † põles maha ja uppus 14. novembril 2011
Sergei Djagilev Dmitriy Furmanov and Sergey Dyagilev river cruise ships.jpg 1983 129,10 260 98 OOO Doninturflot Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg →end. Novikov-Priboi
Sergei Jessenin Сергей есенин.JPG 1984 90,40 Mosturflot Sergei Jessenin /
Q-065
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Suhbaatar Байкал и Хубсугул 341.jpg 1985 41,0 250 5 Flag of Mongolia.svg
Swiss Corona Swiss Corona (ship, 2004) 002.jpg 2004 110,00 150 Scylla Civil Ensign of Switzerland.svg
Swiss Crown Swiss Crown (ship, 2000) 002.jpg 2000 110,00 152 Scylla Civil Ensign of Switzerland.svg
Zeina MS Zeina 01.jpg 1993 72,00 144 80 Memnon Tours & Cruises, Phoenix-Reisen Flag of Egypt.svg
Zirka Dnipra 302 koshevoy rybalko.jpg 1988 129,10 280 Tservona Ruta Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svg end. Maršal Rõbalko
T. G. Ševtšenko Pilt 1958 80,22 259 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svg end. V. I. Lenin; utiliseeritud 90ndatel
T. G. Ševtšenko 302 shevchenko 1.jpg 1991 129,10 258 Kaspii Ak Želken Dmitri Furmanov/302MK Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Kazakhstan.svg end. Tarass Ševtšenko kuni 1992; hotellina Kaspia merel
Tihhi Don Ms tikhi don.JPG 1977 125,00 216 98 Grand Circle Cruise Line Vladimir Iljitš/301 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Tšehhov Pilt Flag of the Soviet Union.svg
Turkmenistan 1954 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svg → põlis maha, utiliseeritud 1989
Ukraina 1952 80,22 233 Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svg → † põles maha Doni jõel
Valeri Brjussov Brucovms.JPG 1985 90,40 Mosturflot Sergei Jessenin /
Q-065
Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Vassili Surikov Vasili Surikov ship.jpg 1975 110,1 220 66 Mosturflot Vassili Surikov/Q-040A Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg
Viking Akun Viking Akun in Moscow North River Terminal 23-may-2014.jpg 1988 129,10 250 120 Viking River Cruises Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Ukraine.svgFlag of Russia.svg IMO 8707707 →end. Maršal Koševoi
Viking Helgi 302 surkov 3.jpg 1984 129,10 210 114 Viking River Cruises Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg →end. Aleksei Surkov
Viking Truvor Viking Truvor in North River Port 9-jun-2012 01.JPG 1987 129,10 210 114 Viking River Cruises Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg IMO 8707680 →end. Sergei Kirov
Viking Ingvar Narkom Pakhomov river cruise ship.jpg 1990 129,10 210 114 Viking River Cruises Dmitri Furmanov/302 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg →end. Narkom Pahhomov
Viktorija Pilt 1958 78 233 45 MVK Rossija / 785 Flag of the Soviet Union.svgFlag of Russia.svg → end. A. S. Gribojedov, I. I. Šiškin
Wilhelm Tham MS Wilhelm Tham 01.JPG 1912 31 Strömma Kanalbolaget Flag of Sweden.svg
Xianna Pilt 1991 129,10 258 Regal China Cruises Dmitri Furmanov/302MK Flag of the People's Republic of China.svg →end. Arkadi Gaidar kuni 1994
Xianni Princess Jeannie (ship, 1993) 001.jpg 1991 129,10 258 Regal China Cruises Dmitri Furmanov/302MK Flag of the People's Republic of China.svg →end. Konstantin Stanjukovitš kuni 1994
Xianting Yangtze shennong stream tour174 April 29, 2006.jpg 1991 129,10 258 Regal China Cruises Dmitri Furmanov/302MK Flag of the People's Republic of China.svg →end. Aleksandr Grin kuni 1994

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 Equasis
  2. Bureau Veritas
  3. [Equasis]
  4. "Fakta "Canguro Verde"". Originaali arhiivikoopia seisuga 2012-07-30. (rootsi keeles)
  5. 2012 Cruise Ship Ratings Report (inglise keeles)
  6. Cruise Travel – General Info (inglise keeles)
  7. Laevade kalmistu, vanarauaks lõikamine (vene keeles)
  8. Ocean liner Santa Rosa(inglise keeles)
  9. Tara(vene keeles)
  10. Затонувший теплоход Вацлав Воровский (vene keeles)
  11. Our Expedition Vessel Livonia as cruise ship
  12. В Норвегии во время пожара на круизном лайнере погибли два человека
  13. Aleksander Roosi, Narva(vene keeles)
  14. Aleksander Roosi, Narva(vene keeles)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]