Gustav Ernesaksa heliteoste loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud Gustav Ernesaksa heliteoseid. Enamik loetletud teostest on käsikirjadena hoiul Teatri- ja muusikamuuseumis (TMM) või Eesti Rahvusraamatukogus (RR).

Ooperid[muuda | muuda lähteteksti]

Teatri- ja filmimuusika[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1949 S. Luide lastenäidendile "Kuutõrvajad"
  • 1950 lühifilmile "Uus elu"
  • 1954 dokumentaalfilmile "Fr. R. Kreutzwald" (käsikiri TMMis)
  • 1955 Eevald Tammlaane näidendile "Raudne kodu"
  • 1956 filmile "Jahid merel" (käsikiri RRs)
  • 1956 Juhan Smuuli näidendile "Atlandi ookean"
  • 1957 filmile "Pöördel" (käsikiri TMMis)
  • 1964 J. Smuuli näidendile "Kihnu-Jõnn ehk Metskapten" (käsikiri RRs)

Kantaadid[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1943 "Sõjasarv" baritonile, segakoorile, meeskoorile ja sümfooniaorkestrile ("Kalevipoeg") [lõpetamata] (käsikiri RRs)
  • 1948 "Laula, vaba rahvas" ühendkoorile (Debora Vaarandi) [1950 seade meeskoorile klaveri/oreli saatel
  • 1954 "Tuhandeist südameist" ühendkoorile (Paul Rummo)
  • 1963 "Laul, ava tiivad" ühendkoorile (Enn Vetemaa)
  • 1964 "Kuulge, oh kuulge mu kõnet" segakoorile ("Kalevipoeg") ja "Puhuge, sarved" ühendkoorile, kolmele trompetile ja kolmele tromboonile (K. Merilaas)
  • 1967 "Laululavalt lahkuvatele kooridele" ühendkoorile (Mart Raud)

Soololaulud klaverisaatega[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1932
    • Mingem käoks kuusikusse (Gustav Suits) (käsikiri RRs)
    • Hulkur (Gustav Ernesaks)
    • Hämardunud rannal (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
  • 1933
    • Alla valgete kaskede (Gustav Ernesaks)
    • Üle vabanenud vete (Gustav Ernesaks)
    • Kellele? (Gustav Ernesaks)
    • Pää kohal toomeke (Gustav Ernesaks)
  • 1934
    • Punased need nelgid (A. Jõger) (käsikiri RRs)
  • 1936
    • Lõoke (Henrik Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Rändaja õhtulaul (Ernst Enno) (käsikiri RRs)
  • 1938
    • Muistne sepp (J. Maksim) (käsikiri RRs)
    • Veel õdakune õõtsub tuul (H. Adamson) (käsikiri RRs)
  • 1939
    • Tuulised tähed (Henrik Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Meri (Juhan Liiv) (käsikiri TMMis)
    • Ööl (Henrik Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Tuuliku laul (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
  • 1946
    • Pappel linnuga (Debora Vaarandi)
  • 1955
    • "Hõbepurjeses paadis" näidendist "Raudne kodu" (E. Tammlaan)
    • "Ja mind kannab laine" näidendist "Raudne kodu" (E. Tammlaan)
    • "Meie kodu on kumisevast rauast" näidendist "Raudne kodu" (E. Tammlaan)
  • 1956
    • "Meie kolhoosis on pulmad" (Juhan Smuul)
  • 1961
  • 1984
  • 1986

Loomisaasta teadmata:

    • Oh taevas (Milvi Laid)
    • Kui õitseb toomingas (H. Visnapuu)
    • Tundma ma pean
    • Pean rändama

Koorilaulud[muuda | muuda lähteteksti]

Meeskoorile[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1932
    • Akvarell (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
    • Rannal (Gustav Ernesaks)
  • 1933
    • Hakkame, mehed, minema (“Vana kannel”) (käsikiri RRs)
    • Mehed (Gustav Suits) (käsikiri RRs)
    • Sireli, kas mul õnne (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
    • Tulen, tulen (Juhan Liiv) (käsikiri RRs) [2. var. 1954]
    • Sügisel (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
    • Põhjatalv (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
  • 1934
    • Tuled on vaarade tipul (Henrik Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Rändaja laul (Jaan Kärner) (käsikiri RRs)
  • 1935
    • Ants ablas (Betti Alver) (käsikiri TMMis)
    • Harjulaste laul (E. Remmelgas)
    • Hõi, karupojad (Henrik Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Päike vajus pärnapuule (Eduard Visnapuu)
    • Rabamaastik (August Alle)
    • Rännakulaul (Sõduri lohutus) (J.W. Goethe, tlk. Marie Under) (käsikiri RRs)
    • Langevate lehtede laul (E. Remmelgas) (käsikiri RRs)
    • Merele (Henrik Visnapuu)
  • 1936
    • Kojuigatsus (Ernst Enno) (käsikirja erinevad variandid TMMis ja RRs)
    • Tasa, tasa, tuuleke (Elise Aun) [seatud K. Türnpu laulu järgi]
    • Ühte laulu (Gustav Suits) (käsikiri RRs)
  • 1939
    • Otsekui laante koha (Erni Hiir) (käsikiri RRs) [loodud tõenäoliselt 1939]
  • 1942
    • Laine veereb ("Kalevipoeg") (käsikiri RRs)
  • 1943
    • Jüriöö marss (Johannes Barbarus)
    • Eesti olema peab vaba (Johannes Barbarus) (käsikiri RRs)
    • Külmad ahjud (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Sõjalaul (Süüdake tuled) (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Oi, häbi, hanevaras (rahvaluule) (käsikiri RRs)
  • 1944
    • ENSV hümn (Jää kestma, Kalevite kange rahvas) (Johannes Semper) Helifaili info kuula 
    • Kui tume veel kauaks ka sinu maa (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
    • Mu isamaa on minu arm (Lydia Koidula)
    • Mu püha Eesti kodumuld (Johannes Barbarus)
    • Taas ööst saab päev (Johannes Barbarus) (käsikiri RRs)
    • Võitluste maa (Mart Raud) (käsikiri RRs)
  • 1945
    • Meil on laulda (Mart Raud)
  • 1946
    • Laul männile (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Uued vaod (Mart Raud) (käsikiri TMMis)
    • Rahva süda (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
  • 1947
    • Suusasõit (Ralf Parve) (käsikiri RRs)
    • Krati tegemine (Muia Veetamm) (käsikiri RRs)
    • Laul Kalevipojast (Kalevi kuulutus) ("Kalevipoeg")
    • Laul Stalinist (Juhan Smuul) (käsikiri RRs)
  • 1948
    • Ennem Kesselaid võib liiku (Juhan Smuul)
    • Lõoke (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Soovituseks baritoni soologa ("Kalevipoeg") (käsikiri RRs)
    • Lähme lauldes nurmedele (Debora Vaarandi)
    • Mai tuli (Juhan Smuul) (käsikiri TMMis)
    • Turbalõikajad (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Eesti muld ja eesti süda (Lydia Koidula) (käsikiri RRs)
  • 1949
    • Rannakolhoosis (Debora Vaarandi) (käsikiri TMMis)
  • 1950
    • Rahu eest (Lea Rummo) (käsikiri RRs)
    • Randlased (Juhan Smuul) (käsikiri TMMis)
    • Virgad viiulile (Muia Veetamm) (käsikiri TMMis)
    • Õhtu rannas (Juhan Smuul) (käsikiri RRs)
    • Kombain (Kalamees naerab) (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
  • 1951
    • Näärisokk, rahvalauluseade (teksti sdn. Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Lennaku laul (Ilmar Sikemäe) (käsikiri RRs)
    • Töölaul (Jaan Kärner) (käsikiri RRs)
    • Sääl, kus kõrged mäed (?)
  • 1952
    • Ehitaja laul (Mart Raud)
    • Laul kevadest (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Mind kutsuti pulma meeskoorile ja roopillile (rahvaluule) (käsikiri TMMis)
    • Tuhandeid tulesid sädeleb tee (Paul Rummo) (käsikiri TMMis)
    • Öisel vahipostil (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
  • 1953
    • Jaanike, ae (ilma tekstita) (käsikiri RRs)
    • Kalevite joogilaul ("Kalevipoeg") (käsikiri RRs)
    • Ükskord algab aega ("Kalevipoeg") (käsikiri RRs)
    • Mehed olge nii kui müüri ("Kalevipoeg")
    • Töömehe laul (Mart Raud)
    • Jõe kaldal (Otto Roots)
    • Kuidas kalamehed elavad, süit
osad: Hommik — Meri laulab — Mehe töö — Kalamees naerab — Laine tõuseb, laine vaob — Paadivanem — Miks sa, Ott, nii vaikne oled (1952) — Kalamees tuleb koju — Päev on lõpul (Juhan Smuul)
  • 1954
    • Kevadelaul (Ellen Niit)
    • Kodu katuseks tuuled ja tormid (Juhan Smuul)
    • Lindude kevad (Lõõritades lendas lõo) (Mart Raud)
    • Üksinda armastan, Jaanike, sind (rahvaluule)
    • Madruste laul (Juhan Smuul)
    • Üles, üles, hellad vennad (rahvaluule)
  • 1955
    • Lauliku talveüksindus (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
    • Mutionu pidu meeskoorile, poistekoorile ja roopillile (A. Dahlberg)
    • Meie kodu on kumisevast rauast näidendist "Raudne kodu" (E. Tammlaan)
  • 1956
    • Meremeeste kvartett filmist "Jahid merel" (August Sang)
    • Tiideratas meeskoorile/oktetile (rahvaluule)
  • 1957
    • Purikas (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Sinna väljade vahele (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Olge iki ütel meelel ("Vana kannel") (käsikiri RRs)
    • Oi seda hüva õluta (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Kui sul sõpru poleks (Johannes Semper) (käsikiri RRs)
    • Kutse (Juhan Smuul) (käsikiri RRs)
    • Meie laul (A. Virgius)
  • 1958
    • Mahtra marss (Paul Rummo)
  • 1960
  • 1961
    • Tütarlaps ja surm, poeem (Maksim Gorki)
    • Me Sakala (M. Säde)pühend. Sakala koorile Jakobsoni 120. sünniaastapäevaks
    • Kuulake (E. Tults)
    • Ah-ah-haa (?)
    • Tuhandeaastane Lenin (J. Becher)
    • Kalevipojad laulmas ("Kalevipoeg")
  • 1962
    • Viru laulik (Friedrich Reinhold Kreutzwald) (käsikiri RRs)
    • Nad tulevad hommiku kandist (Aleksander Suuman) (käsikiri RRs)
    • On maa peal taeva talapuud (Pulma naljalaul) (Uno Laht) (käsikiri TMMis)
    • Uhtina (Ain Kaalep) (käsikiri RRs)
    • Hei, pidage kinni (Aleksander Suuman) (käsikiri TMMis)
    • Toost (Kalju Kangur) (käsikiri RRs)
    • Trepid (Arvi Siig) [originaal naiskoorile]
  • 1963
    • Kandlemängija müüril (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Rahvaküsitlus (J. Becher) (käsikiri TMMis)
    • Muinasteaduse muuseum (?)
  • 1964
    • Salapärane pasunapuhuja, poeem meeskoorile ja trompetile (Walt Whitman; tlk. B. Kabur)
  • 1965
    • Tõsine laul (Naljalaul) (Aleksander Suuman) (käsikiri TMMis)
    • Kullerkupud (Aleksander Suuman) (käsikiri RRs)
    • Suvi puhkab (Aleksander Suuman) (käsikiri RRs)
    • Vanad paadid, poeem (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
  • 1968
    • Üürgasid hiie orelid (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
  • 1970
    • Viies ratas (Kalju Kangur) (käsikiri RRs)
    • Ma arvasin (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
  • 1971
    • Kratt (Ain Kaalep) (käsikiri RRs)
    • Laulud ei lõpe (Mart Raud) (käsikiri RRs)
  • 1972
  • 1975
    • Tuhat tänu (Ilmar Sikemäe) (käsikiri RRs)
    • Mõte (Ilmar Sikemäe) (käsikiri TMMis)
    • Sõprusele koos poistekooriga (O. Roots) (käsikiri RRs)
    • Teretus koos sega- ja naiskooriga (Lydia Koidula) (käsikiri RRs)
  • 1976
    • Näärid käes (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
  • 1977
    • Veart kellad (Ilmar Sikemäe) (käsikiri TMMis)
    • Tee tööd ja näe vaeva (Ilmar Sikemäe)
    • Jüripäeva eel (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Poisid "Optimistidel" koos poistekooriga (Manivald Kesamaa) (käsikiri RRs)
    • Kes selle tamme istutas koos poistekooriga (L. Andre) (käsikiri RRs)
    • Külalood (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Laul kotkast (Maksim Gorki) (käsikiri RRs)
  • 1979
    • Sibeliuse ausamba jalamil (Minni Nurme)
    • Tervitab Tallinn (H. Vilpart) (käsikiri RRs)
  • 1981
    • Paekivi laul (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
  • 1983
    • Lendab laul (Manivald Kesamaa) (käsikiri RRs)
    • Mahtra lugu (Arvi Siig) (käsikiri RRs)
    • Hang nagu härg (Juhan Smuul) (käsikiri RRs)
    • Ütlevad (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Siis aga ilmub (Anna Haava) (käsikiri RRs)
    • Minu maa (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Maa sügavas põues (Manivald Kesamaa) (käsikiri RRs)
    • Laul laulust (Ralf Parve) (käsikiri RRs)
    • Rändaja õhtulaul (Ernst Enno) (käsikiri RRs)
  • 1985
    • Emajõgi, süit [osad: Allikal. Pühajärv. Tartu] (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Kui vana ma ole’? (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Langevad hange nad (Helvi Jürisson) (käsikiri RRs)
  • 1988
    • Mägiste Mart (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)

Segakoorile[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1930
    • Läbi sahiseva lume (J. Janson) (käsikiri RRs)
    • Mina väike (Gustav Ernesaks)
  • 1931
    • Kiigu, liigu laevuke (rahvalaul) (käsikiri RRs)
  • 1932
    • Kella hääl (Varemeil) (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
  • 1934
    • Sireli, kas mul õnne (Gustav Ernesaks) (käsikirja erinevad variandid RRs ja TMMis)
  • 1935
    • Hakkame, mehed, minema ("Vana kannel")
    • Tuld südamesse (A. Jõger)
    • Väike sõsar vellega (Artur Adson)
    • Rabamaastik (August Alle) (käsikiri RRs)
    • Päike vajus pärnapuule (Eduard Visnapuu)
    • Merele (Henrik Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Ohvrituli (Aino Kallas)
    • Oli mul rikas ristiisa ("Vana kannel")
    • Me tuleme (A. Jõger) (käsikiri RRs)
    • Tuuled ju lähevad (Henrik Visnapuu) (käsikiri RRs)
  • 1936
    • Kalev Kuningas nii kuuleb (Karl Eduard Sööt) (käsikirja erinevad variandid RRs ja TMMis)
    • Pääsuke (Juhan Liiv)
    • Emale (Eduard Visnapuu)
    • Isamaale (Eduard Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Aeg leinu lohutab (Mart Raud) (käsikiri RRs)
  • 1937
    • Esimese lille (E. Treffner)
    • Harjulaste laul (E. Remmelgas)
    • Kannikene emale (Julius Oro)
  • 1938
    • Ühte laulu (Gustav Suits)
    • Me purjetame merele (A. Jõger) (käsikiri TMMis)
    • Meri (Juhan Liiv) (käsikiri TMMis)
    • Noor kevade (Juhan Liiv)
    • Saaremaa, rahvaviisiseade (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Päev laulab õites (Johannes Semper) (käsikiri RRs)
  • 1939
    • Pisuhänd (Eduard Visnapuu) (käsikiri RRs)
  • 1943
    • Ära kipu kiltereksi (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Laul Mihhail Žukovskist (käsikiri TMMis)
    • Tulge jaaniku tulele (rahvaluule) (käsikiri TMMis)
    • Tere, tibukene (rahvaluule) [J. Jürme laulu järgi] (käsikiri RRs)
  • 1944
    • ENSV hümn (Johannes Semper)
    • Matkalaul (Paul Rummo) (käsikiri RRs)
    • Hiivake ankrud (Meremeeste kojutulek) (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
    • Mu põhjamaine kodumaa (?) (käsikiri RRs)
    • Nõukogude laul (Töö ja võitlus, meremüha) (H. Kivi) (käsikiri RRs)
    • Ma kuulutan (Johannes Barbarus)
    • Kus Läänemeri vastu kallast lööb (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Mu isamaa on minu arm (Lydia Koidula)
    • Puhtad pihud (Isamaale mehi vaja) (Lydia Koidula) (käsikiri RRs)
    • Töölaul (Maa kutsub) (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Mu püha eesti kodumuld (Johannes Barbarus) (käsikiri RRs)
    • Randlaste laul (?) (käsikiri RRs)
    • Läki tööle (Minni Nurme, M. Raudsepp) (käsikiri RRs)
    • Sa hoidnud võitlustuld (Paul Rummo)
    • Me sünnimaa (H. Kivi)
    • Ma kuulatan (Johannes Barbarus) (käsikiri RRs)
    • Koduteel (Kevadisel koduteel) (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
    • Põlvelt põlvele (Võit kutsub nüüd õnnele) (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • On olnud (J. Kärner) (käsikiri RRs)
    • Pääsuke (Juhan Liiv)
  • 1947
    • Lõikuslaul, rahvaviisiseade (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Rõõmus pidu (Ilmar Sikemäe) (käsikiri RRs)
    • Meie kolhoosis on pulmad (Juhan Smuul) (käsikiri RRs)
    • Suusatajate laul (Suusasõit) (Aino Otto) (käsikiri RRs)
    • Meie laulud (O. Roots)
    • Laul Stalinile (Mart Raud; ka vene keeles, tlk. P. Anton) (käsikiri RRs) **Laululind (Marie Under)
  • 1948
    • Lindude laul (?)
  • 1951
    • Näärisokk, rahvalauluseade (teksti sdn Mart Raud)
  • 1952
    • Töömehe laul (Mart Raud) (käsikiri TMMis)
  • 1953
    • Laulja (Kristjan Jaak Peterson) [2. var. 1957; 3. var. 1973] (käsikiri RRs)
  • 1954
    • Ma kuulen, kuidas kohisevad metsad (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
  • 1955
    • Hõbepurjeses paadis näidendist “Raudne kodu” (E. Tammlaan)
  • 1956
    • Suvelaul (Keset luhti rohelisi) (Kersti Merilaas)
  • 1957
    • Suvelaul (Keset luhti rohelisi) (Kersti Merilaas) [2. variant] (käsikiri RRs)
    • Minul on üks raamat (Gustav Suits) (käsikiri RRs)
    • Arm tuli (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
    • Lained, kuhu te tõttate (Juhan Liiv) [originaal naiskoorile] (käsikiri RRs)
    • Kiigun kõrgel (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Ilugeme kui me võime (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Vanaema utt (Ellen Niit)
    • Üks puri on sinisel lahel (August Sang) [filmist “Jahid merel”; origin. soololaul]
    • Jaanipäeva laulud, süit (Kersti Merilaas) [osad: Kutse jaaniõhtule. Tõuse, me tuluke (naishäältele). Käi kõrgelt, kiigekene. Helendub järve vesi (naishäältele). Oi, seda hüva õluta (meeshäältele). Jaaniööl]
    • Helendab järve vesi (Kersti Merilaas) (käsikiri TMMis)
  • 1958
    • Kevadisel pööripäeval (Tallinn 16. Keskkooli laul) (Anne Hachfeldt) (käsikiri RRs)
  • 1959
    • Leelomeistrile (Muia Veetamm) (käsikiri RRs)
  • 1961
    • Draudzibas dziesma (Sõpruslaul) (Kaldupes) (käsikiri RRs)
    • Niidulaul (Ain Kaalep) (käsikiri RRs)
    • Kas kuulete kevade kutset (Kersti Merilaas) (käsikiri TMMis)
  • 1962
    • Giordano Bruno tuleriit (Paul-Eerik Rummo) (käsikiri TMMis)
    • Sügis (J. Becher) (käsikiri RRs)
  • 1963
    • Kalevlaste laul, massilaul orelisaatega (Manivald Kesamaa)
  • 1970
    • Rukkivihud (Juhan Liiv)
    • Rukkilill (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Meri on tõusnud (Marie Under) (käsikiri TMMis)
    • Tartu valgel ööl (Ernst Enno) (käsikiri RRs)
    • Külm (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
  • 1972
    • Ilus on vilulla veerda (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Ühte läevad meie hääled (rahvaluule) (käsikiri RRs)
  • 1973
    • Kuulajale (Betti Alver) (käsikiri RRs)
    • Nõmmelill (Anna Haava) (käsikiri RRs)
    • Lauliku talveüksindus (Juhan Liiv) (käsikirja erinevad variandid TMMis ja RRs)
    • Äiu lahke lapsukene (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Eidekene ketras (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Helin (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
    • Kõige ilusam luule (Anna Haava)
    • Nii kui valguse allikas (Kristjan Jaak Peterson) (käsikiri RRs)
  • 1975
    • Teretus koos nais- ja meeskooriga (Lydia Koidula) (käsikiri RRs)
  • 1977
    • Muusikale (G. Byron) (käsikiri RRs)
  • 1981
    • Teel (Arvi Siig) (käsikiri RRs)
    • Keda seal väraval ootad (Juhan Smuul) (käsikiri RRs)
    • Peahoone kell (Lehte Hainsalu) (käsikiri RRs) [kirjutatud TRÜ 350. juubeli puhul]
  • 1983
    • Ood laulupeole (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Mõte (Ilmar Sikemäe) (käsikiri RRs)
    • Suvi (Betti Alver) (käsikiri RRs)
    • Kullateraga inime (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Meie (Anna Haava) (käsikiri RRs)
  • 1984
    • Kas te’i kuule? (Hendrik Adamson) (käsikiri RRs)
    • Kui Arno isaga koolimajja jõudis (Ellen Niit)
  • 1986
    • Luiged (Manivald Kesamaa)

Loomisaasta teadmata:

    • Hüüdis Kalevite sarv (?)
    • Kanarbik (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
    • Tere toomingas ja kullerkupp (?) (käsikiri RRs)
    • Küll kõik ladvad lähenevad (A. Sang) (käsikiri RRs)
    • Kuuleb laste laululugu (?) (käsikiri RRs)
    • Minu pisikene paju (?) (käsikiri RRs)
    • Täis karme heitlusi on sinu teed (?) (käsikiri RRs) [kirjutatud tõenäoliselt 1940ndatel]
    • Öö sopranile, aldile, tenorile, baritonile ja bassile (?) (käsikiri RRs)
    • Ei humala vihata virret või keeta (August Sang)

Naiskoorile[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1932
    • Koolist lahkudes (Gustav Ernesaks) (käsikiri RRs)
    • Kella hääl (Varemeil) (Gustav Ernesaks)
  • 1933
    • Punased kobarad (E. Tiidemann) (käsikiri RRs)
    • Tuul jutustas (Gustav Ernesaks)
    • Oli mul rikas ristiisa (“Vana kannel”)
    • Videviku viis (rahvaluule)
  • 1934
    • Kevade laul (Gustav Suits) (käsikiri RRs)
    • Neidised kirjukleidised (Hendrik Adamson) (käsikiri RRs)
  • 1935
    • Aeg leinu lohutab (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Vihm päikeses (Eduard Visnapuu)
    • Tuuled ju lähevad (Henrik Visnapuu)
    • Õhtulaul (Eduard Visnapuu) [2 varianti]
    • Merele (Tere tuuled) (Henrik Visnapuu)
    • Väike sõsar vellega (Artur Adson)
  • 1936
    • Noor kevade (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
    • Valge on suveöö (Virve Rännang)
    • Pääsuke (Juhan Liiv)
    • Isamaale (Eduard Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Vastla laul (Mart Raud)
    • Kui valge kajakas (Jaan Kärner)
    • Meelespea (Juhan Liiv)
    • Punane õunapuu õis (Juhan Liiv)
    • Emale (Eduard Visnapuu)
  • 1937
    • Rivilaul (Meil on pikad põllepaelad) (Juhan Sütiste)
    • Ühte laulu tahaks laulda (Gustav Suits) (käsikiri RRs)
    • Heinaliste laul (Eduard Visnapuu) (käsikiri TMMis)
    • Kojuigatsus (Ernst Enno) (käsikiri RRs)
  • 1938
    • Minu hella vellekene (rahvaluule)
  • 1939
    • Elutuli (Gustav Suits)
    • Pisuhänd (Eduard Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Harjulaste laul (E. Remmelgas) (käsikiri RRs)
    • Laululind (Marie Under) (käsikiri TMMis)
  • 1943
    • Karjapoiss on suuri meesi (rahvaluule) (käsikiri TMMis)
    • Sõda sõitnud (Johannes Semper) (käsikiri RRs)
    • Eideratas (rahvaluule) (käsikiri TMMis)
  • 1945
    • Vaenu jäljed sula uhub (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Vaba rahvas (Mart Raud)
    • Külvaja (Paul Viiding)
  • 1947
    • Rand (Juhan Smuul) (käsikiri RRs)
  • 1948
    • ENSV hümn (Johannes Semper) originaal aastast 1944
  • 1949
    • Laul Stalinist (M. Rölski)
  • 1953
    • Laisad poisid (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Seal on meie mänguväli (Ilmi Kolla) (käsikiri TMMis)
  • 1954
    • Laul, kutsu peole (Ralf Parve) (käsikiri RRs)
    • Mõistu (Debora Vaarandi)
    • Tulge kaasa (Ilmi Kolla)
  • 1956
    • Laulame, sõsarad (O. Roots)
  • 1957
    • Unelaul (Jaan Kärner)
    • Lained, kuhu te tõttate (Juhan Liiv) (käsikiri RRs) (2. red. 1975)
    • Tõuse, me tuluke (Kersti Merilaas) (käsikiri TMMis)
  • 1959
    • See kauge hääl (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
  • 1961
    • Ma arvasin (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Kallist kallim (Ellen Niit)
    • Rannapääsuke (Kersti Merilaas) (käsikiri TMMis)
    • Sinu aknal tuvid (Debora Vaarandi) (käsikiri TMMis)
  • 1962
    • Trepid (Arvi Siig) (käsikiri RRs)
    • Väheke vikerkaart (Paul-Eerik Rummo) (käsikiri RRs)
    • Kindakiri (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
  • 1963
    • Mu isamaa on minu arm (Lydia Koidula)
    • Väike laul (?) (käsikiri RRs)
  • 1964
    • Neli Tetermatsi laulu (Ain Kaalep) (käsikiri TMMis)
    • Udu sees magab tuul (Aleksander Suuman) (käsikiri RRs)
    • Heinamaal ujub udu (Aleksander Suuman) (käsikiri TMMis)
  • 1965
    • Laulame, sõsarad (O. Roots) (käsikiri RRs)
    • Kullerkupud (A. Suuman)
  • 1969
    • Kutse (Juhan Smuul)
  • 1971
    • Laulud ei lõpe (Mart Raud)
  • 1975
    • Ööviiul (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Teretus koos mees- ja segakooriga (Lydia Koidula) (käsikiri RRs)
    • Lained, kuhu te tõttate (Juhan Liiv) (käsikiri TMMis)
    • Sarapuud on tare taga (O. Roots) (käsikiri RRs)
  • 1981
    • Noortele (Juhan Liiv) (käsikiri RRs)
  • 1983
    • Muinasjutt (K. Habicht) (käsikiri RRs)
    • Kaldal kaldu on halapuud (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Tuule valgel (Debora Vaarandi)
  • 1985
    • Hakkame kinni päeva turjast (H. Muller) (käsikiri RRs)
    • Kaldasel teel (Friedebert Tuglas)
    • Sinilill (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Nurmenukk (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)
    • Karikakar (Debora Vaarandi) (käsikiri RRs)
    • Rukkilill (Kersti Merilaas) (käsikiri RRs)

Lastekoorile ning 1- ja 2-häälsed laulud[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1927
    • RJM (Raba jalust maha), 7-klubi hümn
  • 1934
    • Järve jääle (Henrik Visnapuu)
    • Ühte laulu tahaks laulda (Gustav Suits)
  • 1935
    • Mehised mehed (Ervin Uibo) (käsikiri RRs)
    • Vihm päikeses (Eduard Visnapuu)
    • Vabaduse päevaks (Eduard Visnapuu) (käsikiri RRs)
    • Väike sõsar vellega (Artur Adson) (käsikiri TMMis)
    • Küll on soe päikse pai (J. Truupõld)
    • Õhtulaul (Eduard Visnapuu)
    • Lastesüit [osad: Minge ära, muremõtted (E. Uibo). Kannikene emale (S. Oro). Lepatriinu (K. E. Sööt). Piitsavarrel ratsutamas (K. E. Sööt). Sõit, sõit (K. E. Sööt). Hällilaul (E. Tiideman)] (käsikiri RRs)
  • 1936
    • Heinaliste laul (Eduard Visnapuu)
    • Merele (Tere tuuled) (Henrik Visnapuu)
    • Vastlalaul (Mart Raud) (käsikiri RRs)
  • 1937
    • Lõokese laul (Karl Eduard Sööt) (käsikiri TMMis)
    • Ühte laulu tahaks laulda (Gustav Suits)
    • Pisuhänd (Eduard Visnapuu) (käsikiri TMMis)
    • Rivilaul (Juhan Sütiste) (käsikiri RRs)
    • Oleks mul oma hobune (rahvaluule) (käsikiri TMMis)
    • Päev läheb puudele punane (rahvaluule) (käsikiri RRs)
    • Kannikene emale (Julius Oro) (käsikiri RRs)
    • Esimese lille (E. Treffner) (käsikiri RRs)
    • Tahaks laulda (?)(käsikiri RRs)
  • 1938
    • Harjulaste laul (E. Remmelgas) (käsikiri TMMis)
    • Emale (Eduard Visnapuu)
    • Kurja vastu (Karl Eduard Sööt)
    • Sõjamees (Karl Eduard Sööt) (käsikiri RRs)
  • 1939
    • Elutuli (Gustav Suits) (käsikiri RRs)
  • 1944
    • Me sünnimaa (H. Kivi)
    • Maa kutsub (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • ENSV hümn
  • 1945
    • Külvaja (Paul Viiding) (käsikiri TMMis)
  • 1948
    • Vaba rahvas (Mart Raud) (käsikiri TMMis)
  • 1950
    • Tervitus matkal (N. Laanepõld) (käsikiri RRs)
    • Vanem vend (O. Roots) (käsikiri RRs)
    • Ema eeskujul (A. Taar) (käsikiri RRs)
    • Armsas lapsepõlve kodus (H. Rohtsalu) (käsikiri RRs)
    • Meie laulud (O. Roots)
  • 1951
    • Tõuse laul ja võimsalt kaja (A. Hansschmidt)
    • Me ei väsi matkateel (Ilmi Kolla) (käsikiri RRs)
    • Tihane (Mart Raud)
    • Meile rahu kallis (K. Korsen) (käsikiri RRs)
    • Tema pole väike (Ralf Parve) (käsikiri TMMis)
  • 1952
    • Minu vanaema (Muia Veetamm)
    • Pioneerid lähevad (Manivald Kesamaa)
  • 1953
    • Seal on meie mänguväli (Ilmi Kolla) (käsikiri RRs)
    • Kalamees naerab (Juhan Smuul)
  • 1954
    • Tõuse laul ja võimsalt kaja (Al. Hanschmidt) (käsikiri RRs)
    • Tulge kaasa (Ilmi Kolla) (käsikiri RRs)
  • 1955
    • Hõbepurjeses paadis (E. Tammlaan) (käsikiri RRs)
  • 1956
    • Rongisõit (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Pidupäev koolis (K. Korsen)
  • 1957
    • Ilutegija, rahvalauluseade (käsikiri RRs)
    • Unelaul (J. Kärner)
    • Ketramislaul (rahvaluule)
  • 1959
    • Lõkke juures (Ilmi Kolla)
  • 1961
    • Saanid ja Jaanid lastekoorile klaverisaatega (V. Semerkin; tlk. Heljo Mänd) (käsikiri TMMis)
    • Istuta, poeg, isa iluks (Magajate mälestuseks) (“Kalevipoeg”) (käsikiri RRs)
    • Meie memmel kitsekene (Erika Esop) (käsikiri TMMis)
  • 1964
    • Kalevlaste laul (Manivald Kesamaa) (käsikiri RRs)
  • 1965
    • Kaie sussid (Erika Esop) (käsikiri TMMis)
  • 1966
    • Lastelaulud Ellen Niidu sõnadele: 1. Pähklist paat. 2. Kurekell. 3. Hea rohi. 4. Silmapesu laul. 5. Raske kott. 6. Kati karu. 7. Ilus vaikne unetund. 8. Jalli sall. 9. Kleit jäi väikseks. 10. Riidepanemise laul. 11. Hapukapsapea. 12. Pillimäng. 13. Abimees. (1965-1966) (käsikiri TMMis)

Lastelaulud Ellen Niidu sõnadele: 1. Pidupäev. 2. Muri mure. 3. Tammetõru. 4. Õunakorjamise õpetus. 5. Ninatark. 6. Kreegipuu. 7. Võilill. 8. Kevadkuul. 9. Kalad. 10. Jussi suss. 11. Lõoke .12. Karupätsu sünnipäev (käsikiri TMMis) Rongid, rongid (Erika Esop) (käsikiri TMMis) Kõnelus kuuga (Heljo Mänd) (käsikiri RRs) Vikerkaar (Heljo Mänd) (käsikiri RRs) Külalised Jonnilast (Heljo Mänd) (käsikiri RRs) Meelespea (Ellen Niit) (käsikiri RRs) Tiritamm (Ellen Niit) (käsikiri RRs) Mai seelik (Ellen Niit) (käsikiri RRs) Õhulaev (Ellen Niit) (käsikiri RRs) Head teed, kel jalad kannavad (Ellen Niit) (käsikiri RRs) Kirsisöömise õpetus (Ellen Niit) (käsikiri RRs) Marsilaul (A. Aguraiuja) (käsikiri RRs) Pidupäev (S. Maršak) Kangelane (Erika Esop) (käsikiri RRs) Kimbuke, süit: Lumikelluke. Sinilill. Ülane. Takjas. Kullerkupp. Kõrvenõges. Meelespea. Kellukas (Heljo Mänd) (käsikiri RRs)

  • 1971
    • Tibukese unenägu (Ernst Enno)
    • Õhtulaul (Ernst Enno)
    • Lindude jutt (norra lastelaul)
    • Juba liigub lingi juurde (Karl Eduard Sööt)
    • Lõokesed (Anna Haava)
    • Vihmasadu (Kalju Kangur)
    • Seeneline (J. Kaidla)
    • Kes on valge, kes on must (Kersti Merilaas)
    • Põrsas mudaravil (H. Ant) (käsikiri RRs)
    • Piginina Piine ja Lagina Liine (Heljo Mänd)
    • Näärimees teel (A. Käär)
    • Kiigel (Julius Oro)
    • Linnukese küsimine (J. Bergmann)
    • Teeme seda, mida pole vaja teha (O. Vacietes) [Riho Pätsi ainetel] (käsikiri RRs)
    • Igal lapsel oma pill (Uno Leies)
    • Karu talvelaul (Ellen Niit)
    • Tikk-takk (E. Tael)
    • Öökull (soome lastelaul)
    • Uhkat-tuhkat (Hando Runnel)
    • Koma (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Eile olin alles väike (Ellen Niit)
    • Sügis (Ellen Niit) (käsikiri RRs)
    • Aasta, süit: Näärikuu. Küünlakuu. Linnukuu. Jürikuu. Lehekuu. Jaanikuu. Heinakuu. Lõikuskuu. Mihklikuu. Viinakuu. Mardikuu. Talvekuu (Ellen Niit) (käsikiri TMMis)
    • Pani timmi viiul (Venda Sõelsepp)
    • Kolm kihulast (Venda Sõelsepp)
    • Parm pani suule parmupilli (Venda Sõelsepp)
    • Laulud ei lõpe (Mart Raud) (käsikiri RRs)
    • Kes? (H. Tali)
    • Aastaajad (saksa rahvalaul)
    • Vedurijuhi laul (A. Vedenski) (käsikiri RRs)
    • Õiekuu (J. Kaidla)
    • Laul lume lagunemisest (August Sang)
    • Sõitis muinasjututaat (M. Tank)
    • Millest küll tehtud on väikesed poisid (inglise rahvaluule)
    • Silgulaul (Hando Runnel)
    • Unekott (Kalju Kangur)
    • Seitse sokku (Kalju Kangur)
    • Iitsi-kass ja Kiitsi-kass (Ernst Enno)
    • Hiiretips läks putru keetma (Ernst Enno)
    • Lestad (Helve Jürisson)
    • Pottseppmees (Heljo Mänd) (käsikiri RRs)
    • Kuninganna sõi roosamannat (Ain Kaalep) (käsikiri RRs)
    • Halvad külalised (Heljo Mänd)
    • Mu koduke (August Kiiss)
    • Kevade tulek (Jaan Kärner)

Loomisaasta teadmata:

    • Tuul jutustas (?) (käsikiri RRs)
    • Aeg leina lohutab (Mart Raud) (käsikiri RRs)

Instrumentaalmuusika[muuda | muuda lähteteksti]

  • 1934
    • Sümfooniline süit (I ja II osa)
    • Saatemuusika üldrühmadele poeglaste gümnaasiumide spartakiaadil klaverile
  • 1935
    • Võimlemismuusika poistele klaverile
  • 1947
    • Süit ooperist "Pühajärv" sümfooniaorkestrile (sdn. E. Liives)/puhkpilliorkestrile (sdn. R. Ploom) (käsikiri TMMis)
  • 1952
    • Kaks pala viiulile ja klaverile (1. Meloodia ooperist "Tormide rand". 2. Hällilaul)
    • Võimlemismuusika tütarlastele klaverile
  • 1958
    • "Sindlitants" klaverile
  • 1959
    • "Härjatants" klaverile
  • 1961
    • "Randlaste tants" klaverile (käsikiri TMMis)
  • 1962

"Randlaste tants" rahvapilliorkestrile

  • 1965
    • Pidulik avamäng puhkpilliorkestrile (rahvakunstiõhtu avapala) (sdn. R. Ploom) (käsikiri TMMis)
  • 1966
    • "Tõistre Tõnul torupill" sümfooniaorkestrile (partituuri käsikiri RRs)
  • 1975
    • "Tere-tere" klaverile, rahvatantsu saatemuusika (käsikiri TMMis)