Dominikaani Vabariigi riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia

Dominikaani Vabariigi riigipeade loend loetleb iseseisva Dominikaani Vabariigi riigipead. Eraldi on toodud välja Hispaania taasokupatsiooni kubernerid 18611864 ja USA okupatsiooni kubernerid 19161924. Lisaks veel niipalju, et aastail 18211844 kuulus terve Haiti saar Haiti Riigi koosseisu.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
de facto Riigipea
1930, 16. august 1961, 30. mai Rafael Trujillo (18911961)
Kuberner ja Riigipresident
1821, 1. detsember 1822, 9. veebruar José Núñez de Cáceres (17721846)
Ajutise Valitsushunta president
1844, 27. veebruar 1844, 1. märts Francisco del Rosario Sánchez (18171861)
Keskvalitsushunta presidendid
1844, 1. märts 1844, 5. juuni Tomás Bobadilla (17851871)
1844, 5. juuni 1844, 9. juuni José María Caminero (17821852)
1844, 9. juuni 1844, 16. juuli Francisco del Rosario Sánchez (18171861)
1844, 16. juuli 1844, 13. november Pedro Santana (18011864)
Presidendid
1844, 13. november 1848, 4. august Pedro Santana (1) (18011864)
1848, 4. august 1848, 8. september Riigisekretäride nõukogu
Félix Mercenario (17891861)
Domingo de la Rocha (17971883)
José María Caminero (17821852)
Manuel Jimenes (18081854)
1848, 8. september 1849, 29. mai Manuel Jimenes (18081854)
1849, 30. mai 1849, 23. september Pedro Santana (2) (18011864)
1849, 24. september 1853, 15. veebruar Buenaventura Báez (1) (18121884)
1853, 15. veebruar 1856, 26. mai Pedro Santana (3) (18011864)
1856, 26. mai 1856, 8. oktoober Manuel de Regla Mota (17951864)
1856, 8. oktoober 1858, 13. juuni Buenaventura Báez (2) (18121884)
1858, 13. juuni 1858, 28. juuli José Desiderio Valverde (....–1904)
1858, 28. juuli 1861, 18. märts Pedro Santana (4) (18011864)
1863, 14. september 1864, 10. oktoober José Antonio Salcedo (18161864)
1864, 10. oktoober 1865, 23. jaanuar Gaspar Polanco (18161867)
1865, 23. jaanuar 1865, 24. jaanuar Armee Ülemjuhatajad
Pedro Antonio Pimentel (18301874)
Benito Monción (18261898)
Federico de Jesús García (18351873)
1865, 24. jaanuar 1865, 24. märts Benigno Filomeno de Rojas (18111865)
1865, 25. märts 1865, 4. august Pedro Antonio Pimentel (18301874)
1865, 4. august 1865, 15. november José María Cabral (1) (18191899)
1865, 15. november 1865, 8. detsember Pedro Guillermo (18141867)
1865, 8. detsember 1866, 29. mai Buenaventura Báez (3) (18121884)
1866, 29. mai 1866, 22. august Triumviraat
Pedro Antonio Pimentel (18301874)
Gregorio Luperón (18391897)
Federico de Jesús García
1866, 22. august 1868, 31. jaanuar José María Cabral (2) (18191899)
1867, 22. detsember 1868, 13. veebruar José Hungría mässumeelne (18191872)
1868, 31. jaanuar 1868, 13. veebruar Manuel Altagracia Cáceres ajutine (18381878)
1868, 13. veebruar 1868, 2. mai Hunta
José Hungría (18191872)
Francisco Antonio Gómez (....–1883)
José Ramón Luciano (....–1890)
1868, 2. mai 1874, 2. jaanuar Buenaventura Báez (4) (18121884)
1874, 2. jaanuar 1874, 22. jaanuar Ignacio María González (1) (18401915)
1874, 22. jaanuar 1874, 6. aprill Armee Ülemjuhatajad
Ignacio María González (18401915)
Manuel Altagracia Cáceres (18381878)
1874, 6. aprill 1876, 23. veebruar Ignacio María González (2) (18401915)
1876, 7. veebruar 1876, veebruar Konstitutsioonihunta
Esteban Díaz
Máximo Grullón (18261877)
Manuel de Jesús de Peña (18341915)
Alfredo Deetjen (18361897)
Isidro Pereyra (18391893)
1876, 23. veebruar 1876, 29. aprill Riigisekretäride nõukogu
Pedro Tomás Garrido (18271895)
José de Jesús de Castro
Pedro Pablo de Bonilla (18071881)
Juan Bautista Zafra (18401886)
Pablo López Villanueva (....–1902)
Jacinto Peynado (18261897)
1876, 29. aprill 1876, 5. oktoober Ulises Francisco Espaillat (18231878)
1876, 5. oktoober 1876, 11. november Hunta
Pablo López Villanueva (....–1902)
José Caminero (....–1892)
Juan Ariza
Fidel Rodríguez Urdaneta
José de Jesús de Castro
Juan Bautista Zafra (18401886)
Pedro Tomás Garrido (18271895)
1876, 11. november 1876, 9. detsember Ignacio María González (3) (18401915)
1876, 10. detsember 1876, 26. detsember Marcos Antonio Cabral (18431903)
1876, 26. detsember 1878, 2. märts Buenaventura Báez (5) (18121884)
1878, 1. märts 1878, 3. mai Ignacio María González (4) (18401915)
1878, 2. märts 1878, 5. märts Riigisekretäride nõukogu
José María Cabral (18191899)
Joaquín Montolío (18211911)
1878, 5. märts 1878, 6. juuli Cesáreo Guillermo (1) (18471885)
1878, 6. juuli 1878, 2. september Ignacio María González (5) (18401915)
1878, 2. september 1878, 6. september Rahvasõjaväe juhid
Ulises Heureaux (18451899)
Cesáreo Guillermo (18471885)
1878, 7. september 1878, 29. september Jacinto del Rosario de Castro ajutine (18111896)
1878, 30. september 1879, 27. veebruar Rigisekretäride nõukogu
Cesáreo Guillermo (18471885)
Alejandro Angulo Guridi (18231906)
Pedro Ramón Aristy
1879, 27. veebruar 1879, 6. detsember Cesáreo Guillermo (2) (18471885)
1879, 6. detsember 1880, 1. september Gregorio Luperón
1880, 1. september 1882, 1. september Fernando Arturo de Meriño (18331906)
1882, 1. september 1884, 1. september Ulises Heureaux (1) (18451899)
1884, 1. september 1885, 16. mai Francisco Gregorio Billini (18441898)
1885, 16. mai 1887, 6. jaanuar Alejandro Woss y Gil (1) (18561932)
1887, 6. jaanuar 1889, 27 Feb Ulises Heureaux (2) (18451899)
1889, 27. veebruar 1889, 30. aprill Manuel María Gautier ajutine (18301897)
1889, 30. aprill 1899, 26. juuli Ulises Heureaux (3) (18451899)
1899, 26. juuli 1899, 30. august Wenceslao Figuereo (18341910)
1899, 30. august 1899, 31. august Riigisekretäride nõukogu
Tomás Demetrio Morales (18...–1906)
Arístides Patiño (18561928)
Enrique Henríquez y Alfau (18591940)
Jaime R. Vidal
Braulio Álvarez (18411927)
1899, 31. august 1899, 4. september Hunta
Mariano Cestero (18381909)
Álvaro Logroño
Arístides Patiño (18561928)
Pedro María Mejía
1899, 4. september 1899, 15. november Horacio Vásquez (1) (18601936)
1899, 15. november 1902, 2. mai Juan Isidro Jimenes (1) (18461919)
1902, 26. aprill 1903, 23. aprill Horacio Vásquez (2) (18601936)
1903, 23. aprill 1903, 24. november Alejandro Woss y Gil (2) (18561932)
1903, 24. oktoober 1906, 12. jaanuar Carlos Felipe Morales (18681914)
1905, 25. detsember 1905, 29. detsember Riigisekretäride nõukogu
Manuel Lamarche García
Emiliano Tejera (18411923)
Andrés Julio Montolío (18211911)
Francisco Leonte Vásquez Lajara (18561923)
Carlos Ginebra
Eladio Victoria (18641939)
Federico Velásquez y Hernández (18671934)
1905, 29. detsember 1911, 19. november Ramón Cáceres (18661911)
1911, 19. november 1911, 5. detsember Sekretäride nõukogu
Miguel Antonio Román (18341920)
José María Cabral (18641937)
Manuel de Jesús Troncoso de la Concha (18781955)
Federico Velásquez y Hernández (1) (18671934)
Manuel Lamarche García
Emilio Tejera (1880–19..)
Rafael Díaz
1911, 5. detsember 1912, 30. november Eladio Victoria (18641939)
1912, 1. detsember 1913, 13. aprill Adolfo Alejandro Nouel ajutine (18621937)
1913, 14. aprill 1914, 27. august José Bordas Valdés ajutine (18741968)
1914, 28. august 1914, 5. detsember Ramón Báez ajutine (18581929)
1914, 5. detsember 1916, 7. mai Juan Isidro Jimenes (2) (18461919)
1916, 7. mai 1916, 31. juuli Sekretäride nõukogu
Jaime Mota (1860–19..)
Bernardo Pichardo (18771924)
José Manuel Jimenes
Federico Velásquez y Hernández (2) (18671934)
1916, 31. juuli 1916, 29. november Francisco Henríquez y Carvajal ajutine (18591935)
1922, 21. oktoober 1924, 12. juuli Juan Bautista Vicini Burgos ajutine (18711935)
1924, 12. juuli 1930, 3. märts Horacio Vásquez (3) (18601936)
1930, 3. märts 1930, 16. august Rafael Estrella Ureña ajutine (18891945)
1930, 16. august 1938, 16. august Rafael Trujillo (1) (18911961)
1938, 16. august 1940, 7. märts Jacinto Bienvenido Peynado (18781940)
1940, 7. märts 1942, 18. mai Manuel de Jesús Troncoso de la Concha (18781955)
1942, 18. mai 1952, 16. august Rafael Trujillo (2) (18911961)
1952, 16. august 1960, 3. august Héctor Trujillo (19082002)
1960, 3. august 1962, 16. jaanuar Joaquín Balaguer (1) (1906/07–2002)
1962, 16. jaanuar 1962, 18. jaanuar Nõukogu
Armando Óscar Pacheco
Luis Amiama Tió (19141980)
Antonio Imbert Barrera (1920–)
Enrique Valdez Vidaurre
Wilfredo Medina Natalio
Huberto Bogaert (19011962)
1962, 18. jaanuar 1963, 27. veebruar Rafael Filiberto Bonnelly (19041979)
1963, 27. veebruar 1963, 25. september Juan Bosch (19092001)
1963, 25. september 1963, 26. september Víctor Elby Viñas Román
1963, 26. september 1965, 25. aprill Triumviraat
Emilio de los Santos (19031986)
Manuel Enrique Tavares Espaillat (1929–)
Ramón Tapia Espinal (19262002)
Donald Reid Cabral (19232006)
1963, 13. oktoober 1963, 4. november Juan Casasnovas Garrido ajutine
1965, 25. aprill tunnid Revolutsioonikomitee
Vinicio Fernández Pérez
Giovanni Gutiérrez Ramírez
Francisco Alberto Caamaño Deñó (19321973)
Eladio Ramírez Sánchez
Pedro Bartolomé Benoit (19212012)
1965, 25. aprill 1965, 27. aprill José Rafael Molina Ureña ajutine (19212000)
1965, 1. mai 1965, 7. mai Pedro Bartolomé Benoit (19212012)
1965, 7. mai 1965, 30. august Antonio Imbert Barrera (1920–)
1965, 4. mai 1965, 3. september Francisco Alberto Caamaño Deñó (19321973)
1965, 3. september 1966, 1. juuli Héctor García Godoy ajutine (19211970)
1966, 1. juuli 1978, 16. august Joaquín Balaguer (2) (1906/07–2002)
1978, 16. august 1982, 4. juuli Antonio Guzmán Fernández (19111982)
1982, 4. juuli 1982, 16. august Jacobo Majluta Azar (19341996)
1982, 16. august 1986, 16. august Salvador Jorge Blanco (19262010)
1986, 16. august 1996, 16. august Joaquín Balaguer (3) (1906/07–2002)
1996, 16. august 2000, 16. august Leonel Fernández Reyna (1953–)
2000, 16. august 2004, 16. august Hipólito Mejía (1941–)
2004, 16. august 2012, 16. august Leonel Fernández Reyna (2, 3) (1953–)
2012, 16. august Danilo Medina (1951–)

Ajutised koloniaalvalitsejad[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Hispaania kindralkubernerid
1861, 18. märts 1862, 20. juuli Pedro Santana
1862, 20. juuli 1863, 22. oktoober Felipe Ribero y Lemoine
1863, 23. oktoober 1864, 30. märts Carlos de Vargas y Cerveto
1864, 31. märts 1865, 11. juuli José de la Gándara y Navarro
USA kubernerid
1916, 29. november 1918, 18. november Harry Shepard Knapp (18561923)
1918, 18. november 1919, 25. veebruar Ben Hebard Fuller (18701937)
1919, 25. veebruar 1921, 3. juuni Thomas Snowden (18571930)
1921, 3. juuni 1922, 21. oktoober Samuel S. Robison (18671952)

19221924 oli riigis USA sõjaväeline kohalolek, kuid riiki valitses ajutine president Juan Bautista Vicini Burgos