Šveitsi liidupresidentide loend

Allikas: Vikipeedia

Šveitsi liidupresidentide loend loetleb iseseisva Šveitsi liidupresidendid alates 1848. aastast.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
21. november 1848 1849, 31. detsember Jonas Furrer (18051861)
1. jaanuar 1850 1850, 31. detsember Henri Druey (17991855)
1. jaanuar 1851 1851, 31. detsember Martin J. Munzinger (17911855)
1. jaanuar 1852 1852, 31. detsember Jonas Furrer (18051861)
1. jaanuar 1853 1853, 31. detsember Wilhelm Matthias Näff (18021881)
1. jaanuar 1854 1854, 31. detsember Friedrich Frey-Herosé (18011873)
1. jaanuar 1855 1855, 31. detsember Jonas Furrer (18051861)
1. jaanuar 1856 1856, 31. detsember Jakob Stämpfli (18201879)
1. jaanuar 1857 1857, 31. detsember Constant Fornerod (18191899)
1. jaanuar 1858 1858, 31. detsember Jonas Furrer (18051861)
1. jaanuar 1859 1859, 31. detsember Jakob Stämpfli (18201879)
1. jaanuar 1860 1860, 31. detsember Friedrich Frey-Herosé (18011873)
1. jaanuar 1861 1861, 31. detsember Melchior Josef Martin Knüsel (18131889)
1. jaanuar 1862 1862, 31. detsember Jakob Stämpfli (18201879)
1. jaanuar 1863 1863, 31. detsember Constant Fornerod (18191899)
1. jaanuar 1864 1864, 31. detsember Jakob Dubs (18221879)
1. jaanuar 1865 1865, 31. detsember Karl Schenk (18231895)
1. jaanuar 1866 1866, 31. detsember Melchior Josef Martin Knüsel (18131889)
1. jaanuar 1867 1867, 31. detsember Constant Fornerod (18191899)
1. jaanuar 1868 1868, 31. detsember Jakob Dubs (18221879)
1. jaanuar 1869 1869, 31. detsember Emil Welti (18251899)
1. jaanuar 1870 1870, 31. detsember Jakob Dubs (18221879)
1. jaanuar 1871 1871, 31. detsember Karl Schenk (18231895)
1. jaanuar 1872 1872, 31. detsember Emil Welti (18251899)
1. jaanuar 1873 1873, 31. detsember Paul Cérésole (18321905)
1. jaanuar 1874 1874, 31. detsember Karl Schenk (18231895)
1. jaanuar 1875 1875, 31. detsember Johann Jakob Scherer (18251878)
1. jaanuar 1876 1876, 31. detsember Emil Welti (18251899)
1. jaanuar 1877 1877, 31. detsember Joachim Heer (18251879)
1. jaanuar 1878 1878, 31. detsember Karl Schenk (18231895)
1. jaanuar 1879 1879, 31. detsember Bernhard Hammer (18221907)
1. jaanuar 1880 1880, 31. detsember Emil Welti (18251899)
1. jaanuar 1881 1881, 31. detsember Numa Droz (18441899)
1. jaanuar 1882 1882, 31. detsember Simeon Bavier (18251896)
1. jaanuar 1883 1883, 31. detsember Louis Ruchonnet (18341893)
1. jaanuar 1884 1884, 31. detsember Emil Welti (18251899)
1. jaanuar 1885 1885, 31. detsember Karl Schenk (18231895)
1. jaanuar 1886 1886, 31. detsember Adolf Deucher (18311912)
1. jaanuar 1887 1887, 31. detsember Adolf Deucher (18441899)
1. jaanuar 1888 1888, 27. november Wilhelm Friedrich Hertenstein (18251888)
27. november 1889 1889, 31. detsember Bernhard Hammer (18221907)
1. jaanuar 1890 1890, 31. detsember Louis Ruchonnet (18341893)
1. jaanuar 1891 1891, 31. detsember Emil Welti (18251899)
1. jaanuar 1892 1892, 31. detsember Walter Hauser (18371902)
1. jaanuar 1893 1893, 31. detsember Karl Schenk (18231895)
1. jaanuar 1894 1894, 31. detsember Emil Frey (18381922)
1. jaanuar 1895 1895, 31. detsember Joseph Zemp (18341908)
1. jaanuar 1896 1896, 31. detsember Adrien Lachenal (18491918)
1. jaanuar 1897 1897, 31. detsember Adolf Deucher (18441899)
1. jaanuar 1898 1898, 31. detsember Eugène Ruffy (18541919)
1. jaanuar 1899 1899, 31. detsember Eduard Müller (18481919)
1. jaanuar 1900 1900, 31. detsember Walter Hauser (18371902)
1. jaanuar 1901 1901, 31. detsember Ernst Brenner (18561911)
1. jaanuar 1902 1902, 31. detsember Joseph Zemp (18341908)
1. jaanuar 1903 1903, 31. detsember Adolf Deucher (18311912)
1. jaanuar 1904 1904, 31. detsember Robert Comtesse (18471922)
1. jaanuar 1905 1905, 31. detsember Marc-Émile Ruchet (18531912)
1. jaanuar 1906 1906, 31. detsember Ludwig Forrer (18451921)
1. jaanuar 1907 1907, 31. detsember Eduard Müller (18481919)
1. jaanuar 1908 1908, 31. detsember Ernst Brenner (18561911)
1. jaanuar 1909 1909, 31. detsember Adolf Deucher (18311912)
1. jaanuar 1910 1910, 31. detsember Robert Comtesse (18471922)
1. jaanuar 1911 1911, 31. detsember Marc-Émile Ruchet (18531912)
1. jaanuar 1912 1912, 31. detsember Ludwig Forrer (18451921)
1. jaanuar 1913 1913, 31. detsember Eduard Müller (18481919)
1. jaanuar 1914 1914, 31. detsember Arthur Hoffmann (18571927)
1. jaanuar 1915 1915, 31. detsember Giuseppe Motta (18711940)
1. jaanuar 1916 1916, 31. detsember Camille Decoppet (18621925)
1. jaanuar 1917 1917, 31. detsember Edmund Schulthess (18681944)
1. jaanuar 1918 1918, 31. detsember Felix Calonder (18631952)
1. jaanuar 1919 1919, 31. detsember Gustave Ador (18451928)
1. jaanuar 1920 1920, 31. detsember Giuseppe Motta (18711940)
1. jaanuar 1921 1921, 31. detsember Edmund Schulthess (18681944)
1. jaanuar 1922 1922, 31. detsember Robert Haab (18651939)
1. jaanuar 1923 1923, 31. detsember Karl Alfred Scheurer (18721929)
1. jaanuar 1924 1924, 31. detsember Ernest Chuard (18571942)
1. jaanuar 1925 1925, 31. detsember Jean-Marie Musy (18761952)
1. jaanuar 1926 1926, 31. detsember Heinrich Häberlin (18681947)
1. jaanuar 1927 1927, 31. detsember Giuseppe Motta (18711940)
1. jaanuar 1928 1928, 31. detsember Edmund Schulthess (18681944)
1. jaanuar 1929 1929, 31. detsember Robert Haab (18651939)
1. jaanuar 1930 1930, 31. detsember Jean-Marie Musy (18761952)
1. jaanuar 1931 1931, 31. detsember Heinrich Häberlin (18681947)
1. jaanuar 1932 1932, 31. detsember Giuseppe Motta (18711940)
1. jaanuar 1933 1933, 31. detsember Edmund Schulthess (18681944)
1. jaanuar 1934 1934, 31. detsember Marcel Pilet-Golaz (18891958)
1. jaanuar 1935 1935, 31. detsember Rudolf Minger (18811955)
1. jaanuar 1936 1936, 31. detsember Albert Meyer (18701953)
1. jaanuar 1937 1933, 31. detsember Giuseppe Motta (18711940)
1. jaanuar 1938 1938, 31. detsember Johannes Baumann (18741953)
1. jaanuar 1939 1939, 31. detsember Philipp Etter (18911977)
1. jaanuar 1940 1940, 31. detsember Marcel Pilet-Golaz (18891958)
1. jaanuar 1941 1941, 31. detsember Ernst Wetter (18771965)
1. jaanuar 1942 1942, 31. detsember Philipp Etter (18911977)
1. jaanuar 1943 1943, 31. detsember Enrico Celio (18891980)
1. jaanuar 1944 1944, 31. detsember Walter Stampfli (18841965)
1. jaanuar 1945 1945, 31. detsember Eduard von Steiger (18811962)
1. jaanuar 1946 1946, 31. detsember Karl Kobelt (18811968)
1. jaanuar 1947 1947, 31. detsember Philipp Etter (18911977)
1. jaanuar 1948 1948, 31. detsember Enrico Celio (18891980)
1. jaanuar 1949 1949, 31. detsember Ernst Nobs (18861957
1. jaanuar 1950 1950, 31. detsember Max Petitpierre (18991994)
1. jaanuar 1951 1951, 31. detsember Eduard von Steiger (18811968)
1. jaanuar 1952 1952, 31. detsember Karl Kobelt (18911968)
1. jaanuar 1953 1953, 31. detsember Philipp Etter (18911977)
1. jaanuar 1954 1954, 31. detsember Rodolphe Rubattel (18961961)
1. jaanuar 1955 1955, 31. detsember Max Petitpierre (18991994)
1. jaanuar 1956 1956, 31. detsember Markus Feldmann (18971958)
1. jaanuar 1957 1957, 31. detsember Hans Streuli (18921970)
1. jaanuar 1958 1958, 31. detsember Thomas Holenstein (18961962)
1. jaanuar 1959 1959, 31. detsember Paul Chaudet (19041977)
1. jaanuar 1960 1960, 31. detsember Max Petitpierre (18991994)
1. jaanuar 1961 1961, 31. detsember Friedrich Traugott Wahlen (18991985)
1. jaanuar 1962 1962, 31. detsember Paul Chaudet (19041977)
1. jaanuar 1963 1963, 31. detsember Willy Spühler (19021990)
1. jaanuar 1964 1964, 31. detsember Ludwig von Moos (19101990)
1. jaanuar 1965 1965, 31. detsember Hans Peter Tschudi (19132002)
1. jaanuar 1966 1966, 31. detsember Hans Schaffner (19082004)
1. jaanuar 1967 1967, 31. detsember Roger Bonvin (19071982)
1. jaanuar 1968 1968, 31. detsember Willy Spühler (19021990)
1. jaanuar 1969 1969, 31. detsember Ludwig von Moos (19101990)
1. jaanuar 1970 1970, 31. detsember Hans Peter Tschudi (19132002)
1. jaanuar 1971 1971, 31. detsember Rudolf Gnägi (19171985)
1. jaanuar 1972 1972, 31. detsember Nello Celio (19141995)
1. jaanuar 1973 1973, 31. detsember Roger Bonvin (19071982)
1. jaanuar 1974 1974, 31. detsember Ernst Brugger (19141998)
1. jaanuar 1975 1975, 31. detsember Pierre Graber (19082003)
1. jaanuar 1976 1976, 31. detsember Rudolf Gnägi (19171985)
1. jaanuar 1977 1977, 31. detsember Kurt Furgler (19242008)
1. jaanuar 1978 1978, 31. detsember Willi Ritschard (19181983)
1. jaanuar 1979 1979, 31. detsember Hans Hürlimann (19181994)
1. jaanuar 1980 1980, 31. detsember Georges-André Chevallaz (19152002)
1. jaanuar 1981 1981, 31. detsember Kurt Furgler (19242008)
1. jaanuar 1982 1982, 31. detsember Fritz Honegger (19171999)
1. jaanuar 1983 1983, 31. detsember Pierre Aubert (1927–....)
1. jaanuar 1984 1984, 31. detsember Leon Schlumpf (19252012)
1. jaanuar 1985 1985, 31. detsember Kurt Furgler (19242008)
1. jaanuar 1986 1986, 31. detsember Alphons Egli (1924–....)
1. jaanuar 1987 1987, 31. detsember Pierre Aubert (1927–....)
1. jaanuar 1988 1988, 31. detsember Otto Stich (19272012)
1. jaanuar 1989 1989, 31. detsember Jean-Pascal Delamuraz (19361998)
1. jaanuar 1990 1990, 31. detsember Arnold Koller (1933–....)
1. jaanuar 1991 1991, 31. detsember Flavio Cotti (1939–....)
1. jaanuar 1992 1992, 31. detsember René Felber (1933–....)
1. jaanuar 1993 1993, 31. detsember Adolf Ogi (1942–....)
1. jaanuar 1994 1994, 31. detsember Otto Stich (19272012)
1. jaanuar 1995 1995, 31. detsember Kaspar Villiger (1941–....)
1. jaanuar 1996 1996, 31. detsember Jean-Pascal Delamuraz (19361998)
1. jaanuar 1997 1997, 31. detsember Arnold Koller (1933–....)
1. jaanuar 1998 1998, 31. detsember Flavio Cotti (1939–....)
1. jaanuar 1999 1999, 31. detsember pr. Ruth Dreifuss (1940–....)
1. jaanuar 2000 2000, 31. detsember Adolf Ogi (1942–....)
1. jaanuar 2001 2001, 31. detsember Moritz Leuenberger (1946–....)
1. jaanuar 2002 2002, 31. detsember Kaspar Villiger (1941–....)
1. jaanuar 2003 2003, 31. detsember Pascal Couchepin (1942–....)
1. jaanuar 2004 2004, 31. detsember Joseph Deiss (1946–....)
1. jaanuar 2005 2005, 31. detsember Samuel Schmid (1947–....)
1. jaanuar 2006 2006, 31. detsember Moritz Leuenberger (1946–....)
1. jaanuar 2007 2007, 31. detsember Micheline Calmy-Rey (1945–....)
1. jaanuar 2008 2008, 31. detsember Pascal Couchepin (1942–....)
1. jaanuar 2009 2009, 31. detsember Hans-Rudolf Merz (1942–....)
1. jaanuar 2010 2010, 31. detsember Doris Leuthard (1963–....)
1. jaanuar 2011 2011, 31. detsember Micheline Calmy-Rey (1945–....)
1. jaanuar 2012 2012, 31. detsember Eveline Widmer-Schlumpf (1956–....)
1. jaanuar 2013 2013, 31. detsember Ueli Maurer (1950–....)
1. jaanuar 2014 Didier Burkhalter (1960–....)