Ameerika Ühendriikide presidentide ja asepresidentide loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud Ameerika Ühendriikide presidendid ja asepresidendid.

# Nimi Asus ametisse Lahkus ametist Partei Asepresidendid
  1 George Washington 1789 1797 parteitu John Adams
  2 John Adams 1797 1801 föderalist Thomas Jefferson
  3 Thomas Jefferson 1801 1809 demokraat-vabariiklane Aaron Burr ja George Clinton
  4 James Madison 1809 1817 demokraat-vabariiklane George ClintonA ja Elbridge GerryA, alates 1814 puudus
  5 James Monroe 1817 1825 demokraat-vabariiklane Daniel Tompkins
  6 John Quincy Adams 1825 1829 demokraat-vabariiklane John Calhoun
  7 Andrew Jackson 1829 1837 demokraat John Calhoun ja Martin Van Buren
  8 Martin Van Buren 1837 1841 demokraat Richard Mentor Johnson
  9 William Henry HarrisonA 1841 1841 Viig John Tyler
10 John Tyler 1841 1845 Viig puudus
11 James Knox Polk 1845 1849 demokraat George Dallas
12 Zachary TaylorA 1849 1850 viig Millard Fillmore
13 Millard Fillmore 1850 1853 viig puudus
14 Franklin Pierce 1853 1857 demokraat William KingB, seejärel puudus
15 James Buchanan 1857 1861 demokraat John Breckinridge
16 Abraham LincolnA 1861 1865 vabariiklane Hannibal Hamlin ja Andrew Johnson
17 Andrew Johnson 1865 1869 demokraat puudus
18 Ulysses Simpson Grant 1869 1877 vabariiklane Schuyler Colfax ja Henry WilsonA, alates 1875 puudus
19 Rutherford Birchard Hayes 1877 1881 vabariiklane William Wheeler
20 James Abram GarfieldA 1881 1881 vabariiklane Chester Arthur
21 Chester Arthur 1881 1885 vabariiklane puudus
22 Stephen Grover Cleveland 1885 1889 demokraat Thomas HendricksA, alates novembrist 1885 puudus
23 Benjamin Harrison 1889 1893 vabariiklane Levi Morton
24 Stephen Grover Cleveland 1893 1897 demokraat Adlai Ewing Stevenson
25 William McKinleyA 1897 1901 vabariiklane Garret HobartA, 1899–1901 puudus, seejärel Theodore Roosevelt
26 Theodore Roosevelt 1901 1909 vabariiklane Charles Fairbanks
27 William Howard Taft 1909 1913 vabariiklane James Schoolcraft ShermanA, alates 1912 puudus
28 Thomas Woodrow Wilson 1913 1921 demokraat Thomas Marshall
29 Warren Gamaliel HardingA 1921 1923 vabariiklane Calvin Coolidge
30 John Calvin Coolidge 1923 1929 vabariiklane kuni 1925 puudus, seejärel Charles Dawes
31 Herbert Clark Hoover 1929 1933 vabariiklane Charles Curtis
32 Franklin Delano RooseveltA 1933 1945 demokraat John Nance Garner, Henry Wallace ja Harry Truman
33 Harry Truman 1945 1953 demokraat kuni 1949 puudus, seejärel Alben Barkley
34 Dwight David Eisenhower 1953 1961 vabariiklane Richard Nixon
35 John Fitzgerald KennedyA 1961 1963 demokraat Lyndon Johnson
36 Lyndon Baines Johnson 1963 1969 demokraat kuni 1965 puudus, seejärel Hubert Humphrey
37 Richard Milhous Nixon 1969 1974 vabariiklane Spiro Agnew ja Gerald Ford
38 Gerald Rudolph Ford 1974 1977 vabariiklane Nelson Rockefeller
39 James Earl Carter 1977 1981 demokraat Walter Mondale
40 Ronald Wilson Reagan 1981 1989 vabariiklane George Herbert Walker Bush
41 George Herbert Walker Bush 1989 1993 vabariiklane Dan Quayle
42 William Jefferson Clinton 1993 2001 demokraat Al Gore
43 George Walker Bush 2001 2009 vabariiklane Dick Cheney
44 Barack Obama 2009 demokraat Joe Biden

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]