Portaal:Meri

Allikas: Vikipeedia
Pildid, videod ja helifailid CommonsisLaadi uut sisu

Esiletõstetud artikkel

Atlantis on müütiline, plahvatuse järel merre vajunud võimas, rikas ja imeline maa ja riik.

Pärimus on meieni jõudnud Vana-Kreeka filosoofi Platoni teoste "Timaios" ja "Kritias" järgi (kirjutatud umbes 360 a. eKr). Platon tegeles palju Atlantise küsimusega. Pärimus jõudis Platonini ilmselt kas tema õpetaja Sokratese kaudu, kes oli seda kuulnud Solonilt, või sai selle aluseks Platoni kätte sattunud Soloni ülestähendused. Solon käis isegi Egiptuses Saisi templis sellekohaseid ülestähendusi uurimas ning alustas sellest poeemi "Atlantikos" kirjutamist. Siiani pole sellest tsivilisatsioonist kindlaid jälgi leitud. Loe edasi...

Esiletõstetud pilt

Kas teadsid, et...

... ro-pax-laev on ro-ro-tüüpi laev, millel on lubatud peale võtta rohkem kui 12 reisijat?
... algul vedas Saaremaa Laevakompanii kolme kaubalaevaga paberipuitu ja puistmaterjale ning reisijate vedamiseni jõuti alles 1994. aasta suvel, mil ettevõte võitis parvlaevaliinide operaatori leidmiseks korraldatud konkursi?
... Lendav hollandlane on mütoloogiline muistsetest aegadest pärit kummituslaev, mis kunagi kodusadamasse ei jõua ning peab igavestest aegadest igavesti maailmameredel ja ookeanidel purjetama?

Mereportaalist

Meri on maailmamere osa, mida ookeanidest või teistest meredest suuremal või vähemal määral eraldavad mandrid, saared või põhjakõrgendikud ning mille hüdroloogiline režiim erineb ookeani omast.

Loe pikemalt artiklist meri.

Loendeid

Kategooriad

Kuidas saad aidata?