Euroopa börside loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud Euroopa väärtpaberibörsid. Antud on börsi nimed, asukohad, asutamise aasta, palju on noteeritud aktsiaid ja interneti kodulehekülje link.

Börs Asukoht Rajatud Nimekirjas Link
Euroopa Liit Euroopa Liit
Euronext Pariis Euronext
OMX Stockholm OMX
Albaania Albaania
Tirana Börs Tirana 2002 TSE
Armeenia Armeenia
Armeenia börs Jerevan 2001 36 ARMEX
Austria Austria
Wiener Börse AG
(või Viini börs)
Viin 1771 150 ATX or WBAG
Aserbaidžaan Aserbaidžaan
Bakuu börs Bakuu 2000 BFB
Belgia Belgia
Euronext Brussels Brüssel
Bosnia ja Hertsegoviina Bosnia ja Hertsegoviina
Sarajevo börs Sarajevo 2001 SASE
Banja Luka börs Banja Luka 2001 BLSE
Bulgaaria Bulgaaria
Bulgaaria börs Sofia 1914 BSE
Kanalisaared
Kanalisaarte börs Guernsey 1987 1000 CISX
Horvaatia Horvaatia
Zagrebi börs Zagreb 1991 ZSE
Eesti Eesti
Tallinna börs Tallinn 1995 OMX Baltic Market
Fääri saared Fääri saared
Faroese Securities Market Tórshavn 2004 VMF
Gruusia Gruusia
Gruusia börs Tbilisi 1999 261 GSE
Gibraltar Gibraltar
Gibraltari börs Gibraltar 2006 GibEX
Hispaania Hispaania
Bolsa de Valores de Barcelona Barcelona Bolsa de Barcelona
Bolsa de Valores de Bilbao Bilbao Bolsa de Bilbao
Madridi börs Madrid 1831 Bolsa de Madrid
Mercado Oficial Español de Futuros y Opciones Madrid 1989 MEFF
Bolsa de Valores de Valencia Valencia Bolsa de Valencia
Island Island
Islandi börs Reykjavík 1985 OMX Nordic Market
ICEX
Iirimaa Iirimaa
Iiri börs Dublin ISE or ISEQ
Irish Enterprise Exchange Dublin 2005 IEX
Itaalia Itaalia
Borsa Italiana Milano 1997 BIt
Kreeka Kreeka
Ateena börs Ateena 1876 ATHEX
Thessaloniki börs Thessaloniki 1995 TSEC
Küpros Küpros
Küprose börs Nikosia 1996 CSE
Läti Läti
Riia börs Riia OMX Baltic Market
Leedu Leedu
Vilniuse börs Vilnius 1993 OMXV
Luksemburg Luksemburg
Luksemburgi börs Luxembourg 1927 Bourse de Luxembourg
Makedoonia Makedoonia
Makedoonia börs Skopje 1995 MSE
Malta Malta |
Malta börs Valletta Borza Malta
Moldova Moldova
Montenegro Montenegro
Montenegro börs Podgorica 1993 MNSE
Montenegro Börs Podgorica 2001 NEX
Holland Holland
Euronext Amsterdam Euronext Amsterdam
Norra Norra
Oslo börs Oslo 1819 Oslo Børs
Poola Poola
Varssavi börs Varssavi 1991 (1817) 309 WSE
Portugal Portugal
Euronext Lisbon Lissabon Euronext Lisbon
OPEX OPEX
Prantsusmaa Prantsusmaa
Euronext Paris Pariis Euronext Paris
MATIF Pariis MATIF (Euronext)
Rootsi Rootsi
Nordic Growth Market Stockholm 2003 NGM
Stockholmi börs Stockholm 1863 OMX Nordic Market
Rumeenia Rumeenia
Bukaresti börs Bukarest 1882 BVB
Rasdaq Bukarest 1996 Rasdaq
Sibiu börs Sibiu 1997 BMFMS
Serbia Serbia
Belgradi börs Belgrad 1894 BELEX
Slovakkia Slovakkia
Bratislava börs Bratislava 1991 BSSE
Sloveenia Sloveenia
Ljubljana börs Ljubljana 1989 LJSE
Saksamaa Saksamaa
Berliner Börse Berliin 1685 Börse Berlin
Börsen Hamburg und Hannover Hannover BÖAG
Börse München München 1830 Börse München
Deutsche Börse Group Frankfurt Deutsche Börse Group
Eurex Frankfurt 1998 EUREX
Frankfurdi börs Frankfurt FWB
Soome Soome
Helsingi börs Helsingi 1912 OMX Nordic Market
Inglismaa Inglismaa
Londoni börs London 1801 2800 LSE
Šveits Šveits
Šveitsi börs Zürich 1850 SWX
Berni börs Bern 1888 BX
Tšehhi Tšehhi
Praha börs Praha 1992 PX
Taani Taani
Kopenhaageni börs Kopenhaagen 2003 OMX Nordic Market
Türgi Türgi
Istanbuli börs Istanbul 1866-1984 ISE
Ukraina Ukraina
PFTS Ukraina börs Kiiev 2002 PFTS Börs
Ungari Ungari
Budapesti börs Budapest BSE
Valgevene Valgevene
Valgevene börs Minsk 1998
Venemaa Venemaa
Moskva Interpanga Valuutabörs Moskva 1992 MICEX
Venemaa börs Moskva 1995 RTS
Peterburi börs Peterburi SPBEX

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]