Vikipeedia:Tartu Ülikool/Kirjanduse seminar

Allikas: Vikipeedia

Kirjanduse seminar on "Kirjanduse ja kultuuriteaduste" õppekava õppeaine Tartu Ülikoolis.

2023/24. õa loodud artiklid:

2022/23. õa loodud artiklid: Sigrid Butlers

2021/22. õa loodud artiklid:

2020/21. õa loodud artiklid:

2019/20. õa loodud artiklid:

2018/19. õa loodud artiklid:

2017/18. õa loodud artiklid:

Artikli mustandi loomine[muuda lähteteksti]

Juba enne artikli üleslaadimist seminaris looge konto ehk registreerige end Vikipeedia kasutajaks, kasutades lehekülje ülaosas leiduvat nuppu "Loo konto" või seda lehekülge. Soovitatavalt võiks kasutajanimi koosneda ees- ja perekonnanimest.

Artikli esmavarianti koostades pöörake tähelepanu Vikipeedias olevale sisule. Kui teie teemal on artikkel juba olemas, siis kopeerige selle artikli tekst ja täiendage-parandage seda.

  • Artikli alguses on pealkiri paksus kirjas, millele järgnevad definitsioon ja sissejuhatus (vt teiste Vikipeedia artiklite algusi).
  • Liigendage artikkel peatükkideks.
  • Viidake. Kasutage endale mugavat viitamissüsteemi, mis oleks artikli üleslaadimisel kergesti hoomatav, nt numbrilist viitamist.
  • Viimane peatükk on "Viited". Selle järele võib tulla peatükk "Välislingid". Need "viitavad tavaliselt kõnealuse isiku või organisatsiooni enda kodulehele ja autoriteetsete andmebaaside või kogumike sissekannetele, mis on täielikult pühendatud artikli teemale".

Artikli tekst peab olema entsüklopeediline ja kindlasti ei tohi see kopeerida teiste autorite loodut (plagiaat ehk loomevargus on lubamatu). Kasutage omaenda sõnastust ning viidake faktide päritolule, et nende paikapidavust oleks võimalik kontrollida.

Tähtajad ja nõuded[muuda lähteteksti]

Artikli esmavariant tuleb tagasiside saamiseks postitada Moodle’isse. Artikli soovitatav pikkus on 2500–3000 tähemärki (koos tühikutega, ilma sisukorra ja viideteta). Artiklit tuleb tagasiside toel täiendada ja parandada. Üliõpilased loovad Vikipeedia konto ja sisestavad artikli teksti Vikipeedia keskkonda.

Kui kirjutate artikli kirjaniku kohta, võite soovi korral kasutada malli "Infokast kirjanik". Selleks tuleb kopeerida see mall oma artikli lähteteksti algusse. Infokasti mallis esitatud andmeridu võite soovi korral muuta, nt ebaolulised ära kustutada.

Tekkinud küsimustele võib leida vastused juhendist. Vaata ka Vikipeedia artikli vormistamise videot.

Siinse lehekülje arutellu on oodatud otseselt aine korraldust puudutavad päringud. Arutelulehekülgedel palun allkirjastage oma kommentaar, kasutades nelja tildet (~~~~), et oleks näha, kes selle kommentaari kirjutas. Allkiri tekib nelja tilde kasutamisel automaatselt pärast lehe salvestamist.

Infot artiklikampaania "101+ artiklit Vikipeediasse" kohta saad siit.