Portaal:Tants

Allikas: Vikipeedia
Pildid, videod ja helifailid CommonsisLaadi uut sisu

Esiletõstetud artikkel

Kose naisrühm Kirilind 2008. aasta Europeadel Šveitsis.
Kose naisrühm Kirilind 2008. aasta Europeadel Šveitsis.

Kose naisrühm "Kirilind" ehk Kose Kirilind on rahvatantsurühm Kose alevikus Harju maakonnas. Naisrühma praegune juht on Lea Danilova. Kantakse Karja kihelkonna rahvarõivaid.

Rühm alustas tegevust 1971. aasta sügisel. Esimeseks avalikuks esinemiseks sai väljaastumine järgmise aasta Kose jaanitulel. Naisrühma ridades oli esimesel hooajal 11 liiget.

Kui Kose Kirilind tähistas 25. novembril 2006 oma 35-nda sünnipäeva, oli rühma ridades tantsinud 96 Kose valla ja selle lähiümbruse naist. 2008. aasta lõpuks jõudis see arv 98-ni. Loe edasi ...

Esiletõstetud pilt

Rahvatantse

Seltskonnatantse

AllemandeDžaivFokstrottGavottJenkaMenuettPadespannPoloneesRumbaTangoTšatšaTvistValss

Koreograafe

Eesti koreograafe: Kaja KannTeet KaskPäär PärensonRenate KeerdRuslan StepanovSandra Z
Vaata ka: Eesti koreograafide loend
Välismaa koreograafe: Richard AlstonRoyston MaldoomSir Peter WrightKenneth MacMillanBirgit CullbergGeorge BalanchineRudi van DantzigMichael LaubAmedeo AmodioFanny CerritoRoland PetitArthur Saint-LeonJean DaubervalJean CoralliDimitris PapaioannouKurt JoossSasha WaltzMaggi SietsmaRobert HelpmannMartha GrahamCharles DidelotBusby BerkeleyPierre BeauchampSalvatore ViganòMaurice BéjartPierre GardelMary WigmanAgrippina VaganovaSulamith MessererIgor MoisejevNacho DuatoFarah KhanLev Ivanov
Vaata ka: Välismaa koreograafide loend

Tantsukollektiive

Üritusi

Üldtantsupeod: IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXIIXIIIXIVXVXVIXVIIXVIIIXIX
Muu: Battle of Est, Europeade, Eurovisiooni tantsuvõistlus

Tantsuportaalist

Tantsija
Tantsija

Tants on kunstiliik, milles tundeid, elamusi ja suhtumist väljendatakse liigutuste ja poosidega ja sama nime all tuntakse ka selle kunstiliigi teost.

See siin on Tantsuportaal, mis püüab tutvustada kõike eestikeelses Vikipeedias leiduvat, mis seondub tantsuga. Te olete teretulnud lugema, parandama, täiustama ning sellel teemal uusi artikleid looma!

Tsitaat

"Tantsimine on niihästi mõistlik kui ka tervislik." William Cobbett (17631835)

Kategooriad

Kuidas saad aidata?