Välismaa jõgede loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud välismaa jõgesid. Eesti jõgesid on loetletud Eesti jõgede loendis. Vaata ka maailma jõgede loetelu vooluhulga järgi.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y

A[muuda | muuda lähteteksti]

Aa (jõgi Prantsusmaal) - Aabach - Aar (Lahni lisajõgi) - Aare - Aba jõgi - Abakan - Abava - Abukuma - Acheron - Adda jõgi - Adige jõgi - Adobe Creek (Santa Clara) - Adobe Creek (Sonoma) - Adõtša - Aga jõgi (Venemaa) - Aģe - Agri - Ahhurjan - Aidar - Ai - Ai He - Aia jõgi - Ain - Aisne - Aisne'i jõgi (Belgia) - Aiviekste - Ajan-Jurjahh - Akanyaru - Akerselva - Alam-Tunguska - Alazani - Albegna - Alberti Niilus - Aldan - Allaihha - Aller - Allier - Alzette - Altaelva - Amazonas - Ambanizana jõgi - Ambato jõgi - American River - Amga - AmguemaAmgunAmpollino - Amudarja - Amuur - Anabar - Andalién - Angara - Apaščia - Apure - Apurimac - Apurímac - Aragón - Araks - Ardèche - Ardila - Aressa - Arga - Arguni jõgi - Ariège - Arkansas - Arno - Arpa - Aso - Ašmianka - ‘Aţbarah - Aterno-Pescara jõgi - Athi-Galana jõgi - Áttánjohka - Atterti jõgi - Aube - Aude - Ausa - Avatša jõgi - Ave jõgi - Avoni jõgi (Warwickshire) - Avoni jõgi (Hampshire) - Avoni jõgi (Bristol) - Avoni jõgi (Ontario) - Avoni jõgi (Uus-Meremaa) - Awashi jõgi

B[muuda | muuda lähteteksti]

Badjarihha - Bafing - Baḩr al-Ghazāl - Bakoye jõgi - Balõgõtšan - Barduelva - Barguzin - Barle'i jõgi - Bārta - Bartang - Basento - Begna jõgi - Belaja (Kama) - Belaja (Kuban) - Belka jõgi - Bemarivo - Beni jõgi - Benue - Bermejo - Berounka - Bērzaune jõgi - Besòs - Betsiboka - Bhagirathi - Bîc - Bidasoa jõgi - Bija - Bío-Bío - Birvėta - Bisenzio - Bistrița jõgi (Siret) - Bitjug - Bjorjoljohh - Blusupīte - Bóbr - Bocholter Aa - Bode - Bodrog - Børselva - Bosna jõgi - Bradano - Brahmaputra - Brasla jõgi - Bzõb - Buffalo Bayou - Bug - Busento - Bussento - Buzuluk - Bõtantai

C[muuda | muuda lähteteksti]

Candelaro - Carapelle - Caroni jõgi - Casiquiare jõgi - Cavally - Célé - Cesano - Chambal - Chao Phraya - Cheonggyecheon - Cher - Chienti - Clyde'i jõgi - Colorado jõgi - Colorado jõgi (Texas) - Columbia jõgi - Conca jõgi - Corno - Crati - Crystali jõgi - Czarna Hańcza - Cuiabá jõgi - Cunene jõgi - Cuyahoga jõgi

D[muuda | muuda lähteteksti]

Đà jõgi - Dalälven - Daldõkan - Dambjupīte - Dangė - Darling - Daugava (Väina) - Dene - Desna - Detroit - Dindari jõgi - Dirty Devili jõgi - Djoma - Dnepr - Dnestr - Dolorese jõgi - Donets - Doonau - Doubs - Douro - Drammenselva - Drava - Drina - Drysa jõgi - Dzisna jõgi - Dzitva - Dzvinasa - Dubysa - Dulgalahh - Dvina

E[muuda | muuda lähteteksti]

Ebola jõgi - Ebro - Eider - Eisch - Elbe - Elgi - Emba - Emme - Ems - Emur - Enguri - Esa - Escalante - Esino - Essequibo - Eufrat - Eure

F[muuda | muuda lähteteksti]

Feather - Feimanka - Fimi - Fiora - Foglia - Fulda jõgi

G[muuda | muuda lähteteksti]

Ganges - Garonne - Gaula - Gdovka - Genil - Gila jõgi - Gilgit - Gižiga jõgi - Glåma - Gorõn - Green River (Utah) - Guainia jõgi - Guadalquivir - Guadiana - Gudbrandsdalslågen - Gudenå - Gunnisoni jõgi - Guss - Göta jõgi

H[muuda | muuda lähteteksti]

Halhõn gol - Hallingdalselva - Hani jõgi (Hiina) - Hani jõgi - Hatanga jõgi - Havel - Helmandi jõgi - Hérault - Hồng Hà - Hopjor - Hrazdani jõgi - Hron - Hryŭda - Huang He - Hudson - Hugli - Huma

I[muuda | muuda lähteteksti]

Ialomița - Ibar - Iguaçu - Ihosy - IJssel - Ikopa - Ile - Ili - Ilija - Ilim - Ill (Austria) - Ill (Prantsusmaa) - Ilmenau - Indigirka - Indre - Indus - Ingoda - Ingul - Inn - Iori - Ipoly - Irkut - Irrawaddy - Irtõš - Isar - Iskăr - Issel - Isset - Išim - Ižma - Ižora

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jakobselva - Jana jõgi - Jangtse - Jamuna - Japurá - Jasselda - Javari - Jauza - Jelovaja - Jenissei - Jordan - Jug - Jugla jõgi - Jumara jõgi - Jūra - Juribei (Gõda poolsaar) - Juribei (Jamali poolsaar) - Juruá - Jökulsá á Fjöllum

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kabuli jõgi - Kafue jõgi - Kagera - Kalmius - Kama - Kamo jõgi - Kamtšatka jõgi - Kan - Kanab Creek - Kansase jõgi - Kasai jõgi - Kazõr - Katonga - Katun - Kébi jõgi - Kemijoki - Kemi jõgi - Ket - Kirenga - Klondike - Kobra jõgi - Kodori jõgi - Kodõma - Koiva - Kolõma jõgi - Kondoma - Kongeå - Kongo jõgi - Korkodon - Koszarawa jõgi - Kostroma jõgi - Kotra - Kotšetšum - Kraichbach - Kuban - Kuisebi jõgi - Kullajõgi - Kulu jõgi - Kuma (Kaukaasia) - Kuma (Jaapan) - Kupa - Kura - Kureika - Kwango - Kõzõlsu - Könkämäeno - Kymijoki

L[muuda | muuda lähteteksti]

Laba - Lachlan - Lahn - Lao jõgi (Itaalia) - Lasnaja - Łasosna - Lauga jõgi - Lebiada - Leena - Leie - Leine - Lek - Leki oja - Lesse'i jõgi - Liard - Lielupe - Liffey - Limmat - Limpopo - Lippe - Little Colorado - Llobregati jõgi - Loa - Loire - Loiret - Lonza jõgi - Łoša jõgi - Lozva - Lot - Lovat - Lualaba - Luapula jõgi - Lukuga - Luleälven - Lõuna-Bug - Lõuna-Platte - Lätäseno - Lütschine - Lysi jõgi (Itaalia)

M[muuda | muuda lähteteksti]

Maas - Mackenzie - Madeira - ‎Mahajamba - Main - Maja - Malaja Kokšaga - Małaryta jõgi - Målselva - Mamoré - Mananara - Mananjary Mandel - ‎Mandrare - Mangoky - Marañón - Mardøla - Marecchia - Maritsa - Marne - Mbagathi - Meghna - Mekong - Mēmele - Mertvovod - Mezen - Meža - Metauro - Mga - Miadziełka - Miassi jõgi - Min (Fujiani provintsis) - Min (Jangtse lisajõgi) - Mincio - Minija - Misa jõgi - Mississippi - Missouri - Mokša - Moldova jõgi - Mologa - Molonglo - Morava - Mosel - Moskva - Motala jõgi - Moŭčadź - Mrass-Su - Msta - Muchaviec - Mudanjiangi jõgi - Muksu - Muna jõgi - Muonio jõgi - Murray - Murrumbidgee - Mūsa - Musone - Münstersche Aa - Myšanka

N[muuda | muuda lähteteksti]

Nairobi jõgi - Namsen - Napo - Narači jõgi - Narew - Narva jõgi (Nemunas) - Narõni jõgi (Sõrdarja) - Narõni jõgi (Ile) - Narõni jõgi (Irtõš) - Neckar - Neeva - Neglinka - Nelsoni jõgi - Nemunas - Nen Jiang - Nera jõgi (Doonau lisajõgi) - Nera jõgi (Indigirka lisajõgi) - Nera jõgi (Tiberi lisajõgi) - Neretva - Neris - Nete jõgi - Neto jõgi - Nevėžis - Ngadda - Niagara - Nidelva - Nidelva (Agder) - Niger - Niilus - Niobrara - Nitra jõgi - Nitsa - Njuja - Norrström - Numedalslågen - Nyabarongo jõgi - Näätämöjoki

O[muuda | muuda lähteteksti]

Ob - Odra - Ofanto - Ogre jõgi - Ohio jõgi - Ohře - Ohhoota - Ohta jõgi (Neeva lisajõgi) - Oise - Ojat - Oka - Oka (Siber) - Okavango - Oker - Oldžo - Olenjoki jõgi - Oljokma - Olti jõgi - Om - Ombrone - Omo - Omolon - Onega jõgi - Onon - Oranje jõgi - Orava jõgi - Orba jõgi - Orco - Oredeži jõgi - Orkla jõgi - Orinoco - Orta jõgi - Ortoire jõgi - Ospo - Oster - Otoro jõgi - Otra - Otrøelva - Ottawa jõgi - Oubangui - Oude Rijn - Oude Rijn (Gelderland) - Oulu jõgi - Ourthe

P[muuda | muuda lähteteksti]

Paatsjoki - Padma - Pahra - Palli oja - Pandž - Panjnad - Para jõgi - Paraguay jõgi - Paraná jõgi - Paranaíba jõgi - Paria jõgi - Pasig - Paša jõgi - Pedetsi jõgi - Penžina jõgi - Peza - Pétrusse - Petšora jõgi - Piave jõgi - Pihkva Emajõgi (Velikaja) - Pilcomayo - Pinega jõgi - Pit - Pitka jõgi - Platte - Plisa (Bobri lisajõgi) - Plisa (Biarezina lisajõgi) - Pljussa - Po - Podkamennaja Tunguska - Pomir - Popigai jõgi - Popovka jõgi - Potenza jõgi - Potomac - Pra - Pravaja Lasnaja - Pregolja - Prut - Prõpjats - Pšiš - Ptsitš - Pulva - Purus - Putumayo - Põhja-Dvina - Põhja-Sosva - Põšma jõgi

Q[muuda | muuda lähteteksti]

Qashqadaryo

R[muuda | muuda lähteteksti]

Rahad - Răut - Red River - Red River (Nelson) - Rein - Rena- Reno jõgi - Republican - Reussi jõgi - Rhône - Rideau - Rio Branco jõgi - Rio Grande (Paraná lähtejõgi) - Rio Grande (Mehhiko ja USA piirijõgi) - Rio Negro jõgi - Rioni - River Winterborne - Roaring Fork - Roś - Ross - Ruhr - Ruhwa jõgi - Rumbiņa jõgi - Rusizi - Ruvuvu - Ruvyironza - Ryta

S[muuda | muuda lähteteksti]

Saale - Saba jõgi - Sacramento jõgi - Sagittario jõgi - Saint Clairi jõgi - Saint Lawrence'i jõgi - Saint Mary jõgi (Suur järvistu) - Salatsi jõgi - Salgir - Salzach - Salween - Samara (Ukraina) - Samara (Venemaa) - Sambre - San Joaquini jõgi - San Juani jõgi - Sangro - Sankuru - Saône - Sarjanka - Sarmento - Sarner Aa - Sarno jõgi - Sartang - Sava - Savala - Schelde - Sededema - Seimi jõgi - Seine - Sele- Selenge - Selennjahh - Semliki - Semois - Senegali jõgi - Seret - Serio - Servač - Sessi - Severn - Shannon - Shaţţ al-‘Arab - Shire jõgi - Shyok - Sile - Singapuri jõgi - Sinine Niilus - Sinjuhha - Sinni - Sioule - Siret - Sit - Sita jõgi - Sjass - Skienselva - Skiensvassdraget - Skellefteälven - Smoky Hill - Sobat - Sofia - Sok - Sokoto jõgi - Soła - Solimões - Somme - Songhua - Sosna - Sosva jõgi - Sož - Spokane'i jõgi - Spree - Szamos - Stella jõgi - Stohhid - Strača - Strõi - Stõr - Suceava jõgi - Suda - Sudost - Sugoi - Suhhona - Suldalslågen - Sura - Surhob - Sutlej - Suur Anjui - Suur Karujõgi - Suur Kinel - Suur-Jenissei - Svētupe - Svir - Svisłači jõgi - Sõrdarja - Säde jõgi - Söderström

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Šarõn - Ščara - Šešupė - Šešuvis - Šilka - Širvinta - Šožma - Šventoji - Šventoji (Palanga)

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Zai - Zambezi - Zamfara - Zarafšon - Zelvianka - Zenne - Zújar

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

Žem

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tacina - Taff - Tagil - Tagliamento - Tana jõgi - Tanaro - Tapajós - Tara (Irtõši lisajõgi) - Tarn - Tartass - Tassejeva - Taz - Tavda - Tejo - Tekes - Tenla - Tenna - Tennessee - Teno - Terek - Tesino - Tevere - Thames - Þjórsá - Ticino - Tigris - Timok - Tipitapa - Tirino jõgi - Tisza - Tobol - Tocantins - Toce - Tokke - Tomi jõgi - Tordino - Tornio jõgi - Torrensi jõgi - Tosna - Trebišnjica - Trotuș - Truckee jõgi - Trysilelva - Tshuapa - Tsna (Mokša) - Tsna (Neeva) - Tsna (Oka) - Tsna (Prõpjats) - Tšadobets - Tšeptsa - Tšulõm - Tšussovaja - Tšüj - Tuba - Tuloma jõgiTura jõgi - Turuhhan - Tusciano - Tõm

U[muuda | muuda lähteteksti]

Ubagan - Ucayali jõgi - Ufa jõgi - Ugra - Ui jõgi - Ujandina - Uła jõgi - Ulúa jõgi - Una jõgi - Unstrut - Urubamba jõgi - Uruguay jõgi - Urup - Usk - Ussa (Ob) - Ussa (Petšora) - Ussa (Volga) - Už (Dnepr) - Už (Doonau) - Utšur - Uural - Uvod

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vadakste - Váh - Vahh - Vahši jõgi - Vaikkojoki - Vākhān - Valge Drin - Valge Niilus - Varduva - Vasjugan - Vaška - Vefsna - Veiviržas - Velika Morava - Velikaja - Velikaja (Siber) - Velino jõgi - Venta - Vere - Vetluga - Victoria Niilus - Viedźma - Vija jõgi - Viljui - Virgin - Virvyčia - Višera jõgi (Kama) - Vitim - Vjatka - Vltava - Volga - Volhov - Vomano - Vorma - Vorona (Hopjor) - Vorona (Ugra) - Voroneži jõgi - Vorotan - Vrbase jõgi - Vuoksi - Võtšegda - Väike-Jenissei - Västerdalälven

W[muuda | muuda lähteteksti]

Waikato jõgi - Weari jõgi - Weiße Elster - Werra - Weser - Wisła

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

Österdalälven

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

Ülem-Angara

X[muuda | muuda lähteteksti]

Xi Jiang - Xingu jõgi

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Al-Yābis (Irbid) - Yadkin - Yalu - Yamuna - Yarmūk - Yellowstone'i jõgi - Yonne - Yser