Välismaa jõgede loend

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Maailma jõgede loend)
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud välismaa jõgesid. Eesti jõgesid on loetletud Eesti jõgede loendis. Vaata ka maailma jõgede loetelu vooluhulga järgi.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

B[muuda | muuda lähteteksti]

Badjarihha - Bafing - Baḩr al-Ghazāl - Bakoye jõgi - Balõgõtšan - Barduelva - Barguzin - Barle'i jõgi - Bārta - Bartang - Basento - Begna jõgi - Belaja (Kama) - Belaja (Kuban) - Belka jõgi - Bemarivo - Beni jõgi - Benue - Bergi jõgi - Bermejo - Berounka - Bērzaune jõgi - Besòs - Betsiboka - Bhagirathi - Bîc - Bidasoa jõgi - Bija - Bío-Bío - Birvėta - Bisenzio - Bistrița jõgi (Siret) - Bitjug - Bjorjoljohh - Blusupīte - Bóbr - Bocholter Aa - Bode - Bodrog - Børselva - Bosna jõgi - Bradano - Brahmaputra - Brasla jõgi - Breede jõgi - Bzõb - Buffalo Bayou - Bug - Busento - Bussento - Buzuluk - Bõtantai

C[muuda | muuda lähteteksti]

Candelaro - Carapelle - Caroni jõgi - Casiquiare jõgi - Cavally - Célé - Cesano - Chambal - Chao Phraya - Cheonggyecheon - Cher - Chienti - Clyde'i jõgi - Colorado jõgi - Colorado jõgi (Texas) - Columbia jõgi - Conca jõgi - Corno - Crati - Crystali jõgi - Czarna Hańcza - Cuiabá jõgi - Cunene jõgi - Cuyahoga jõgi

D[muuda | muuda lähteteksti]

Đà jõgi - Dalälven - Daldõkan - Dambjupīte - Dangė - Darling - Daugava (Väina) - Dene - Desna - Detroit - Dindari jõgi - Dirty Devili jõgi - Djoma - Dnepr - Dnestr - Dolorese jõgi - Donets - Doonau - Doubs - Douro - Drammenselva - Drava - Drina - Drysa jõgi - Dzisna jõgi - Dzitva - Dzvinasa - Dubysa - Dulgalahh - Dvina

E[muuda | muuda lähteteksti]

Ebola jõgi - Ebro - Eider - Eisch - Elbe - Elgi - Emme - Ems - Emur - Ene - Engure - Enguri - Esa - Escalante - Esino - Essequibo - Eufrat - Eure

F[muuda | muuda lähteteksti]

Feather - Feimanka - Fimi - Fiora - Foglia - Fulda jõgi

G[muuda | muuda lähteteksti]

Ganges - Garonne - Gaula - Gdovka - Genil - Gila jõgi - Gilgit - Gižiga jõgi - Glåma - Gorõn - Green River (Utah) - Guainia jõgi - Guadalquivir - Guadiana - Gudbrandsdalslågen - Gudenå - Gunnisoni jõgi - Guss - Göta jõgi

H[muuda | muuda lähteteksti]

Halhõn gol - Hallingdalselva - Hamme jõgi - Hani jõgi (Hiina) - Hani jõgi - Hatanga jõgi - Havel - Helmandi jõgi - Hérault - Hồng Hà - Hopjor - Hrazdani jõgi - Hron - Hryŭda - Huang He - Hudson - Hugli - Huma

I[muuda | muuda lähteteksti]

Ialomița - Ibar - Iguaçu - Ihosy - IJssel - Ikopa - Ile - Ili - Ilija - Ilim - Ill (Austria) - Ill (Prantsusmaa) - Ilme -Ilmenau - Indigirka - Indre - Indus - Ingoda - Ingul - Inn - Iori - Ipoly - Irkut - Irrawaddy - Irtõš - Isar - Iskăr - Issel - Isset - Išim - Ižma - Ižora

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jakobselva - Jana jõgi - Jangtse - Jamuna - Japurá - Jasselda - Javari - Jauza - Jelovaja - Jenissei - Jordan - Jug - Jugla jõgi - Jumara jõgi - Jūra - Juribei (Gõda poolsaar) - Juribei (Jamali poolsaar) - Juruá - Jökulsá á Fjöllum

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kabuli jõgi - Kafue jõgi - Kagera - Kalmius - Kama - Kamo jõgi - Kamtšatka jõgi - Kan - Kanab Creek - Kansase jõgi - Kasai jõgi - Kazõr - Katonga - Katun - Kébi jõgi - Kemijoki - Kemi jõgi - Ket - Kirenga - Klondike - Kobra jõgi - Kodori jõgi - Kodõma - Koiva - Kolõma jõgi - Kondoma - Kongeå - Kongo jõgi - Korkodon - Koszarawa jõgi - Kostroma jõgi - Kotorosl - Kotra - Kotšetšum - Kowie jõgi - Kraichbach - Kuban - Kuisebi jõgi - Kullajõgi - Kulu jõgi - Kuma (Kaukaasia) - Kuma (Jaapan) - Kupa - Kura - Kureika - Kwango - Kõzõlsu - Könkämäeno - Kymijoki

L[muuda | muuda lähteteksti]

Laba - Lachlan - Lahn - Lao jõgi (Itaalia) - Lasnaja - Łasosna - Lauga jõgi - Lebiada - Leena - Leie - Leine - Lek - Leki oja - Lesse'i jõgi - Liard - Lielupe - Liffey - Limmat - Limpopo - Lippe - Little Colorado - Llobregati jõgi - Loa - Loire - Loiret - Lonza jõgi - Łoša jõgi - Lozva - Lot - Lovat - Lualaba - Luapula jõgi - Lukuga - Luleälven - Lõuna-Bug - Lõuna-Platte - Lätäseno - Lütschine - Lysi jõgi (Itaalia)

M[muuda | muuda lähteteksti]

Maas - Mackenzie - Madeira - ‎Mahajamba - Main - Maja - Malaja Kokšaga - Małaryta jõgi - Målselva - Mamoré - Mananara - Mananjary Mandel - ‎Mandrare - Mangoky - Marañón - Mardøla - Marecchia - Maritsa - Marne - Mbagathi - Meghna - Mekong - Mēmele - Mertvovod - Mezen - Meža - Metauro - Mga - Miadziełka - Miassi jõgi - Min (Fujiani provintsis) - Min (Jangtse lisajõgi) - Mincio - Minija - Misa jõgi - Mississippi - Missouri - Mokša - Moldova jõgi - Mologa - Molonglo - Morava - Mosel - Moskva - Motala jõgi - Moŭčadź - Mrass-Su - Msta - Muchaviec - Mudanjiangi jõgi - Muksu - Muna jõgi - Muonio jõgi - Murray - Murrumbidgee - Mūsa - Musone - Münstersche Aa - Myšanka

N[muuda | muuda lähteteksti]

Nairobi jõgi - Namsen - Napo - Narači jõgi - Narew - Narva jõgi (Nemunas) - Narõni jõgi (Sõrdarja) - Narõni jõgi (Ile) - Narõni jõgi (Irtõš) - Neckar - Neeva - Neglinka - Nelsoni jõgi - Nemunas - Nen Jiang - Nera jõgi (Doonau lisajõgi) - Nera jõgi (Indigirka lisajõgi) - Nera jõgi (Tiberi lisajõgi) - Neretva - Neris - Nete jõgi - Neto jõgi - Nevėžis - Ngadda - Niagara - Nidelva - Nidelva (Agder) - Niger - Niilus - Niobrara - Nitra jõgi - Nitsa - Njuja - Norrström - Numedalslågen - Nyabarongo jõgi - Näätämöjoki

O[muuda | muuda lähteteksti]

Ob - Odra - Ofanto - Ogre jõgi - Ohio jõgi - Ohře - Ohhoota - Ohta jõgi (Neeva lisajõgi) - Oise - Ojat - Oka - Oka (Siber) - Okavango - Oker - Oldžo - Olenjoki jõgi - Oljokma - Olti jõgi - Om - Ombrone - Omo - Omolon - Onega jõgi - Onon - Oranje jõgi - Orava jõgi - Orba jõgi - Orco - Oredeži jõgi - Orkla jõgi - Orinoco - Orta jõgi - Ortoire jõgi - Ospo - Oster - Otoro jõgi - Otra - Otrøelva - Ottawa jõgi - Oubangui - Oude Rijn - Oude Rijn (Gelderland) - Oulu jõgi - Ourthe

P[muuda | muuda lähteteksti]

Paatsjoki - Padma - Pahra - Palli oja - Palmieti jõgi - Pandž - Panjnad - Para jõgi - Paraguay jõgi - Paraná jõgi - Paranaíba jõgi - Paria jõgi - Pasig - Paša jõgi - Pedetsi jõgi - Peene - Penžina jõgi - Peza - Pétrusse - Petšora jõgi - Piave jõgi - Pihkva Emajõgi (Velikaja) - Pilcomayo - Pinega jõgi - Pit - Pitka jõgi - Platte - Plisa (Bobri lisajõgi) - Plisa (Biarezina lisajõgi) - Pljussa - Po - Podkamennaja Tunguska - Pomir - Popigai jõgi - Popovka jõgi - Potenza jõgi - Potomac - Pra - Pravaja Lasnaja - Pregolja - Prut - Prõpjats - Pšiš - Ptsitš - Pulva - Purus - Putumayo - Põhja-Dvina - Põhja-Sosva - Põšma jõgi

Q[muuda | muuda lähteteksti]

Qashqadaryo

R[muuda | muuda lähteteksti]

Rahad - Răut - Red River - Red River (Nelson) - Rein - Rena- Reno jõgi - Republican - Reussi jõgi - Rhône - Rideau - Rio Branco jõgi - Rio Grande (Paraná lähtejõgi) - Rio Grande (Mehhiko ja USA piirijõgi) - Rio Negro jõgi - Rioni - River Winterborne - Roaring Fork - Roś - Ross - Ruhr - Ruhwa jõgi - Rumbiņa jõgi - Rusizi - Ruvuvu - Ruvyironza - Ryta

S[muuda | muuda lähteteksti]

Saale - Saba jõgi - Sacramento jõgi - Sagittario jõgi - Saint Clairi jõgi - Saint Lawrence'i jõgi - Saint Mary jõgi (Suur järvistu) - Salatsi jõgi - Salgir - Salzach - Salween - Samara (Ukraina) - Samara (Venemaa) - Sambre - San Joaquini jõgi - San Juani jõgi - Sangro - Sankuru - Saône - Sarjanka - Sarmento - Sarner Aa - Sarno jõgi - Sartang - Sava - Savala - Schelde - Sededema - Seimi jõgi - Seine - Sele- Selenge - Selennjahh - Semliki - Semois - Senegali jõgi - Seret - Serio - Servač - Sessi - Severn - Shannon - Shaţţ al-‘Arab - Shire jõgi - Shyok - Sile - Singapuri jõgi - Sinine Niilus - Sinjuhha - Sinni - Sioule - Siret - Sit - Sita jõgi - Sjass - Skienselva - Skiensvassdraget - Skellefteälven - Slimsi jõgi - Smoky Hill - Sobat - Sofia - Sok - Sokoto jõgi - Soła - Solimões - Somme - Songhua - Sosna - Sosva jõgi - Sož - Spokane'i jõgi - Spree - Szamos - Stella jõgi - Stohhid - Strača - Strõi - Stõr - Suceava jõgi - Suda - Sudost - Sugoi - Suhhona - Suldalslågen - Sura - Surhob - Sutlej - Suur Anjui - Suur Karujõgi - Suur Kinel - Suur-Jenissei - Svētupe - Svir - Svisłači jõgi - Sõrdarja - Säde jõgi - Söderström

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Šarõn - Ščara - Šešupė - Šešuvis - Šilka - Širvinta - Šožma - Šventoji - Šventoji (Palanga)

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Zai - Zambezi - Zamfara - Zarafšon - Zelvianka - Zenne - Zújar

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

Žem

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tacina - Taff - Tagil - Tagliamento - Tana jõgi - Tanaro - Tapajós - Tara (Irtõši lisajõgi) - Tarn - Tartass - Tassejeva - Taz - Tavda - Tejo - Tekes - Tenla - Tenna - Tennessee - Teno - Terek - Tesino - Tevere - Thames - Þjórsá - Ticino - Tigris - Timok - Tipitapa - Tirino jõgi - Tisza - Tobol - Tocantins - Toce - Tokke - Tomi jõgi - Tordino - Tornio jõgi - Torrensi jõgi - Tosna - Trebišnjica - Trotuș - Truckee jõgi - Trysilelva - Tshuapa - Tsna (Mokša) - Tsna (Neeva) - Tsna (Oka) - Tsna (Prõpjats) - Tšadobets - Tšeptsa - Tšulõm - Tšussovaja - Tšüj - Tuba - Tugela - Tuloma jõgiTura jõgi - Turuhhan - Tusciano - Tõm

U[muuda | muuda lähteteksti]

Ubagan - Ucayali jõgi - Ufa jõgi - Ugra - Ui jõgi - Ujandina - Uła jõgi - Ulúa jõgi - Umgeni jõgi - Una jõgi - Unstrut - Urubamba jõgi - Uruguay jõgi - Urup - Usa jõgi - Usk - Ussa (Ob) - Ussa (Petšora) - Ussa (Volga) - Uša (Nemunas) - Uša (Neris) - Už (Dnepr) - Už (Doonau) - Utšur - Uural - Uvod

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vaali jõgi - Vadakste - Váh - Vahh - Vahši jõgi - Vaikkojoki - Vākhān - Valge Drin - Valge Niilus - Varduva - Vasjugan - Vaška - Vefsna - Veiviržas - Velika Morava - Velikaja - Velikaja (Siber) - Velino jõgi - Venta - Vere - Vetluga - Victoria Niilus - Viedźma - Viini jõgi - Vija jõgi - Viljui - Virgin - Virvyčia - Višera jõgi (Kama) - Vitim - Vjatka - Vltava - Volga - Volhov - Vomano - Vorma - Vorona (Hopjor) - Vorona (Ugra) - Voroneži jõgi - Vorotan - Vrbase jõgi - Vuoksi - Võtšegda - Väike-Jenissei - Västerdalälven

W[muuda | muuda lähteteksti]

Waikato jõgi - Weari jõgi - Weiße Elster - Werra - Weser - Wisła - Wümme

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

Österdalälven

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

Ülem-Angara

X[muuda | muuda lähteteksti]

Xi Jiang - Xingu jõgi

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Al-Yābis (Irbid) - Yadkin - Yalu - Yamuna - Yarmūk - Yellowstone'i jõgi - Yonne - Yser