Kunstialaseid mõisteid

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Kunstialaste mõistete loend)

Siin on loetletud kunstialaseid mõisteid. Täpsemalt sealhulgas maali-, tarbekunsti, graafika mõisteid. Eraldi on arhitektuuri mõisteid, ehituse mõisteid, keraamika mõisteid, fotograafia mõisteid, filmi mõisteid, muusika mõisteid, teatri mõisteid, tantsu mõisteid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Abbozzo - abstraktsionism - aerograaf - anarhofuturism - arhitektuur - akvarell - akvarellvärvid - akvatinta - akrüülvärv - autoportree - avangardism

D[muuda | muuda lähteteksti]

Dadaism - disain

E[muuda | muuda lähteteksti]

Ekspressionism

F[muuda | muuda lähteteksti]

Filmikunst - fresko - fotokunst - fovism - futurism

G[muuda | muuda lähteteksti]

Giclée - graafik - graafika - grafiti

H[muuda | muuda lähteteksti]

Happening

I[muuda | muuda lähteteksti]

Illustratsioon - impressionism - informalism

J[muuda | muuda lähteteksti]

Juugend

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kehakunst - keraamika - kirjandus - klassitsism - kollaaž - koloriit - kompositsioon - kontseptuaalkunst - koopiatrükk - krunt - kuivnõel - kujutav kunst - kõrgtrükk - küberpunk - külmnõel

L[muuda | muuda lähteteksti]

Lametrükk - linoollõige - litograafia - litokivi - loomamaal - lõuend

M[muuda | muuda lähteteksti]

Maagiline realism - maal - maalikunst - maaližanr - maastikumaal - meremaal - metafüüsiline maal - metsotinto - modernism - moekunst - moodne kunst - monumentaalskulptuur - mosaiik - motiiv - muralismo - muusika

N[muuda | muuda lähteteksti]

Natüürmort - neoimpressionism

O[muuda | muuda lähteteksti]

Ofort - orfism

P[muuda | muuda lähteteksti]

Pastell - pehmelakk - performance - perspektiiv - plastika - pintsel - plain air - plastiliin - pliiats - popkunst - portree - postimpressionism - proportsioon - punk - purism - puulõige

R[muuda | muuda lähteteksti]

Raidkunst - realism - reljeef - reservaaž - romantism

S[muuda | muuda lähteteksti]

Siluett - skulptuur - sotsialistlik realism - sügavtrükk - sürrealism - sümbolism - süžee

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

Žanr

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tahvelkunst - tantsukunst - tarbekunst - teater - teema - tempera - temperavärv - triptühhon - tätoveering

U[muuda | muuda lähteteksti]

Uusasjalikkus - uusromantism

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vabad kunstid - Vabaplastika - vabaõhumaal - vasegravüür - värvikompositsioon

Õ[muuda | muuda lähteteksti]

Õlimaal - õlivärv