Vikipeedia:Teadus Vikipeediasse 2020

Allikas: Vikipeedia
Näita maailmale millega tegeled! Võistlusel osalenud artiklid

Teadus Vikipeediasse 2020 oli 1. novembrist kuni 15. detsembrini toimunud ning eestikeelse teaduse populariseerimiseks ja eesti teaduskeele edendamiseks läbiviidud artiklikonkurss. Võistlust korraldasid Eesti Noorte Teaduste Akadeemia, Eesti Teadusagentuur ja Wikimedia Eesti.

Võistlusele esitati 27 artiklit 23-lt autorilt ning parimate vahel jagati 2000 eurot.

Mida ootame[muuda lähteteksti]

Oodatud on teaduslikel uurimustel ja publikatsioonidel põhinevad temaatilised ülevaateartiklid. Kirjuta ajaloost (näide) või viirustest (näide), füüsikast (näide) või ökoloogiast (näide). Olgu teemaks komplekssüsteem, netisläng, pehmerobootika või rahvuslik iseloom – sobib kõik.

Vikiartikkel on sisuliselt nagu teaduskirjanduse ülevaade või teadusuuringutel põhinev lühireferaat. Ainult lugejaskond on vähe laiem ja seega peab enam rõhku panema üldarusaadavusele. Oled hiljuti mõne erialaaine raames, seminari-, lõpu-, või uurimistöö jaoks mingid teemad läbi töötanud? Pane need Vikipeediasse üles, sest nii saavad ka teised targemaks ja eesti teaduskeel rikkamaks.

Vikipeedia artiklite kvaliteedikriteeriumite kohta saad lähemalt lugeda siit. Vormistuse iseärasusi saad vaadata olemasolevate artiklite pealt või tutvuda vormistusreeglitega.

Võistlusel osalemiseks on vajalik kasutajakonto olemasolu Vikipeedia keskkonnas (konto saab luua siin) ning artikli või artiklite registreerimine (mida saad teha siin).

Žüriisse kuulusid Juhan Aru, Mari Avarmaa, Helen Eenmaa, Maarja Grossberg, Krista Kodres, Karin Kogermann, Ragne Kõuts-Klemm, Lili Milani, Tatjana Oja, Ester Oras, Marju Raju, Tuul Sepp ja Katrin Tiidenberg.

Võistluse auhinnafond oli 2000 eurot. Välja anti peapreemia ning kaheksa ergutuspreemiat. Peaauhinna pälvis artikkel Frieda Talvik ning žürii tunnustuse aeglane ajakirjandus, farmakogenoomika, hüpertriglütserideemia, jämesoolevähk, ksüleem, Püha Peetruse basiilika, vaarika-juuremädanik ja üleepigenoomne assotsiatsiooniuuring.

Konkursil osalemisega seotud küsimusi sai esitada siinse lehekülje arutelusse.

Konkursiga seotud küsimusi saab esitada Ivo Kruusamägile (ivo ätt wikimedia.ee) või Katrin Tiidenbergile (katrin.tiidenberg ätt gmail.com).

Välislingid[muuda lähteteksti]