Püha Andrease ordeni kavaleride loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud Venemaa Keisririigi Püha Andrease ordeni kavalerid.

Peeter I aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Teistes vikipeediates
1  1699  Fjodor Golovin 1650–1706 Esimene kavaler Фёдор Алексеевич Головин
2 1700 Ivan Mazepa 1639–1709 Иван Степанович Мазепа
3 1701 Marquard Ludwig von Printzen 1675–1725 Esimene välismaalane Marquard Ludwig von Printzen
4 1702 Boriss Šeremetjev 1652–1719 Борис Петрович Шереметев
5 1703 Wolf Dietrich von Beichlingen 1665–1725 Wolf Dietrich von Beichlingen
6 1703 Peeter I 1672–1725 Пётр I
7 1703 krahv Aleksandr Menšikov 1673–1729 Александр Данилович Меншиков
8 1703 Gavriil Ivanovitš Golovkin 1660–1734 Гавриил Иванович Головкин
9 1703 Ivan Ivanovitš Chambers Иван Иванович Чамберс
10 1703 August Ferdinand Pflug 1662–1712 Август Фердинанд фон Пфлуг
11 1703 Joseph Gaspard Lambert de Guerin Жозеф (Иосиф) Гаспар Ламбер де Герен
12 1708 Mihhail Mihhailovitš Golitsõn 1675–1730 Михаил Михайлович Голицын
13 1709 Anikita Ivanovitš Repnin 1668–1726 Аникита Иванович Репнин
14 1709 Jacob Bruce 1670–1735 Яков Вилимович Брюс
15 1709 Ludwig Nicolaus von Allart 1659–1727
16 1709 Samuil Rensel surnud umbes 1719 Самуил Ренсель
17 1709 Jacob Heinrich von Flemming 1667–1728 Jacob Heinrich von Flemming
18 1709 Grigori Fjodorovitš Dolgoruki 1657–1723 Григорий Фёдорович Долгоруков
19 1710 Friedrich Vitzthum von Eckstädt 1675–1726 Friedrich Vitzthum von Eckstädt
20 1710 Fjodor Apraksin 1661–1728 Фёдор Матвеевич Апраксин
21 1710 Pjotr Aleksejevitš Golitsõn surnud 1722 Петр Алексеевич Голицын
22 1711 Carl Ewald von Rönne 1663–1716 Карл Эвальд Ренне
23 1711 Anton Egon, Fürstenberg-Heiligenbergi vürst 1656–1716 Anton Egon (Fürstenberg-Heiligenberg)
24 1711 suurvürst Aleksei Petrovitš surnud 1718
25 1711 Ludwig Rudolf, Braunschweig-Wolfenbütteli prints 1671–1735 Ludwig Rudolf (Braunschweig-Wolfenbüttel)
26 1711 vürst Vassili Vladimirovitš Dolgoruki 1667–1746 Василий Владимирович Долгоруков
27 1712 August II 1670–1733 Poola kuningas Август Сильный
28 1713 Frederik IV 1671–1730 Taani ja Norra kuningas Фредерик IV (король Дании)
29 1714 Adam van der Weyde 1667–1720
30 1716 Karl Leopold, Mecklenburg-Schwerini hertsog 1678–1747 Karl Leopold (Mecklenburg-Schwerin)
31 1717 vürst Boriss Ivanovitš Kurakin 1676–1727 Борис Иванович Куракин
32 1718 Pjotr Andrejevitš Tolstoi 1645–1729 Пётр Андреевич Толстой
33 1718 Friedrich Wilhelm von Grumbkow 1678–1739 Friedrich Wilhelm von Grumbkow
34 1719 Avtamon Mihhailovitš Golovin 1667–1720 Автоном Михайлович Головин
35 1719 parun Pjotr Pavlovitš Šafirov 1669–1739 Пётр Павлович Шафиров
36 1722 Karl Friedrich, Schleswig-Holstein-Gottorpi hertsog 1700–1739 Karl Friedrich (Schleswig-Holstein-Gottorf)
37 1724 Paweł Jaguczyński 1683–1736 Павел Иванович Ягужинский
38 1724 Jean Louis d’Usson Marquis de Bonnac 1672–1738 Жан Луи Дюссон де Боннак

Katariina I aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
39 1725 Katariina I 1684–1727 Venemaa keisrinna Екатерина I
40 1725 Ivan Ivanovitš Buturlin 1661–1738 Иван Иванович Бутурлин
41 1725 Henning Friedrich von Bassewitz 1680–1749 Геннинг-Фридрих Бассевич
42 1725 Josias Cederhielm 1673–1729 Josias Cederhielm
43 1725 Ivan Fjodorovitš Romodanovski surnud 1730 Иван Фёдорович Ромодановский
44 1726 Gustav von Mardefeld 1664–1729 Gustav von Mardefeld
45 1726 vürst Jan Kazimierz Sapieha 1661–1738 Jan Sapieha
46 1726 Vakhtang VI 1675–1737 Gruusia kuningas Vakhtang VI of Kartli
47 1726 Peeter II 1715–1730 Пётр II
48 1726 Karl August, Schleswig-Holstein-Gottorpi prints 1706–1727 Karl August von Schleswig-Holstein-Gottorf
49 1726 Amadeus Rabutin de Bussy surnud 1727 Игнац Амадеус Бюсси-Рабутин
50 1727 vürst Dmitri Mihhailovitš Golitsõn 1665–1737 Дмитрий Михайлович Голицын
51 1727 Heinrich Johann Friedrich Ostermann 1686–1747 [1] Генрих Иоганн Фридрих Остерман

Peeter II aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
52 1727 Aleksandr Aleksandrovitš Menšikov 1714–1764 Александр Александрович Меншиков
53 1727 Adolf Fredrik 1710–1771 Rootsi kuningas 1751–71 Адольф Фридрих, принц Гольштейн-Готторп
54 1727 Aleksei Grigorjevitš Dolgoruki surnud 1734 Алексей Григорьевич Долгоруков
55 1728 Ivan Aleksejevitš Dolgoruki 1708–1739 Иван Алексеевич Долгоруков
56 1728 Jacopo Francisco de Liria, Berwicki hertsog 1696–1738 James Fitz-James Stuart, 2nd Duke of Berwick

Anna Ivanovna aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
57 1730 Anna Ivanovna 1693–1740 Venemaa keisrinna Анна Иоанновна
58 1730 Aleksei Mihhailovitš Tšerkasski 1680–1742 Алексей Михайлович Черкасский
59 1730 Semjon Andrejevitš Saltõkov 1672–1742 Семён Андреевич Салтыков
60 1730 Ivan Jurjevitš Trubetskoi 1667–1750 Иван Юрьевич Трубецкой
61 1730 František Karel Vratislav z Mitrovic 1679–1750 Франц Карл Вратислав фон Дмитрович
62 1730 Casimir Christoph von Brackel 1686–1742 Казимир-Христофор Бракель
63 1730 Antoni Potocki Antoni Potocki (Антоний Потоцкий)
64 1730 Ernst Johann von Bühren 1690–1772 hiljem Kuramaa hertsog Эрнст Иоганн Бирон
65 1731 Burchard Christoph von Münnich 1683–1767 Бурхард Кристоф Миних
66 1731 Mihhail Gavrilovitš Golovkin 1699–1754 Михаил Гаврилович Головкин
67 1732 Gustav Reinhold von Löwenwolde 1693–1758 [2] Рейнгольд Густав Левенвольде
68 1732 Franciszek Potocki Франциск Игнатий Потоцкий
69 1733 Raskursen Vene salanõunik Illüüria kindralmajor граф Раскурсен
70 1733 Johann Bernhard Weissbach surnud 1735 Иоганн Бернгард Вейсбах
71 1733 Karl Gustav von Löwenwolde surnud 1735 [3] Карл Густав Левенвольде
72 1734 Ludwig Johann Wilhelm Gruno von Hessen-Homburg 1693–1745 Людовик Вильгельм, принц Гессен-Гомбургский
73 1736 August III 1696–1763 Poola kuningas Фридрих Август II
74 1736 Aleksander Józef Sułkowski 1695–1762 Aleksander Józef Sułkowski
75 1736 Heinrich von Brühl 1700–1763 Heinrich von Brühl
76 1737 Peter von Lacy 1678–1751 Пётр Петрович Ласси
77 1738 Anton Ulrich, Braunschweig-Wolfenbütteli hertsog 1714–1774 Антон Ульрих Брауншвейгский
78 1738 Pierre-Chrysostôme d'Usson de Bonnac Пьер Шризостем Дюссон де Боннак
79 1740 Peter von Biron 1724–1800 Peter von Biron
80 1740 Karl von Biron 1684–1746 Карл Бирон
81 1740 Louis, Marquis de Villeneuve surnud 1734 Людовик Вилленев

Ivan VI aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
82 1740 Ivan VI 1740–1764 Иоанн Антонович
83 1740 Elisabeth Karoline Christine, Mecklenburg-Schwerini printsess 1718–1746 Анна Леопольдовна
84 1740 Andrei Ivanovitš Ušakov 1672–1747 Андрей Иванович Ушаков
85 1740 Aleksander Borissovitš Kurakin 1697–1749 Александр Борисович Куракин
86 1740 Nikolai Golovin 1695–1745 Николай Фёдорович Головин
87 1740 Aleksander Golovkin 1688–1760 Александр Гаврилович Головкин
88 1741 Johann Adolf von Brühl surnud 1742 Heinrich von Brühli vend Иоган Адольф Брюль
89 1741 Ludwig Ernst von Braunschweig-Wolfenbüttel-Bevern 1718–1788 Ludwig Ernst von Braunschweig-Wolfenbüttel-Bevern
90 1741 Moritz Karl zu Lynar 1702–1768 Moritz Karl von Lynar
91 1741 Carl August von Rex 1701–1768 Карл Август Рекс

Jelizaveta I aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
92 1741 Jelizaveta Petrovna 1709–1762 Venemaa keisrinna Елизавета (Елисаветa) Петровна
93 1740 Grigori Petrovitš Tšernõšjov 1672–1745 Григорий Петрович Чернышёв
94 1741 Vassili Jakovlevitš Levašev 1667–1751 Василий Яковлевич Левашев
95 1741 Aleksander Ivanovitš Rumjantzev 1680–1749 Александр Иванович Румянцев
96 1741 Aleksei Bestužev-Rjumin 1693–1768 Алексей Петрович Бестужев-Рюмин
97 1742 Peeter III 1728–1762 Карл Петр Ульрих, Голштейн-Готторпский
98 1742 Vassili Vladimirovitš Dolgoruki 1667–1746 Василий Владимирович Долгоруков
99 1742 Vassili Fjodorovitš Saltõkov 1675–1755 Василий Фёдорович Салтыков
100 1742 Aleksei Grigorjevitš Razumovski 1709–1771 Алексей Григорьевич Разумовский
101 1742 Mihhail Bestužev-Rjumin 1688–1760 Михаил Петрович Бестужев-Рюмин
102 1742 Nikita Jurjevitš Trubetskoi 1699–1767 Никита Юрьевич Трубецкой
103 1742 Aleksander Lvovitš Narõškin 1694–1745 Нарышкин, Александр Львович
104 1742 Otto Friedrich von Brümmer 1690–1752 Vaeküla mõisast Отто Фридрих Брюммер [4] [5]
105 1742 Antoni Benedykt Lubomirski surnud 1761 Antoni Benedykt Lubomirski
106 1742 August Wandalin Mniszech 1715–1778 Jerzy August Mniszech
107 1742 Jacques-Joachim Trotti de La Chétardie 1705–1758 Жак-Иоахим Тротти Шетарди
108 1742 Józef Potocki 1673–1751 Józef Potocki
109 1742 Christian Wilhelm von Münnich 1686–1768 Христиан Вильгельм Миних
110 1742 Bakar, Gruusia prints 1699–1750 Bakar of Georgia
111 1742 James Francis Edward Keith 1696–1758 Джеймс Кейт
112 1743 Friedrich II (Preisimaa) 1712–1786 Фридрих II, король Пруссии
113 1743 Dmitri Andrejevitš Šepelev 1681–1759 Дмитрий Андреевич Шепелев
114 1743 Johann Christian Gennick surnud 1753 Иоганн Христиан Генник
115 1743 Friedrich Wilhelm von Brühl 1699–1760 Фридрих Вильгельм Брюль
116 1743 Friedrich August I, Oldenburgi hertsog 1711–1785 Friedrich August I. (Oldenburg)
117 1744 Georg Ludwig, Holstein Gottorpi prints 1719–1763 Георг-Людвиг, принц Шлезвиг-Голштинский
118 1744 Friedrich August, Anhalt-Zerbsti vürst 1734–1793 Katariina II vend Christian August (Anhalt-Zerbst)
119 1745 Herman Cedercreutz 1684–1754 Herman Cedercreutz
120 1745 Friedrich Christian von Sachsen 1722–1763 Фридрих Кристиан (курфюрст Саксонии)
121 1746 Philipp Christoph von und zu Erthal 1689–1748 Philipp Christoph von und zu Erthal
122 1746 Johann Friedrich von Schönberg 1691–1762 Иоганн Фридрих Шенберг
123 1746 Christian von Loß 1697–1770 Christian von Loß
124 1746 Mihhail Mihhailovitš Golitsõn 1684–1764 admiral Михаил Михайлович Голицын (генерал-адмирал)
125 1747 Johann Franz von Pretlach surnud 1767 Austria kindralfeldmarssal Иоганн Франц Претлах
126 1747 August Aleksander Czartoryski 1697–1782 Vene vojevood Poolas August Aleksander Czartoryski
127 1749 Christian Ludwig II, Mecklenburg-Schwerini hertsog 1683–1756 Christian Ludwig II. (Mecklenburg-Schwerin)
128 1751 Kirill Grigorjevitš Razumovski 1728–1803 Кирилл Григорьевич Разумовский
129 1751 Aleksander Borissovitš Buturlin 1694–1767 Александр Борисович Бутурлин
130 1751 Mihhail Illarionovitš Vorontsov 1714–1767 Михаил Илларионович Воронцов
131 1751 Boriss Grigorjevitš Jussupov 1695–1759 Борис Григорьевич Юсупов
132 1751 Stepan Fjodorovitš Apraksin 1702–1758 Степан Фёдорович Апраксин
133 1752 Johann Ludwig Pott von Luberas 1687–1752 Tallinna, Paldiski jt. sadamate insener Иоганн-Людвиг Люберас барон фон-Пот
134 1753 Aleksander Ivanovitš Šuvalov 1710–1771 Александр Иванович Шувалов
135 1753 Pjotr Ivanovitš Šuvalov 1710–1763 Пётр Иванович Шувалов
136 1753 Hermann Karl von Keyserlingk 1696–1764 Герман Карл фон Кейзерлинг
137 1754 Fryderyk Michał Czartoryski 1696–1775 Fryderyk Michał Czartoryski
138 1754 Karl Ludwig von Wolfersdorf граф Карл Людвиг Волферсдорф
139 1754 Paul I 1754–1801 Павел Петрович
140 1755 Hans von Löser 1704–1763 граф Ганс фон Лезер
141 1755 Carl Sigismund von Arnim 1700–1773 Карл Сигизмунд Арним
142 1755 Nikolai Esterházy surnud 1762 граф Николай Эстергази
143 1757 Jan Jerzy Flemming 1699–1771 Jan Jerzy Flemming
144 1757 Piotr Paweł Sapieha 1701–1771 Piotr Paweł Sapieha
145 1757 Ludwig Siegfried Vitzthum von Eckstädt 1716–1777 Ludwig Siegfried Vitzthum von Eckstädt
146 1758 Michał Kazimierz Radziwiłł Rybeńko 1702–1762 Michał Kazimierz Radziwiłł Rybeńko
147 1758 Jan Klemens Branicki 1689–1771 Jan Klemens Branicki
148 1758 Karl Christian Joseph von Sachsen 1733–1796 Kuramaa hertsog Karl von Sachsen
149 1758 Jean-François de Bellegarde surnud 1769 Жан Франсуа Беллегард
150 1758 Pjotr Semjonovitš Saltõkov 1698–1772 Пётр Семёнович Салтыков
151 1758 William W. Fermor 1704–1771 Виллим Виллимович Фермор
152 1758 George Browne 1698–1792 Юрий Юрьевич Броун
153 1760 Karl Philipp Franz von Hohenlohe-Bartenstein 1702–1763 Карл Филипп Франц, владетельный князь Гогенлоэ-Бартенштейн
154 1760 Peter August Friedrich, Holstein-Becki hertsog 1696–1775 Петр Август Фридрих, принц Голштейн-Бекский,
155 1760 August Kazimierz Sułkowski 1722–1763 August Kazimierz Sułkowski
156 1760 Zahar Danilovitš Mišukov 1684–1762 Захар Данилович Мишуков
157 1760 Carl Leonhard Marschall von Biberstein Карл Леонард Маршал фон Биберштейн
158 1760 Semjon Kirillovitš Narõškin 1710–1775 Семён Кириллович Нарышкин
159 1761 Pjotr Spiridonovitš Sumarokov 1709–1780 Пётр Спиридонович Сумароков

Peeter III aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
160 1761 Roman Illarjonovitš Vorontsov 1707–1783 Роман Илларионович Воронцов
161 1761 Nikolaus Friedrich von Korff 1710–1766 Николай Андреевич Корф
162 1761 Peter Bredal (ülemjäägermeister) (ka von Bredahl), Ulila mõisnik
admiral Peter Bredal-i poeg
Пётр Петрович Бредаль
163 1761 Martin Karlovitš Skavronski 1714–1776 Katariina I venna poeg Мартын Карлович Скавронский
164 1761 Pjotr Borissovitš Šeremetev 1713–1788 Пётр Борисович Шереметев
165 1761 Pjotr Grigorjevitš Tšernõšjov 1712–1773 Пётр Григорьевич Чернышёв
166 1762 Karl Ludwig, Holstein-Becki hertsog 1690–1774 Карл Людвиг, герцог Гольштейн-Бекский
167 1762 Pjotr Antonovitš de Vieira 1710–1773 Anton de Vieira poeg Пётр Антонович Девиер
168 1762 Pjotr Rumjantsev-Zadunaiski 1725–1796 Пётр А. Румянцев-Задунайский
169 1762 Alexander Guillemot de Villebois 1716–1781 Kurista ja Sarakuste mõisnik Александр Никитич Вильбоа
170 1762 Ernst Johann Biron 1716–1781 tagastati orden, Vt. jrk. 64 [6] Эрнст Иоганн Бирон
171 1762 Aleksander Aleksandrovitš Narõškin 1726–1795 Александр Александрович Нарышкин
172 1762 Nikita Ivanovitš Panin 1718–1783 [7] Никита Иванович Панин
173 1762 Adam Czartoryski 1734–1823 Adam Kazimierz Czartoryski ?
174 1762 Lev Aleksandrovitš Narõškin 1733–1795 Лев Александрович Нарышкин

Katariina II aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
175 1762 Katariina II 1729–1796 Екатерина Aлексеевна Великая
176 1762 Ivan Lukjanovitš Talõzin 1700–1777 Иван Лукьянович Талызин
177 1762 Karl, Mecklenburg-Strelitzi prints 1741–1816 hiljem hertsog Karl II. (Mecklenburg-Strelitz)
178 1762 Ivan Ivanovitš Nepljujev 1693–1773 Иван Иванович Неплюев
179 1762 Aleksander Mihhailovitš Golitsõn 1718–1783 kindralfeldmarssal Александр Михайлович Голицын
180 1762 Jakov Petrovitš Šahhovskoi 1705–1777 Шаховской, Яков Петрович
181 1762 Zahar Grigorjevitš Tšernõšjov 1722–1784 Захар Григорьевич Чернышёв
182 1762 Aleksei Dmitrijevitš Golitsõn 1697–1768 Алексей Дмитриевич Голицын
183 1763 Grigori Grigorjevitš Orlov 1734–1783 Григорий Григорьевич Орлов
184 1763 Michał Kazimierz Ogiński 1730–1800 Михаил Казимир Огинский
185 1764 Stanisław August Poniatowski 1732–1798 Poola kuningas Станислав Август Понятовский
186 1764 Gustav III 1746–1792 Rootsi kuningas Густав III
187 1764 Stanisław Bernard Gozdzki 1704–1771 Станислав Бернард Гоздский
188 1764 Joachim Litawor Chreptowicz 1729–1812 Иоахим Литавор Хрептович
189 1764 Michał Brzostowski 1722–1784 Michał Brzostowski
190 1764 Peter von Biron 1724–1800 tagastati orden, vt. jrk. 79 Peter von Biron
191 1766 Per Kalling 1700–1795 Петр Каллинг
192 1766 Adolf Siegfried Osten Адольф-Зигфрид Остен
193 1766 Friedrich Albrecht, Anhalt-Bernburgi vürst 1735–1796 Friedrich Albrecht (Anhalt-Bernburg)
194 1767 Pjotr Ivanovitš Panin 1721–1789 [8] [9] Пётр Иванович Панин
195 1767 Mihhail Nikititš Volkonski 1713–1788 Михаил Никитич Волконский
196 1767 Ivan Fjodorovitš Glebov 1707–1774 Иван Фёдорович Глебов
197 1767 Karol Stanisław Radziwiłł Panie Kochanku 1734–1790 Карл Станислав Радзивилл
198 1767 Vassili Mihhailovitš Dolgoruki 1722–1782 Василий Михайлович Долгоруков-Крымский
199 1768 Gabriel Podoski 1719–1777 Gabriel Jan Podoski (Гавриил Ян Подоский)
200 1768 Aleksei Grigorjevitš Orlov 1737–1807 [10] Алексей Григорьевич Орлов
201 1768 Karl von der Osten, gen. Sacken 1721–1794 Karl von Osten-Sacken
202 1768 Ivan Ivanovitš Betskoi 1704–1795 Иван Иванович Бецкой
203 1769 Karl Friedrich, Baden-Durlachi prints 1728–1811 Карл Фридрих Баденский
204 1769 Semjon Ivanovitš Mordvinov 1701–1777 Admiral Семён Иванович Мордвинов
205 1770 Petr Ivanovič Olic (ka Olitz) 1693–1771 Kindral en chef[11] Пётр Иванович Олиц
206 1770 Grigori Andrejevitš Spiridov 1713–1790 Admiral Григорий Андреевич Спиридов
207 1770 Friedrich Heinrich Ludwig, Preisi prints 1726–1802 Фридрих Генрих Людвиг, принц Прусский
208 1771 Irakli 1720–1798 Kartli-Kakheti kuningas Ираклий II Теймуразович
209 1771 Pjotr Dmitrijevitš Eropkin 1724–1805 Kindralporutšik Пётр Дмитриевич Еропкин
210 1771 Friedrich Wilhelm, Preisi prints surnud 1804 Фридрих-Вильгельм, старший принц прусский
211 1772 Dmitri Mihhailovitš Golitsõn 1721–1793 Дмитрий Михайлович Голицын
212 1773 Aleksander Aleksejevitš Vjazemski 1727–1793 Александр Алексеевич Вяземский
213 1774 Franciszek Ksawery Branicki 1731–1819 Ксаверий Петрович Браницкий
214 1774 Ernst von Münnich 1729–1800 Luunja ja Mooste mõisnik Сергей Христофорович (Иоганн Эрнст) Миних
215 1774 Aleksander Mihhailovitš Golitsõn 1723–1807 asekantsler Александр Михайлович Голицын
216 1774 Ludwig IX, Hessen-Darmstadti hertsog 1719–1790 Людвиг IX (ландграф Гессен-Дармштадтский)
217 1774 Ludwig I (Hessen-Darmstadt) 1753–1830 Людвиг, наследный принц Гессен-Дармштадтский
218 1774 Grigori Aleksandrovitš Potjomkin 1739–1791 Григорий Александрович Потёмкин
219 1775 Ivan Grigorjevitš Tšernõšjov 1726–1797 Иван Григорьевич Чернышёв
220 1776 Friedrich Eugen, Württembergi hertsog 1732–1797 Maria Fjodorovna isa Фридрих Евгений, принц Виртемберг-Штуттгартский
221 1776 Aleksander Michał Sapieha 1730–1793 Александр Сапега
222 1776 Józef Potocki 1735–1802 Józef Potocki (Иосиф Потоцкий)
223 1776 Antoni Sułkowski 1735–1796 Антон Сулковский
224 1776 Ignacy Twardowski surnud 1782 граф Твердовский
225 1776 Robert Scipio von Lentulus 1714–1786 Руперт Сципион фон Лентулус
226 1777 Stanisław Poniatowski Poola kindralporutšik Станислав Понятовский
227 1777 Aleksander I 1777–1825 Александр Павлович, великий князь
228 1779 François-Emmanuel Guignard de Saint-Priest 1735–1821 Франсуа Эммануэль Гишар де Сен-При
229 1779 Konstantin Pavlovitš Romanov 1779–1831 Константин Павлович
230 1779 Nikolai Vassiljevitš Repnin 1734–1801 Николай Васильевич Репнин
231 1779 Camillo Marcolini 1739–1814 Камилло Марколини
232 1779 Heinrich Gottlieb von Stutterheim 1718–1789 Генрих Готлиб фон Стутергейм
233 1779 Gustav IV Adolf 1778–1837 Густав Адольф IV
234 1780 Friedrich I, Württembergi kuningas 1754–1816 Maria Fjodorovna vend Фридрих Вильгельм Карл, принц Виртемберг-Штуттгартский
235 1780 Aleksei Petrovitš Melgunov 1722–1788 Алексей Петрович Мельгунов
236 1780 Friedrich Wilhelm II 1744–1797 Фридрих Вильгельм, наследный принц прусский
237 1780 Ferdinando I (Mõlema Sitsiilia) 1751–1825 Фердинанд IV, король сицилийский
238 1781 Peter, Schleswig-Holstein-Gottorpi hertsog 1755–1829 Петр, герцог Шлезвиг-Голштейн-Готторпский
239 1781 Michał Jerzy Wandalin Mniszech 1748–1806 Михаил Ержи Вандалин Мнишек
240 1782 Ivan Ivanovitš Šuvalov 1727–1797 Иван Иванович Шувалов
241 1782 Fjodor Ivanovitš Vadkovski 1712–1783 Фёдор Иванович Вадковский
242 1782 Jacob Aleksandrovitš Bruce 1732–1791 Яков Александрович Брюс
243 1782 Nikolai Ivanovitš Saltõkov 1736–1816 Николай Иванович Салтыков
244 1782 Ivan Petrovitš Saltõkov 1730–1805 Иван Петрович Салтыков
245 1782 Stanisław Szczęsny Potocki 1753–1805 Станислав Феликс Потоцкий
246 1784 Ivan Ostermann 1725–1811 Иван Андреевич Остерман
247 1786 Friedrich von Anhalt-Dessau 1732–1794 W. von Anhalt-Dessau poeg Фёдор Астафьевич Ангальт
248 1786 Valentin Platonovitš Musin-Puškin 1735–1804 Валентин Платонович Мусин-Пушкин
249 1786 Andrei Petrovitš Šuvalov 1744–1789 Андрей Петрович Шувалов
250 1787 Ludwik Tyszkiewicz 1748–1808 Людвиг Скумин-Тышкевич
251 1787 Aleksandr Vassiljevitš Suvorov 1729–1800 Александр Васильевич Суворов
252 1788 Samuel Greigh 1736–1788 Admiral Самуил Карлович Грейг
253 1789 Ivan Ivanovitš Möller-Zakomelski 1725–1790 Kindral en chef Иван Иванович Меллер-Закомельский
254 1789 Ludwig von Anhalt-Bernburg Kindralleitnant Людвиг, принц Ангальт-Бернбургский
255 1789 Karl, Nassau-Siegeni prints 1743–1808 Viitseadmiral Карл Генрих Нассау-Зиген
256 1789 Juri Vladimirovitš Dolgoruki 1740–1830 Kindral en chef Юрий Владимирович Долгоруков
257 1790 Vassili Jakovlevitš Tšitšagov 1726–1809 Admiral Василий Яковлевич Чичагов
258 1790 Aleksander Aleksandrovitš Prozorovski 1733–1809 Kindral en chef Александр Александрович Прозоровский
259 1790 Otto Heinrich Igelström 1737–1823 Kindral en chef Осип Андреевич Игельстрём
260 1790 Gustav Moritz Armfelt 1757–1814 Густав Мориц Армфельт
261 1790 Aleksander Andrejevitš Bezborodko 1746–1799 Александр Андреевич Безбородко
262 1792 Aleksander Nikolajevitš Samoilov 1744–1814 Kindralprokurör Александр Николаевич Самойлов
263 1792 Mihhail Vassiljevitš Kahovski 1734–1800 Kindralkuberner Михаил Васильевич Каховский
264 1792 Mihhail Nikititš Kretšetnikov 1729–1793 Михаил Никитич Кречетников
265 1793 Alexius Friedrich Christian (Anhalt-Bernburg) 1767–1834 Алексиус-Фридрих-Кристиан, Ангальт-Бернбургский
266 1793 Platon Aleksandrovitš Zubov 1767–1822 Платон Александрович Зубов
267 1793 Jacob Johann von Sievers 1731–1808 Яков Ефимович Сиверс
268 1793 Ivan Vassiljevitš Gudovitš 1741–1820 Иван Васильевич Гудович
269 1793 Mihhail Mihhailovitš Izmailov 1719–1800 Михаил Михайлович Измайлов
270 1793 Fjodor Ostermann 1723–1804 Фёдор Андреевич Остерман
271 1793 Pjotr Aleksejevitš Golitsõn 1731–1810 Senaator Пётр Алексеевич Голицын
272 1793 Peter Passek 1736–1804 Kindralkuberner [12] Пётр Богданович Пассек
273 1794 Valerian Aleksandrovitš Zubov 1771–1804 Kindralporutšik Валериан Александрович Зубов
274 1794 Aleksei Naumovitš Senjavin 1716–1797 Admiral Алексей Наумович Сенявин
275 1794 Aleksander Sergejevitš Stroganov 1733–1811 Александр Сергеевич Строганов
276 1796 Johann Adolf von Loß 1731–1811 Иоганн Адольф Лос
277 1796 Christian Gotthelf Gutschmidt 1721–1798 Христиан Готтгельф Гутшмид
278 1796 Nikolai Pavlovitš Romanov 1796–1855 hiljem Venemaa keiser Николай Павлович
279 1796 Karl, Södermanlandi hertsog 1748–1818 hiljem Rootsi kuningas Карл, принц шведский, Зюдерманландский герцог

Paul I aegsed kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
280 1796 Nikolai Petrovitš Arharov 1740–1814 Kindralkuberner Николай Петрович Архаров
281 1796 Nikolai Aleksandrovitš Zubov 1763–1805 Николай Александрович Зубов
282 1796 Gavriil (Petrov) 1730–1801 Esimene usutegelasest kavaler Гавриил II (Пётр Петрович Петров-Шапошников)
283 1796 Ivan Logginovitš Golenišev-Kutuzov 1729–1801 Admiral Иван Логгинович Голенищев-Кутузов
284 1796 Aleksei Borissovitš Kurakin 1759–1830 [13] Алексей Борисович Куракин
285 1796 Aleksander Kruse 1731–1799 Admiral Александр Иванович Круз
286 1796 Pjotr Ivanovitš Pušin 1723–1812 Admiral Пётр Иванович Пущин

Hilisemad kavalerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jrk. Aasta Nimi Eluaastad Märkused Interwiki
1799 Grigori Grigorjevitš Kušeljov 1754–1833 Admiral Григорий Григорьевич Кушелёв
1799 Louis XVIII 1755–1824 Prantsusmaa kuningas
1807 Napoleon I 1769–1821 Tilsiti rahu Наполеон I Бонапарт
1807 Jérôme Bonaparte 1784–1860 Tilsiti rahu Жером Бонапарт
1807 Louis Alexandre Berthier 1753–1815 Tilsiti rahu Луи Александр Бертье
1807 Joachim Murat 1767–1815 Tilsiti rahu Иоахим Мюрат
1807 Charles-Maurice de Talleyrand-Périgord 1754–1838 Tilsiti rahu Шарль Морис де Талейран-Перигор
1807 Levin August von Bennigsen 1745–1826 Леонтий Леонтьевич Беннигсен
1808 Friedrich Wilhelm von Buxhoeveden 1750–1811 [14] Фёдор Фёдорович Буксгевден
Sergei Fjodorovitš Golitsõn 1748–1810 (Golizyn) [15] Сергей Фёдорович Голицын
Sergei Kuzmitš Vjasmitinov 1744–1819 (Wjasmittinow) [16] Сергей Кузьмич Вязмитинов
Friedrich Karl Ludwig, Schleswig-Holstein-Sonderburg-Becki krahv 1757–1816 Фридрих Карл Людвиг Гольштейн-Бек
Alexander Friedrich Karl von Württemberg 1771–1833 Александр Вюртембергский
1812 Aleksander Petrovitš Tormasov 1752–1819 Александр Петрович Тормасов
1813 Michael Andreas Barclay de Tolly 1761–1818 Михаил Богданович Барклай-де-Толли
1814 Frédéric-César de la Harpe 1754–1838 Фредерик Сезар Лагарп
Ivan Pavlovitš Kutaissov 1759–1834 (Kutaissow) [17] Иван Павлович Кутайсов
Paul Friedrich August von Holstein-Oldenburg 1783–1853 Август Павел Фридрих Ольденбургский
1815 Arthur Wellesley, Wellingtoni hertsog 1769–1852 Артур Уэлсли Веллингтон
Dmitri Aleksandrovitš Gurjev 1751–1825 (Gurjew) [18] Дмитрий Александрович Гурьев
Nikolai Semjonovitš Mordvinov 1754–1845 (Mordwinow) [19] Николай Семёнович Мордвинов
1828 Hans Karl von Diebitsch-Zabalkanski 1785–1831 (Diebitsch-Sabalkanski) [20] Иван Иванович Дибич-Забалканский
    Kurt von Stedingk 1746–1837 Курт фон Стедингк
Gustav Ernst von Stackelberg 1766–1850 Густав Оттонович Штакельберг
1831 Karl Wilhelm von Toll 1777–1842 Карл Фёдорович Толь
1834 Alexander von Benckendorff 1783–1844 Александр Христофорович Бенкендорф
1837 Michael von Speransky 1772–1839 (Speranski) [21] Михаил Михайлович Сперанский
Ernst I, Saksi-Coburg-Gotha hertsog 1784–1844 Эрнст I, герцог Саксен-Кобург-Готский
Maximilian, Leuchtenbergi hertsog 1817–1852 Максимилиан Лейхтенбергский
1852 Alexander von Lüders 1790–1874 Александр Николаевич Лидерс
1849 Eduard Ferdinand Woldemar von Adlerberg 1791–1884 [22] Владимир Федорович Адлерберг
1863 Paul von Grabbe 1789–1875 [23] [24] Павел Христофорович Граббе
1870 Paul Demetrius Kotzebue 1801–1884 [25] Павел Евстафьевич Коцебу
1874 Alexander von Adlerberg 1818–1888 [26] Александр Владимирович Адлерберг
1874 Moritz Reinhold von Grünewaldt 1797–1877 [27] Родион Егорович Гринвальд
1878 Franz Eduard von Totleben 1818–1884 [28] [29] Эдуард Иванович Тотлебен
1878 Eduard von Baranoff 1811–1884 Эдуард Трофимович Баранов
Georg, Mecklenburg-Strelitzi hertsog 1824–1876 Георг, герцог Мекленбург-Стрелицкий
Georg Alexander, Mecklenburg-Strelitzi hertsog 1859–1909 Георгий, герцог Мекленбург-Стрелицкий
Eugen, Leuchtenbergi hertsog 1847–1901 Vürst Romanovski Евгений, герцог Лейхтенбергский
1917 Roman Petrovitš Romanov 1896–1978 Роман Петрович Романов
1917 Frederik IX 1899–1972 viimane kavaler принц Дании Фредерик