Venezuela riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Venezuela riigipeade loend loetleb iseseisva Venezuela riigipead.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Seadusandliku võimu juhid
1811, 14. juuli 1812, 3. aprill Esimene triumviraat
Cristóbal de Mendoza (17721829)
Juan de Escalona (17681833)
Baltasar Padrón (17...–1817)
1812, 3. aprill 1812, 19. mai Teine triumviraat
Francisco Javier Mayz (17661833)
Fernando Rodríguez del Toro (17721822)
Juan Germán Roscio (17631821)
Francisco Javier de Ustáriz (17721814)
Francisco Espejo (17581814)
Armee ülemjuhataja
1812, 19. mai 1812, 25. juuli Francisco de Miranda (17501816)
Riigipea
1813, 8. august 1819, 15. veebruar Simón Bolívar (17831830)
Presidendid
1819, 15. veebruar Francisco Antonio Zea ajutine (17661822)
1819, 15. veebruar 1819, 17. detsember Simón Bolívar (17831830)
1830, 13. jaaniar 1835, 20. jaanuar José Antonio Páez (1) (17901873)
1835, 20. jaanuar 1835, 9. veebruar Andrés Narvarte ajutine (1) (17811853)
1835, 9. veebruar 1835, 8. juuli José María Vargas (1) (17861854)
1835, 9. juuli 1835, 13. juuli Pedro Briceño ajutine (17921835)
1835, 13. juuli 1835, 28. juuli Santiago Mariño (17881854)
1835, 28. juuli 1835, 20. august José María Carreño ajutine (1) (17921849)
1835, 20. august 1836, 24. aprill José María Vargas (2) (17861854)
1836, 24. aprill 1837, 20. jaanuar Andrés Narvarte ajutine (2) (17811853)
1837, 20. jaanuar 1837, 11. märts José María Carreño ajutine (2) (17921849)
1837, 11. märts 1839, 1. veebruar Carlos Soublette ajutine (1) (17891870)
1839, 1. veebruar 1843, 20. jaanuar José Antonio Páez (2) (17901873)
1843, 20. jaanuar 1843, 28. jaanuar Santos Michelena ajutine (17971848)
1843, 28. jaanuar 1847, 20. jaanuar Carlos Soublette ajutine (2) (17891870)
1847, 20. jaanuar 1847, 1. märts Diego Bautista Urbaneja ajutine (17821856)
1847, 1. märts 1851, 20. jaanuar José Tadeo Monagas (1) (17841868)
1851, 20. jaanuar 1851, 5. veebruar Antonio Leocadio Guzmán ajutine (18011884)
1851, 5. veebruar 1855, 20. jaanuar José Gregorio Monagas (17951858)
1855, 20. jaanuar 1855, 31. jaanuar Joaquín Herrera ajutine (18131884)
1855, 31. jaanuar 1858, 15. märts José Tadeo Monagas (2) (17841868)
1858, 15. märts 1858, 18. märts Pedro Gual (1) (17831862)
1858, 18. märts 1859, 2. august Julián Castro (18051875)
1859, 2. august 1859, 29. september Pedro Gual ajutine (2) (17831862)
1859, 29. september 1861, 20. mai Manuel Felipe de Tovar (18031866)
1861, 21. mai 1861, 10. september Pedro Gual ajutine (3) (17831862)
1861, 10. september 1863, 17. juuni José Antonio Páez (3) (17901873)
1863, 17. juuni 1863, 24. juuli Antonio Guzmán Blanco ajutine (1) (18291899)
1863, 24. juuli 1865, 18. märts Juan Crisóstomo Falcón (1) (18201870)
1865, 18. märts 1865, 7. juuni Antonio Guzmán Blanco ajutine (2) (18291899)
1865, 7. juuni 1868, 27. juuni Juan Crisóstomo Falcón (2) (18201870)
1868, 28. juuni 1869, 8. märts Guillermo Tell Villegas (1) (18231907)
1869, 8. märts 1870, 20. märts José Ruperto Monagas ajutine (18311880)
1870, 20. märts 1870, 11. aprill Juan Vicente González ajutine (18251902)
1870, 11. aprill 1870, 27. aprill Esteban Palacios ajutine (18351876)
1870, 27. aprill 1877, 20. veebruar Antonio Guzmán Blanco (3) (18291899)
1877, 21. veebruar 1877, 2. märts Jacinto Gutiérrez Martínez ajutine (1) (18081884)
1877, 2. märts 1878, 30. november Francisco Linares Alcántara (18251878)
1878, 30. november 1879, 1. jaanuar Jacinto Gutiérrez Martínez ajutine (2) (18081884)
1879, 1. jaanuar 1879, 13. veebruar José Gregorio Valera ajutine
1879, 13. veebruar 1879, 26. veebruar Gregorio Cedeño (18301891)
1879, 26. veebruar 1879, 8. mai Antonio Guzmán Blanco (4) (18291899)
1879, 8. mai 1879, 12. mai José Rafael Pacheco ajutine (18291884)
1879, 12. mai 1884, 27. aprill Antonio Guzmán Blanco (5) (18291899)
1884, 27. aprill 1886, 27. aprill Joaquín Crespo (1) (18411898)
1886, 27. aprill 1886, 15. september Manuel Antonio Diez ajutine (18381916)
1886, 15. september 1888, 5. juuli Antonio Guzmán Blanco (6) (18291899)
1888, 5. juuli 1890, 19. märts Juan Pablo Rojas Paúl (18261905)
1890, 19. märts 1892, 17. juuni Raimundo Andueza Palacio (18461900)
1892, 17. juuni 1892, 2. september Guillermo Tell Villegas ajutine (2) (18231907)
1892, 2. september 1892, 6. oktoober Guillermo Tell Villegas Pulido ajutine (18541949)
1892, 7. oktoober 1894, 28. veebruar Joaquín Crespo ajutine (2) (18411898)
1894, 28. veebruar 1894, 14. märts Manuel Guzmán Álvarez ajutine (1) (18301912)
1894, 14. märts 1898, 20. veebruar Joaquín Crespo (3) (18411898)
1898, 20. veebruar 1898, 28. veebruar Manuel Guzmán Álvarez ajutine (2) (18301912)
1898, 28. veebruar 1899, 20. oktoober Ignacio Andrade (18391925)
1899, 20. oktoober 1899, 23. oktoober Víctor Rodríguez Párraga ajutine (18361918)
1899, 23. oktoober 1909, 11. august Cipriano Castro (18581924)
1909, 17. veebruar 1910, 19. aprill Juan Vicente Gómez (1) (18571935)
1910, 19. aprill 1910, 29 . aprill Emilio Constantino Guerrero ajutine (18661920)
1910, 29. aprill 1910, 3. juuni Jesús Ramón Ayala ajutine
1910, 3. juuni 1914, 19. aprill Juan Vicente Gómez (2) (18571935)
1914, 19. aprill 1922, 24. juuni Victorino Márquez Bustillos ajutine (18581941)
1922, 24. juuni 1929, 19. aprill Juan Vicente Gómez (3) (18571935)
1929, 19 . aprill 1931, 13. juuni Juan Bautista Pérez (18691952)
1931, 13. juuni 1931, 13. juuli Pedro Itriago Chacín ajutine (18751936)
1931, 13. juuli 1935, 17. detsember Juan Vicente Gómez (4) (18571935)
1935, 17. detsember 1936, 19. aprill Eleazar López Contreras (1) (18831973)
1936, 19. aprill 1936, 29. aprill Arminio Borjas ajutine (18681942)
1936, 29. aprill 1941, 5. mai Eleazar López Contreras (2) (18831973)
1941, 5. mai 1945, 19. oktoober Isaías Medina Angarita (18971953)
1945, 19. oktoober 1948, 15. veebruar Rómulo Betancourt (1) (19081981)
1948, 15. veebruar 1948, 24. november Rómulo Gallegos (18841969)
1948, 24. november 1952, 2. detsember Sõjaväeline hunta
Carlos Delgado Chalbaud (19091950)
Marcos Pérez Jiménez (19142001)
Luis Felipe Llovera Páez (19131977)
Germán Suárez Flamerich (19071990)
1952, 2. detsember 1958, 23. jaanuar Marcos Pérez Jiménez (19142001)
1958, 23. jaanuar 1958, 14. november Wolfgang Larrazábal (19112003)
1958, 14. november 1959, 13. veebruar Edgar Sanabria Arcia (19111989)
1959, 13. veebruar 1964, 11. märts Rómulo Betancourt (2) (19081981)
1964, 11. märts 1969, 11. märts Raúl Leoni (19051972)
1969, 11. märts 1974, 12. märts Rafael Caldera (1) (19162009)
1974, 12. märts 1979, 12. märts Carlos Andrés Pérez (1) (19222010)
1979, 12. märts 1984, 2. veebruar Luis Herrera Campins (19252007)
1984, 2. veebruar 1989, 2. veebruar Jaime Lusinchi (19242014)
1989, 2. veebruar 1993, 31. august Carlos Andrés Pérez (2) (19222010)
1993, 21. mai 1993, 5. juuni Octavio Lepage (valitses eemaldatud Pérezi eest) (1923–)
1993, 5. juuni 1994, 2. veebruar Ramón José Velásquez ajutine (19162014)
1994, 2. veebruar 1999, 2. veebruar Rafael Caldera (2) (19162009)
1999, 2. veebruar 2002, 12. aprill Hugo Chávez (1) (19542013)
2002, 12. aprill 2002, 13. aprill Pedro Carmona Estanga (1941–)
2002, 13. aprill 2002, 14. aprill Diosdado Cabello ajutine (1963–)
2002, 14. aprill 2013, 5. märts Hugo Chávez (2) (19542013)
2013, 5. märts 2013, 19. aprill Nicolás Maduro (kohusetäitja) (1962–)
2013, 19. aprill Nicolás Maduro (1962–)