Värvuste loend põhivärvinimede järgi

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Värvuste loend)
Jump to navigation Jump to search

Värvuste loend loetleb erinevaid värvusi. Tegemist on mittetäieliku loeteluga.

Nimistust on välja jäetud hele- ja tume- eesliidetega värvinimed, kuid on olemas teised toonikvaliteeti kirjeldavad omadussõnad.

Roosa[muuda | muuda lähteteksti]

Roosad värvitoonid
abc põrsaroosa, põrsasroosa[1]
abc beebiroosa
abc puudriroosa[2]
abc virsikuroosa[3]
abc vanaroosa[4]
abc madararoosa[5]
abc lõheroosa[6]
abc Muhu roosa, kiperoosa[7]
abc korallroosa[8][9]
abc ihukarva, inkarnaat
abc külmroosa
abc fuksiaroosa[10]
abc barbiroosa
abc purpurroosa

Punane[muuda | muuda lähteteksti]

Punased värvitoonid
abc punane (RGB primaarvärv), puhas punane
abc magentapunane (protsessvärv)
abc karmiinpunane[11]
abc rubiinpunane
abc paburitsipunane
abc sarlakpunane[12]
abc kinaverpunane[13]
abc kaadmiumpunane[14]
abc korallpunane
abc granaatõunapunane[15]
abc vaarikpunane[16]
abc madarapunane[17]
abc krapipunane[18]
abc purpurpunane[19]
abc lihakarva
abc inglispunane[20]
abc india punane[21]
abc rootsipunane[22]
abc türgipunane, adrianoopoli punane[23]
abc veneetsiapunane[24]
abc kirsspunane[25]
abc veinipunane[26]
abc burgundiapunane[27][28]
abc bordoopunane[29]
abc poleerpunane ehk caput mortuum[30]
abc peedipunane[31]

Oranž[muuda | muuda lähteteksti]

Oranžid värvitoonid
abc oranž, apelsinivärvi [32]
abc mandariinioranž, mandariinivärvi [33]
abc aprikoosikarva [34]
abc porgandikarva, porgandipunane [35]
abc roostekarva, roostepunane[36]
abc terrakotavärvi[37]
abc vasekarva[38][39]

Kollane[muuda | muuda lähteteksti]

Kollased värvitoonid
Kollased värvitoonid
abc primaarkollane (protsessvärv)[40]
abc sidrunkollane[41][42]
abc ookerkollane[43]
abc kaadmiumkollane[44]
abc aureoliinkollane
abc hele naapolikollane[45][46]
abc naapolikollane[47]
abc sinepikollane[48]
abc merevaikkollane, merevaigukarva[49]
abc safrankollane[50]
abc melonikollane[51][52]
abc nurmenukukollane, priimulakollane[53]
abc kullerkupukollane[54]
abc mesikollane, meekarva[55]
abc rapsikollane[56]
abc õlgkollane
abc messingivärvi, messingkollane[57]
abc kuldkollane, kullakarva[58]
abc maisikollane[59][60]
abc seemiskollane (beurre frais)[61]
abc mangokollane[62][63]
abc šampanjavärvi[64]
abc valkjaskollane[65]
abc kahvatukollane[66]
abc kanaarikollane [67]
abc tuhkjaskollane, hallikaskollane
abc paatjas[68]
abc vahakollane[69]
abc väävelkollane

Roheline[muuda | muuda lähteteksti]

Rohelised värvitoonid
abc laimiroheline
abc pistaatsiaroheline
abc mandliroheline
abc šartröösroheline, šartröösikarva[70]
abc õunroheline[71]
abc kiiviroheline[72]
abc salatiroheline[73][74]
abc absindivärvi[75]
abc papagoiroheline
abc mürkroheline [76]
abc malahhiitroheline [77]
abc smaragdroheline
abc vaseroheline (verdigris)[78]
abc kroomhüdroksiidroheline, viridiaanroheline
abc nefriitroheline[79][80]
abc akvamariinroheline [81][82]
abc haiglaroheline, mündiroheline[83]
abc seladoniroheline [84]
abc salveiroheline [85]
abc tuhmroheline [86]
abc kroomroheline[87]
abc spinatiroheline[88]
abc pudelroheline
abc oliivroheline
abc khakiroheline[89]

Sinine[muuda | muuda lähteteksti]

Helesinised ja sinakasrohelised värvitoonid
Sinised värvitoonid
abc ultramariinsinine[90]
abc koobaltsinine[91]
abc tsüaansinine (protsessvärv)
abc tsüaansinine (ekraanil)
abc akvamariinsinine
abc türkiissinine
abc paabulinnusinine[3][92]
abc meresinine[93][94]
abc petroolisinine[95][96]
abc beebisinine[97]
abc asuursinine (taevakarva[98])[99]
abc Egiptuse sinine [100]
abc lipusinine, Eesti lipu sinine[101][102]
abc taevasinine[103]
abc elektrisinine [104]
abc safiirsinine
abc indigosinine, potisinine[17][105]
abc meelespeasinine
abc linaõissinine[4]
abc rukkilillesinine[106]
abc lavendlisinine, lavendlivärvi[107][108]
abc suitssinine [109]
abc teksasinine (denim) [110]
abc purpursinine[111]
abc preisi sinine [112][113]
abc mereväesinine [114]
abc öösinine[115][116], ka tindisinine
abc Yves Kleini sinine, IKB[117][118]

Lilla ja violetne[muuda | muuda lähteteksti]

Lillad värvitoonid
Punakaslillad värvitoonid
abc ametüstlilla[119]
abc purpurne, purpurivärvi[19]
abc sirelililla[120]
abc hüatsindivärvi, hüatsindililla[121]
abc kannikesevärvi, viiulisinine
abc sinakasvioletne
abc ploomikarva, ploomililla[122]
abc baklažaanililla[123]

Pruun[muuda | muuda lähteteksti]

Pruunid värvitoonid
abc isabellavärvi[124]
abc liivakarva[125]
abc liivakarva[126]
abc piimakohvi värvi, piimakohvikarva (café au lait)[127]
abc khakivärvi[128]
abc kaamelikarva [129]
abc pähkelpruun [130]
abc kaneelipruun[131]
abc kakaopruun (chocolat au lait)[132]
abc pronkspruun (päevituse kohta) [133]
abc kastanpruun[134][135]
abc kirsipruun
abc karamellikarva[136]
abc konjakikarva, konjakivärvi[137]
abc seepiakarva, seepiapruun [138][139]
abc umbrapruun [140][141]
abc roostepruun [142]
abc šokolaadipruun [143]
abc tubakapruun [144][145]

Hall[muuda | muuda lähteteksti]

Hallid värvitoonid

Valge[muuda | muuda lähteteksti]

abc lumivalge[147]
abc kriitvalge[148]
abc piimvalge[149]
abc liiliavalge[150]
abc elevandiluuvalge[151]
abc marmorvalge[152]
abc naturaalvalge[153]
abc kreemvalge, koorekarva[154]
abc ekrüüvärvi, ekrüüvalge[155]
abc munakoorevärvi[156]
abc kollakasvalge[157]
abc roosakasvalge[157]
abc rohekasvalge[157]

Must[muuda | muuda lähteteksti]

abc must[158]
abc süsimust[158]
abc ronkmust[159]
abc sinkjasmust[159]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. https://www.beautycolorcode.com/fdd7e4
  2. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/136
  3. 3,0 3,1 https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/132
  4. 4,0 4,1 https://liinarees.blogspot.com/2015/11/
  5. https://tasamaal.wordpress.com/2015/07/08/toimetamist-noiakoogis/
  6. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/142
  7. http://villatee.blogspot.com/2013/03/muhu-roosa.html
  8. https://www.colorhexa.com/f88379
  9. https://javer.ee/toode/javer-korallroosa/
  10. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fuchsia
  11. https://www.quirkyscience.com/cochineal-red-dye/
  12. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9carlate
  13. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cinabre
  14. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium2
  15. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenadine
  16. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/framboise
  17. 17,0 17,1 https://handicratt.wordpress.com/2015/08/22/harra-potisinine-ja-proua-madarapunane/
  18. http://www.mummies2pyramids.info/images/red-colors-egypt.png
  19. 19,0 19,1 https://www.colorhexa.com/66023c
  20. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anglais
  21. https://www.colorhexa.com/cd5c5c
  22. https://www.colorhexa.com/801818
  23. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Andrinople
  24. https://www.fabricsandpapers.com/zoffany-paint-venetian-red
  25. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cerise
  26. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenat
  27. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bourgogne
  28. https://www.colorhexa.com/800020
  29. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bordeaux
  30. https://www.colorhexa.com/592720
  31. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/88
  32. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/44
  33. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/mandarine
  34. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/abricot
  35. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/carotte
  36. https://www.colorhexa.com/b7410e
  37. https://www.colorhexa.com/e2725b
  38. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/102
  39. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cuivre
  40. https://www.colorhexa.com/ffff00
  41. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/citron
  42. https://www.colorhexa.com/fff44f
  43. https://www.colorhexa.com/cc9322
  44. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium
  45. https://encycolorpedia.com/f5e3b9
  46. O. Raunam. Joonistamise ja maalimise õpik. ENSV Kunst, 1963
  47. https://encycolorpedia.com/f6d58f
  48. https://www.pantone.com/color-finder/14-0952-TCX
  49. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ambre
  50. https://www.pantone.com/color-finder/14-1064-TPX
  51. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/melon
  52. https://www.ralcolorchart.com/ral-classic/ral-1028-melon-yellow
  53. https://www.pantone.com/color-finder/13-0755-TPX
  54. https://www.pantone.com/color-finder/12-0752-TPX
  55. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/miel
  56. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/colza
  57. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronze#idc19d61e99d06f17d5f7528f1ffc83d53
  58. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/dor%C3%A9
  59. https://www.colorhexa.com/fbec5d
  60. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ma%C3%AFs
  61. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/beurre
  62. https://www.color-hex.com/color-palette/30584
  63. https://m.valsparpaint.com/color-chip.php?id=100913&g=100002&r=lowes
  64. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/champagne
  65. https://www.december.com/html/spec/color1.html
  66. https://www.rapidtables.com/web/color/Yellow_Color.html
  67. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canari
  68. http://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=paatjas
  69. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/154
  70. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chartreuse
  71. https://www.colorhexa.com/8db600
  72. https://www.schemecolor.com/green-inside-of-kiwi-color-palette.php
  73. https://www.colourlovers.com/color/70B226/lettuce_green
  74. https://rgb.to/color/10046/lettuce-green
  75. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/absinthe
  76. https://www.pantone.com/color-finder/16-6444-TPX
  77. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/malachite
  78. http://www.99colors.net/name/verdigris
  79. http://www.arte.ee/et/a/voolimissavi-fimo-effect-57g-nefriitroheline
  80. https://www.unistustekook.ee/tooted/nefriitroheline-jade-toiduvarv-pastana-25g/pastavarvid
  81. https://www.colorhexa.com/89f5d1
  82. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/eau
  83. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/menthe
  84. https://www.pantone.com/color-finder/14-0114-TPX
  85. https://www.colorcombos.com/colors/9AAB89
  86. ISCC-NBS, Moderate Yellowish Green
  87. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chrome2
  88. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9pinard
  89. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki2
  90. https://www.colorhexa.com/120a8f
  91. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cobalt
  92. https://www.december.com/html/spec/color3.html
  93. https://www.colorhexa.com/006994
  94. https://www.trixel.ee/t%C3%B6%C3%B6riidekangas-6869/
  95. http://hex.wikimix.info/en/color-005a73
  96. https://nevotextooted.ee/et-ee/tooted/kattematerjalid/mooblikangad/koik-kangad/harmony/kangas-harmony-22-petrool-09
  97. http://www.99colors.net/name/baby-blue
  98. http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=asuursinine&F=M
  99. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/azur
  100. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9gyptien
  101. http://www.lipuselts.ee/sumboolika/eesti-lipp
  102. https://www.riigikantselei.ee/et/valitsuse-toetamine/eesti-riigi-sumboolika/eesti-lipp
  103. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/c%C3%A9rul%C3%A9en
  104. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9lectrique
  105. http://www.99colors.net/name/indigo
  106. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/barbeau
  107. https://www.colorhexa.com/ccccff
  108. https://riimetex.ee/pood/product-category/softshell-tuhm-lavendlisinine/
  109. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e
  110. https://www.colorhexa.com/1560bd
  111. https://www.colourlovers.com/color/576E9A/Techelet-blue
  112. https://www.colorhexa.com/003153
  113. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Berlin
  114. https://www.colorhexa.com/000080
  115. https://www.color-hex.com/color/191970
  116. http://ralcolors.co/product/ral-5022-night-blue-2/
  117. https://www.colorcombos.com/colors/0033CC
  118. http://facweb.cs.depaul.edu/sgrais/international_klein_blue.htm
  119. https://www.colorhexa.com/9966cc
  120. https://www.pantone.com/color-finder/14-3812-TPX
  121. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/jacinthe
  122. https://www.pantone.com/color-finder/19-3220-TCX
  123. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/aubergine
  124. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/isabelle
  125. https://www.pantone.com/color-finder/15-1225-TPX
  126. https://www.pantone.com/color-finder/13-1008-TPX
  127. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9+au+lait2
  128. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki
  129. https://www.colorhexa.com/c19a6b
  130. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ch%C3%A2taigne
  131. https://encycolorpedia.com/99503c
  132. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat+au+lait
  133. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronz%C3%A93
  134. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marron
  135. https://encycolorpedia.com/954535
  136. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caramel
  137. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cognac
  138. https://www.pantone.com/color-finder/18-0928-TCX
  139. https://www.colorhexa.com/704214
  140. https://couleursleroux.com/produit/pigments/pigment-terre-dombre-naturelle/
  141. https://www.youtube.com/watch?v=UCJThY-oZV4
  142. https://www.pantone.com/color-finder/18-1248-TPX
  143. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat
  144. https://www.pantone.com/color-finder/17-1327-TCX
  145. https://www.beautycolorcode.com/6d5843
  146. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fer
  147. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/blanc
  148. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/craie
  149. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lait
  150. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lis
  151. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ivoire
  152. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marmor%C3%A9en
  153. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cass%C3%A9
  154. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cr%C3%A8me
  155. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9cru
  156. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquille+d%27oeuf
  157. 157,0 157,1 157,2 https://www.c82.net/werner/#whites
  158. 158,0 158,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/charbon
  159. 159,0 159,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/corbeau