Värvuste loend põhivärvinimede järgi

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Värvuste loend)
Jump to navigation Jump to search

Värvuste loend loetleb erinevaid värvusi. Tegemist on mittetäieliku loeteluga.

Nimistust on välja jäetud hele- ja tume- eesliidetega värvinimed, kuid on olemas teised toonikvaliteeti kirjeldavad omadussõnad.

Roosa[muuda | muuda lähteteksti]

Valik roosasid värvitoone
Valik punakasroosasid värvitoone
abc põrsaroosa, põrsasroosa[1]
abc beebiroosa
abc ihukarva, inkarnaat
abc puudriroosa[2]
abc virsikuroosa[3]
abc madararoosa[4]
abc lõheroosa[5]
abc korallroosa[6][7]
abc külmroosa
abc vanaroosa
abc Muhu roosa, kiperoosa
abc fuksiaroosa[8]
abc barbiroosa
abc purpurroosa

Punane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik punaseid värvitoone
abc punane (RGB primaarvärvus)
abc magentapunane (protsessvärv)
abc karmiinpunane[9]
abc rubiinpunane
abc paburitsipunane
abc sarlakpunane[10]
abc kinaverpunane[11]
abc kaadmiumpunane[12]
abc korallpunane
abc granaatõunapunane[13]
abc vaarikpunane[14]
abc madarapunane[15]
abc krapipunane[16]
abc purpurpunane[17]
abc moonpunane[18]
abc mennikpunane[19]
abc vähkpunane[20]
abc lihakarva
abc inglispunane[21]
abc india punane[22]
abc rootsipunane[23]
abc türgipunane[24]
abc veneetsiapunane[25]
abc kirsspunane[26]
abc veinipunane[27]
abc burgundiapunane[28][29]
abc bordoopunane[30]
abc poleerpunane ehk caput mortuum[31]
abc peedipunane[32]

Oranž[muuda | muuda lähteteksti]

Valik oranže värvitoone
abc oranž, apelsinivärvi [33]
abc mandariinioranž, mandariinivärvi [34]
abc aprikoosikarva [35]
abc porgandikarva, porgandipunane [36]
abc roostekarva, roostepunane[37]
abc terrakotavärvi[38]
abc vasekarva[39][40]

Kollane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik kollaseid värvitoone
Valik kollaseid värvitoone
abc kollane (protsessvärv)
abc kollane (RGB sekundaarvärvus)
abc sidrunkollane[41][42]
abc ookerkollane[43]
abc kuningkollane (auripigmendist tehtud värvi värvus)[44]
abc kaadmiumkollane[45]
abc aureoliinkollane
abc hele naapolikollane[46][47]
abc naapolikollane[48]
abc sinepikollane[49]
abc merevaikkollane, merevaigukarva[50]
abc safrankollane[51]
abc melonikollane[52][53]
abc nurmenukukollane, priimulakollane[54]
abc kullerkupukollane[55]
abc mesikollane, meekarva[56]
abc rapsikollane[57]
abc õlgkollane
abc messingivärvi, messingkollane[58]
abc kuldkollane, kullakarva[59]
abc maisikollane[60][61]
abc seemiskollane (beurre frais)[62]
abc mangokollane[63][64]
abc šampanjavärvi[65]
abc valkjaskollane[66]
abc kahvatukollane[67]
abc kanaarikollane [68]
abc tuhkjaskollane, hallikaskollane
abc paatjas[69]
abc vahakollane[70]
abc väävelkollane

Roheline[muuda | muuda lähteteksti]

Valik rohelisi värvitoone
abc laimiroheline
abc pistaatsiaroheline
abc mandliroheline
abc šartröösroheline, šartröösikarva[71]
abc õunroheline[72]
abc kiiviroheline[73]
abc salatiroheline[74][75]
abc absindivärvi[76]
abc papagoiroheline
abc mürkroheline [77]
abc malahhiitroheline [78]
abc smaragdroheline
abc vaseroheline (verdigris)[79]
abc kroomhüdroksiidroheline, viridiaanroheline
abc nefriitroheline[80][81]
abc akvamariinroheline [82][83]
abc haiglaroheline, mündiroheline[84]
abc seladoniroheline [85]
abc salveiroheline [86]
abc tuhmroheline [87]
abc kroomroheline[88]
abc spinatiroheline[89]
abc pudelroheline
abc oliivroheline
abc khakiroheline[90]

Sinine[muuda | muuda lähteteksti]

Valik helesiniseid ja sinakasrohelisi värvitoone
Valik siniseid värvitoone
abc sinine (RGB primaarvärvus)
abc ultramariinsinine[91]
abc koobaltsinine[92]
abc tsüaansinine (protsessvärv)
abc tsüaansinine (RGB sekundaarvärvus)
abc akvamariinsinine
abc türkiissinine
abc paabulinnusinine[3][93]
abc meresinine[94][95]
abc petroolisinine[96][97]
abc beebisinine[98]
abc asuursinine (taevakarva[99])[100]
abc Egiptuse sinine [101]
abc lipusinine, Eesti lipu sinine[102][103]
abc taevasinine[104]
abc elektrisinine [105]
abc safiirsinine
abc indigosinine, potisinine[15][106]
abc meelespeasinine
abc linaõissinine[107]
abc rukkilillesinine[108]
abc lavendlisinine, lavendlivärvi[109][110]
abc suitssinine [111]
abc teksasinine (denim) [112]
abc kuningsinine [113]
abc purpursinine[114]
abc preisi sinine [115][116]
abc mereväesinine [117]
abc öösinine[118][119], ka tindisinine
abc Yves Kleini sinine, IKB[120][121]

Lilla ja violetne[muuda | muuda lähteteksti]

Lillad värvitoonid
Punakaslillad värvitoonid
abc purpurne, purpurivärvi[17]
abc hüatsindivärvi, hüatsindililla[122]
abc sirelililla[123]
abc ametüstlilla[124]
abc kannikesevärvi, viiulisinine
abc ploomikarva, ploomililla[125]
abc sinakasvioletne
abc baklažaanililla[126]
abc kanarbikulilla[127]

Pruun[muuda | muuda lähteteksti]

Pruunid värvitoonid
abc isabellavärvi[128]
abc liivakarva[129]
abc liivakarva[130]
abc piimakohvi värvi, piimakohvikarva (café au lait)[131]
abc khakivärvi[132]
abc kaamelikarva [133]
abc pähkelpruun [134]
abc kaneelipruun[135]
abc kakaopruun (chocolat au lait)[136]
abc pronkspruun (päevituse kohta) [137]
abc kastanpruun[138][139]
abc kirsipruun
abc kohvipruun[140]
abc karamellikarva[141]
abc konjakikarva, konjakivärvi[142]
abc seepiakarva, seepiapruun [143][144]
abc umbrapruun [145][146]
abc roostepruun [147]
abc šokolaadipruun [148]
abc tubakapruun [149][150]

Hall[muuda | muuda lähteteksti]

Hallid värvitoonid
abc antratsiithall[151]
abc graniithall[152]
abc raudhall[153]
abc kiltkivihall, sinakashall[154][155]
abc terashall[156]
abc hõbehall[157]
abc suitshall, suitsukarva[158]
abc tinahall[159]
abc tuhkhall, tuhakarva[160]

Valge[muuda | muuda lähteteksti]

abc lumivalge[161]
abc alabastervalge[162]
abc kriitvalge[163]
abc piimvalge[164]
abc liiliavalge[165]
abc elevandiluuvalge[166]
abc marmorvalge[167]
abc naturaalvalge[168]
abc kreemvalge, koorekarva[169]
abc ekrüüvärvi, ekrüüvalge[170]
abc munakoorevärvi[171]
abc kollakasvalge[172]
abc roosakasvalge[172]
abc pärgamentvalge, pärgamendivärvi[173][174]
abc rohekasvalge[172]

Must[muuda | muuda lähteteksti]

abc must[175]
abc süsimust[175]
abc ronkmust[176]
abc sinkjasmust[176]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. https://www.beautycolorcode.com/fdd7e4
  2. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/136
  3. 3,0 3,1 https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/132
  4. https://tasamaal.wordpress.com/2015/07/08/toimetamist-noiakoogis/
  5. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/142
  6. https://www.colorhexa.com/f88379
  7. https://javer.ee/toode/javer-korallroosa/
  8. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fuchsia
  9. https://www.quirkyscience.com/cochineal-red-dye/
  10. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9carlate
  11. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cinabre
  12. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium2
  13. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenadine
  14. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/framboise
  15. 15,0 15,1 https://handicratt.wordpress.com/2015/08/22/harra-potisinine-ja-proua-madarapunane/
  16. http://www.mummies2pyramids.info/images/red-colors-egypt.png
  17. 17,0 17,1 https://www.colorhexa.com/66023c
  18. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquelicot
  19. https://hexcolor.co/hex/da1212
  20. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9crevisse
  21. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anglais
  22. https://www.colorhexa.com/cd5c5c
  23. https://www.colorhexa.com/801818
  24. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Andrinople
  25. https://www.fabricsandpapers.com/zoffany-paint-venetian-red
  26. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cerise
  27. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenat
  28. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bourgogne
  29. https://www.colorhexa.com/800020
  30. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bordeaux
  31. https://www.colorhexa.com/592720
  32. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/88
  33. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/44
  34. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/mandarine
  35. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/abricot
  36. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/carotte
  37. https://www.colorhexa.com/b7410e
  38. https://www.colorhexa.com/e2725b
  39. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/102
  40. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cuivre
  41. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/citron
  42. https://www.colorhexa.com/fff44f
  43. https://www.colorhexa.com/cc9322
  44. https://hexcolor.co/hex/f2b639
  45. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium
  46. https://encycolorpedia.com/f5e3b9
  47. O. Raunam. Joonistamise ja maalimise õpik. ENSV Kunst, 1963
  48. https://encycolorpedia.com/f6d58f
  49. https://www.pantone.com/color-finder/14-0952-TCX
  50. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ambre
  51. https://www.pantone.com/color-finder/14-1064-TPX
  52. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/melon
  53. https://www.ralcolorchart.com/ral-classic/ral-1028-melon-yellow
  54. https://www.pantone.com/color-finder/13-0755-TPX
  55. https://www.pantone.com/color-finder/12-0752-TPX
  56. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/miel
  57. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/colza
  58. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronze#idc19d61e99d06f17d5f7528f1ffc83d53
  59. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/dor%C3%A9
  60. https://www.colorhexa.com/fbec5d
  61. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ma%C3%AFs
  62. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/beurre
  63. https://www.color-hex.com/color-palette/30584
  64. https://m.valsparpaint.com/color-chip.php?id=100913&g=100002&r=lowes
  65. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/champagne
  66. https://www.december.com/html/spec/color1.html
  67. https://www.rapidtables.com/web/color/Yellow_Color.html
  68. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canari
  69. http://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=paatjas
  70. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/154
  71. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chartreuse
  72. https://www.colorhexa.com/8db600
  73. https://www.schemecolor.com/green-inside-of-kiwi-color-palette.php
  74. https://www.colourlovers.com/color/70B226/lettuce_green
  75. https://rgb.to/color/10046/lettuce-green
  76. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/absinthe
  77. https://www.pantone.com/color-finder/16-6444-TPX
  78. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/malachite
  79. http://www.99colors.net/name/verdigris
  80. http://www.arte.ee/et/a/voolimissavi-fimo-effect-57g-nefriitroheline
  81. https://www.unistustekook.ee/tooted/nefriitroheline-jade-toiduvarv-pastana-25g/pastavarvid
  82. https://www.colorhexa.com/89f5d1
  83. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/eau
  84. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/menthe
  85. https://www.pantone.com/color-finder/14-0114-TPX
  86. https://www.colorcombos.com/colors/9AAB89
  87. ISCC-NBS, Moderate Yellowish Green
  88. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chrome2
  89. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9pinard
  90. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki2
  91. https://www.colorhexa.com/120a8f
  92. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cobalt
  93. https://www.december.com/html/spec/color3.html
  94. https://www.colorhexa.com/006994
  95. https://www.trixel.ee/t%C3%B6%C3%B6riidekangas-6869/
  96. http://hex.wikimix.info/en/color-005a73
  97. https://nevotextooted.ee/et-ee/tooted/kattematerjalid/mooblikangad/koik-kangad/harmony/kangas-harmony-22-petrool-09
  98. http://www.99colors.net/name/baby-blue
  99. http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=asuursinine&F=M
  100. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/azur
  101. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9gyptien
  102. http://www.lipuselts.ee/sumboolika/eesti-lipp
  103. https://www.riigikantselei.ee/et/valitsuse-toetamine/eesti-riigi-sumboolika/eesti-lipp
  104. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/c%C3%A9rul%C3%A9en
  105. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9lectrique
  106. http://www.99colors.net/name/indigo
  107. https://liinarees.blogspot.com/2015/11/
  108. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/barbeau
  109. https://www.colorhexa.com/ccccff
  110. https://riimetex.ee/pood/product-category/softshell-tuhm-lavendlisinine/
  111. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e
  112. https://www.colorhexa.com/1560bd
  113. https://www.pantone.com/color-finder/19-3955-TCX
  114. https://www.colourlovers.com/color/576E9A/Techelet-blue
  115. https://www.colorhexa.com/003153
  116. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Berlin
  117. https://www.colorhexa.com/000080
  118. https://www.color-hex.com/color/191970
  119. http://ralcolors.co/product/ral-5022-night-blue-2/
  120. https://www.colorcombos.com/colors/0033CC
  121. http://facweb.cs.depaul.edu/sgrais/international_klein_blue.htm
  122. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/jacinthe
  123. https://www.pantone.com/color-finder/14-3812-TPX
  124. https://www.colorhexa.com/9966cc
  125. https://www.pantone.com/color-finder/19-3220-TCX
  126. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/aubergine
  127. https://www.ralfarbpalette.de/ral-classic/ral-4003-erikaviolett
  128. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/isabelle
  129. https://www.pantone.com/color-finder/15-1225-TPX
  130. https://www.pantone.com/color-finder/13-1008-TPX
  131. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9+au+lait2
  132. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki
  133. https://www.colorhexa.com/c19a6b
  134. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ch%C3%A2taigne
  135. https://encycolorpedia.com/99503c
  136. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat+au+lait
  137. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronz%C3%A93
  138. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marron
  139. https://encycolorpedia.com/954535
  140. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9
  141. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caramel
  142. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cognac
  143. https://www.pantone.com/color-finder/18-0928-TCX
  144. https://www.colorhexa.com/704214
  145. https://couleursleroux.com/produit/pigments/pigment-terre-dombre-naturelle/
  146. https://www.youtube.com/watch?v=UCJThY-oZV4
  147. https://www.pantone.com/color-finder/18-1248-TPX
  148. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat
  149. https://www.pantone.com/color-finder/17-1327-TCX
  150. https://www.beautycolorcode.com/6d5843
  151. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anthracite
  152. https://www.pantone.com/color-finder/18-5204-TPG
  153. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fer
  154. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ardoise2
  155. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ardoise
  156. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/acier2
  157. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/argent
  158. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e2
  159. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9tain
  160. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cendr%C3%A9
  161. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/blanc
  162. https://www.beautycolorcode.com/f2f0e6
  163. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/craie
  164. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lait
  165. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lis
  166. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ivoire
  167. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marmor%C3%A9en
  168. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cass%C3%A9
  169. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cr%C3%A8me
  170. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9cru
  171. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquille+d%27oeuf
  172. 172,0 172,1 172,2 https://www.c82.net/werner/#whites
  173. https://www.beautycolorcode.com/d0c8b0
  174. https://www.pantone.com/color-finder/13-0908-TPX
  175. 175,0 175,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/charbon
  176. 176,0 176,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/corbeau