Värvuste loend põhivärvinimede järgi

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Värvuste loend loetleb erinevaid värvusi. Tegemist on mittetäieliku loeteluga.

Nimistust on välja jäetud hele- ja tume- eesliidetega värvinimed, kuid on olemas teised toonikvaliteeti kirjeldavad omadussõnad.

Roosa[muuda | muuda lähteteksti]

Valik roosasid värvitoone
Valik punakasroosasid värvitoone
abc põrsaroosa, põrsasroosa[1]
abc beebiroosa
abc puudriroosa[2]
abc ihukarva, inkarnaat
abc virsikuroosa
abc madararoosa[3]
abc lõheroosa[4]
abc korallroosa[5][6]
abc vanaroosa
abc Muhu roosa, kiperoosa
abc kompvekiroosa (rose bonbon, rose nanane)[7]
abc fuksiaroosa[8]
abc barbiroosa
abc purpurroosa
abc külmroosa

Punane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik punaseid värvitoone
abc punane (RGB primaarvärvus)
abc magentapunane (protsessvärv)
abc karmiinpunane[9]
abc rubiinpunane
abc paburitsipunane
abc sarlakpunane[10]
abc kinaverpunane[11]
abc kaadmiumpunane[12]
abc korallpunane
abc granaatõunapunane[13]
abc vaarikpunane[14]
abc madarapunane[15]
abc krapipunane[16]
abc purpurpunane[17]
abc moonpunane[18]
abc mennikpunane[19]
abc vähkpunane[20]
abc lihakarva
abc Pompei punane
abc inglispunane[21]
abc india punane[22]
abc rootsipunane[23]
abc veneetsiapunane[24]
abc tellispunane[25]
abc hennapunane[26]
abc türgipunane
abc kirsspunane[27]
abc veinipunane[28]
abc burgundiapunane[29][30]
abc bordoopunane[31]
abc poleerpunane ehk caput mortuum
abc peedipunane[32]

Oranž[muuda | muuda lähteteksti]

Valik oranže värvitoone
abc oranž, apelsinivärvi [33]
abc koldsepunane, Muhu oranž[34]
abc mandariinioranž, mandariinivärvi [35]
abc aprikoosikarva, aprikoosikollane[36]
abc kõrvitsakollane[37]
abc porgandikarva, porgandipunane [38]
abc roostekarva, roostepunane
abc terrakotavärvi[39]
abc vasekarva, vaskpunane [40][41]

Kollane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik kollaseid värvitoone
Valik kollaseid värvitoone
abc kollane (protsessvärv)
abc kollane (RGB sekundaarvärvus)
abc sidrunkollane[42][43]
abc ookerkollane[44][45]
abc kuningkollane (auripigmendist tehtud värvi värvus)[46]
abc kaadmiumkollane[47]
abc aureoliinkollane
abc Napoli kollane[48][49]
abc Napoli kollane[50]
abc sinepikollane[51]
abc merevaikkollane, merevaigukarva[52]
abc safrankollane[53]
abc melonikollane[54][55]
abc nurmenukukollane, priimulakollane[56]
abc kullerkupukollane[57]
abc mesikollane, meekarva[58]
abc rapsikollane[59]
abc õlgkollane
abc messingivärvi, messingkollane[60]
abc kuldkollane, kullakarva[61]
abc maisikollane
abc seemiskollane (chamois)[62]
abc mangokollane[63][64]
abc šampanjavärvi[65]
abc valkjaskollane[66]
abc kahvatukollane[67]
abc kanaarikollane [68]
abc tuhkjaskollane, hallikaskollane
abc paatjas[69]
abc vahakollane[70]
abc väävelkollane

Roheline[muuda | muuda lähteteksti]

Valik rohelisi värvitoone
abc laimiroheline
abc pistaatsiaroheline
abc mandliroheline
abc šartröösroheline, šartröösikarva[71]
abc õunroheline[72]
abc kiiviroheline[73]
abc salatiroheline[74][75]
abc absindivärvi[76]
abc papagoiroheline
abc mürkroheline [77]
abc malahhiitroheline [78]
abc smaragdroheline
abc sinakasroheline, pardiroheline(bleu canard, teal)[79]
abc kroomhüdroksiidroheline, viridiaanroheline
abc vaseroheline (verdigris)[80]
abc nefriitroheline[81][82]
abc akvamariinroheline [83][84]
abc haiglaroheline, mündiroheline[85]
abc mereroheline[86]
abc seladoniroheline [87]
abc salveiroheline [88]
abc tuhmroheline [89]
abc reseedaroheline [90]
abc kroomroheline[91]
abc spinatiroheline[92]
abc pudelroheline
abc oliivroheline
abc khakiroheline[93]
abc samblaroheline

Sinine[muuda | muuda lähteteksti]

Valik helesiniseid ja sinakasrohelisi värvitoone
Valik siniseid värvitoone
abc sinine (RGB primaarvärvus)
abc ultramariinsinine[94]
abc koobaltsinine[95]
abc tsüaansinine (protsessvärv)
abc tsüaansinine (RGB sekundaarvärvus)
abc akvamariinsinine
abc türkiissinine
abc rohekassinine, pardisinine (bleu canard, teal)[96]
abc paabulinnusinine[97]
abc meresinine[98][99]
abc petroolisinine[100][101]
abc beebisinine[102]
abc asuursinine (taevakarva[103])[104]
abc Egiptuse sinine [105]
abc lipusinine, Eesti lipu sinine[106][107]
abc taevasinine[108]
abc elektrisinine [109]
abc safiirsinine
abc indigosinine, potisinine[15][110]
abc meelespeasinine
abc linaõissinine[111]
abc rukkilillesinine[112]
abc lavendlisinine, lavendlivärvi[113][114]
abc suitssinine [115]
abc pastellsinine, sinerõikasinine[116][117]
abc teksasinine (denim) [118]
abc kuningsinine [119]
abc purpursinine[120]
abc preisi sinine [121][122]
abc mereväesinine [123]
abc öösinine[124][125], ka tindisinine
abc Yves Kleini sinine, IKB[126][127]

Lilla ja violetne[muuda | muuda lähteteksti]

Valik lillasid värvitoone
Valik punakaslillasid värvitoone
abc purpurne, purpurivärvi[17]
abc hüatsindivärvi, hüatsindililla[128]
abc sirelililla[129][130]
abc ametüstlilla[131]
abc kannikesevärvi, viiulisinine
abc piiskopililla
abc ploomikarva, ploomililla
abc baklažaanililla[132]
abc kanarbikulilla[133]
abc kassinaerililla, kassinaeriroosa (mauve)

Pruun[muuda | muuda lähteteksti]

Valik pruune värvitoone
abc beež
abc isabellavärvi[134]
abc liivakarva[135]
abc liivakarva[136]
abc piimakohvi värvi, piimakohvikarva (café au lait)[137]
abc khakivärvi[138]
abc kaamelikarva [139]
abc pähkelpruun [140]
abc kaneelipruun[141]
abc kakaopruun (chocolat au lait)[142]
abc pronkspruun (jume kohta) [143]
abc kastanpruun[144][145]
abc kirsipruun
abc konjakikarva, konjakivärvi[146]
abc roostepruun [147]
abc karamellikarva[148]
abc kohvipruun[149]
abc seepiakarva, seepiapruun [150][151]
abc umbrapruun [152][153]
abc šokolaadipruun [154]
abc tubakapruun [155][156]
abc kanepikarva [157]

Hall[muuda | muuda lähteteksti]

Valik halle värvitoone
abc antratsiithall[158]
abc graniithall
abc raudhall[159]
abc kiltkivihall, sinakashall[160][161]
abc terashall[162]
abc hõbehall
abc suitshall, suitsukarva[163]
abc tinahall[164]
abc tuhkhall, tuhakarva
abc tuvihall

Valge[muuda | muuda lähteteksti]

abc lumivalge[165]
abc alabastervalge[166]
abc kriitvalge[167]
abc piimvalge[168]
abc liiliavalge[169]
abc elevandiluuvalge[170]
abc marmorvalge[171]
abc naturaalvalge[172]
abc kreemvalge, koorekarva[173]
abc ekrüüvärvi, ekrüüvalge[174]
abc munakoorevärvi[175]
abc kollakasvalge[176]
abc roosakasvalge[176]
abc pärgamentvalge, pärgamendivärvi[177][178]
abc rohekasvalge[176]

Must[muuda | muuda lähteteksti]

abc must[179]
abc süsimust[179]
abc ronkmust[180]
abc sinkjasmust[180]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. https://www.beautycolorcode.com/fdd7e4
  2. https://www.pantone.com/color-finder/14-1312-TCX
  3. https://tasamaal.wordpress.com/2015/07/08/toimetamist-noiakoogis/
  4. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/142
  5. https://www.colorhexa.com/f88379
  6. https://javer.ee/toode/javer-korallroosa/
  7. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bonbon
  8. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fuchsia
  9. https://www.quirkyscience.com/cochineal-red-dye/
  10. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9carlate
  11. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cinabre
  12. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium2
  13. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenadine
  14. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/framboise
  15. 15,0 15,1 https://handicratt.wordpress.com/2015/08/22/harra-potisinine-ja-proua-madarapunane/
  16. http://www.mummies2pyramids.info/images/red-colors-egypt.png
  17. 17,0 17,1 https://www.colorhexa.com/66023c
  18. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquelicot
  19. https://hexcolor.co/hex/da1212
  20. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9crevisse
  21. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anglais
  22. https://www.colorhexa.com/cd5c5c
  23. https://www.colorhexa.com/801818
  24. https://www.fabricsandpapers.com/zoffany-paint-venetian-red
  25. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/brique
  26. https://www.pantone.com/color-finder/19-1334-TCX
  27. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cerise
  28. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenat
  29. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bourgogne
  30. https://www.colorhexa.com/800020
  31. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bordeaux
  32. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/88
  33. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/44
  34. R. Piiri. Eesti kihelkondade värvid. Tallinn 2018
  35. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/mandarine
  36. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/abricot
  37. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/citrouille
  38. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/carotte
  39. https://www.colorhexa.com/e2725b
  40. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/102
  41. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cuivre
  42. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/citron
  43. https://www.colorhexa.com/fff44f
  44. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ocre
  45. https://www.colorhexa.com/cc9322
  46. https://buildersdigestnetwork.wordpress.com/2014/08/05/pigments-from-the-renaissance/
  47. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium
  48. https://encycolorpedia.com/f5e3b9
  49. O. Raunam. Joonistamise ja maalimise õpik. ENSV Kunst, 1963
  50. https://encycolorpedia.com/f6d58f
  51. https://www.pantone.com/color-finder/14-0952-TCX
  52. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ambre
  53. https://www.pantone.com/color-finder/14-1064-TPX
  54. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/melon
  55. https://www.ralcolorchart.com/ral-classic/ral-1028-melon-yellow
  56. https://www.pantone.com/color-finder/13-0755-TPX
  57. https://www.pantone.com/color-finder/12-0752-TPX
  58. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/miel
  59. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/colza
  60. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronze#idc19d61e99d06f17d5f7528f1ffc83d53
  61. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/dor%C3%A9
  62. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chamois
  63. https://www.color-hex.com/color-palette/30584
  64. https://m.valsparpaint.com/color-chip.php?id=100913&g=100002&r=lowes
  65. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/champagne
  66. https://www.december.com/html/spec/color1.html
  67. https://www.rapidtables.com/web/color/Yellow_Color.html
  68. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canari
  69. http://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=paatjas
  70. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/154
  71. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chartreuse
  72. https://www.colorhexa.com/8db600
  73. https://www.schemecolor.com/green-inside-of-kiwi-color-palette.php
  74. https://www.colourlovers.com/color/70B226/lettuce_green
  75. https://rgb.to/color/10046/lettuce-green
  76. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/absinthe
  77. https://www.pantone.com/color-finder/16-6444-TPX
  78. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/malachite
  79. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canard
  80. http://www.99colors.net/name/verdigris
  81. http://www.arte.ee/et/a/voolimissavi-fimo-effect-57g-nefriitroheline
  82. https://www.unistustekook.ee/tooted/nefriitroheline-jade-toiduvarv-pastana-25g/pastavarvid
  83. https://www.colorhexa.com/89f5d1
  84. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/eau
  85. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/menthe
  86. https://www.pantone.com/color-finder/16-5421-TCX
  87. https://www.pantone.com/color-finder/14-0114-TPX
  88. https://www.colorcombos.com/colors/9AAB89
  89. ISCC-NBS, Moderate Yellowish Green
  90. https://www.ralfarbpalette.de/ral-classic/ral-6011-resedagrun
  91. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chrome2
  92. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9pinard
  93. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki2
  94. https://www.colorhexa.com/120a8f
  95. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cobalt
  96. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canard
  97. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/paon
  98. https://www.colorhexa.com/006994
  99. https://www.trixel.ee/t%C3%B6%C3%B6riidekangas-6869/
  100. http://hex.wikimix.info/en/color-005a73
  101. https://nevotextooted.ee/et-ee/tooted/kattematerjalid/mooblikangad/koik-kangad/harmony/kangas-harmony-22-petrool-09
  102. http://www.99colors.net/name/baby-blue
  103. http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=asuursinine&F=M
  104. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/azur
  105. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9gyptien
  106. http://www.lipuselts.ee/sumboolika/eesti-lipp
  107. https://www.riigikantselei.ee/et/valitsuse-toetamine/eesti-riigi-sumboolika/eesti-lipp
  108. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/c%C3%A9rul%C3%A9en
  109. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9lectrique
  110. http://www.99colors.net/name/indigo
  111. https://liinarees.blogspot.com/2015/11/
  112. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/barbeau
  113. https://www.colorhexa.com/ccccff
  114. https://riimetex.ee/pood/product-category/softshell-tuhm-lavendlisinine/
  115. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e
  116. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/pastel
  117. https://www.bleu-de-lectoure.com/
  118. https://www.colorhexa.com/1560bd
  119. https://www.pantone.com/color-finder/19-3955-TCX
  120. https://www.colourlovers.com/color/576E9A/Techelet-blue
  121. https://www.colorhexa.com/003153
  122. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Berlin
  123. https://www.colorhexa.com/000080
  124. https://www.color-hex.com/color/191970
  125. http://ralcolors.co/product/ral-5022-night-blue-2/
  126. https://www.colorcombos.com/colors/0033CC
  127. http://facweb.cs.depaul.edu/sgrais/international_klein_blue.htm
  128. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/jacinthe
  129. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lilas
  130. https://www.pantone.com/color-finder/14-3812-TPX
  131. https://www.colorhexa.com/9966cc
  132. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/aubergine
  133. https://www.ralfarbpalette.de/ral-classic/ral-4003-erikaviolett
  134. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/isabelle
  135. https://www.pantone.com/color-finder/15-1225-TPX
  136. https://www.pantone.com/color-finder/13-1008-TPX
  137. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9+au+lait2
  138. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki
  139. https://www.colorhexa.com/c19a6b
  140. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ch%C3%A2taigne
  141. https://encycolorpedia.com/99503c
  142. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat+au+lait
  143. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronz%C3%A93
  144. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marron
  145. https://encycolorpedia.com/954535
  146. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cognac
  147. https://www.pantone.com/color-finder/18-1248-TPX
  148. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caramel
  149. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9
  150. https://www.pantone.com/color-finder/18-0928-TCX
  151. https://www.colorhexa.com/704214
  152. https://couleursleroux.com/produit/pigments/pigment-terre-dombre-naturelle/
  153. https://www.youtube.com/watch?v=UCJThY-oZV4
  154. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat
  155. https://www.pantone.com/color-finder/17-1327-TCX
  156. https://www.beautycolorcode.com/6d5843
  157. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chanvre
  158. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anthracite
  159. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fer
  160. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ardoise2
  161. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ardoise
  162. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/acier2
  163. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e2
  164. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9tain
  165. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/blanc
  166. https://www.beautycolorcode.com/f2f0e6
  167. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/craie
  168. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lait
  169. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lis
  170. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ivoire
  171. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marmor%C3%A9en
  172. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cass%C3%A9
  173. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cr%C3%A8me
  174. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9cru
  175. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquille+d%27oeuf
  176. 176,0 176,1 176,2 https://www.c82.net/werner/#whites
  177. https://www.beautycolorcode.com/d0c8b0
  178. https://www.pantone.com/color-finder/13-0908-TPX
  179. 179,0 179,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/charbon
  180. 180,0 180,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/corbeau