Värvuste loend põhivärvinimede järgi

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Värvuste loend loetleb erinevaid värvusi. Tegemist on mittetäieliku loeteluga.

Nimistust on välja jäetud hele- ja tume- eesliidetega värvinimed, kuid on olemas teised toonikvaliteeti kirjeldavad omadussõnad.

Roosa[muuda | muuda lähteteksti]

Valik roosasid värvitoone
Valik punakasroosasid värvitoone
abc roosa (HTML Pink)
abc põrsaroosa, põrsasroosa[1]
abc beebiroosa
abc puudriroosa
abc ihukarva, inkarnaat
abc virsikuroosa
abc madararoosa[2]
abc lõheroosa[3][4]
abc korallroosa
abc vanaroosa
abc Muhu roosa, kiperoosa
abc kompvekiroosa (rose bonbon, rose nanane)[5]
abc fuksiaroosa[6]
abc barbiroosa
abc šokiroosa[7][8]
abc purpurroosa
abc külmroosa
abc roosiroosa, roosipunane[9]
abc roosiroosa, roosipunane[10]
abc flamingoroosa[11]
abc geraaniumroosa[12]
abc koiduroosa[13]

Punane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik punaseid värvitoone
abc punane (RGB primaarvärvus)
abc magentapunane (protsessvärv)
abc karmiinpunane[14]
abc rubiinpunane
abc paburitsipunane
abc sarlakpunane[15]
abc kinaverpunane[16]
abc kaadmiumpunane[17]
abc korallpunane
abc granaatõunapunane[18]
abc vaarikpunane[19]
abc madarapunane[20]
abc krapipunane[21]
abc amarandipunane
abc purpurpunane[22]
abc moonpunane[23]
abc mennikpunane[24]
abc vähkpunane
abc lihapunane, lihakarva
abc Pompei punane
abc inglispunane[25]
abc india punane[26]
abc rootsipunane[27]
abc granaatpunane[28]
abc veneetsiapunane[29]
abc tellispunane[30]
abc hennapunane[31]
abc türgipunane
abc kirsspunane[32]
abc veinipunane[33]
abc burgundiapunane[34][35]
abc bordoopunane[36]
abc härjaverepunane ehk sang de bœuf
abc poleerpunane ehk caput mortuum
abc peedipunane[37]

Oranž[muuda | muuda lähteteksti]

Valik oranže värvitoone
abc oranž
abc apelsinikollane, apelsinivärvi [38]
abc Muhu oranž, koldsepunane[39]
abc mandariinioranž, mandariinivärvi [40]
abc aprikoosikollane, aprikoosikarva[41]
abc melonikollane
abc kõrvitsakollane[42]
abc porgandipunane, porgandikarva [43]
abc roostepunane, roostekarva
abc terrakotapunane
abc vaskpunane, vasekarva [44][45]

Kollane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik kollaseid värvitoone
Valik kollaseid värvitoone
abc kollane (protsessvärv)
abc kollane (RGB sekundaarvärvus)
abc sidrunkollane
abc tsitriinkollane
abc ookerkollane
abc kuningkollane (auripigmendist tehtud värvi värvus)[46]
abc kaadmiumkollane[47]
abc aureoliinkollane
abc Napoli kollane[48]
abc Napoli kollane
abc sinepikollane[49]
abc merevaikkollane, merevaigukarva[50]
abc safrankollane
abc nurmenukukollane, priimulakollane[51]
abc kullerkupukollane[52]
abc õlgkollane
abc mesikollane, meekarva[53]
abc messingivärvi, messingkollane[54]
abc kuldkollane, kullakarva[55]
abc maisikollane
abc nisukollane[56]
abc võikollane, võikarva
abc rebukollane[57]
abc sappkollane, sapikarva[58]
abc seemiskollane (chamois)[59]
abc mangokollane[60][61]
abc šampanjavärvi[62]
abc valkjaskollane[63]
abc kahvatukollane[64]
abc tuhkjaskollane, hallikaskollane
abc paatjas[65]
abc vahakollane[66]
abc rapsikollane
abc väävelkollane
abc kanaarikollane
abc caca-d'oie

Roheline[muuda | muuda lähteteksti]

Valik rohelisi värvitoone
abc roheline (RGB primaarvärvus)
abc mandliroheline
abc pistaatsiaroheline
abc laimiroheline
abc aniisiroheline
abc šartröösroheline, šartröösikarva[67]
abc õunroheline
abc kiiviroheline[68]
abc salatiroheline[69][70]
abc absindivärvi[71]
abc papagoiroheline
abc mürkroheline [72]
abc malahhiitroheline [73]
abc smaragdroheline
abc sinakasroheline, pardiroheline(vert canard, vert sarcelle, teal)[74]
abc kroomhüdroksiidroheline, viridiaanroheline
abc vaseroheline ehk vaseroosteroheline (verdigris)[75]
abc nefriitroheline[76][77]
abc akvamariinroheline, vesiroheline[78][79]
abc haiglaroheline, mündiroheline[80]
abc mereroheline
abc seladoniroheline
abc salveiroheline
abc tuhmroheline [81]
abc reseedaroheline
abc kroomroheline[82]
abc spinatiroheline[83]
abc pudelroheline
abc oliivroheline
abc khakiroheline[84]
abc samblaroheline

Sinine[muuda | muuda lähteteksti]

Valik helesiniseid ja sinakasrohelisi värvitoone
Valik siniseid värvitoone
abc sinine (RGB primaarvärvus)
abc ultramariinsinine[85]
abc koobaltsinine[86]
abc tsüaansinine (protsessvärv)
abc tsüaansinine (RGB sekundaarvärvus)
abc akvamariinsinine
abc türkiissinine
abc Tiffany sinine
abc lõunameresinine
abc jääsinine
abc rohekassinine, pardisinine (bleu canard, teal)[87]
abc paabulinnusinine
abc meresinine[88][89]
abc petroolisinine[90][91]
abc beebisinine[92]
abc asuursinine (taevakarva[93])[94]
abc Egiptuse sinine [95]
abc lipusinine, Eesti lipu sinine[96][97]
abc taevasinine[98]
abc elektrisinine [99]
abc rukkilillesinine[100]
abc teksasinine ehk denim[101]
abc safiirsinine
abc indigosinine, potisinine
abc meelespeasinine
abc linaõissinine[102]
abc lavendlisinine, lavendlivärvi[103][104]
abc suitssinine
abc pastellsinine, sinerõikasinine[105][106]
abc kuningsinine [107]
abc purpursinine[108]
abc preisi sinine [109][110]
abc mereväesinine [111]
abc öösinine[112][113], ka tindisinine
abc violettsinine
abc Yves Kleini sinine, IKB[114][115]

Lilla ehk violetne[muuda | muuda lähteteksti]

Valik lillasid värvitoone
Valik punakaslillasid värvitoone
abc purpurne, purpurivärvi[22]
abc hüatsindisinine, hüatsindililla[116]
abc kellukasinine, kellukalilla[117]
abc sirelililla[118][119]
abc lavendlililla[120]
abc ametüstlilla
abc kannikeselilla, viiulisinine
abc piiskopililla
abc ploomikarva, ploomililla
abc baklažaanililla
abc heliotroobivärvi, heliotroobililla[121]
abc kanarbikulilla, kanarbikuroosa[122]
abc kassinaerililla, kassinaeriroosa (mauve)
abc parma kannikese lilla[123][124]
abc gris de lin[125]

Pruun[muuda | muuda lähteteksti]

Valik pruune värvitoone
abc beež
abc isabellavärvi[126]
abc liivakarva[127]
abc liivakarva[128]
abc piimakohvi värvi, piimakohvikarva (café au lait)[129]
abc khakivärvi[130]
abc kaamelikarva [131]
abc pähkelpruun
abc kaneelpruun[132]
abc kakaopruun (chocolat au lait)[133]
abc pronkspruun (jume kohta) [134]
abc kastanpruun
abc kirsipruun
abc konjakikarva, konjakivärvi[135]
abc roostepruun
abc karamellikarva[136]
abc kohvipruun[137]
abc seepiakarva, seepiapruun
abc umbrapruun [138][139]
abc šokolaadipruun [140]
abc poripruun, porikarva [141]
abc tubakapruun [142][143]
abc kanepikarva [144]

Hall[muuda | muuda lähteteksti]

Valik halle värvitoone
abc antratsiithall[145]
abc graniithall
abc raudhall[146]
abc kiltkivihall
abc terashall[147]
abc hõbehall
abc pärlhall[148]
abc suitshall, suitsukarva[149]
abc tinahall[150]
abc tuhkhall, tuhakarva
abc tuvihall

Valge[muuda | muuda lähteteksti]

abc lumivalge[151]
abc alabastervalge[152]
abc kriitvalge[153]
abc piimvalge[154]
abc liiliavalge[155]
abc elevandiluuvalge[156]
abc marmorvalge[157]
abc naturaalvalge[158]
abc kreemvalge, kreemikas, koorekarva
abc ekrüüvärvi, ekrüüvalge
abc munakoorevärvi[159]
abc kollakasvalge[160]
abc roosakasvalge[160]
abc pärgamentvalge, pärgamendivärvi[161][162]
abc rohekasvalge[160]

Must[muuda | muuda lähteteksti]

abc must[163]
abc süsimust[163]
abc ronkmust[164]
abc tintmust[165]
abc eebenmust[166]
abc pigimust[167]
abc sinkjasmust[164]
abc oonüksmust

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. https://www.beautycolorcode.com/fdd7e4
  2. https://tasamaal.wordpress.com/2015/07/08/toimetamist-noiakoogis/
  3. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/142
  4. https://sunnyday.ee/toode/soonik-l-he-heleroosa-265gr-95-pv-5-el/
  5. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bonbon
  6. https://sunnyday.ee/?s=fuksia&post_type=product
  7. https://www.colorhexa.com/fc0fc0
  8. https://www.crfashionbook.com/fashion/a28941540/shocking-pink-elsa-schiaparelli-history/
  9. https://www.c82.net/werner/#reds
  10. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:K.u.k._Farbenkastl_1912_(1).png
  11. https://www.pantone.com/color-finder/15-1821-TCX
  12. https://www.pantone.com/color-finder/17-1753-TCX
  13. https://www.pantone.com/color-finder/15-1920+TCX
  14. https://www.quirkyscience.com/cochineal-red-dye/
  15. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9carlate
  16. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cinabre
  17. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium2
  18. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenadine
  19. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/framboise
  20. https://handicratt.wordpress.com/2015/08/22/harra-potisinine-ja-proua-madarapunane/
  21. http://www.mummies2pyramids.info/images/red-colors-egypt.png
  22. 22,0 22,1 https://www.colorhexa.com/66023c
  23. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquelicot
  24. https://www.colourlovers.com/color/E34239/Minium
  25. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anglais
  26. https://www.colorhexa.com/cd5c5c
  27. https://www.colorhexa.com/801818
  28. https://www.pantone.com/color-finder/19-1655-TCX
  29. https://www.fabricsandpapers.com/zoffany-paint-venetian-red
  30. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/brique
  31. https://www.pantone.com/color-finder/19-1334-TCX
  32. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cerise
  33. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenat
  34. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bourgogne
  35. https://www.colorhexa.com/800020
  36. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bordeaux
  37. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/88
  38. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/orange
  39. R. Piiri. Eesti kihelkondade värvid. Tallinn 2018
  40. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/mandarine
  41. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/abricot
  42. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/citrouille
  43. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/carotte
  44. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/102
  45. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cuivre
  46. https://buildersdigestnetwork.wordpress.com/2014/08/05/pigments-from-the-renaissance/
  47. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium
  48. O. Raunam. Joonistamise ja maalimise õpik. ENSV Kunst, 1963
  49. https://www.pantone.com/color-finder/14-0952-TCX
  50. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ambre
  51. https://www.pantone.com/color-finder/13-0755-TPX
  52. https://www.pantone.com/color-finder/12-0752-TPX
  53. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/miel
  54. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronze#idc19d61e99d06f17d5f7528f1ffc83d53
  55. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/dor%C3%A9
  56. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bl%C3%A9
  57. https://www.pantone.com/color-finder/14-0846-TCX
  58. https://colorfuldots.com/color/a15e28
  59. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chamois
  60. https://www.color-hex.com/color-palette/30584
  61. https://m.valsparpaint.com/color-chip.php?id=100913&g=100002&r=lowes
  62. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/champagne
  63. https://www.december.com/html/spec/color1.html
  64. https://www.rapidtables.com/web/color/Yellow_Color.html
  65. http://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=paatjas
  66. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/154
  67. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chartreuse
  68. https://www.schemecolor.com/green-inside-of-kiwi-color-palette.php
  69. https://www.colourlovers.com/color/70B226/lettuce_green
  70. https://rgb.to/color/10046/lettuce-green
  71. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/absinthe
  72. https://www.pantone.com/color-finder/16-6444-TPX
  73. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/malachite
  74. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canard
  75. http://www.99colors.net/name/verdigris
  76. http://www.arte.ee/et/a/voolimissavi-fimo-effect-57g-nefriitroheline
  77. https://www.unistustekook.ee/tooted/nefriitroheline-jade-toiduvarv-pastana-25g/pastavarvid
  78. https://www.colorhexa.com/89f5d1
  79. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/eau
  80. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/menthe
  81. ISCC-NBS, Moderate Yellowish Green
  82. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chrome2
  83. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9pinard
  84. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki2
  85. https://www.colorhexa.com/120a8f
  86. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cobalt
  87. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canard
  88. https://www.colorhexa.com/006994
  89. https://www.trixel.ee/t%C3%B6%C3%B6riidekangas-6869/
  90. http://hex.wikimix.info/en/color-005a73
  91. https://nevotextooted.ee/et-ee/tooted/kattematerjalid/mooblikangad/koik-kangad/harmony/kangas-harmony-22-petrool-09
  92. http://www.99colors.net/name/baby-blue
  93. http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=asuursinine&F=M
  94. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/azur
  95. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9gyptien
  96. http://www.lipuselts.ee/sumboolika/eesti-lipp
  97. https://www.riigikantselei.ee/et/valitsuse-toetamine/eesti-riigi-sumboolika/eesti-lipp
  98. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/c%C3%A9rul%C3%A9en
  99. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9lectrique
  100. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/barbeau
  101. https://www.colorhexa.com/1560bd
  102. https://liinarees.blogspot.com/2015/11/
  103. https://www.colorhexa.com/ccccff
  104. https://riimetex.ee/pood/product-category/softshell-tuhm-lavendlisinine/
  105. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/pastel
  106. https://www.bleu-de-lectoure.com/
  107. https://www.pantone.com/color-finder/19-3955-TCX
  108. https://www.colourlovers.com/color/576E9A/Techelet-blue
  109. https://www.colorhexa.com/003153
  110. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Berlin
  111. https://www.colorhexa.com/000080
  112. https://www.color-hex.com/color/191970
  113. http://ralcolors.co/product/ral-5022-night-blue-2/
  114. https://www.colorcombos.com/colors/0033CC
  115. http://facweb.cs.depaul.edu/sgrais/international_klein_blue.htm
  116. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/jacinthe
  117. https://www.c82.net/werner/#purples
  118. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lilas
  119. https://www.pantone.com/color-finder/14-3812-TPX
  120. https://www.colorhexa.com/9966cc
  121. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/h%C3%A9liotrope
  122. https://www.ralfarbpalette.de/ral-classic/ral-4003-erikaviolett
  123. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/parme
  124. https://dea.digar.ee/cgi-bin/dea?a=d&d=uudisleht19390507.1.11
  125. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/gris+de+lin
  126. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/isabelle
  127. https://www.pantone.com/color-finder/15-1225-TPX
  128. https://www.pantone.com/color-finder/13-1008-TPX
  129. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9+au+lait2
  130. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki
  131. https://www.colorhexa.com/c19a6b
  132. https://www.pantone.com/color-finder/19-1436-TCX
  133. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat+au+lait
  134. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronz%C3%A93
  135. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cognac
  136. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caramel
  137. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9
  138. https://couleursleroux.com/produit/pigments/pigment-terre-dombre-naturelle/
  139. https://www.youtube.com/watch?v=UCJThY-oZV4
  140. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat
  141. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/boueux
  142. https://www.pantone.com/color-finder/17-1327-TCX
  143. https://www.beautycolorcode.com/6d5843
  144. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chanvre
  145. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anthracite
  146. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fer
  147. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/acier2
  148. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/perle
  149. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e2
  150. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9tain
  151. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/blanc
  152. https://www.beautycolorcode.com/f2f0e6
  153. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/craie
  154. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lait
  155. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lis
  156. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ivoire
  157. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marmor%C3%A9en
  158. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cass%C3%A9
  159. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquille+d%27oeuf
  160. 160,0 160,1 160,2 https://www.c82.net/werner/#whites
  161. https://www.beautycolorcode.com/d0c8b0
  162. https://www.pantone.com/color-finder/13-0908-TPX
  163. 163,0 163,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/charbon
  164. 164,0 164,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/corbeau
  165. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/encre
  166. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ébène
  167. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bitume