Värvuste loend põhivärvinimede järgi

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Värvuste loend loetleb erinevaid värvusi. Tegemist on mittetäieliku loeteluga.

Nimistust on välja jäetud hele- ja tume- eesliidetega värvinimed, kuid on olemas teised toonikvaliteeti kirjeldavad omadussõnad.

Roosa[muuda | muuda lähteteksti]

Valik roosasid värvitoone
Valik punakasroosasid värvitoone
abc põrsaroosa, põrsasroosa[1]
abc beebiroosa
abc puudriroosa
abc ihukarva, inkarnaat
abc virsikuroosa
abc madararoosa[2]
abc lõheroosa[3]
abc korallroosa
abc vanaroosa
abc Muhu roosa, kiperoosa
abc kompvekiroosa (rose bonbon, rose nanane)[4]
abc fuksiaroosa
abc barbiroosa
abc purpurroosa
abc külmroosa

Punane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik punaseid värvitoone
abc punane (RGB primaarvärvus)
abc magentapunane (protsessvärv)
abc karmiinpunane[5]
abc rubiinpunane
abc paburitsipunane
abc sarlakpunane[6]
abc kinaverpunane[7]
abc kaadmiumpunane[8]
abc korallpunane
abc granaatõunapunane[9]
abc vaarikpunane[10]
abc madarapunane[11]
abc krapipunane[12]
abc amarandipunane
abc purpurpunane[13]
abc moonpunane[14]
abc mennikpunane[15]
abc vähkpunane[16]
abc lihakarva
abc Pompei punane
abc inglispunane[17]
abc india punane[18]
abc rootsipunane[19]
abc veneetsiapunane[20]
abc tellispunane[21]
abc hennapunane[22]
abc türgipunane
abc kirsspunane[23]
abc veinipunane[24]
abc burgundiapunane[25][26]
abc bordoopunane[27]
abc poleerpunane ehk caput mortuum
abc peedipunane[28]

Oranž[muuda | muuda lähteteksti]

Valik oranže värvitoone
abc oranž, apelsinivärvi [29]
abc koldsepunane, Muhu oranž[30]
abc mandariinioranž, mandariinivärvi [31]
abc aprikoosikarva, aprikoosikollane[32]
abc kõrvitsakollane[33]
abc porgandikarva, porgandipunane [34]
abc roostekarva, roostepunane
abc terrakotavärvi[35]
abc vasekarva, vaskpunane [36][37]

Kollane[muuda | muuda lähteteksti]

Valik kollaseid värvitoone
Valik kollaseid värvitoone
abc kollane (protsessvärv)
abc kollane (RGB sekundaarvärvus)
abc sidrunkollane
abc tsitriinkollane
abc ookerkollane
abc kuningkollane (auripigmendist tehtud värvi värvus)[38]
abc kaadmiumkollane[39]
abc aureoliinkollane
abc Napoli kollane[40]
abc Napoli kollane
abc sinepikollane[41]
abc merevaikkollane, merevaigukarva[42]
abc safrankollane
abc melonikollane[43][44]
abc nurmenukukollane, priimulakollane[45]
abc kullerkupukollane[46]
abc mesikollane, meekarva[47]
abc rapsikollane[48]
abc õlgkollane
abc messingivärvi, messingkollane[49]
abc kuldkollane, kullakarva[50]
abc maisikollane
abc seemiskollane (chamois)[51]
abc mangokollane[52][53]
abc šampanjavärvi[54]
abc valkjaskollane[55]
abc kahvatukollane[56]
abc kanaarikollane [57]
abc tuhkjaskollane, hallikaskollane
abc paatjas[58]
abc vahakollane[59]
abc väävelkollane

Roheline[muuda | muuda lähteteksti]

Valik rohelisi värvitoone
abc laimiroheline
abc pistaatsiaroheline
abc mandliroheline
abc šartröösroheline, šartröösikarva[60]
abc õunroheline[61]
abc kiiviroheline[62]
abc salatiroheline[63][64]
abc absindivärvi[65]
abc papagoiroheline
abc mürkroheline [66]
abc malahhiitroheline [67]
abc smaragdroheline
abc sinakasroheline, pardiroheline(bleu canard, teal)[68]
abc kroomhüdroksiidroheline, viridiaanroheline
abc vaseroheline (verdigris)[69]
abc nefriitroheline[70][71]
abc akvamariinroheline [72][73]
abc haiglaroheline, mündiroheline[74]
abc mereroheline[75]
abc seladoniroheline [76]
abc salveiroheline [77]
abc tuhmroheline [78]
abc reseedaroheline [79]
abc kroomroheline[80]
abc spinatiroheline[81]
abc pudelroheline
abc oliivroheline
abc khakiroheline[82]
abc samblaroheline

Sinine[muuda | muuda lähteteksti]

Valik helesiniseid ja sinakasrohelisi värvitoone
Valik siniseid värvitoone
abc sinine (RGB primaarvärvus)
abc ultramariinsinine[83]
abc koobaltsinine[84]
abc tsüaansinine (protsessvärv)
abc tsüaansinine (RGB sekundaarvärvus)
abc akvamariinsinine
abc türkiissinine
abc lõunameresinine[85]
abc rohekassinine, pardisinine (bleu canard, teal)[86]
abc paabulinnusinine
abc meresinine[87][88]
abc petroolisinine[89][90]
abc beebisinine[91]
abc asuursinine (taevakarva[92])[93]
abc Egiptuse sinine [94]
abc lipusinine, Eesti lipu sinine[95][96]
abc taevasinine[97]
abc elektrisinine [98]
abc safiirsinine
abc teksasinine (denim) [99]
abc indigosinine, potisinine[11][100]
abc meelespeasinine
abc linaõissinine[101]
abc rukkilillesinine[102]
abc lavendlisinine, lavendlivärvi[103][104]
abc suitssinine [105]
abc pastellsinine, sinerõikasinine[106][107]
abc kuningsinine [108]
abc purpursinine[109]
abc preisi sinine [110][111]
abc mereväesinine [112]
abc öösinine[113][114], ka tindisinine
abc violettsinine
abc Yves Kleini sinine, IKB[115][116]

Lilla ehk violetne[muuda | muuda lähteteksti]

Valik lillasid värvitoone
Valik punakaslillasid värvitoone
abc purpurne, purpurivärvi[13]
abc hüatsindivärvi, hüatsindililla[117]
abc sirelililla[118][119]
abc lavendlililla[120]
abc ametüstlilla
abc kannikeselilla, viiulisinine
abc piiskopililla
abc ploomikarva, ploomililla
abc baklažaanililla[121]
abc kanarbikulilla[122]
abc kassinaerililla, kassinaeriroosa (mauve)

Pruun[muuda | muuda lähteteksti]

Valik pruune värvitoone
abc beež
abc isabellavärvi[123]
abc liivakarva[124]
abc liivakarva[125]
abc piimakohvi värvi, piimakohvikarva (café au lait)[126]
abc khakivärvi[127]
abc kaamelikarva [128]
abc pähkelpruun [129]
abc kaneelipruun[130]
abc kakaopruun (chocolat au lait)[131]
abc pronkspruun (jume kohta) [132]
abc kastanpruun[133][134]
abc kirsipruun
abc konjakikarva, konjakivärvi[135]
abc roostepruun
abc karamellikarva[136]
abc kohvipruun[137]
abc seepiakarva, seepiapruun [138][139]
abc umbrapruun [140][141]
abc šokolaadipruun [142]
abc poripruun, porikarva [143]
abc tubakapruun [144][145]
abc kanepikarva [146]

Hall[muuda | muuda lähteteksti]

Valik halle värvitoone
abc antratsiithall[147]
abc graniithall
abc raudhall[148]
abc kiltkivihall
abc terashall[149]
abc hõbehall
abc pärlhall[150]
abc suitshall, suitsukarva[151]
abc tinahall[152]
abc tuhkhall, tuhakarva
abc tuvihall

Valge[muuda | muuda lähteteksti]

abc lumivalge[153]
abc alabastervalge[154]
abc kriitvalge[155]
abc piimvalge[156]
abc liiliavalge[157]
abc elevandiluuvalge[158]
abc marmorvalge[159]
abc naturaalvalge[160]
abc kreemvalge, kreemikas, koorekarva
abc ekrüüvärvi, ekrüüvalge
abc munakoorevärvi[161]
abc kollakasvalge[162]
abc roosakasvalge[162]
abc pärgamentvalge, pärgamendivärvi[163][164]
abc rohekasvalge[162]

Must[muuda | muuda lähteteksti]

abc must[165]
abc süsimust[165]
abc ronkmust[166]
abc tintmust[167]
abc pigimust[168]
abc sinkjasmust[166]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. https://www.beautycolorcode.com/fdd7e4
  2. https://tasamaal.wordpress.com/2015/07/08/toimetamist-noiakoogis/
  3. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/142
  4. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bonbon
  5. https://www.quirkyscience.com/cochineal-red-dye/
  6. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9carlate
  7. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cinabre
  8. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium2
  9. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenadine
  10. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/framboise
  11. 11,0 11,1 https://handicratt.wordpress.com/2015/08/22/harra-potisinine-ja-proua-madarapunane/
  12. http://www.mummies2pyramids.info/images/red-colors-egypt.png
  13. 13,0 13,1 https://www.colorhexa.com/66023c
  14. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquelicot
  15. https://hexcolor.co/hex/da1212
  16. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9crevisse
  17. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anglais
  18. https://www.colorhexa.com/cd5c5c
  19. https://www.colorhexa.com/801818
  20. https://www.fabricsandpapers.com/zoffany-paint-venetian-red
  21. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/brique
  22. https://www.pantone.com/color-finder/19-1334-TCX
  23. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cerise
  24. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/grenat
  25. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bourgogne
  26. https://www.colorhexa.com/800020
  27. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bordeaux
  28. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/88
  29. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/44
  30. R. Piiri. Eesti kihelkondade värvid. Tallinn 2018
  31. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/mandarine
  32. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/abricot
  33. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/citrouille
  34. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/carotte
  35. https://www.colorhexa.com/e2725b
  36. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/102
  37. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cuivre
  38. https://buildersdigestnetwork.wordpress.com/2014/08/05/pigments-from-the-renaissance/
  39. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cadmium
  40. O. Raunam. Joonistamise ja maalimise õpik. ENSV Kunst, 1963
  41. https://www.pantone.com/color-finder/14-0952-TCX
  42. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ambre
  43. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/melon
  44. https://www.ralcolorchart.com/ral-classic/ral-1028-melon-yellow
  45. https://www.pantone.com/color-finder/13-0755-TPX
  46. https://www.pantone.com/color-finder/12-0752-TPX
  47. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/miel
  48. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/colza
  49. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronze#idc19d61e99d06f17d5f7528f1ffc83d53
  50. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/dor%C3%A9
  51. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chamois
  52. https://www.color-hex.com/color-palette/30584
  53. https://m.valsparpaint.com/color-chip.php?id=100913&g=100002&r=lowes
  54. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/champagne
  55. https://www.december.com/html/spec/color1.html
  56. https://www.rapidtables.com/web/color/Yellow_Color.html
  57. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canari
  58. http://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=paatjas
  59. https://archive.org/details/coloruniversalla00kell/page/154
  60. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chartreuse
  61. https://www.colorhexa.com/8db600
  62. https://www.schemecolor.com/green-inside-of-kiwi-color-palette.php
  63. https://www.colourlovers.com/color/70B226/lettuce_green
  64. https://rgb.to/color/10046/lettuce-green
  65. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/absinthe
  66. https://www.pantone.com/color-finder/16-6444-TPX
  67. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/malachite
  68. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canard
  69. http://www.99colors.net/name/verdigris
  70. http://www.arte.ee/et/a/voolimissavi-fimo-effect-57g-nefriitroheline
  71. https://www.unistustekook.ee/tooted/nefriitroheline-jade-toiduvarv-pastana-25g/pastavarvid
  72. https://www.colorhexa.com/89f5d1
  73. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/eau
  74. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/menthe
  75. https://www.pantone.com/color-finder/16-5421-TCX
  76. https://www.pantone.com/color-finder/14-0114-TPX
  77. https://www.colorcombos.com/colors/9AAB89
  78. ISCC-NBS, Moderate Yellowish Green
  79. https://www.ralfarbpalette.de/ral-classic/ral-6011-resedagrun
  80. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chrome2
  81. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9pinard
  82. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki2
  83. https://www.colorhexa.com/120a8f
  84. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cobalt
  85. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/mers+du+sud
  86. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/canard
  87. https://www.colorhexa.com/006994
  88. https://www.trixel.ee/t%C3%B6%C3%B6riidekangas-6869/
  89. http://hex.wikimix.info/en/color-005a73
  90. https://nevotextooted.ee/et-ee/tooted/kattematerjalid/mooblikangad/koik-kangad/harmony/kangas-harmony-22-petrool-09
  91. http://www.99colors.net/name/baby-blue
  92. http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=asuursinine&F=M
  93. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/azur
  94. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9gyptien
  95. http://www.lipuselts.ee/sumboolika/eesti-lipp
  96. https://www.riigikantselei.ee/et/valitsuse-toetamine/eesti-riigi-sumboolika/eesti-lipp
  97. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/c%C3%A9rul%C3%A9en
  98. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9lectrique
  99. https://www.colorhexa.com/1560bd
  100. http://www.99colors.net/name/indigo
  101. https://liinarees.blogspot.com/2015/11/
  102. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/barbeau
  103. https://www.colorhexa.com/ccccff
  104. https://riimetex.ee/pood/product-category/softshell-tuhm-lavendlisinine/
  105. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e
  106. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/pastel
  107. https://www.bleu-de-lectoure.com/
  108. https://www.pantone.com/color-finder/19-3955-TCX
  109. https://www.colourlovers.com/color/576E9A/Techelet-blue
  110. https://www.colorhexa.com/003153
  111. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/Berlin
  112. https://www.colorhexa.com/000080
  113. https://www.color-hex.com/color/191970
  114. http://ralcolors.co/product/ral-5022-night-blue-2/
  115. https://www.colorcombos.com/colors/0033CC
  116. http://facweb.cs.depaul.edu/sgrais/international_klein_blue.htm
  117. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/jacinthe
  118. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lilas
  119. https://www.pantone.com/color-finder/14-3812-TPX
  120. https://www.colorhexa.com/9966cc
  121. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/aubergine
  122. https://www.ralfarbpalette.de/ral-classic/ral-4003-erikaviolett
  123. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/isabelle
  124. https://www.pantone.com/color-finder/15-1225-TPX
  125. https://www.pantone.com/color-finder/13-1008-TPX
  126. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9+au+lait2
  127. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/kaki
  128. https://www.colorhexa.com/c19a6b
  129. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ch%C3%A2taigne
  130. https://encycolorpedia.com/99503c
  131. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat+au+lait
  132. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bronz%C3%A93
  133. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marron
  134. https://encycolorpedia.com/954535
  135. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cognac
  136. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caramel
  137. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/caf%C3%A9
  138. https://www.pantone.com/color-finder/18-0928-TCX
  139. https://www.colorhexa.com/704214
  140. https://couleursleroux.com/produit/pigments/pigment-terre-dombre-naturelle/
  141. https://www.youtube.com/watch?v=UCJThY-oZV4
  142. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chocolat
  143. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/boueux
  144. https://www.pantone.com/color-finder/17-1327-TCX
  145. https://www.beautycolorcode.com/6d5843
  146. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/chanvre
  147. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/anthracite
  148. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fer
  149. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/acier2
  150. https://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/perle
  151. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/fum%C3%A9e2
  152. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/%C3%A9tain
  153. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/blanc
  154. https://www.beautycolorcode.com/f2f0e6
  155. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/craie
  156. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lait
  157. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/lis
  158. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/ivoire
  159. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/marmor%C3%A9en
  160. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/cass%C3%A9
  161. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/coquille+d%27oeuf
  162. 162,0 162,1 162,2 https://www.c82.net/werner/#whites
  163. https://www.beautycolorcode.com/d0c8b0
  164. https://www.pantone.com/color-finder/13-0908-TPX
  165. 165,0 165,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/charbon
  166. 166,0 166,1 http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/corbeau
  167. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/encre
  168. http://pourpre.com/fr/dictionnaire/file/bitume