Paraguay riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Paraguay riigipeade loend loetleb iseseisva Paraguay riigipead alates 1813. aastast.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Vabariigi konsulid (2 konsulit, kes vahetusid iga nelja kuu järel)
1813, 12. oktoober 1814, 12. veebruar José Gaspar Rodríguez de Francia (1) (17661840)
1814, 12. veebruar 1814, 12. juuni Fulgencio Yegros (17801821)
1814, 12. juuni 1814, 3. oktoober José Gaspar Rodríguez de Francia (2) (17661840)
Diktaator
1814, 3. oktoober 1840, 20. september José Gaspar Rodríguez de Francia (17661840)
Ajutise hunta presidendid
1840, 20. september 1841, 22. jaanuar Manuel Antonio Ortiz
1841, 22. jaanuar 1841, 9. veebruar Juan José Medina
1841, 9. veebruar 1841, 14. märts Mariano Roque Alonzo (....–1853)
Vabariigi konsulid
1841, 14. märts 1844, 13. märts Carlos Antonio López (17921862)
+ Mariano Roque Alonzo (.... –1853)
Presidendid
1844, 14. märts 1862, 10. september Carlos Antonio López (17921862)
1862, 10. september 1869, 15. august Francisco Solano López (18271870)
1869, 15. august 1870, 31. august Cirilo Antonio Rivarola (1) (18361879)
1870, 31. august 1870, 1. september Facundo Machaín ajutine (18471877)
1870, 1. september 1871, 18. detsember Cirilo Antonio Rivarola (2) (18361879)
1871, 18. detsember 1874, 25. november Salvador Jovellanos ajutine (18331881)
1874, 25. november 1877, 12. aprill Juan Bautista Gill (18401877)
1877, 12. aprill 1878, 25. november Higinio Uriarte (18431909)
1878, 25. november 1880, 4. september Cándido Bareiro (18331880)
1880, 4. september 1886, 25. november Bernardino Caballero (18391912)
1886, 25. november 1890, 25. november Patricio Escobar (18431912)
1890, 25. november 1894, 9. juuni Juan Gualberto González (18511912)
1894, 9. juuni 1894, 25. november Marcos A. Morínigo ajutine (18481901)
1894, 25. november 1898, 25. november Juan Bautista Egusquiza (18451902)
1898, 25. november 1902, 9. jaanuar Emilio Aceval (18531931)
1902, 9. jaanuar 1902, 25. november Andrés Héctor Carvallo ajutine (18621934)
1902, 25. november 1904, 19. detsember Juan Antonio Escurra (18591929)
1904, 19. detsember 1905, 9. detsember Juan Bautista Gaona ajutine (18451932)
1905, 9. detsember 1906, 25. november Cecilio Báez ajutine (18621941)
1906, 25. november 1908, 4. juuli Benigno Ferreira (18461920)
1908, 4. juuli 1910, 25. november Emiliano González Navero ajutine (1) (18611934)
1910, 25. november 1911, 17. jaanuar Manuel Gondra (1) (18711927)
1911, 17. jaanuar 1911, 5. juuli Albino Jara ajutine (18771912)
1911, 5. juuli 1912, 28. veebruar Liberato Marcial Rojas ajutine (18701922)
1912, 28. veebruar 1912, 22. märts Pedro Pablo Peña ajutine (18641943)
1912, 22. märts 1912, 15. august Emiliano González Navero ajutine (2) (18611934)
1912, 15. august 1916, 15. august Eduardo Schaerer (18731941)
1916, 15. august 1919, 5. juuni Manuel Franco (18711919)
1919, 5. juuni 1920, 15. august José Pedro Montero ajutine (18781927)
1920, 15. august 1921, 7. november Manuel Gondra (2) (18711927)
1921, 7. november 1923, 12, aprill Eusebio Ayala ajutine (1) (18751942)
1923, 12. aprill 1924, 17. märts Eligio Ayala ajutine (1) (18791930)
1924, 17. märts 1924, 15. august Luis Alberto Riart ajutine (18801953)
1924, 15. august 1928, 15. august Eligio Ayala (2) (18791930)
1928, 15. august 1932, 15. august José Patricio Guggiari (18841957)
1932, 15. august 1936, 17. veebruar Eusebio Ayala (2) (18751942)
1936, 17. veebruar 1936, 20. veebruar Federico Wenman Smith
1936, 20. veebruar 1937, 15. august Rafael Franco ajutine (18961973)
1937, 16. august 1939, 15. august Félix Paiva (18771965)
1939, 15. august 1940, 7. september José Félix Estigarribia (18881940)
1940, 7. september 1940, 8. september Alejandro Marín Iglesias
1940, 8. september 1948, 3. juuni Higinio Morínigo (18971983)
1948, 3. juuni 1948, 15. august Juan Manuel Frutos ajutine (18791960)
1948, 15. august 1949, 30. jaanuar Juan Natalicio González (18971966)
1949, 30. jaanuar 1949, 26. veebruar Raimundo Rolón ajutine (19031981)
1949, 27. veebruar 1949, 11. september Felipe Molas López (19011954)
1949, 11. september 1954, 8. mai Federico Chaves (18821978)
1954, 8. mai 1954, 15. august Tomás Romero Pereira ajutine (18861982)
1954, 15. august 1989, 3. veebruar Alfredo Stroessner (19122006)
1989, 3. veebruar 1993, 15. august Andrés Rodríguez (19231997)
1993, 15. august 1998, 15. august Juan Carlos Wasmosy (1938–)
1998, 15. august 1999, 28. märts Raúl Cubas Grau (1943–)
1999, 28. märts 2003, 15. august Luis Ángel González Macchi (1947–)
2003, 15. august 2008, 15. august Nicanor Duarte Frutos (1956–)
2008, 15. august 2012, 22. juuni Fernando Lugo (1951–)
2012, 22. juuni 2013, 15. august Federico Franco (1962–)
2013, 15. august 2018, 15. august Horacio Cartes (1956–)
2018, 15. august Mario Abdo Benítez (1971–)