Eesti kriminaalkirjandusteoste loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud Eesti kirjanike kriminaalromaane ja teisi kriminaalkirjanduse alla kuuluvaid teoseid.

1880.–1890. aastad[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri Autor Kirjastus Märkused
1885 "Teravad nooled" Eduard Vilde ajalehe joonealune; Tallinn : A. Busch ESTER Tallinn; (1901)
1886 "Musta mantliga mees" Eduard Vilde Tallinn : Tartu : K. A. Hermann ESTER Tallinn
1890 "Võrgutuse paelad" Jakob Martin Sommer Tallinn : H. Mathiesen ESTER Tallinn
1891 "Kuul pähe" Eduard Vilde Tallinn : H. Mathiesen Eesti rahvusbibliograafia
1892 "Röövitud tiivad" Eduard Vilde Tallinn : H. Mathiesen ESTER Tallinn
1893 "Keev veri" Aleksander Trilljärv Tallinn : J. H. Gressel ESTER Tallinn
"Karikas kihvti" Eduard Vilde Eduard Wilde kirjatööde kogu.
ESTER Tallinn (1907)
1898 "Kurjal teel" Eduard Vilde Jurjew : Schnackenburg ESTER Tallinn

1920.–1930. aastad[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri Autor Kirjastus Tõlked Märkused
1927 "Must ingel" (1. osa) Aleksander Sipelgas Loeng Raamatukoi
1931 "Saladuslik surm" Mats Mõtslane Pärnu : Kultuur ESTER Tallinn
"Sinine ümbrik" Richard Janno Postimees ESTER Tallinn
1933 "Selja tagant" Richard Janno Loodus ESTER Tallinn
"Punane auto" Arnold Sepp Sakala ESTER Tallinn
1937 "Mõrv Metsamõisas" Vassili Randmets ajalehe joonealune; Kuldsulg Raamatukoi; (1995)
"Ennustus relval" Elmar Valmre Loodus Soome Soome: "Tikarin ennustus". Taifuuni, 1994 Eesti rahvusbibliograafia
1938 "Ööl vastu 18. oktoobrit" Elmar Valmre Loodus Raamatukoi; 1995)
1939 "Müstiline naisspioon" Eerik Laidsaar Loodus Raamatukoi; (1994)
"GPU võrgus" Eerik Laidsaar Tartu : Turist; Faatum Raamatukoi; (1992)

1940.–1980. aastad[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri Autor Kirjastus Märkused
1940 "Mõrv äikese ajal" Valve Saretok "Rahvalehe" joonealune; Juturaamat nr. 142-156 ESTER Tallinn
1963 "Tänavakuningad" Arvi Kork Eesti Kirjanike Kooperatiiv Raamatukoi
1972 "Kahekordne mäng" Karl Ristikivi Eesti Kirjanike Kooperatiiv Raamatukoi
1973 "Sulid ja võmmid" Arvi Kork Eesti Kirjanike Kooperatiiv Raamatukoi
1976 "Röövlijahil" Arvi Kork Eesti Kirjanike Kooperatiiv Raamatukoi
1977 "Kummitus muusikatoas".
"Doktor Vallaku mõistatus"
Herta Laipaik Eesti Raamat Raamatukoi
1989 "Tühiasjad" Henn-Kaarel Hellat Eesti Raamat Raamatukoi

1990. aastad[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri Autor Kirjastus Tõlked Märkused
1990 "Haapsalu detektiiv" Juhan Paju Nastiku Kirjastustalu Soome Soome: "Haapsalun saunamurhat". Taifuuni, 1992; Like, 2004 Raamatukoi
1991 "Väikeste alatuste summa" Sulev Raudsepp Perona Raamatukoi
"Sirge sääre sukas roosas" Vello Lattik Sünnimaa Raamatukoi
1992 "Hurmakägu on surma nägu" Christian Steen
(Karl Ristikivi)
Kupar Käsikiri "Södergök är dödergök" rootsikeelne. Tõlkija Jaan Kross. Raamatukoi
1993 "Sankt-Peterburgi viirastused" Juhan Paju Hara Raamatukoi
"Suur šantaaž" Juhan Paju Hara Raamatukoi
"Surm Hundikaril" Juhan Paju Ajaleht Lääne Elu Soome Soome: "Kuolema Susiluodolla". Taifuuni, 1994 Raamatukoi
"Mõrv majakal" Nikolai Baturin Eesti Raamat Raamatukoi
1994 "Surma suflöör" Talvo Pabut Faatum Raamatukoi
1995 "Lasud kodutänaval" Juhan Paju Kupar Soome Soome: "Laukauksia kotikadulla". Taifuuni, 1995 Raamatukoi

2000. aastad[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri Autor Kirjastus Tõlked Märkused
2001 "Pan Grpowski 9 juhtumit" Indrek Hargla Kuldsulg Raamatukoi
"Kadunud viiuldaja" Juhan Paju Vastus Raamatukoi
"Pätt ja pihiisa" Peeter Sauter Raamatukoi
"Väikelinna sherif" Peeter Urm Eesti Raamat Raamatukoi
2003 "Mudasegaja armuke" Juhan Paju Ersen Raamatukoi
2004 "Järsak" Siiri Pärkson Agitaator Raamatukoi
"Kõikide saladuste võti" Aarne Biin Kuldsulg Raamatukoi
"Maksuametniku surm" Margus Sanglepp Sang & sõbrad Raamatukoi
2007 "Hommik ühele" Tiit Sepa Ersen Raamatukoi
"Mõrv mudaravilas" Virgo Sirvi Raamatukoi
"Mõrv Kadriorus: haaremimäng" Virgo Sirvi Raamatukoi
"Mõrvasügis" Kaarel Kivi, Klaara Kivi Varrak Raamatukoi
"Deemon" Tiit Sepa Ersen Raamatukoi
"Punane elavhõbe" Andres Anvelt Eesti Päevaleht Venemaa Venemaa: "Красная ртуть". Eesti Päevaleht, 2009 Raamatukoi
"13 kriminaallugu" Sulev Raudsepp Faatum Raamatukoi
2008 "Detsembripäike" Arju Virukas Raamatukoi
"Varandus seinal" Kaarel Kivi, Klaara Kivi Varrak Raamatukoi
"Mõrv Helsingi südames: Carmeni habaneera" Virgo Sirvi Raamatukoi
"Valestre" Aivar Lembit Tormikiri Raamatukoi
"Viini plika ja Mozarti kuldmuna" Virgo Sirvi Raamatukoi
"Mälestusteta maja" Merike Jürjo Tänapäev Raamatukoi
2009 "Armukadeduse valem: saatuslik Hurghada" Virgo Sirvi Raamatukoi
"Bertrande" Ketlin Priilinn Tänapäev Raamatukoi
"Vistrik" (sarjast "Ohtlik lend") Mihkel Ulman Elmatar Raamatukoi
"Identiteet" (sarjast "Ohtlik lend") Mihkel Ulman Elmatar Raamatukoi
"Isa ja tütar" (sarjast "Ohtlik lend") Mihkel Ulman Elmatar Raamatukoi
"Sügismüsteerium" Nora Loorber Varrak Raamatukoi

2010. aastad[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri Autor Kirjastus Tõlked Märkused
2010 "Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus" Indrek Hargla Varrak Soome Soome: "Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus". Moreeni, 2011 Raamatukoi
"Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus" Indrek Hargla Varrak Raamatukoi
"Ajakirjaniku surm" Kaarel Kivi, Klaara Kivi Pandekt Raamatukoi
"Sinine on sinu taevas" Mihkel Raud Mustvalge Soome Soome: "Sininen on sinun taivaasi". Like, 2011 Raamatukoi
"Reality show" (sarjast "Ohtlik lend") Mihkel Ulman Elmatar Raamatukoi
"3 kriminaallugu" Sulev Raudsepp Faatum Raamatukoi
"Ahvatlus" (sarjast "Ohtlik lend") Mihkel Ulman Elmatar Raamatukoi
"Kodukäija" Tiit Sepa Ersen Raamatukoi
"Pikad varjud teel" Merike Jürjo Nornberg & Co Raamatukoi
"Kuul pähe. 4 krimijuttu."
"Kurjal teel"
"Musta mantliga mees"
"Kuul pähe"
"Kippari unerohi"
Eduard Vilde Tänapäev Raamatukoi
"Direktor. Ühe turu erastamise lugu" Andres Anvelt Randvelt Kirjastus Raamatukoi
"407 karaati" Egert Anslan Randvelt Kirjastus Raamatukoi
"Teatrifantoom" (sarjast "Ohtlik lend") Mihkel Ulman Elmatar Raamatukoi
"Paljakäsi ja relvaga. Mees, kel polnud nime" Ivo Parbus IPP Raamatukoi
2010 "Kõigile saab kurikaga virutada" Taavi Kangur Tänapäev Raamatukoi
2011 "Pensioni neljas sammas" Ilmar Hiiresüda Raamatukoi
"Apteeker Melchior ja timuka tütar" Indrek Hargla Varrak
2013 "Palgasõdur. Üksik hunt" Kalle Klandorf Legend Apollo

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]

  • Harald Peep. Omamaisest krimikultuurist. Raamatust "Kolm laipa, kõik surnud". Ilmamaa, 1996. Lk 126–148