Grand Theft Auto: San Andreas

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt SA-MP)
Grand Theft Auto: San Andreas
Arendaja Rockstar North
Mootor RenderWare
Platvorm PlayStation 2
PC
Xbox
Android
iOS
Windows Phone
Mac OS X
Väljalaskeajad

PS2
Ameerika Ühendriigid 26. oktoober 2004
Austraalia 29. oktoober 2004
Euroopa Liit 29. oktoober 2004
Jaapan 25. jaanuar 2007
PC
Ameerika Ühendriigid 7. juuni 2005
Austraalia 10. juuni 2005
Euroopa Liit 10. juuni 2005
Xbox
Ameerika Ühendriigid 7. juuni 2005
Austraalia 10. juuni 2005


Euroopa Liit 10. juuni 2005
Žanr Action
Süsteemi nõuded

PS2

Xbox

  • Natuke vabamälu

PC

Meedia DVD
Sisendseaded

PS2 ja Xbox

PC

"Grand Theft Auto: San Andreas" on videomäng, mille tootis Rockstar North ja mida levitas Rockstar Games. See on kolmas 3D-mäng "Grand Theft Auto" mängusarjas; kui kaasa arvata teised "Grand Theft Auto" mängud, on see seitsmes osa.

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Sündmustik toimub 1990ndate (1992) alguses. Mängija kontrollib peategelast Carl J. Johnsonit, kes on kahekümnendates eluaastates mustanahaline. Ta saabub Los Santose linna pärast oma ema surma, leiab vastuolud oma perekonnas ja oma vanas jõugus ning on sunnitud neid lahendama. Loo alguses peab CJ oma venna Sweetiga suhteid taastama hakkama. Ta aitab oma jõugu, Grove St Families taas jalule. Kuid kahjuks reedavad CJ ja Sweeti, Big Smoke ja Ryder, kes on seotud vendade ema mõrvaga. Pärast pikka uurimist ja tegutsemist saab CJ sellest teada ja tapab nii Ryderi kui ka Big Smoke'i. Mäng on üsna lähedane päris eluga. Mäng isegi lõpeb 1990. aastail toimunud Los Angelese mässuga. Mäss toimus selle tõttu, et üks politseinik mõisteti kohtus õigeks korruptsiooni eest, nii ka mängus. Mängus on kolm linna: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) ja Las Venturas (Las Vegas). Kõik kokku on San Andreas (California).

Sõidukid[muuda | muuda lähteteksti]

Mängus on kokku 200 sõidukimudelit. Uute sõidukitena on jalgratas, kombain, tänavapuhastus sõiduk, hõljuk, haagiselamu ja palju muud. Kui eelmistes versioonides olid ainult üksikud lennumasinad ja neile oli raske ligi pääseda, siis selles versioonis on kokku 11 lennukit ja 9 helikopterit. Lisaks on rongid, millega mängija saab sõitma linnade vahel. San Fierro linnas sõidavad ka trammid.

Modifikatsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

Mitmikmäng[muuda | muuda lähteteksti]

 Pikemalt artiklis Multi Theft Auto

Ametliku mitmikmängu puudumise tõttu on fännid selle võimaldamiseks loonud modifikatsioonid "Multi Theft Auto" (MTA) ja "San Andreas Multiplayer" (SA-MP).

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]