Trevor Philips

Allikas: Vikipeedia
Trevor Philipsile hääle andnud näitleja Steven Ogg. Ka Philipsi välimus on osaliselt Ogg'ist inspireeritud.

Trevor Philips on väljamõeldud tegelane videomängus "Grand Theft Auto V" ehk "GTA V". Philips on üks kolmest mängu peategelasest, teised kaks on Franklin Clinton ja Michael De Santa. Mängus on Trevor karjäärikurjategija ja endine pangaröövel.

Trevori mängusisene välimus on tehtud Steven Oggi välimuse põhjal, kuid tema iseloom on loodud inspireerituna Suurbritannia kurjategijast Charles Bronsonist. Philipsile on oma hääle andnud Kanada näitleja Steven Ogg, kes aitas motion capture-tehnoloogia abil kaasa ka tegelase animeerimisele.

Trevorit on peetud üheks poleemilisemaks tegelaseks videomängude ajaloos. Mängu kaasstsenarist Dan Houser on teda kirjeldanud tegelasena, kes tegutseb puhtalt ajendatuna kirest ja kibestumusest. Et Philips ei jääks liiga ühekülgseks, kujutatakse teda samas oma lähedastest hoolivana olenemata tema üldisemast antisotsiaalsest käitumisest. Mitmed kriitikud pidasid Philipsit usutavaks ja sümpaatseks, kuid teised arvasid, et tema vägivaldne iseloom mõjutas mängu narratiivi negatiivselt.