Keelpillide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Muusikainstrumentide alfabeetiline loend . Muusikainstrumentide süstemaatiline loend
Keelpillid Puhkpillid Klahvpillid Löökpillid

Sellel leheküljel on loetletud keelpille.


Keelpillide loend: Poogenkeelpillid Näppekeelpillid
Sisukord: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y
PoogenkeelpillidNäppekeelpillidTeised kordofonidRahvapillid



Poogenkeelpillid[muuda | muuda lähteteksti]

A[muuda | muuda lähteteksti]

Ajaeng - Anzad - Arpeggione

B[muuda | muuda lähteteksti]

Banhu - Baryton - Bazantar

C[muuda | muuda lähteteksti]

Cizhonghu - Crwth

D[muuda | muuda lähteteksti]

Dahu - Đàn gáo - Division viol - Diyingehu

E[muuda | muuda lähteteksti]

Elektritšello - Elektriviiul - Erhu - Erxian - Esraj

F[muuda | muuda lähteteksti]

Fiidel

G[muuda | muuda lähteteksti]

Gadulka - Gaohu - Gehu - Ghaychak - Goje - Gudok - Gusle

H[muuda | muuda lähteteksti]

Haegeum - Hardangeri viiul - Huluhu - Huqin

I[muuda | muuda lähteteksti]

Igil

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jinghu

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kemenche - Kit viiul - Kokyu - Kolmekeelne vioola - Kontrabass

L[muuda | muuda lähteteksti]

Laruan - Leiqin - Lirone - Lyra viol

M[muuda | muuda lähteteksti]

Maguhu - Masenqo - Moodswinger - Morin khuur

N[muuda | muuda lähteteksti]

Nyckelharpa

O[muuda | muuda lähteteksti]

Octobass

P[muuda | muuda lähteteksti]

Poogen psalteerium - Psalmodikon

R[muuda | muuda lähteteksti]

Rebab - Rebekk

S[muuda | muuda lähteteksti]

Sarangi - Sarinda - Saw sam sai - Sihu - Stroh viiul

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tro - Trompet marine või tromba marina - Tšello

U[muuda | muuda lähteteksti]

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vertikaalne vioola - Vielle - Viiul - Viiuli oktett - Viola bastarda - Viola d'amore - Viola da gamba - Viola pomposa - Violoon - Violotta - Vioola

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Yaylı tanbur - Yazheng - Yehu

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Zhonghu - Zhuihu

Sisukord: PoogenkeelpillidNäppekeelpillidTeised kordofonidRahvapillid



Näppekeelpillid[muuda | muuda lähteteksti]

A[muuda | muuda lähteteksti]

Akustiline basskitarr - Apalatši dultsimer - Arhilauto - Autoharp

B[muuda | muuda lähteteksti]

Bağlama - Bajo sexto - Balalaika - Banduura - Bandurria - Bandžo - Barbat - Baritonkitarr - Basskitarr (elektriline) - Begena - Bordonua - Bugarija - Buzuki - Buzuq

C[muuda | muuda lähteteksti]

Cavaquinho - Çeng - Charango - Cigar box guitar - Chitarra battente - Chitarrone - Cittern - Crwth - Cuatro - Cümbüş

D[muuda | muuda lähteteksti]

Đàn bầu - Đàn nguyệt - Đàn tranh - Đàn tỳ bà - Daruan - Diddley bow - Dombra - Domra- Doshpuluur - Dutar - Duxianqin

E[muuda | muuda lähteteksti]

Elektriharf - Elektrikitarr - Ektara

F[muuda | muuda lähteteksti]

G[muuda | muuda lähteteksti]

Gayageum - Geomungo - Gottuvadhyam - Gravikord - Guitarrón - Gusli - Guqin - Guzheng

H[muuda | muuda lähteteksti]

Harf - Harf guitar


I[muuda | muuda lähteteksti]

Iiri bouzouki

J[muuda | muuda lähteteksti]

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kacapi - Kannel - Kanuun - Kinnor - Kitarr - Klassikaline kitarr - Klavessiin - Kobza - Konghou - Kontigi - Kora - Koto - Krar - Kromaatiline kannel - Kutiyapi

L[muuda | muuda lähteteksti]

Langeleik - Laud - Lauto - Liuqin - Lüüra

M[muuda | muuda lähteteksti]

Mando-banjo - Mandocello - Mandola - Mandoliin - Mohan veena - Moodswinger - Moonlander - Monohord - Musical bow

N[muuda | muuda lähteteksti]

Nyatiti

O[muuda | muuda lähteteksti]

Octave mandola

P[muuda | muuda lähteteksti]

Pandura - Pipa - Portugali kitarr - Psalteerium

Q[muuda | muuda lähteteksti]

Quin

R[muuda | muuda lähteteksti]

Requinto - Resonaator kitarr - Rubab - Rudra veena

S[muuda | muuda lähteteksti]

Sallaneh - Sanxian - Saraswati veena - Sarod - Saung - Saz - Shamisen - Sitar- Surbahar

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tambura - Tamburica - Tanbur - Tar - Tea chest bass - Teorb - Tenorkitarr - Tiple - Torban - Tres - Tricordia - Tsitter

U[muuda | muuda lähteteksti]

Ukulele - Uud

V[muuda | muuda lähteteksti]

Valiha - Veena - Vichitra veena - Vihuela

Y[muuda | muuda lähteteksti]

Yatga - Yueqin

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Zhongruan - Zhu

Sisukord: PoogenkeelpillidNäppekeelpillidTeised kordofonidRahvapillid


Teised kordofonid[muuda | muuda lähteteksti]

Sisukord: PoogenkeelpillidNäppekeelpillidTeised kordofonidRahvapillid


Rahvapillid[muuda | muuda lähteteksti]

Benelux
Brasiilia
Bulgaaria
Eesti, Soome
Filipiinid
Hiina
Horvaatia
Iraan
Island
Itaalia
Jaapan
Jaava
Kreeka
Korea