Eesti raadiojaamade loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Siin on loetletud Eestis tegutsevad ning varem tegutsenud eesti- ja võõrkeelsed raadiojaamad.

Aktiivsed raadiojaamad[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi Omanik Sisu/žanr Keel Kuulatav FM-sagedused Märkused
DFM Duo Media Networks tantsumuusika
elektrooniline
popmuusika
top40
vene FM, internet Tallinn DAB+ Tuntud ka kui Dance FM, Katjuša Radio ja Uuno Plus
Kesk-Eesti Tre Raadio Tre Raadio ühing MTÜ eesti muusika
popmuusika
uued ja vanad hitid
folk
ehtnic
eesti FM, internet Järvamaa 101,0 Varem kandis nime Kuma raadio
Klassikaraadio ERR klassikaline
džäss
vestlus
eesti FM, internet, ULL Harjumaa 106,6
Hiiumaa 94,9
Ida-Virumaa 89,4; 90,4
Jõgevamaa 107,6
Järvamaa 107,6
Läänemaa 106,3
Lääne-Virumaa 90,4; 104,5; 107,6
Põlvamaa 105,7
70,58
Pärnumaa 107,3
Raplamaa 89,1
Saaremaa 107,0; 107,8; 103,7
Tartumaa 90,3; 105,7
Valgamaa 105,7
Viljandimaa 90,5
Võrumaa 105,7
Kuressaare Pereraadio MTÜ Kuressaare Pereraadio religioosne (kristlik) eesti FM, internet Hiiumaa 88,7
Läänemaa 89,4
Saaremaa 89,0
MyHits Duo Media Networks popmuusika
top30
eesti FM, internet, telekanal Harjumaa 97,2
Järvamaa 97,4
Jõgevamaa 97,4
Läänemaa 99,8
Lääne-Virumaa 89,8
Põlvamaa 92,3
Pärnumaa 91,0
Raplamaa 101,8
Saaremaa 97,4; 104,5
Tartumaa 97,2
Võrumaa 92,3
Viljandimaa 92,4
Raadiojaam loodi Raadio Uuno asemele
Narodnoje Radio (Народное Радио) Duo Media Networks vene hitid
popmuusika
täiskasvanud kaasaegne
vene FM, internet Harjumaa 100,0
Järvamaa 100,0
Ida-Virumaa 96,3; 100,0
Varem nimega Raadio 100 FM
Narvskoje Semeinoje Radio (Нарвское Семейное Радио) Narva Pereraadio Ühing religioosne (kristlik) vene FM, internet Ida-Virumaa 95,6; 98,2
NRJ FM Sky Media rütmimuusika
tantsumuusika
popmuusika
top40
eesti FM, internet Harjumaa 93,2
Järvamaa 93,2
Enne 2016. aastat Energy FM
Nõmme Raadio Nõmme Raadio OÜ eesti FM, internet Harjumaa 99,3 Nõmme
Tallinna Pereraadio Tallinna Pereraadio Ühing religioosne (kristlik) eesti FM, internet Harjumaa 89,6
Tartu Pereraadio Tartu Pereraadio Ühing religioosne (kristlik) eesti FM, internet Tartumaa 89,0; 94,8
Lääne-Virumaa 88,9
Võrumaa 95,7
Põlvamaa 95,7
Valgamaa 88,7
Ida-Virumaa 88,2
Power Hit Radio Mediainvest Holding AS tantsumuusika
elektrooniline
popmuusika
top40
eesti FM, internet Harjumaa 102,1
Järvamaa 102,1
Tartumaa 89,7
Jõgevamaa 89,7
Pärnumaa 103,9
Lääne-Virumaa 92,5
Viljandimaa 105,4
Raadiojaam loodi Rix FM asemele
Raadio 2 ERR popmuusika
chillimuusika
räppmuusika
rokkmuusika
altpopmuusika
eesti muusika
vestlus
top40
rütmimuusika
tantsumuusika
eesti FM, internet Harjumaa 101,6
Hiiumaa 99,1
Ida-Virumaa 102,9; 102,3
Jõgevamaa 102,6
Järvamaa 102,6
Läänemaa 102,9
Lääne-Virumaa 95,8
Põlvamaa 103,6
Pärnumaa 102,3
Raplamaa 99,5
Saaremaa 103,1; 103,4; 98,1
Tartumaa 96,3; 103,6
Valgamaa 103,6
Viljandimaa 103,3; 103,9
Võrumaa 103,6
Raadio 4 (Радио 4) ERR džäss
klassikaline
vanad hitid
relax-hitid
eesti muusika
popmuusika
rokkmuusika
rütmimuusika
tantsumuusika
vestlus
täiskasvanud kaasaegne
vene FM, internet, ULL Harjumaa 94,5
Ida-Virumaa 95,3; 100,9; 94,2
Jõgevamaa 93,4
Järvamaa 93,4
Läänemaa 93,6
Lääne-Virumaa 94,2; 95,3
Pärnumaa 94,8
Raplamaa 95,1
Tartumaa 94,4
Põlvamaa 99,9
72,92
Valgamaa 92,5
Viljandimaa 95,5
Võrumaa 99,9
Raadio 7 MTÜ Raadio 7 religioosne (kristlik) eesti FM, internet Harjumaa 103,1
Jõgevamaa 96,1
Järvamaa 96,1
Lääne-Virumaa 96,1
Pärnumaa 88,6
Raplamaa 88,6
Tartumaa 92,1
Viljandimaa 88,6
Raadio Elmar Duo Media Networks eesti muusika
popmuusika
rokkmuusika
vestlus
täiskasvanud kaasaegne
eesti FM, internet Harjumaa 91,5
Järvamaa 91,7
Jõgevamaa 91,7
Lääne-Virumaa 91,7
Läänemaa 92,2
Põlvamaa 91,2
Võrumaa 91,2
Valgamaa 91,2
Pärnumaa 99,0
Saaremaa 91,5
Tartumaa 88,5; 91,2
Hiiumaa 101,2
Ida-Virumaa 91,0
Viljandimaa 93,1
Raadio Kadi OÜ Raadio Kadi popmuusika
džäss
vestlus
eesti FM, internet Hiiumaa 90,1
Saaremaa 90,5
Saaremaa 98,6
Kuku Raadio Duo Media Networks vestlus
popmuusika
eesti FM, internet Harjumaa 100,7
Hiiumaa 100,4
Järvamaa 100,5
Jõgevamaa 100,5
Läänemaa 100,9
Lääne-Virumaa 99,6; 100,5
Pärnumaa 89,9
Saaremaa 100,6; 102,0
Tartumaa 100,2
Valgamaa 102,4
Raplamaa 103,2
Ida-Virumaa 100,4; 93,2
Viljandimaa 100,8
Võrumaa 91,8
Raadio Marta OÜ MP Meedia eesti FM, internet Põlvamaa 100,7
Tartumaa 100,7
Võrumaa 100,7
Valgamaa 100,7
Tekkis 2003. aasta kevadel Kagu Raadio asemele.
Raadio Tallinn ERR vestlus
džäss
eesti, inglise, prantsuse FM, internet Harjumaa 103,5
Radio Eli (Радио Эли) Tartu Pereraadio Ühing religioosne (kristlik) vene FM, ULL Nõo 71,90 108,0
Relax FM Northstar Media relax-hitid
popmuusika
easy listening
džäss
90ndad
00ndad
80ndad
70ndad
lounge
pehme popmuusika
pehme rokkmuusika
uus vanus
soundtrack
isntrumentaalne
täiskasvanud kaasaegne
10ndad
romantiline
hõlmab
armastuslaulud
uued ja vanad hitid
balada
eesti FM, internet Harjumaa 88,3
Järvamaa 88,3
Tartumaa 103,0
Jõgevemaa 103,0
Pärnumaa 96,4
Saaremaa 92,6
Ida-Virumaa 94,8
Alustas tööd pärast Raadio HIT FM lõppu 2019. aastal.
Retro FM Sky Media vanad hitid
popmuusika
80ndad
90ndad
00ndad
retro
täiskasvanud kaasaegne
eesti muusika
folk
ehtnic
disko
eesti FM, internet Harjumaa 97,8
Järvamaa 98,1
Läänemaa 88,2
Lääne-Virumaa 98,7
Pärnumaa 98,3
Raplamaa 98,0
Saaremaa 95,4; 88,2
Tartumaa 98,6; 88,0
Viljandimaa 97,9
Ida-Virumaa 93,0
Põlvamaa 88,0
Võrumaa 88,0
Valgamaa 88,0
Varem nimega Raadio 3
Ring FM Ring FM Media OÜ
Tre Raadio ühing MTÜ
eesti FM, internet Tartumaa 104,7
Jõgevamaa 104,7
Põlvamaa 101,7
Võrumaa 101,7
Viljandimaa 93,7
Rock FM Sky Media rokkmuusika eesti FM, internet Harjumaa 88,8
Järvamaa 88,8
Tartumaa 104,2
Jõgevamaa 104,2
Pärnumaa 93,9
Viljandimaa 87,8
Läänemaa 95,2
Ida-Virumaa 103,1
Alustas tööd pärast Radio Mania tegevuse lõppu 2017. aastal
Russkoje Radio (Русское Радио) Sky Media vene hitid
popmuusika
vestlus
folk
räpmuusika
rokkmuusika
vene FM, internet Harjumaa 90,6
Järvamaa 90,6
Ida-Virumaa 103,6; 89,5
Lääne-Virumaa 99,2
Tartumaa 101,2
Jõgevamaa 101,2
Ruut FM OÜ Raadio Ruut eesti FM, internet Valgamaa 96,6 Tuntud ka kui Raadio Ruut
Sky Plus Sky Media popmuusika
rütmimuusika
top20
uued ja vanad hitid
tantsumuusika
täiskasvanud kaasaegne
eesti FM, internet Harjumaa 95,4
Hiiumaa 96,9
Ida-Virumaa 93,6; 103,3
Jõgevamaa 96,5
Järvamaa 92,6
Läänemaa 97,6; 106,8
Lääne-Virumaa 101,3
Pärnumaa 96,8
Raplamaa 87,7
Saaremaa 96,3; 99,6
Tartumaa 95,2
Valgamaa 99,1
Viljandimaa 99,7
Põlvamaa 93,8
Võrumaa 93,8
Sky Radio Sky Media popmuusika
tantsumuusika
uued ja vanad hitid
vene FM, internet Harjumaa 98,4
Järvamaa 98,4
Ida-Virumaa 102,1; 107,9
Lääne-Virumaa 93,8
Tartumaa 107,2
Jõgevamaa 107,2
SSS-Raadio ERR soome, inglise, eesti Tallinn 93,7
Star FM Mediainvest Holding AS uued ja vanad hitid eesti FM, internet Harjumaa 96,6
Jõgevamaa 101,9
Järvamaa 88,1
Läänemaa 92,9
Lääne-Virumaa 92,2
Pärnumaa 100,3
Saaremaa 93,3
Tartumaa 99,4
Viljandimaa 89,3
Põlvamaa 103,2
Võrumaa 103,2
Valgamaa 102,8
Ida-Virumaa 106,3
Raadiojaam loodi Easy FM asemele
Tre Raadio Tre Raadio ühing MTÜ eesti muusika
popmuusika
uued ja vanad hitid
folk
ehtnic
eesti FM, internet Harjumaa 105,8
Raplamaa 91,3
Pärnumaa 92,7
Järvamaa 101,0
Jõgevamaa 101,0
Lääne-Virumaa 97,0
Ida-Virumaa 97,0
Läänemaa 94,2
Hiiumaa 94,2
Saaremaa 94,2
Varem kandis Tallinnas nimega Ring FM ja Pärnus nimega Päikeseraadio
Tõrva Raadio MTÜ Tõrva Noorte Liit uued ja vanad lood
popmuusika
eesti FM, internet Tõrva 90,0 On eetris periooditi suvel ja talvel
Vikerraadio ERR džäss
klassikaline
lastelaulud
folk
vanad hitid
relax-hitid
eesti muusika
popmuusika
rokkmuusika
rütmimuusika
tantsumuusika
vestlus
täiskasvanud kaasaegne
meelelahutus
eesti FM, internet, ULL Harjumaa 104,1
Hiiumaa 91,2
Ida-Virumaa 104,7; 105,4; 92,3
Järvamaa 105,1
Jõgevamaa 105,1
Läänemaa 105,3; 91,7
Lääne-Virumaa 106,0; 105,4; 105,1
Põlvamaa 106,1
71,66
Valgamaa 106,1
Võrumaa 106,1
Pärnumaa 104,8
Raplamaa 95,7
Saaremaa 105,6; 105,9; 92,1
Tartumaa 106,7; 106,1
Viljandimaa 107,0
Ruhnu 96,4
Jumor FM (Юмор FM) Huumor OÜ vene FM, internet Harjumaa 104,9
Järvamaa 104,9
Ida-Virumaa 97,7; 89,8
Tartumaa 94,1
Jõgevamaa 94,1
Varem nimega Tallinnas Euro FM ja Narvas You FM
Volna (Волна) Mediainvest Holding AS popmuusika vene FM, internet Harjumaa 107,1
Järvamaa 107,1
Ida-Virumaa 106,9; 89,0
Äripäeva Raadio AS Äripäev vestlus eesti FM, internet Harjumaa 92,4
Järvamaa 92,4
Läänemaa 96,0
Ida-Virumaa 94,6
Pärnumaa 91,9
Saaremaa 101,7
Tartumaa 97,7
Jõgevamaa 97,7
Raadio Duo Duo Media Networks popmuusika eesti FM, internet Harjumaa 95,8
Järvamaa 104,3
Jõgevamaa 104,3
Star FM Eesti Mediainvest Holding AS eesti FM Lääne-Virumaa 88,5
Võrumaa 94,8
Jõgevamaa 95,8
Läänemaa 103,8
BFBS Radio inglise FM Tapa 94,9
BFBS Radio 2 inglise FM Tapa 89,2

Ainult Interneti-põhised raadiojaamad[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi Omanik Sisu/Žanr Keel Märkused
Rahvaraadio Rahvaraadio MTÜ eestikeelne muusika eesti http://rahvaraadio.ee/
Artekon Artekon MTÜ mitmekesine vene
Generaadio MTÜ Generaadio eesti muusika eesti
HappyU nowrap="" adult contemporary eesti
Hitmix Estonia Hitmix Eesti Fännklubi MTÜ 60ndad kuni tänapäev- pop, rock, estraadimuusika jm eesti Kodulehet www.hitmix.ee
IDA raadio Koduleht idaidaida.ee
Netiraadio džäss, easy listening, folk, klassikaline, lastelaulud, popmuusika, rokkmuusika, tantsumuusika, vanad eesti hitid eesti
Oma Raadio
Raadio Muusikamoos smooth jazz, soul, funk eesti
Sooviraadio adult contemporary
hitid
eesti
Trance Raadio trance-muusika Tuntud ka kui Nightchat Trance Radio
Trance.ee trance-muusika
Tagatuba FM Tagatuba Meedia MTÜ pop, rock, estraadimuusika jm Eesti Koduleht www.tagatubafm.ee
Hits Radio Online Dance music, Tanstumuusika, Uudised, Saated, Ülekanded sündmustelt, Välieeter Eesti Koduleht www.hitsradio.ee
MeieFm Kõiksugust muusikat meile, sulle ja teile! Eesti Koduleht : www.meiefm.ee

Tegevuse lõpetanud raadiojaamad[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi Omanik Sisu/žanr Keel Kuulatav FM-sagedused Märkused
Eeva Raadio Trio LSL eesti FM, internet Tallinn 88,3
Tartu 105,6
Asemele tekkis U-Pop
Easy FM Mediainvest Holding AS eesti FM, internet Harjumaa 96,6
Tartumaa 99,4
Pärnumaa 100,3
Võrumaa 103,2
Saaremaa 93,3
Muhu saar 92,6
Ida-Virumaa 92,2
Easy FM-i asendas 2000. aasta kevadel Star FM
Rix FM Mediainvest Holding AS eesti FM, internet Harjumaa 102,0 Rix FM-i asendas 2000. aasta kevadel Power Hit Radio
Euro FM OÜ Euro FM vene FM, internet Harjumaa 104,9 Suleti 1. septembril 2014 ja asemele tekkis Jumor FM
You FM vene FM Narva 89,8 Suleti 15. augustil 2022 ja asemele tekkis Jumor FM
European Hit Radio eesti FM, internet Tallinn 97,8
Tartu 98,6
Hiiu Raadio eesti FM, internet Kärdla 100,4 Tegutses 1993–2000 osalise programmiga
Hit FM Raadio Hit FM OÜ 1960.–1970. aastate hitid,
1980.–1990. aastate pop- ja tantsumuusikahitid,
TOP40 värske muusika
eesti FM, internet Harjumaa 88,3
Pärnumaa 96,4
Tartumaa 103,0
Tegutses 2016–2019
Järva Kuku Trio LSL eesti FM, internet Järvamaa 100,5 Alustas tegevust 13. septembril 1993
Kaguraadio OÜ Kaguraadio eesti FM, internet Põlvamaa 100,7
Valgamaa 99,9
2001. aasta novembris kuulutati Kaguraadio pankrot. 2003. aasta kevadel tekkis asemele Raadio Marta
Kohviradio eesti Internet Tegutses 2003–2018.
T-raadio Trio LSL eesti FM, internet Märjamaa 90,0
Linnaraadio eesti FM, internet Tallinn 100,0
Mega FM Mediainvest Holding AS eesti FM, internet Tallinn 96,6 Tegutses 1996–1998
Mulgi Kuku Trio LSL eesti FM, internet Viljandi 100,8
Nadežda vene, eesti MW Keila Interrinde raadiojaam, mis tegutses aastatel 1990–1991
Noorteraadio eesti internet Striimid suleti 2014.[1]
Päikeseraadio Meediamaania OÜ eesti FM, internet Pärnu 92,7 Tegevuse lõpetamise järel alustas samal sagedusel Pärnus Tre Raadio
Pärnu Raadio eesti FM, internet Pärnu 92,7
Narva Raadio vene FM, internet Narva 89,0 Tegevuse lõpetamise järel alustas samal sagedusel Narvas Volna
Q Raadio eesti FM, internet Tartu 101,2 Tegutses 1993–1995. 1995. aastal sai Q-Raadiost Tartu Kuku raadio
Raadio 100 FM vene FM, internet Tallinn 100,0
Ida-Virumaa 99,8; 96,3
Tegutses 1992–2009
Raadio 2.2 ERR eesti Internet
Raadio 24x7 MTÜ Raadio 7 eesti internet Eesti esimene internetiraadio. Tegutses 10 aastat (2002–2012) [2]
Raadio Tartu AS Tartu Raadio (1991–2000), AS Eesti Meedia (2000–2003) eesti FM, internet Tartu 69,68 ja 100,2
Põltsamaa 96,5
Tegutses 1991–2003
Raadio Top Makarov Muusik Management eesti FM, internet Tallinn 71,0 ja 90,6 Tegutses 1993–1996
Raadio Uuno Trio LSL popmuusika eesti FM, internet Harjumaa 97,2
Järvamaa 97,4
Läänemaa 99,8
Lääne-Virumaa 89,8
Saaremaa 104,5
Põlvamaa 92,3
Pärnumaa 91,0
Saaremaa 97,5
Tartumaa 97,3
Võrumaa 92,3
Tegutses 1994–2016
Raadio 3 Sky Media vanad hitid eesti FM, internet Harjumaa 97,8
Järvamaa 98,1
Läänemaa 88,2
Lääne-Virumaa 98,5
Pärnumaa 98,3
Raplamaa 98,0
Saaremaa 95,4
Tartumaa 98,6
Viljandimaa 97,9
Tegutses 2002–2005
Raadio V6 rokkmuusika eesti FM, internet Harjumaa 97,8
Tartumaa 98,6
Lääne-Virumaa 98,5
Pärnumaa 98,3
Järvamaa 98,1
Viljandimaa 97,9
Tegutses 1999–2002
Raadio Viru MKS Grupp[3] vene FM, internet Rakvere 92,5
Jõhvi 100,4
Tegutses 1998–2012, sai alguse kohalike Viru-R-Raadio ja Panda liitumisel
Radio BeFree eesti FM, internet Tuntud ka kui Raadio Pulss B3. Lõpetas tegevuse 23. jaanuaril 1998, Raadio Pulss B3 töötajad, stuudiotehnika ja saatjatevõrk läksid üle AS Trio LSL-ile (saatevõrk Raadiole Elmar)[4]
Radio Love inglise FM, internet Tallinn 97,8
Radio Mania rokkmuusika eesti FM, internet Tallinn 88,8 Tegutses 2002–2017. Eelkäijaks Raadio V6, järelkäijaks Rock FM
Sky Classics Sky Media klassikaline eesti FM, internet Tallinn 93,8
Spin FM Trio LSL popmuusika eesti FM, internet Harjumaa 88,3
Tartumaa 103,0
Pärnumaa 96,4
Tegutses 2008–2016, viimastel aastatel tegutses internetis ning FM-sagedused võttis üle Raadio HIT FM
Sun FM Kullasadu Invest OÜ popmuusika inglise FM, internet Tartu 101,2
Pärnu 96,4
Võttis üle Tartu Kuku sageduse.[5] Tegutses 2004–2009, varasemad nimed Tartumaa Raadio ja Tartu FM.
Tartu Kuku Trio LSL vestlus eesti FM, internet Tartu 100,2 Alustas tegevust 13. septembril 1993
U-Pop Trio LSL hiphop, R&B eesti FM, internet Tallinn 88,3 Mängis alguses seni Eeva Raadios mängitud muusikat, kuid hiljem orienteerus ümber R&B stiilile. U-Pop-i asendas Spin FM
Uuno Plus Trio LSL popmuusika vene FM, internet Tallinn 90,2 Alustas 2000. aastal Katjuša nime all, 2001. aastal muutis nime[6]
VALI-raadio eesti FM, internet Põltsamaa 96,5 Kandis üle ka Raadio Tartu saateid. Raadio Tartu tütarettevõte[7]
Valga Raadio (Raadio Valga) eesti FM, internet Valga 92,5 oli eetris 1993 kuni 1997
Viru Raadio MTÜ Viru Raadio vene FM, internet Ida- ja Lääne Virumaa ning Jõgevamaa Alustas saateid 2. jaanuaril 1991,[8] lõpetas tegevuse 2002[9]
Viimsi Raadio eesti FM, internet Viimsi 100,0 Alustas tööd 1992. aasta aprillis,[10] sageduse ostis 1. novembril alustanud Raadio 100[6]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Armsad Sõbrad!". Noorteraadio. Noorteraadio/Facebook. 31. detsember 2013. Originaali arhiivikoopia seisuga 1. märts 2015. Vaadatud 1. märtsil 2015. Kahjuks peame teatama , [sic] et uuest aastast Noorteraadio eeter enam Teieni ei jõua, kuigi lootus jääb, et kunagi kohtume taas
  2. Raadio24x7 info facebook.com
  3. https://virumaateataja.postimees.ee/644560/raadio-viru-lopetab-tegevuse
  4. "Raadio Pulss B3 lõpetas tegevuse". Originaali arhiivikoopia seisuga 19. detsember 2008. Vaadatud 11. oktoober 2021.
  5. Tartu Kuku raadio sagedusel alustab uus kohalik programm ERR, 29. september 2004
  6. 6,0 6,1 https://rhmuuseum.ee/raadio-kroonika/
  7. Raadio Tartu tahab levida Tallinnani 28.09.1996
  8. http://www.virumaa.ee/2002/03/ve-viru-raadio/[alaline kõdulink]
  9. http://arileht.delfi.ee/news/uudised/viru-raadio-lopetas-tegevuse?id=50917474
  10. https://dea.digar.ee/cgi-bin/dea?a=d&d=viimsiteataja20151127.2.10

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]