Ecuadori riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia

Ecuadori riigipeade loend loetleb Ecuadori riigipead.

Alates Kuni Riigipea Eluaastad
1830, 13. mai 1834 Juan José Flores (1) (18001864)
1834, 10. september 1839 Vicente Rocafuerte (17831847)
1834, 13. juuli 1835, 18. jaanuar José Félix Valdivieso (17801856)
1839, 31. jaanuar 1845, 18. juuni Juan José Flores (2) (18001864)
1845, 18. juuni 1845 José Joaquín de Olmedo (17801847)
1845, 8. detsember 1849 Vicente Ramón Roca (17921858)
1849, 15. oktoober 1850 Manuel de Ascásubi (1) (18041876)
1850, 10. juuni 1851 Diego Noboa y Arteta (17891870)
1851, 17. juuli 1856 José María Urvina (18081891)
1856, 16. oktoober 1859, 17. september Francisco Robles (18111893)
1859, 1. mai 1859, 4. juuni Ajutine valitsus Gabriel García Moreno
Manuel Gómez de la Torre
José María Avilés
Pacífico Chiriboga
(18211875)
(18141887)
(18161874)
(18111886)
1859, 6. juuni 1859 Jerónimo Carrión (18041873)
1859, 17. september 1865 Gabriel García Moreno (1) (18211875)
1859, 17. september 1860 Guillermo Franco
1865, 31. august 1865 Rafael Carvajal
1865, 7. september 1867 Jerónimo Carrión (18041873)
1867, 6. november 1868 Pedro José de Arteta (17971873)
1868, 20. jaanuar 1869 Francisco Javier Espinosa (18151875)
1869, 19. jaanuar 1869 Gabriel García Moreno (2)
1869, 16. mai 1869 Manuel de Ascásubi
1869, 10. august 1875 Gabriel García Moreno (3)
1875, 6. august 1875 Francisco Javier León (.... – 1880)
1875, 6. oktoober 1875 José Javier Eguiguren (.... – 1884)
1875 1875 Rafael Pólit (18231897)
1875, 9. detsember 1876, 8. detsember Antonio Borrero y Cortázar (18271911)
1876, 19. detsember 1883, 10. jaanuar Ignacio de Veintemilla (18281908)
1883, veebruar 1883, 11. oktoober Eloy Alfaro (1) (18421912)
1883, 9. juuli 1883, 11. oktoober Ajutine valitsus José María Sarasti
Pedro Ignacio Lizarzaburu
Agustín Guerrero
Luis Cordero Crespo
Pablo Herrera
Rafael Pérez Pareja

(.... – 1902)
(18171902)
(18331912)
(18201896)
(.... – 1897)
1883, 17. september 1883 Pedro Carbo (18131895)
1883, 11. oktoober 1883 Ramón Borrero y Cortázar
1883, 15. oktoober 1883 Rafael Pérez Pareja
1883, 23. november 1888 José María Plácido Caamaño (18371907)
1888, 1. juuli 1888 Pedro José Cevallos (18301892)
1888, 17. august 1892 Antonio Flores (18331915)
1892, 1. juuli 1895 Luis Cordero Crespo
1895, 16. aprill 1895 Vicente Lucio Salazar (18321896)
1895, 23. august 1901 Eloy Alfaro (2)
1901, 1. september 1905 Leonidas Plaza Gutiérrez (1) (18651932)
1905, 1. september 1906 Lizardo García (18421927)
1906, 16. jaanuar 1911 Eloy Alfaro (3)
1911, 12. august 1911 Carlos Freile Zaldumbide (1) (18511926)
1911, 1. september 1911 Emilio Estrada (18551911)
1911, 22. detsember 1912 Carlos Freile Zaldumbide (2)
1912, 6. märts 1912 Francisco Andrade Marín (18411935)
1912, 10. august 1912 Alfredo Baquerizo Moreno (1) (18591951)
1912, 1. september 1916 Leonidas Plaza Gutiérrez (2)
1916, 1. september 1920 Alfredo Baquerizo Moreno (2)
1920, 1. september 1924 José Luis Tamayo (18581947)
1924, 1. september 1925 Gonzalo S. Córdova (18631928)
1925, 9. juuli 1925 Luis Telmo Paz y Miño (1884 – 19...)
1925, 10. juuli 1926 Ajutine valitsushunta Luis Napoleón Dillon
Pedro Pablo Garaicoa
Moisés Oliva
Francisco Gómez de la Torre
José Rafael Bustamante
José Modesto Larrea
Francisco J. Boloña
Francisco Arízaga Luque


(1885– 19...)
(1881 – 19..)
(1890 –19..)
(19001964)
1926, 10. jaanuar 1926 Humberto Albornoz Sánchez (1895 – ....)
1926, 10. märts 1926 Julio Enrique Moreno (1) (18791952)
1926, 1. aprill 1931 Isidro Ayora (18791978)
1931, 24. august 1931 Luis A. Larrea Alba (1895 – ....)
1931, 15. oktoober 1932 Alfredo Baquerizo Moreno (3)
1932, 27. august 1932 Carlos Freile Larrea (1892 – ....)
1932, 2. september 1932 Alberto Guerrero Martínez (18781941)
1932, 5. detsember 1933 Juan de Dios Martínez Mera (18751955)
1933, 20. oktoober 1934 Abelardo Montalvo (18761950)
1934, 1. september 1935 José María Velasco Ibarra (18931979)
1935, 21. august 1935 Antonio Pons Campuzano (18971980)
1935, 26. september (tunnid) Benigno Andrade Flores
1935, 26. september 1937 Federico Páez Chiriboga (18761974)
1937, 23. oktoober 1938 Gil Alberto Enríquez Gallo (18931962)
1938, 10. august 1938 Manuel María Borrero González (18831975)
1938, 2. detsember 1939 Aurelio Mosquera Narváez (18831939)
1939, 17. november 1939 Carlos Alberto Arroyo del Río (18931969)
1939, 11. detsember 1940 Andrés F. Córdova Nieto (18921983)
1940, 10. august 1940 Julio Enrique Moreno (2)
1940, 1. september 1944 Carlos Alberto Arroyo del Río
1944, 29. mai 1944 Julio Teodoro Salem Gallegos
1944, 31. mai 1947 José María Velasco Ibarra (2)
1947, 23. august 1947 Carlos Mancheno Cajas (19021996)
1947, 2. september 1947 Mariano Suárez Veintimilla (18971980)
1947, 15. september 1948 Carlos Julio Arosemena Tola (18881952)
1948, 1. september 1952 Galo Plaza Lasso (19061987)
1952, 1. september 1956 José María Velasco Ibarra (3)
1956, 1. september 1960 Camilo Ponce Enríquez (19121976)
1960, 1. september 1961 José María Velasco Ibarra (4)
1961, 7. november 1963, 11. juuli Carlos Julio Arosemena Monroy (1919)
1961, 8. november ainult üks päev Camilo Gallegos Toledo (1895 – ....)
1963, 11. juuli 1966 Ramón Castro Jijón (19151984)
1966, 29. märts (tunnid) Telmo O. Vargas
1966, 29. märts 1966 Clemente Yerovi Indaburu (19041981)
1966, 16. november 1968 Otto Arosemena Gómez (19251984)
1968, 1. september 1972 José María Velasco Ibarra (5)
1972, 15. veebruar 1976 Guillermo Rodríguez Lara (1923)
1976, 11. jaanuar 1979 Alfredo Ernesto Poveda Burbano (19261990)
1979, 10. august 1981 Jaime Roldós Aguilera (19401981)
1981, 24. mai 1984 Osvaldo Hurtado Larrea (1939)
1984, 10. august 1988 León Febres Cordero Rivadeneira (1931)
1988, 10. august 1992 Rodrigo Borja Cevallos (1935)
1992, 10. august 1996 Sixto Durán Ballén (1921)
1996, 10. august 1997 Abdalá Bucaram Ortiz (1952)
1997, 6. veebruar 1997 Fabián Alarcón (1) (1947)
1997, 9. veebruar 1997 Rosalía Arteaga Serrano (naine) (1956)
1997, 11. veebruar 1998 Fabián Alarcón (2)
1998, 10. august 2000 Jamil Mahuad (1949)
2000, 21. jaanuar ainult üks päev Lucio Gutiérrez (1) (1957)
2000, 21. jaanuar 2000 Riiginõukogu Carlos Mendoza
Antonio Vargas
Carlos Solórzano

(1958)
(1939)
2000, 22. jaanuar 2003 Gustavo Noboa (1937)
2003, 15. jaanuar 2005 Lucio Gutiérrez (2)
2005, 20. aprill 2007 Alfredo Palacio (22. jaanuar 1939)
2007, 15. jaanuar Rafael Correa (6. aprill 1963)