Vikipeedia:Teadus Vikipeediasse 2020: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: 'Pilt:Söekaevanduse äravoolust mudaproovi võtmine.jpg|pisi|Näita maailmale millega tegeled! {{Clickable button 2|Registreeri artikkel siin|url=https://et.wikipedia.org/wiki/...'
(Erinevus puudub)

Redaktsioon: 30. oktoober 2020, kell 21:14

Näita maailmale millega tegeled! Registreeri artikkel siin

Teadus Vikipeediasse 2020 on 1. novembrist kuni 15. detsembrini toimuv ning eestikeelse teaduse populariseerimiseks ja eesti teaduskeele edendamiseks läbiviidav artiklikonkurss. Võistlust korraldavad Eesti Noorte Teaduste Akadeemia ja Wikimedia Eesti.

Mida ootame

Oodatud on artiklid uuritavast teemast. Kirjuta ajaloost (näide) või viirustest (näide), füüsikast (näide) või ökoloogiast (näide). Olgu teemaks komplekssüsteem, netisläng, pehmerobootika või rahvuslik iseloom – sobib kõik.

Vikiartikkel on sisuliselt nagu teaduslik ülevaateartikkel. Ainult lugejaskond on vähe laiem ja seega peab enam rõhku panema üldarusaadavusele.

Vikipeedia artiklite kvaliteedikriteeriumite kohta saad lähemalt lugeda siit. Vormistuse iseärasusi saad vaadata olemasolevate artiklite pealt või tutvuda vormistusreeglitega.

Võistlusel osalemiseks on vajalik kasutajakonto olemasolu Vikipeedia keskkonnas (konto saab luua siin) ning artikli või artiklite registreerimine (mida saad teha siin).

Žürii

Žüriisse kuuluvad Juhan Aru, Helen Eenmaa, Mario Kadastik, Kristo Karjust, Lili Milani, Kerli Mõtus, Eva Näripea, Gert Preegel, Priit Purge, Marju Raju, Ringa Raudla, Tuul Sepp, Katrin Tiidenberg, Aare Tool ja Hannes Tõnisson.

Auhinnad

Võistluse auhinnafond on 2000 eurot. Välja antakse kaks peapreemiat ning kaks ergutuspreemiat.

Kontakt

Konkursil osalemisega seotud küsimusi sai esitada siinse lehekülje arutelusse.

Konkursiga seotud küsimusi saab esitada Ivo Kruusamägile (ivo ätt wikimedia.ee) või Katrin Tiidenbergile (katrin.tiidenberg ätt gmail.com).

Vaata ka