Varstu lennuväli: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
2. rida: 2. rida:
'''Varstu lennuväli''' on 600 x 20 <ref>http://www.pilots.ee/2008/06/27/varstu-lennupaev-puhapaeval-29-juunil-2008/</ref> m asfaltrajaga [[lennuväli]] [[Võru maakond|Võru maakonnas]], 1,5 km [[Varstu]] asulast kagu suunas.
'''Varstu lennuväli''' on 600 x 20 <ref>http://www.pilots.ee/2008/06/27/varstu-lennupaev-puhapaeval-29-juunil-2008/</ref> m asfaltrajaga [[lennuväli]] [[Võru maakond|Võru maakonnas]], 1,5 km [[Varstu]] asulast kagu suunas.


Varstu lennuväli rajati aastatel 1976-1977 kapitaalse rajatisena, nii öelda [[Aeroflot]]i keemialennuväljana, [[väetis]]te ja taimekahjurite tõrjemürkide külvamiseks [[lennuk]]itelt [[An-2]]. Lennuväli oli enne uuendamist oma 400 x 20 m [[asfalt]]rajaga ja on ka praeguse uue rajaga, ainus kõvakattega [[rada (lennundus)|rada]] [[Tartu]] Ülenurme lennuväljast lõuna poole jäävas Eesti alas. Lennuraja pikendamiseks ja rajakatte uuendamiseks saadi [[Euroopa Regionaalarengu Fond]]ist EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise rahalist toetust.
Varstu lennuväli rajati aastatel 1976–1977 kapitaalse rajatisena, nii öelda [[Aeroflot]]i keemialennuväljana, [[väetis]]te ja taimekahjurite tõrjemürkide külvamiseks [[lennuk]]itelt [[An-2]]. Lennuvälja uuenduseelne 400 x 20 m [[asfalt|asfaltrada]], samuti praegune rada on ainus kõvakattega [[rada (lennundus)|rada]] [[Tartu]] Ülenurme lennuväljast lõuna poole jäävas Eesti alas. Lennuraja pikendamiseks ja rajakatte uuendamiseks saadi [[Euroopa Regionaalarengu Fond]]ist EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetust.
Varstu [[vald]] on lennuvälja ja selle lähi-ala hoidnud, lennuväljale ja sellega piirnevasse ohutustsooni ei ole püstitatud uusi ehitisi ega elektriliine.
Varstu [[vald]] on lennuvälja ja selle lähi-ala hoidnud; lennuväljale ja sellega piirnevasse ohutustsooni ei ole püstitatud uusi ehitisi ega elektriliine.
==Viited==
==Viited==
{{viited}}
{{viited}}

Redaktsioon: 3. august 2017, kell 22:52

Varstu lennuväli on 600 x 20 [1] m asfaltrajaga lennuväli Võru maakonnas, 1,5 km Varstu asulast kagu suunas.

Varstu lennuväli rajati aastatel 1976–1977 kapitaalse rajatisena, nii öelda Aerofloti keemialennuväljana, väetiste ja taimekahjurite tõrjemürkide külvamiseks lennukitelt An-2. Lennuvälja uuenduseelne 400 x 20 m asfaltrada, samuti praegune rada on ainus kõvakattega rada Tartu Ülenurme lennuväljast lõuna poole jäävas Eesti alas. Lennuraja pikendamiseks ja rajakatte uuendamiseks saadi Euroopa Regionaalarengu Fondist EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetust.

Varstu vald on lennuvälja ja selle lähi-ala hoidnud; lennuväljale ja sellega piirnevasse ohutustsooni ei ole püstitatud uusi ehitisi ega elektriliine.

Viited

Välislingid