Enzo Fittipaldi

Allikas: Vikipeedia
Enzo Fittipaldi (2022)

Enzo Fittipaldi da Cruz (sündinud 18. juuli 2001 Miamis) on Brasiilia võidusõitja, kahekordse Vormel 1 meistri Emerson Fittipaldi tütrepoeg ja sõitja Pietro Fittipaldi vend. Tema võistlusnumber on 74.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Ferrari Driver Academy[muuda | muuda lähteteksti]

2016. aasta novembris oli Fittipaldi nende viie sõitja hulgas, kes kutsuti Ferrari Driver Academysse ja järgmisel kuul kinnitati ta pärast Fiorano ringrajal hindamistesti läbimist Marcus Armstrongi liikmeks. 2021. aastal, pärast Gianluca Petecofi ja Giuliano Alesit, lahkub temagi Ferrari Driver Academyst, et minna koos Andretti Autospordi meeskonnaga USA-sse võidusõidule.

Väiksemad valemid[muuda | muuda lähteteksti]

2016. aastal tegi Fittipaldi oma debüüdi üheistmelises autos, kihutades Junior Ginetta meistrivõistlustel Douglas Motorsportiga, saavutamata Daniel Harperi ja Stuart Middletoni kõrval suurepäraseid tulemusi, lõpetades hooaja 17. kohal. 2017. aastal sõlmis Fittipaldi lepingu Prema Powerteami meeskonnaga, et osaleda Itaalia Vormel 4 meistrivõistlustel ja Saksamaa Vormel 4 meistrivõistlustel kolmel osavõistlusel koos Marcus Armstrongi, Jüri Vipsi ja Juan Manuel Correaga. Järgmisel aastal osales ta taas koos Premaga kõikidel Saksamaa ja Itaalia vormel 4 meistrivõistluste võistlustel. Esimeses võidab ta võidu ja lõpetab kolmanda meistritiitli, teises võidab seitse sõitu ja tuleb meistriks.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal võistles ta koos Frederik Vesti ja Olli Caldwelli Prema meeskonnaga Vormel Regionaal Euroopa meistrivõistlustel. Hooajal võitis ta võidu Paul Ricardi ringrajal ja ühe Imolas. Lõpetab meistrivõistlused taanlase Frederik Vesti järel teisel kohal. 2020. aastal võistleb ta FIA Vormel 3 meistrivõistlustel koos HWA Racelabi meeskonnaga koos Jake Hughesj ja Jack Doohaniga. 4. mail koos Logan Sargeantiga teeb Charouzi Sauber Junior Teami ta ametlikuks 2021. aasta hooajaks koos Logan Sargeanti ja Reshad de Gerusega. Hungaroringil vallutab ta oma esimese poodiumi selles kategoorias tänu teisele kohale Matteo Nannini järel. Hooaja keskel otsustas Charouzi Sauber Junior Team meeskond asendada ta ameeriklase Hunter Yeanyga.

Indy Road[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aastal otsustab Fittipaldi sõita Ameerikas, ta registreerub koos Enaam Ahmediga koos Andretti Autosporti meeskonnaga Indy Pro 2000 meistrivõistlustele, IndyCari ettevalmistavale sarjale. Barber Motorsports Parki ringrajal saavutab ta esimeses ja teises sõidus vastavalt kaheteistkümnenda ja kümnenda koha. Fittipaldi otsustab kategooriast lahkuda, et naasta Vormel 3 võidusõidule.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta esimesel septembril teatas Sauber Junior Team by Charouz, et Fittipaldi asendab 2021. aasta FIA Vormel 2 meistrivõistlustel viiendast ringist David Beckmanni Guilherme Samaia kõrval, sest brasiillane on selles kategoorias debüüt. Théo Pourchaire'i ART Grand Prix kolmanda sõidu stardis jäi Jeddahis Fittipaldi tabamuse ART Grand Prix stardis stardis paigale, Brasiilia sõitja tuleb välja vigastuste ja kannaluumurruga, mistõttu tal pole võimalust viimases voorus võistelda. hooaeg, kus teda asendab Richard Verschoor.

2022. aastal naasis ta vigastusest, et koos Cem Bölükbaşıga koos Charouzi Sauber Junior Teamiga uuesti Vormel 2 sarjas sõita.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]