Jack Doohan

Allikas: Vikipeedia
Jack Doohan (2022)

Jack Doohan (sündinud 20. jaanuaril 2003 Gold Coastis) on Austraalia võidusõitja, Mick Doohani poeg, viiekordne MotoGP meister. Aastatel 2017–2021 toetas teda Red Bull Junior Team. 2022. aastal astus ta Alpine Academysse.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal tegi Doohan debüüdi üheistmelises autos, ta astus koos Christian Horneri meeskonnaga Ardeni Vormel 4 Briti Meistrivõistlustele. Ta osutus kohe konkurentsivõimeliseks, võitis kolm sõitu ja jõudis veel üheksal korral poodiumile, saavutades lõpparvestuses viienda koha. Samal aastal osales austraallane Prema Theodore Racing meeskonnaga mõnel Itaalia Vormel 4 ja Saksamaa Vormel 4 meistrivõistluste võistlusel.

Vormel 3 Aasia[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal sõidab Doohan FIA Aasia Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Hitech Grand Prix meeskonnaga. Ta võidab viis sõitu ja lõpetab 13 korda poodiumil, saavutades Ukyo Sasahara järel kahekümne viie punktiga teise koha. Järgmisel aastal naaseb ta Iirimaa meeskonnaga Pinnacle Motorsport Aasia Meistrivõistlustele. Ka sel hooajal võitis ta viis võistlust ja lõpetas Joey Aldersi järel teisel kohal.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aastal palkab HWA Racelabi meeskond Doohani Vormel 3 Meistritiitlile sõitma koos Jake Hughesi ja Enzo Fittipaldiga. Ta ei kogu ühelgi võistlusel punkte, saavutades Mugello 2. võistlusel parima kohana 11. koha ja lõpetab edetabelis 26. kohal.

2021. aastal siirdus ta koos Clément Novalaki ja David Schumacheriga Itaalia meeskonda Trident. Kolmandas sõidus Barcelonas lõpetas ta Dennis Haugeri järel teisena, vallutades sellega kategooria esimese poodiumi. Põhisõidu Paul Ricard Doohanil võidab ta märjal rajal, edestades Prema sõitjat Dennis Haugerit. Esimeses sõidus Austrias saavutas ta seitsmenda koha, kuid tänu teiste sõitjate penaltitele tõusis poodiumi kolmandale astmele. Seda korratakse Hungaroringi 3. sõidus järjekordse kolmanda kohaga. Doohan võidab Belgias märjal teel Victor Martinsi ees oma esimese pole selles kategoorias. Järgmisel päeval võitis ta nii sõidu-2 kui ka sõidu-3, lähenedes Haugeri arvestuse liidrile. Viimases voorus Sotšis võidab ta oma teise pole-positsiooni meeskonnakaaslase Clément Novalaki ees, pärast pettumust valmistanud esimest sõitu ja teist vihma tõttu katkestatud sõitu võidab ta sõidu-3 Frederik Vesti ees, võttes Tridentiga meeskonna tiitli ja lõpetades teisena. tabelis piloodid tšempion Dennis Haugeri taga.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast Vormel 3 meistrivõistlusi on Doohanil võimalus tõusta Vormel 2 sarja, sõites 2021. aasta Vormel 2 hooaja kahes viimases voorus koos MP Motorspordi meeskonnaga, kes asendab Richard Verschoori. Oma esimesed punktid selles kategoorias saab ta teisel võistlusel Jeddas, saavutades viienda koha. Yas Marina kvalifikatsioonis saab ta suurepärase teise koha.

13. detsembril 2021 teatab UNI-Virtuosi meeskond Doohani ja jaapanlase Marino Sato lepingu sõlmimisest 2022. aasta Vormel 2 hooajaks.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]