Olli Caldwell

Allikas: Vikipeedia
Olli Caldwell (2021)

Oliver Caldwell (sündinud 11. juunil 2002 Hampshire'is) on Briti võidusõitja.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aastal astus Caldwell mitmele FIA ​​Vormel 4 Meistrivõistlustel, Ardeni meeskonnaga osales ta koos Alex Quinni, Ayrton Simmonsi ja Oscar Piastriga Suurbritannia Vormel 4 Meistrivõistlustel, võitis 39 punkti ja saavutas meistritiitli neljateistkümnenda koha. Ta jookseb ka mõnel Itaalia ja Saksamaa vormel-4 meistrivõistlustel, saavutamata poodiumikohti. Sama aasta detsembris osales ta Araabia Ühendemiraatide Vormel 4 Meistrivõistlustel, kus võitis Sophia Flörschi, Lirim Zendeli, Tom Beckhäuseri, Lucas Peterssoni ja Oliver Söderströmi kõrval oma esimesed üheistmelised sõidud ning saavutas lõpparvestuses seitsmenda koha.

2018. aastal kirjutab ta end ümber Itaalia Vormel 4 Meistrivõistlustel koos Itaalia meeskonnaga Prema koos Gianluca Petecofi, Jack Doohani, Enzo Fittipaldi ja Amna Al Qubaisiga, teisel võistlusnädalavahetusel Paul Ricardi ringrajal võidab ta oma esimese meistrivõistluste võidu. Ta kordab end, võites Vallelunga ringrajal kõik kolm osavõistlust, lisaks võitudele vallutab ka seitse poodiumit ja sulgeb meistritiitli kolmandana. Endiselt koos Prema meeskonnaga osales ta ADAC Vormel 4 Meistrivõistlustel, kus saavutas Oscherslebenis neli poodiumit ja ühe võidu. Ta lõpetab Saksamaa meistritiitli seitsmendal lõpppositsioonil.

Vormel 3 Regionaal Euroopa[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal osaleb ta koos Prema Racing meeskonnaga koos Frederik Vesti ja Enzo Fittipaldiga FIA Vormel 3 Regionaal Euroopa Meistrivõistlustel. Pärast mitme poodiumikoha vallutamist saabub Imola ringrajale tema esimene ja ainus kategooria võit. Ta lõpetab hooaja edetabelis viiendana oma meeskonnakaaslase ja meistritiitli võitja Frederik Vesti vähem kui poolte punktidega.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aastal palkas Trident ta koos Lirim Zendeli ja Devlin DeFrancescoga (pärast David Beckmanni) FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel sõitma. Teisel võistlusnädalavahetusel õnnestub Caldwellil võita kategooria esimesed punktid viienda ja kuuenda kohaga Red Bull Ringil kahes sõidus, hooaja lõpetab ta 18 punktiga lõpparvestuses kuueteistkümnendal positsioonil.

2021. aastal lahkub Caldwell Tridentist ja naaseb pärast 2 aastat Premas koos valitseva meistermeeskonna Dennis Haugeri ja Arthur Leclerciga. Nädalavahetusel Barcelonas toimunud 2. võistlusel võitis ta oma esimese võistluse selles kategoorias, mida soosib Dennis Haugeri ja Matteo Nannini vaheline avarii mõni ring pärast võistluse lõppu. Võida veel kolm poodiumit, kaks Red Bull Ringil ja teine ​​koht Hungaroringil. Hooaja lõpetab ta 93 punktiga kaheksandal kohal.

WEC[muuda | muuda lähteteksti]

Caldwell osaleb ARC Bratislava meeskonnaga koos Miro Konôpka ja Nelson Panciaticiga 8 tundi Bahreinis, WEC-i 2021. aasta hooaja viimasel võistlusel LMP2 kategoorias.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast Vormel 3 kaheksandat kohta kuulutab Campose meeskond 24. novembril Caldwelli David Beckmanni asendajaks 2021. aasta Vormel 2 hooaja kahes viimases voorus koos Ralph Boschungiga. Samuti osaleb ta koos Hispaania meeskonnaga Vormel 2 hooajajärgsetel testidel Yas Marina ringrajal. 14. veebruaril kuulutatakse Caldwell Alpine Academy uueks liikmeks ja Hispaania meeskond kinnitab ta 2022. aasta Vormel 2 hooajaks koos Ralph Boschungiga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]