Guilherme Samaia

Allikas: Vikipeedia
Guilherme Samaia (2020)

Guilherme Samaia (täisnimega Guilherme de Abreu Sampaio Samaia; sündinud 2. oktoobril 1996 São Paulos) on Brasiilia võidusõitja, 2017. aasta Brasiilia Vormel 3 meistritiitli võitja. 2022. aasta veebruaris, 26-aastaselt, teatas ta oma võidusõidust loobumisest, jättes siiski võimaluse naasta tulevikus.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Väiksemad valemid[muuda | muuda lähteteksti]

Professionaalselt hakkab ta sõitma 2012. aastal, kardidel. 2013. aastal tegi ta Brasiilias vormeljuuniorite sarjas kaks sõitu.

2015. aastal sõitis ta Cesario meeskonnaga Vormel 3 Brasiilias koos Pedro Piqueti, Matheus Iorio ja Pedro Cardosoga, võites kuus sõitu ja võitnud tiitli. Alati koos Cesarioga liikus Samaia Brasiilia Vormel 3 meistritiitlisse koos Matheus Iorio, Lukas Moraesi ja Denis Diraniga, saavutades teise koha, võites tiitli järgmisel aastal koos Murilo Coletta, Christian Hahni, Nicolas Filteriga (pärast Arthur Leisti ja Pedro Saderit), Rafael Grandi (Raphael Abbate järgi), Sérgio Henrique ja Marcel Coletta. Ka 2017. aastal osales ta Briti Vormel 3 võistlusel Double R Racing meeskonnaga, saavutades üldarvestuses kolmeteistkümnenda koha koos Krishnaraaj Mahadiki, Pavan Ravishankari, Harry Hayeki (Linus Lundqvisti järel) ja Jamie Chadwickiga.

Euroformula Open Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aastal osaleb Guilherme ka Euroformula Open Meistrivõistlustel, kus Carlini meeskond koos Devlin DeFrancesco ja Ameya Vaidyanathaniga osaleb vaid 8 viimasel võistlusel, saavutades 17. koha. 2018. aastal siirdus ta RP Motorspordi meeskonda koos Alex Karkosiku (pärast Leonard Hoogenboomi, Kaylen Fredericki ja David Schumacherit), Michaël Benyahia (pärast Leonardo Lorandi, Christian Hahni ja Kaylen Fredericki), Felipe Drugovichi, Logan Sargeanti (pärast Alessandro Bracalente) ja Aldo Festante (Leonard Hoogenboomi ja Lirim Zendeli järgi). Ta on üldarvestuses kuuendal kohal, samal ajal kui meeskonnakaaslane Felipe Drugovich võidab meistritiitli, kaks Brasiilia sõitjat juhivad RP Motorspordi meeskonda võistkondliku tiitli võitmiseks. 2019. aastal siirdus ta Teo Martín Motorsport meeskonda koos Lukas Dunneri ja Aldo Festantega, kellega sõidab koos vaid kaheksa esimest võistlust, saavutades edetabelis kuueteistkümnenda koha.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aastal, pärast 2019. aasta Yas Marina ringrajal toimunud testisessiooni, pääseb ta koos Jack Aitkeniga (pärast Ralph Boschungi) koos Campose meeskonnaga FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel. Guilherme saavutas hooaja jooksul Monza ringrajal oma parima tulemuse, neljateistkümnenda koha ja saavutab edetabelis 24. koha.

Järgmise aasta 22. veebruaril kuulutab Charouzi Sauber Junior Team meeskond välja Samaia 2021. aasta hooaja sõitjaks koos David Beckmanniga (Enzo Fittipaldi ja Richard Verschoori järgi). Kategooria teine ​​hooaeg lõppeb samuti 0 punkti ja edetabelis 24. kohaga. Samaia omab Vormel 2 enim sõite sooritanud sõitjate negatiivset rekordit, punkte kogumata.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]