Hunter Yeany

Allikas: Vikipeedia
Hunter Yeany (2022)

Hunter Yeany (sündinud 11. mail 2005 Virginia Beachis) on Ameerika võidusõitja, kes võistleb 2022. aasta FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Campos Racinguga, debüüdi sarjas eelmisel aastal koos Charouzi Sauber Junior Teamiga. Varem sõitis ta Indy Pro 2000 ja Vormel Regionaal Ameerikas Meistrivõistlustel, mõlemas Velocity Racing Developmentiga. Ta oli 2020. aasta Vormel 4 USA meister.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Yeany kardisõitja karjäär kulges valdavalt USA-s: 2019. aasta SKUSA SuperNationals XX11 – KA100 juuniorklassis RLV poolt saavutas 13. koha. Peale selle pole tema kardikarjäärist palju teada.

Madalamad valemid[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aastal tegi Yeany oma ühekohalise debüüdi Vormel 4 USA Meistrivõistlustel Velocity Racing Developmentiga koos Kyffin Simpsoni, Rodrigo Gutiérrezi ja Erik Evansiga. Ta domineeris meistrivõistlustel, saavutades 15 võidusõidult 7 võitu ja 14 poodiumit, olles teel kõigi aegade noorimaks Vormel 4 sarja võitjaks. Tema varajane tiitli saavutamine viis ta COTA viimase vooru vahelejätmiseni. Kokkuvõttes saavutas ta edetabelis teise koha ees 58 punktiga.

Vormel Regionaal Ameerikas Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

Hunter debüteeris Vormel Regionaal Ameerikas Meistrivõistlustel 2020. aasta hooaja viimases voorus, jätkates koos Matt Round-Garridoga Velocity Racing Developmentiga. Ameeriklane lõpetas kõik kolm sõitu esikümnes, kuid külalissõitja staatuse tõttu punkte ei saanud. Aastal 2021 sõitis sarja täiskohaga sama meeskonnaga koos Matt Round-Garrido, Nick Persingi ja Kaleb Ngatoaga (hiljem Jason Alder).

Tee Indy Karjäärini[muuda | muuda lähteteksti]

Ka 2021. aastal võistles Yeany Indy Pro 2000 Meistrivõistlustel Velocity Racing Developmentiga koos Flinn Lazieriga (hiljem Salvador de Alba Jr.).

GB3 Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta GB3 Meistrivõistlustel neljandaks vooruks liitus Yeany Fortec Motorsportsiga, partneriteks Roberto Faria, James Hedley (hiljem Eduardo Coseteng), Oliver Bearman ja Mikkel Gruntvig. Ameeriklane saavutas kahes esimeses sõidus vastavalt kaheksanda ja 15. koha ning saavutas oma esimese poodiumikoha Euroopa võidusõidurajal pühapäevases ümberpööratud ruudustikusõidus kolmanda kohaga.

FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2021[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta augustis teatati Yeany liitumisest FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel Spa-Francorchampsi ringil, asendades Vormel 2-ga seotud Enzo Fittipaldi Charouzi Sauber Junior Teamis koos Logan Sargeanti (hiljem Paul Aron) ja Zdeněk Chovaneciga, kes asendab Reshad de Gerust. Ta saavutas kahe vooru parima võistlustulemuse kaheksateistkümnenda koha. Ta jäi viimasest voorust välja, kuna tal tekkisid vastuolud Vormel Regionaal Ameerikas Meistrivõistlustel ja tema asemele tuli Ayrton Simmons.

2022[muuda | muuda lähteteksti]

Yeany osales 2021. aasta hooajajärgsel testil Circuit Ricardo Tormos koos Campos Racinguga koos David Vidalese (hiljem Reece Ushijima) ja Pepe Martíga. 2022. aasta jaanuaris teatas meeskond, et Yeany sõidab nende eest 2022. aasta hooajal koos David Vidalesi ja Pepe Martíga.

Spielbergi ringis, sprindivõistluse ajal, vigastas Yeany rivaaliga kontakti võttes randmet. Tal õnnestus jätkata ja lõpetada 21. kohal. Vigastuse tõttu oli ta aga sunnitud mänguvõistlusest loobuma. Lõppkokkuvõttes pidi ta vahele jätma ka Budapesti ringi, asendas Oliver Goethe ja hiljem Sebastián Montoya.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]