David Beckmann

Allikas: Vikipeedia

David Beckmann (sündinud 27. aprillil 2000 Iserlohnis) on Saksa võidusõitja. 2020. aastal sõitis ta Tridenti meeskonnas FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel, järgmisel aastal palkas ta Charouzi Sauber Junior Team meeskonda ja siirdus seejärel FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel Camposesse.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Beckmann alustas kardispordiga 2008. aastal, kogudes olulisi kardivõite 2009., 2012. ja 2014. aastal võitis ta Saksamaa juunioride kardisõidu Meisterschafti meistritiitli.

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2015. aastal vahetas Beckmann ADACi Vormel 4 Meistrivõistlustel ja Itaalia Vormel 4-s, kihutades koos Robert Shwartzmani, Lando Norrise, Mike David Ortmanni, Benjamin Mazatise ja Thomas Preiningiga, üheistmelistele autodele. Itaalia meistrivõistluste esimesel nädalavahetusel Vallelunga ringrajal saabub tema esimene üheistmeline võit. Ta kordab ennast, võites Imola ringrajal 2. sõidu ja esimese sõidu Adrias Guanyu Zhou ees. Tänu kolmele võidule jäi ta lõpparvestuses neljandaks.

Saksamaal võidab ta Hockenheimringil võidu ja lõpetab hooaja edetabelis viiendal kohal ning algajatele mõeldud edetabelis esimesena.

Euroopa Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2015. aasta detsembris teatati, et Beckmann lülitub 2016. aastal Euroopa Vormel 3 sarja, jätkates samal ajal koostööd Mikkel Jenseni kõrval Mückega. Beckmann oli oma vanuse tõttu sunnitud hooaja kaks esimest vooru vahele jätma, tehes Paus kolmanda ringi debüüdi. Beckmann saavutas aga kiireima ringi ja kaks poodiumit, saavutades Rookie Championshipi seitsmenda ja üldarvestuses viieteistkümnenda koha. 2017. aastal jätkas ta sõitmist Euroopa Vormel 3 sarjas, kuid siirdus koos Pedro Piqueti, Harrison Newey ja Joey Mawsoniga Van Amersfoort Racingusse. Pärast kolme vooru, kus tal ei õnnestunud meeskonnaga ühtki punkti visata, vahetas Beckmann keskhooaja Joel Erikssoni, Petru Florescu (Jüri Vipsi järel), Marino Sato ja Keyvan Andrese kõrval Motoparki.

GP3 Series[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal oli Beckmann GP3 Series viimasel aastal Jenzer Motorspordis partneriteks Juan Manuel Correa ja Tatiana Calderón, keda asendas Jannes Fittje. Pärast meistrivõistluste neljandat vooru 12 punkti kogunud Beckmann vahetas Pedro Piqueti, Giuliano Alesi ja Ryan Tveteri kõrval Trident. Tema tulemused paranesid drastiliselt ning sakslane saavutas kolm sõiduvõitu ja veel ühe poodiumikoha, mis viis ta edetabelis viiendale kohale.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal osaleb ta FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Prantsusmaa meeskonnaga ART Grand Prix koos Max Fewtrelli ja Christian Lundgaardiga (Dennis Haugeri järgi). Ta lõpetab meistrivõistlused kahekümne punktiga 14. ja parima tulemusena neljanda kohaga.

Järgmisel aastal vahetas ta meeskonda, siirdudes Tridentisse, asendades Devlin DeFrancesco koos Lirim Zendeli ja Olli Caldwelliga. Ta võidab oma esimese võistluse selles kategoorias Hungaroringi sprindivõistlusel ja kordab end järgmisel nädalavahetusel, võites Silverstone'i ringrajal. Ülejäänud hooajal võitis ta veel kolm poodiumit ja saavutas meistritiitli kuuenda koha.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

22. veebruaril 2021 kuulutab Charouzi Sauber Junior Team meeskond Beckmanni FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel sõitjaks koos Guilherme Samaiaga. Ta vallutab oma esimese poodiumi selles kategoorias tänu teisele kohale Bahreinis, naaseb poodiumile teise kohaga Jüri Vipsi järel Bakuu ringrajal. 1. septembril, enne võidusõidunädalavahetust Monzas, asendab Beckmanni Enzo Fittipaldi. Charouzist alla laadituna leiab ta Hispaania Campose meeskonnaga kokkuleppe sõita Matteo Nannini asemel Monzas ja Sotšis. Kui kahes viimases finaalis asendab teda Olli Caldwell.

2022. aastal naasis ta Imola voorus Vormel 2 sarja koos meeskonnaga Charouzi Sauber Junior Team, et asendada vigastatud Cem Bölükbaşıt. Selle asemel osaleb ta Van Amersfoort Racingu meeskonnaga Silverstone'i ringis peatatud Amaury Cordeeli asemel ning Paul Ricardi ja Hungaroringi ringides Jake Hughesi asemel.

Vormel E[muuda | muuda lähteteksti]

Aastal 2022 saab Beckmannist koos Jake Dennise ja Oliver Askewga Vormel E 8. hooaja Avalanche Andretti meeskonna uus varusõitja.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]