Marcus Armstrong

Allikas: Vikipeedia
Marcus Armstrong (2022)

Marcus Armstrong (sündinud 29. juulil 2000 Christchurchis) on Uus-Meremaa võidusõitja, kes võistleb FIA Vormel 2 meistrivõistlustel. Aastatel 2017–2021 oli ta Ferrari Driver Academy liige.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Christchurchis sündinud Armstrong alustas kardiga võidusõitu 2010. aastal, võitis suuri tiitleid alates 2011. aastast. Tema üheistmeline debüüt pärineb 2014. aastast Uus-Meremaa Vormel Fordi meistrivõistlustel 2014–2015.

Vormel Toyota[muuda | muuda lähteteksti]

2016. aasta novembris oli Armstrong nende viie sõitja hulgas, keda kutsuti Ferrari Driver Academys osalema, ja kinnitati järgmisel kuul liikmeks. Samal kuul kinnitati tema osalemine 2017. aasta Vormel Toyotas M2 võistlusega, kus ta saavutas kolm võitu ja saavutas neljanda koha. 2019. aastal naaseb ta taas Vormel Toyotas sõitma koos M2 Competition meeskonnaga. Armstrong võitis viis võitu, kuid kaotas tiitli viimasel võistlusel Uus-Meremaal kaasmaalasele Liam Lawsonile.

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aasta veebruaris teatati, et Armstrong võistleb koos Prema Powerteamiga nii ADAC Vormel 4 kui ka Itaalia Vormel 4 meistrivõistlustel. Armstrong saavutas mõlemas sarjas seitsme võiduga ADAC Vormel 4 ja Itaalia 2017. aasta Vormel 4 meistriks teise koha.

Euroopa Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal, jätkates koostööd Premaga, siirdus ta koos kahe teise FDA liikme Robert Shwartzmani, Mick Schumacheri, Ralf Aroni ja Guanyu Zhouga Euroopa Vormel 3-sse. Armstrong võitis Norisringil võidusõidu ja saavutas meistritiitli viienda koha. Macau Grand Prix’l saavutas ta üheksanda koha.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

Järgmisel aastal siirdus Armstrong uuele FIA ​​Vormel 3 meistrivõistlustel ja tegi seda alati Premaga sõites. 2019. aasta aprillis liitus Armstrong Nicolas Todti programmiga All Road Management. Vormel 3 meistrivõistlustel saavutas Armstrong kaks järjestikust sprindivõitu Hungaroringil ja Spa-Francorchampsis ning ühe võidu Socis. Ta lõpetas meeskonnakaaslaste Robert Shwartzmani ja Jehan Daruvala järel teisel kohal. 2019. aasta novembris naasis Armstrong Macau Grand Prix’le, saades kaheksateistkümnendaks stardikohaks.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

28. novembril 2019 teatati tema siirdumisest 2020. aasta FIA Vormel 2 meistrivõistlustele koos ART Grand Prix meeskonnaga koos Christian Lundgaardiga. Oma esimesel hooajal võitis ta kaks poodiumit, mõlemad Spielbergi ringrajal ja lõpetas hooaja lõpparvestuses kolmeteistkümnendal positsioonil.

2021. aastal jätkas Armstrong FIA Vormel 2 meistrivõistlustel sõitmist, kuid vahetas meeskonda ja liitus DAMSiga koos Roy Nissanyga. Ta saavutab oma esimese poodiumi uue meeskonnaga Silverstone'i teises sõidus. Jeddah nädalavahetuse esimesel võistlusel suudab Armstrong võita oma esimese võistluse Vormel 2-s, edestades kaasmaalast Liam Lawsoni.

2021. aasta detsembris osales Armstrong koos Hitech Grand Prix meeskonnaga Yas Marina ringrajal Vormel 2 hooajajärgsel testimisel. 19. jaanuaril kohtunik Armstrongi koos Jüri Vipsiga 2022. aasta hooajaks.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]