Vergine Liiv-Hillep

Allikas: Vikipeedia

Vergine Liiv-Hillep (21. jaanuar 1922 Pärnu4. jaanuar 2015 Wihogne, Liège'i ringkond, Belgia) oli eesti päritolu Belgia maalikunstnik.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ta õppis 1930. aastatel Holstre koolis, aga nooruspõlve parimad aastad möödusid Viljandis. Kunstiõpinguid alustas ta 1939. aastal Pallases, kus õnnestus õppida 1941. aastani. Sõja ajal naasis ta kodulinna, lõpetades seal 1943. aastal gümnaasiumi. Samal aastal abiellus ta Richard Hillepiga, kellega aasta hiljem Saksamaale põgenes.

Hillepid sattusid põgenikelaagrisse Lõuna-Saksamaal Kemptenis, kust 1947. aastal siirduti elama Belgiasse Liège'i, kus abikaasal õnnestus leida teenistuskoht mäetööstuses. Vergine töötas lühikest aega lihttööl marmelaadivabrikus ja mänguasjade vabrikus.

1956. aastal alustas ta prantsuse keele õpinguid ning 1957. aastal sai temast Liège'i Kuningliku Kunstiakadeemia (Académie Royale des Beaux-Arts) õpilane. Õppetöö kunstiakadeemias kestis kuus aastat, kuid Liiv-Hillep sai lõpetada kolme aastaga, sest arvestati ka tema varasemaid õpinguid. 1960. aastal lõpetas ta kunstiakadeemia silmapaistvate tulemustega õlimaali ja joonistamise ning 1961. aastal maastikumaali ja gravüüri alal.

Hillep on Eestis võrdlemisi vähe tuntud kunstnik. Septembris 2015 avati Kondase Keskuses tema isikunäitus.[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]