Karl Eduard Hefftler

Allikas: Vikipeedia

Karl (ka Carl) Eduard Hefftler (8. mai (vkj. 26. aprill) Reval 18535. november 1918 Petrograd ) oli baltisaksa maalikunstnik ja arhitekt.

Karl Hefftler omandas Peterburi Kunstide Akadeemias arhitektikutse ning keskendus seejärel vabadele kunstidele, tema lemmikuks oli akvarellmaal. Projekteeris Leuchtenbergi hertsogile tehase, kortermaju, villasid ja palee. Lõpuks pühendus ta siiski kunstile. Enamus tema teoseid, mis kujutavad peamiselt maastikke, rannikuid, linnavaateid ja sadamaid, on loodud Põhja- ja Läänemere ümbruses (Gdansk, Stettin, Kiel, Flensburg, Hamburg, Altona, Bremen aga ka Rügen, Fehmarn, Sylt, Norderney, Borkumi saared). Veel on ta maalinud Itaalias (Firenze, Verona, Veneetsia, Pisa, Pompei, Capri jne), Prantsusmaal, Belgias, Hollandis ja Venemaal (Moskva, Kaukaasia, Krimm). Hefftler tegeles ka luule, kullassepakunsti, teatridekoratsiooni ning keraamika ja freskomaaliga.

Teoseid[muuda | muuda lähteteksti]

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]

  • Hefftler, Karl Eduard. In: Hans Vollmer (Hrsg.): Allgemeines Lexikon der Bildenden Künstler von der Antike bis zur Gegenwart. Begründet von Ulrich Thieme und Felix Becker. Band 16: Hansen–Heubach. E. A. Seemann, Leipzig 1923, S. 239. 
  • Harry Anderson: Karl Eduard Hefftler – der Aquarellist. In: Jahrbuch des baltischen Deutschtums 1970. Band XVII, Lüneburg 1969, S. 125–127.